FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 29 jan 2014, 22:28

Claus je napisao/la:Samo da upitam ove moje Slobodaše... Koga bi vi kao playmakera :?: Zaista mislim da puno tražimo u određenim trenucima. Takvog igrača, kakvog mi zamišljamo, u BiH jednostavno nema. Nešto kao "El Dorado". Najbliži tome je bio Zeba u Želji, kada je igrao na vrhuncu. Jednostavno, kod nas se igrači dijele na trkače, mesare i tehnički potkovanije, ali ne do te mjere da razigravaju cijelu ekipu kao što to rade Xavi, Pirlo, Silva, Hazard, pa i naš Pjanić. Vidim da je @ultras naveo tri igrača kao primjer, a ja ću obrazložiti zašto oni ne dolaze u obzir (po mom mišljenju, naravno).

1. Duro je čovjek koji je na zalasku karijere. Ima 36 godina i nije neko na koga se možeš pouzdati. Njegovo je prošlo. Osim toga, mislim da čak nije paker, nego neko ko igra nešto defanzivnije negoli (zamišljeni) igrač koji nama treba.
2. Delić je trenutno u Bratstvu, a oni su direktni konkurenti za PL. Ne vjerujem da bi nam ga jeftino dali. Također sam čitao da ima zdravstvenih problema (ako je tako, brz oporavak), a da je i prije toga bio sklon povredama. Znam da je bio dobar u Zvijezdi, ali za očekivati je da čovjek u tridesetim ne može odgovoriti izazovima kao nekada.
3. Mujić se već okušao u Slobodi. Doduše, bio je mlađi, ali svejedno je tek na momente nagovještavao da se radi o talentu. Još jedna bitna stvar, Muhamed je napadač.

Što se tiče utakmice, najvažnije je da smo pobijedili. Jusufbašić pokazao da će biti pravo pojačanje, a Mićo da će biti čovjek iz sjene na kojeg se može računati.
Tacan komentar, mnogi ovdje na forumu moraju se odreci fantazija.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 29 jan 2014, 22:31

Probisvjet je napisao/la:
Claus je napisao/la:Samo da upitam ove moje Slobodaše... Koga bi vi kao playmakera :?: Zaista mislim da puno tražimo u određenim trenucima. Takvog igrača, kakvog mi zamišljamo, u BiH jednostavno nema. Nešto kao "El Dorado". Najbliži tome je bio Zeba u Želji, kada je igrao na vrhuncu. Jednostavno, kod nas se igrači dijele na trkače, mesare i tehnički potkovanije, ali ne do te mjere da razigravaju cijelu ekipu kao što to rade Xavi, Pirlo, Silva, Hazard, pa i naš Pjanić. Vidim da je @ultras naveo tri igrača kao primjer, a ja ću obrazložiti zašto oni ne dolaze u obzir (po mom mišljenju, naravno).

1. Duro je čovjek koji je na zalasku karijere. Ima 36 godina i nije neko na koga se možeš pouzdati. Njegovo je prošlo. Osim toga, mislim da čak nije paker, nego neko ko igra nešto defanzivnije negoli (zamišljeni) igrač koji nama treba.
2. Delić je trenutno u Bratstvu, a oni su direktni konkurenti za PL. Ne vjerujem da bi nam ga jeftino dali. Također sam čitao da ima zdravstvenih problema (ako je tako, brz oporavak), a da je i prije toga bio sklon povredama. Znam da je bio dobar u Zvijezdi, ali za očekivati je da čovjek u tridesetim ne može odgovoriti izazovima kao nekada.
3. Mujić se već okušao u Slobodi. Doduše, bio je mlađi, ali svejedno je tek na momente nagovještavao da se radi o talentu. Još jedna bitna stvar, Muhamed je napadač.

Što se tiče utakmice, najvažnije je da smo pobijedili. Jusufbašić pokazao da će biti pravo pojačanje, a Mićo da će biti čovjek iz sjene na kojeg se može računati.
Tacan komentar, sve ostalo je fantaziranje.
+ taj igrač "tipa Mujić" (napadač) je upravo Jusufbašić. Ko je danas imalo gledao utakmicu vidio je da se Jusufbašić izvukao jedno 30 puta do centra po loptu i gradio napad. To je taj playmaker uz Husića, TO JE TO!
075

AVOKADO
Kontakt:

Post Postao/la AVOKADO » 29 jan 2014, 22:58

cuj delic playmaker pa taj dijeli lopte ko jaha i oma znaci nikako jusufbasic je za njega izmislio fudbal pa u sta gledate ljudi, i meni se svidio huseinbasic mogo bi bit dobar i micu treba gurat bolje on neg mujkic on je ispod 21 , on i sale dvojica ispod 21

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 29 jan 2014, 23:00

AVOKADO je napisao/la:cuj delic playmaker pa taj dijeli lopte ko jaha i oma znaci nikako jusufbasic je za njega izmislio fudbal pa u sta gledate ljudi, i meni se svidio huseinbasic mogo bi bit dobar i micu treba gurat bolje on neg mujkic on je ispod 21 , on i sale dvojica ispod 21
Ti izgleda nikad Delica nisi gledao :D
www.nkbratstvogracanica.com

AVOKADO
Kontakt:

Post Postao/la AVOKADO » 29 jan 2014, 23:02

gledo vise neg ti sigurno , znam dobro njegove kreatorske sposobnosti, slazem se dobar igrac za svoju poziciju al playmaker nikako

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 jan 2014, 23:02

boli me k.i.t.a i za zaledzenim terenom i za teget plavim dresovima,boli me k.i.t.a i za pojacanjima i za cirom i za bjelim salom,boli me k.i.t.a i za banovicima i za prvom ligom federacije

MOJA SLOBODA SE VRATILA KUCI 8-) 8-) 8-)

PA STA JE ONO KRV TI J.E.B.E.M...MILJA LJUDI NA PRIPREMNOJ TEKMI :shock: :shock:

nikad se nisam osjecao kao danas...nikad...ni kad smo igrali protiv velike cetvorke,ni silna finala kupa...nikad
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 jan 2014, 23:05

A bila zima i radni dan, znaci moglo bi se kad sve ovo pocne i izadje sunce okupljati dosta ljudi :mrgreen:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 29 jan 2014, 23:07

staragarda je napisao/la:boli me k.i.t.a i za zaledzenim terenom i za teget plavim dresovima,boli me k.i.t.a i za pojacanjima i za cirom i za bjelim salom,boli me k.i.t.a i za banovicima i za prvom ligom federacije

PA STA JE ONO KRV TI J.E.B.E.M...MILJA LJUDI NA PRIPREMNOJ TEKMI :shock: :shock:

nikad se nisam osjecao kao danas...nikad...ni kad smo igrali protiv velike cetvorke,ni silna finala kupa...nikad
ja bih još dodao i da me boli tuki za PL

SLOBODA IS BACK
tuzlanska Sloboda

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 jan 2014, 23:12

ma nisam ja navodio pojacanja koja zelim kod nas nego profile igraca kakvi nama nedostaju..najvise iz razloga sto i ako sam upratio dobro Husic se zna zacas povrijedit i onda smo je.ani u organizaciji igre...Stanu Nikolica ne mogu prezalit...i tacno neko rece ehehe ako od onog Musica nema boljeg igraca na TK, da ne govorim za BIH onda je.bo nas fudbal :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 jan 2014, 23:13

Povratak Otpisanih
[youtube][/youtube]

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 30 jan 2014, 00:00

Jos jednom bi molio ako neko ima da mi posalje ovaj novi grb Slobode u png formatu, dakle bez pozadine, u sto vecoj rezoluciji bio bi veoma zahvalan.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 30 jan 2014, 00:18

pun forum selektora sa profi licencama ... jel vama jasno da su danas neki istrcali na teren bez da su odradili jedan trening sa slobodom ??? nekoko igraca ima jedan ili nijedan trening i VI POLEMISETE IGRU , AKCIJE ???? ne prdite djabe molim vas .

p.s. kao sto stara garda rece .... libo me za PL , DRESOVE I SVE OSTALO .... SLOBODA SE VRATILA

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 jan 2014, 00:21

klasik je napisao/la:Jos jednom bi molio ako neko ima da mi posalje ovaj novi grb Slobode u png formatu, dakle bez pozadine, u sto vecoj rezoluciji bio bi veoma zahvalan.
1. Grb se mijenja Statutom

2. Da bi Statut bio promjenjen mora se održati skupština

3. Znači još uvijek nema "novog grba" dok se ne dese radnje iz tački 1 i 2
tuzlanska Sloboda

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 jan 2014, 00:24

zlajci je napisao/la:
klasik je napisao/la:Jos jednom bi molio ako neko ima da mi posalje ovaj novi grb Slobode u png formatu, dakle bez pozadine, u sto vecoj rezoluciji bio bi veoma zahvalan.

:lol: :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2014, 00:25

Pa jel ko informisan o tome moze li se u pola sezone promijeniti grb? Mozda i ne moze..

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 jan 2014, 00:32

Evo možda će Arena prenositi prijateljsku sa C.Zvezdom ako uspiju dogovoriti sa njima.
ii mislim da se može mijenjati grb u pola sezone, ako se može izvršiti spajanje klubova onda može i promjena grba samo treba na vrijeme prijaviti izmjene.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 30 jan 2014, 00:42

zlajci je napisao/la:

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

De ba nek posalje ako ko ima :)
Vjerujem da si upravu i da jos nije zvanicno novi grb al mi se svidja pa bi opet molio.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 jan 2014, 00:53

tuzlak1987 je napisao/la:Pa jel ko informisan o tome moze li se u pola sezone promijeniti grb? Mozda i ne moze..

U pola koje sezone? :mrgreen:

Pokušat ću objasniti da se shvati suština jer vidim da je zanjih mjesec se često spominjao novi grb, gdje je, šta je itd :mrgreen:

I naš klub kao i skoro svih sa ovih podneblja je koncipiran kao udruženje građana. Tako je klupski najviši akt tj. temelj statut sve dok je u skladu sa zakonom o udruženjima građana i fondacija (normom).
Kod država je temelj ustav sve dok je u skladu sa Međunarodnom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda (normom); kod resora tipa policija zdravstvo, obrazovanje su to zakoni sve dok su u skladu sa ustavom (normom); kod firmi su ugovori o osnivanju sve dok su u skladu sa zakonom o privrednim društvima (normom) itd itd itd.

Promjenom dijela temelja u skladu sa normom ne znaći stopiranje procesa. Država ako mijenja ustav ne znači da u tom vremenu prestaje da postoji već dok se ne promjeni djeluje po starom formatu; firma ako mijenja logo ne znaći da neće 10 dana prodavati usluge ili proizvode već će do trenutka donošenja odluke o novom logu imati stari.

E tako je i sa tim famoznim grbom. Nema drugih prepreka osim onih iz tački 1 i 2 te dok se to ne desi (a hoće) klub djeluje sa važećim grbom. ;)
tuzlanska Sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2014, 00:57

zlajci je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa jel ko informisan o tome moze li se u pola sezone promijeniti grb? Mozda i ne moze..

U pola koje sezone? :mrgreen:

Pokušat ću objasniti da se shvati suština jer vidim da je zanjih mjesec se često spominjao novi grb, gdje je, šta je itd :mrgreen:

I naš klub kao i skoro svih sa ovih podneblja je koncipiran kao udruženje građana. Tako je klupski najviši akt tj. temelj statut sve dok je u skladu sa zakonom o udruženjima građana i fondacija (normom).
Kod država je temelj ustav sve dok je u skladu sa Međunarodnom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i sloboda (normom); kod resora tipa policija zdravstvo, obrazovanje su to zakoni sve dok su u skladu sa ustavom (normom); kod firmi su ugovori o osnivanju sve dok su u skladu sa zakonom o privrednim društvima (normom) itd itd itd.

Promjenom dijela temelja u skladu sa normom ne znaći stopiranje procesa. Država ako mijenja ustav ne znači da u tom vremenu prestaje da postoji već dok se ne promjeni djeluje po starom formatu; firma ako mijenja logo ne znaći da neće 10 dana prodavati usluge ili proizvode već će do trenutka donošenja odluke o novom logu imati stari.

E tako je i sa tim famoznim grbom. Nema drugih prepreka osim onih iz tački 1 i 2 te dok se to ne desi (a hoće) klub djeluje sa važećim grbom. ;)
Pa dobro mislio sam u smislu da nema nekih mozda pravila u ligi koja na pocetku sezone moraju biti ispunjena, a ticu se grba i klubskih boja.

Hvala uglavnom, znaci kad bude ta skupstina gdje ce to biti tacka biti ce i grb. Mada mislim da tu nema nikakve dileme, biti ce taj grb. Navijaci su za to, a i opcina koja i nakon sto je stala iza OKK postavila prakticno isti grb

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 30 jan 2014, 07:57

staragarda je napisao/la:boli me k.i.t.a i za zaledzenim terenom i za teget plavim dresovima,boli me k.i.t.a i za pojacanjima i za cirom i za bjelim salom,boli me k.i.t.a i za banovicima i za prvom ligom federacije

Pluscina :!:
Bravo care, ovo je najbitnije da se desava, dzabe i da smo usli a da se nije desio ovaj bum da grad opet zivi za Slobodu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 3 gosta.