BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 20 sep 2011, 13:16

Hare_BvB je napisao/la:
Čak se i Titan Oli oglasio po tom pitanju. Kritikovao je menadžment BVB-a zbog loše transfer politike ljetos. Qrac bi moj kritikovao da ekipa nema ovolike probleme s povredama i suspenzijama. :twisted:
On je na svom blogu takodje napisao u istom tekstu da možda to i nije loše za budućnost (što nisu doveli skupa pojačanja) jer će Gotze & Co pokušati što više opravdati dato im povjerenje.

Što se tiče prenosa BvB-a na ES2, bit će live prenos protiv Mainza u subotu u 15:30, dok će u subotu 1.oktobra prednost dobit utakmica Hoffenheim - Bayern ispred BvB - Augsburg. Sad samo još treba i da nas ne prenose više i bit će sezona kao iz noćne more.... :twisted:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 sep 2011, 17:12

adnan24 je napisao/la:Oooo seceru jesi ti tezak covjek za razumjeti :D

Mozda mi nismo giganti ali nije valjda da treba biti zadovoljan sa trenutnom situacijom ?
Ne zivi se od proslih godina i sezona,to je uvijek tako bilo...

Nisu ovi igraci losi...cak je jedan doveden iz Bayerna a ne iz druge ili trece lige,tako da ima jos jednu sansu da se dokaze :lol:
mah, pokusavam kopirati jednog vaseg kolegu koje je u van galovoj eri cesto navracao na bajernovu temu i kritikovao odbranu, poredio bajine igrace sa vasim itd.
vas problem je slican tadasnjem bajernovom: stoperi predaleko jedan od drugog i to na nekih 40-ak metar od gola. valjda pokusavaju kompenzirati nedostatak kvalitetne sestice(sahina) tako da se na vise igraca prebacuje teret i pokusava organizovati napad. jedan od njih je i humels(toliko sam mogao upratiti) i to je najveci problem.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 sep 2011, 18:03

Lijepo na zimu dovedete rudija iz hoffenheima I svi zadovoljni. Mogli ste defoura dovesti lik otisao u porto za jadnih 6 miliona.I jos kazu ostavi kevina na klupi.hahaha

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 sep 2011, 19:08

Koliko sam skont'o Pisczeku je umanjena ona kazna koja bi ga udaljila od reprezentacije na 6 mjeseci..sad je to preslo na uslovnu s tim da mora platiti jos 35 000 eura sto i nije neki problem.

Barrios nece igrati u subotu,postoji odredjena sansa da ga vidimo na klupi u srijedu protiv Marseille-a.
secer je napisao/la: vas problem je slican tadasnjem bajernovom: stoperi predaleko jedan od drugog i to na nekih 40-ak metar od gola. valjda pokusavaju kompenzirati nedostatak kvalitetne sestice(sahina) tako da se na vise igraca prebacuje teret i pokusava organizovati napad.

Ne bih se slozio s tobom ovdje...stoje na 40-ak metara protiv ekipa kojima napadac stoji na 30-40 metara od svog gola...automatski se zadnja linija pomjera prema naprijed jer ipak u tim utakmicama BvB je trazila gol mnogo vise od protivnika.

Npr. protiv Arsenala u prvom poluvremenu oni su stajali dosta blizu Weidenfellera ali naravno zbog toga sto je i Arsenal izlazio dosta daleko od svog gola...u tom trenutku smo igrali veoma dobro...a onda u nastavku topnici se povlace daleko nazad(sa Persijem na svojoj polovini) i onda logicno Hummels i Neven izlaze na tih 40 metara.

Znaci da zakljucim...mislim da nema to veze sa odlaskom Sahina :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 sep 2011, 19:50

mah, sigurno si u pravu. jednostavno, premalo pratim dortumd tako da sam u zanjih godinu, godilu i po´ odgledao 2-3 utakmice. ustvari, nikad nisam odgledao kompletnu utamkicu, tako da... :oops:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 sep 2011, 21:12

slika

Lucas danas odradio trening bez problema. Ukoliko narednih dana treninzi prođu bez većih problema, mogao bi i protiv Mainza biti na klupi. Najkasnije protiv Marseillea će bit u kadru.

Fakt ist: Übersteht Barrios die drei Einheiten der nächsten Tage, dann ist die Chance groß, dass er beim FSV wieder auf der Bank sitzt. Spätestens zum Champions-League-Spiel bei Olympique Marseille (Mittwoch, 20.45 Uhr) soll er wieder im Kader stehen.

Ya hice fútbol hoy y es posible(postoji mogućnost) que esté en el banco(na klupi) del Borussia Dortmund el sábado(subota). Gracias a todos por el apoyo - Lucas Barrios on facebook.

Kako vidimo i na slici i Hummels je spreman. Izgleda da njegova povreda nije bila ozbiljna, jbt mogao je do kraja izdržat u nedelju pa bi sad imali 10 bodova :evil: .
Što se tiče da Lowe mijenja Schmellea, ja nisam za to. Prije da Piszczek pređe lijevo a Owomoyela desno. Piszczek je prije u Poljskoj repki igrao lijevog beka i to dosta dobro. Na kraju krajeva prije bih izabrao Kringea ispred Lowea.
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 21 sep 2011, 22:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 sep 2011, 22:36

slika

Gledaj ovih kraljeva :lol: :lol: :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 sep 2011, 15:19

slika

Kehl und Götze sind wieder dabei -
vielleicht mit Barrios und Bender nach Mainz

Negdje su najavljeni Bender i Kehl na doppel 6 a evo na BVB sajtu je ovaj tim. Meni samo Lowe nije po ćejfu, ne sviđa mi se nikako kao igrač, previše je nesiguran u sebe, prebrzo se rješava lopte, nema ga u napadu dovoljno a u odbrani je samo da popuni mjesto lijevog beka.
Sreća pa će Schmele samo 7 dana pauzirat ;)
Sastav puno bolje izgleda sa Gotzinhom ,nekako sam prilično siguran da će sve krenut uzbrdo...

2010/2011 27 19.03.11 Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1 : 1
2010/2011 10 31.10.10 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0 : 2
2009/2010 30 10.04.10 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1 : 0
2009/2010 13 21.11.09 Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 0 : 0
2006/2007 19 31.01.07 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1 : 0
2006/2007 2 19.08.06 Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1 : 1
2005/2006 24 4.03.06 Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1 : 1
2005/2006 7 24.09.05 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1 : 1
2004/2005 23 26.02.05 Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 3 : 0
2004/2005 6 26.09.04 FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1 : 1

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 sep 2011, 18:39

Puno nerijesenih ishoda u zadnjih 10 utakmica, stoga ocekujem da ce se i ovaj put tako zavrsiti. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 sep 2011, 20:33

Omerbavarac je napisao/la:Puno nerijesenih ishoda u zadnjih 10 utakmica, stoga ocekujem da ce se i ovaj put tako zavrsiti. 8-)
Jezik pregrizo ne baksuziraj bolan cccc a cojka majko moja :oops: ... Trebaju nam bodovi pod hitno vise me ni igra ni nista ne zanima samo 3 boda i cao .... Kagawa lagano ulazi u formu Gotze se vraca Lucas najvjerovatnije na klupi Lewa ce bit pod pritiskom pa ga to mozda stimulise da zabije ko zna makar se mozemo nadati necemu dobrom ha ya.... A Mainz je vala taraba ove god i na onom kupu smo ih lagano dobili i nadigrali uz to... Semir BvB nemoj tako za Lowe-a bojim se da ga nisi bas dovoljno pratio u crno zutom dresu, mene je momak uvijek pozitivno iznenadio i kao back up je odlicno rjesenje mlad je , malu platu ima, njemac je, za malu odstetu je dosao, moze dosta napredovati moze i na krilu igrat, probojan je pravo brz pravo ima solidnu ljevaku, pa cak je i borben voli klizeci uletit ... Ne znam meni je on super ....
BvB Echte Liebe !!!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 23 sep 2011, 13:30

ništa sutra treba skijaški rečeno "Na Glavu" a mislim da je i klop pod pritiskom pobjede jer ako ne pobjede neće taj dočekat klupu iduće hefte,al hajmo reći sutra lagano 2 il 3 komada u mreži protivnika ;) ;) ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 sep 2011, 13:48

maverick_tz je napisao/la:ništa sutra treba skijaški rečeno "Na Glavu" a mislim da je i klop pod pritiskom pobjede jer ako ne pobjede neće taj dočekat klupu iduće hefte,al hajmo reći sutra lagano 2 il 3 komada u mreži protivnika ;) ;) ;)
Haha sto me nasmija chuj nece taj docekat klupu , pa on je neka vrsta bozanstva u Dortmundu pola zasluga od proslogodisnje titule idu samo njemu ako ne vise ,prije ce Guardiola dobit otkaz u Barci nego Klop u Borussiji 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 sep 2011, 14:51

Bundesliga je napisao/la:
maverick_tz je napisao/la:ništa sutra treba skijaški rečeno "Na Glavu" a mislim da je i klop pod pritiskom pobjede jer ako ne pobjede neće taj dočekat klupu iduće hefte,al hajmo reći sutra lagano 2 il 3 komada u mreži protivnika ;) ;) ;)
Haha sto me nasmija chuj nece taj docekat klupu , pa on je neka vrsta bozanstva u Dortmundu pola zasluga od proslogodisnje titule idu samo njemu ako ne vise ,prije ce Guardiola dobit otkaz u Barci nego Klop u Borussiji 8-)
Slažem se. Kloppovo mjesto trenera je poslije Fergusonovog u ManUtd najsigurnije na svijetu. On je najvažniji dio ovog tima ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 sep 2011, 19:45

Semir bvb je napisao/la:Negdje su najavljeni Bender i Kehl na doppel 6 a evo na BVB sajtu je ovaj tim. Meni samo Lowe nije po ćejfu, ne sviđa mi se nikako kao igrač, previše je nesiguran u sebe, prebrzo se rješava lopte, nema ga u napadu dovoljno a u odbrani je samo da popuni mjesto lijevog beka.
Sreća pa će Schmele samo 7 dana pauzirat ;)
Sastav puno bolje izgleda sa Gotzinhom ,nekako sam prilično siguran da će sve krenut uzbrdo...
To je i više nego očito. Nema još uvijek dovoljno hrabrosti da krene naprijed i pokuša stvoriti višak, već igra ''na sigurno'' i konstantno vraća loptu nazad. Lowe je bolji tehničar od Schmelzera, ali je u defanzivi za klasu slabiji. Nije dovoljno agresivan tj. stoji dosta daleko od protivničkih igrača. Doduše, moramo imati razumjevanja za njegovu tremu, jer nije mala stvar ''izletiti'' iz 4. lige i za 2-3 mjeseca igrati mečeve na najvišem nivou (BuLi i CL). ;)

Klopp ne bi trebao rizikovati s Benderom protiv Mainza, bolje ga je ''sačuvati'' za meč u Marseilleu koji za nas puno bitniji. Krenuti s Kehlom i Gundom pa šta bude. :D

PS: Čuj nogirati Kloppa!!!! :lol: :lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 sep 2011, 23:28

BVB mit Barrios, aber ohne Bender nach Mainz.

Überraschend saß Stürmer Lucas Barrios (26) nach nur zwei Trainingseinheiten mit dem Team mit im Bus, der den Tross nach dem Abschlusstraining nach Mainz brachte.

Da da, otputovao je Lucas u Mainz.... samo ja ne bih žurio s njim ipak je rizik prevelik, možda da ubere 5-6 minuta na kraju utakmice, da osjeti malo teren i to bi vjerovatno podiglo atmosferu i cijelom timu... ;)

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 24 sep 2011, 15:39

dobro je krenulo,igrqaju ko drogirani,samo da vako nastave :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 24 sep 2011, 16:06

pa ....... im materešinu njihovu isto trutovi u odbraniu,pa opet ću zbog njih past na tiketu,igrooo sam čistuuuu "2" a vidi sad . . .još kakav šugav go pa nemogu da vjerujem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 sep 2011, 16:24

Raspad sistema. :evil:

Abstiegskampf!!! :lol:

Sad mi krivo što Pišonju ne suspendovaše za mečeve u BuLi. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 sep 2011, 16:25

Kad ovako vidim da se odvija utakmica smuči mi se sve i počne mi se povraćat i na sport i na fudbal i na sve. Pa koji smo mi les miserables, jbt onakav debiliski go da primimo, čovjek sjedi na terenu isto ko na paraolimpijadi i još nam uvali go sjedeći, a cijeli meč dominiramo u pm :evil: .

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 24 sep 2011, 16:30

mada ja imam osječaj da će sad klop osuti drvlje i kamenje i da će umjesto odmora imati problema da izvuku živu glavu . . .imam neki osjećaj da će biti za 45 minuta totalno drugačije raspoloženje na kraju ;)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.