Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

sigurnoable
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la sigurnoable » 06 apr 2014, 04:16

vrebac86 je napisao/la:jedna stvar mi se veoma svida, nakon onih svih "cudnih" godina , ova generacija mi dijeluje kao tim!! Ocigledno je jedno medusobno postovanje medu igracima a posebno prema treneru :clap: :clap:
Upravo to, bio sam blizu nase klupe na utakmici i mogao sam primjetiti da vlada jedna jako pozitivna atmosfera u timu. Ne znam, u timu imamo razlicistih nacionalnosti ali svi su kao jedno, daju podrsku jedno drugima i mislim da se svi sportski kolektivi trebaju ugledati na rukometnu reprezentaciju. Svaka cast jos jednom reprezentaciji a sada ostaviti srce na teren protiv Islanda pa kako god bude nek samo ne bude da smo dosli kao turisti igrati a sa ovakvom zeljom koju su do sada pokazali mislim da se mozemo nadati necemu velikom. :cool:

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 06 apr 2014, 07:53

Fino je ovo sve, Grke smo pregazili u obje utakmice, bez po muke, sto bi rekli. Medjutim u oci mi upada to da suteve sa 10-ak metara moze potegnuti samo Prce, da li jedini za to hrabrosti ima (osim naravno kljucnog elementa, a to je visina) ili je nesto drugo ne znam. Problem je takodjer minimalna upotreba krilnih pozicija, u ove dvije utakmice ne znam da li smo dali 3 gola sa krila. Nadam se da cemo ovaj segment igre popraviti, jer kada dodju bolje reprezentacija od grka, necemo moci konstantno ici kroz sredinu. Ono sto svakako ohrabruje je ogromna sirina klupe, sto dosada nikada nismo imali, sjecam se da je Toromanovic znao citavu utakmicu odigrati bez izmjene, a to je na njegovoj poziciji ubitacno.
Uglavnom svaka cast momcima, nista drugo nisam ni ocekivao, jer u prvoj utakmici vidjela se drasticna razlika u kvaliteti.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 06 apr 2014, 15:39

Padovan je napisao/la:Odlična utakmica, momci su odradili utakmicu odlično, a pred kraj Marković je dao šansu mlađim igračima. Većina je opravdala očekivanja, jedino Ovčinu nije ništa išlo.

Navijači odlični :cool: (tri navijačke skupine i sve u najboljem redu), bolje i nego što sam mislio, nadam se novoj utakmicu u Cazinu u narednom ciklusu. Krajina i Cazin su položili ispit :D

:bih: :bih:
Mene jedino onaj Delic nije bas nekako odusevio :hmmmmm:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 06 apr 2014, 15:46

vrebac86 je napisao/la:Mene jedino onaj Delic nije bas nekako odusevio :hmmmmm:
Jeste on je igrao umjesto Ovčine, previše stidljivo, kao da je igrao u grču. U drugom su mu dali i sedmerac da puca da zabije gol. Halilkovic je bio dobar u drugom, lud skroz :D.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 apr 2014, 16:25

Pisao sam i ranije s obzirom na kakav smo odnos prema dresu navikli od prijasnjih igracina , ovo je odlicno. Momci se bore pravi su kolektiv uradili su ono sto smo ocekivali baraz je ponovo tu . U sportu nista nije nemoguce mi znamo itekako bit neugodni kad imamo svoj dan ali moramo racunat da mi imamo svoja 2 dana a islandjani niti jedan , realnost je takva da imamo minimalne sanse za prolaz. Ali neka se bore daju sve od sebe meni je to najbitnije bolje nego setanje po terenu...

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 06 apr 2014, 16:32

sigurnoable je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:jedna stvar mi se veoma svida, nakon onih svih "cudnih" godina , ova generacija mi dijeluje kao tim!! Ocigledno je jedno medusobno postovanje medu igracima a posebno prema treneru :clap: :clap:
Upravo to, bio sam blizu nase klupe na utakmici i mogao sam primjetiti da vlada jedna jako pozitivna atmosfera u timu. Ne znam, u timu imamo razlicistih nacionalnosti ali svi su kao jedno, daju podrsku jedno drugima i mislim da se svi sportski kolektivi trebaju ugledati na rukometnu reprezentaciju. Svaka cast jos jednom reprezentaciji a sada ostaviti srce na teren protiv Islanda pa kako god bude nek samo ne bude da smo dosli kao turisti igrati a sa ovakvom zeljom koju su do sada pokazali mislim da se mozemo nadati necemu velikom. :cool:
Primijetio sam pred kraj meca , kada je tekma vec bila rijesena svi stoje u krugu i slusaju Markovica kao da je nerijesen rezultat i zadnji napad :clap: :clap: Ali ne samo mladi igraci nego i Terzic i Prce i svi!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 06 apr 2014, 17:45

evidentno je da su ekipa. raduju i ovi mladci, perić, halilković i ostali. nadam se da će što prije igrati neki jači nivo od naše lige. ereš me brine, imam dojam da stagnira.

pravi cilj treba da bude to EP 2016. ovo protiv islanda složno odigrati, bez imperativa i hrabro, pa šta bude. ipak je to island. ne treba im omču oko vrata.

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 06 apr 2014, 20:01

Kada je zrijeb grupa za EP?
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 apr 2014, 20:42

Megaloman je napisao/la:Kada je zrijeb grupa za EP?
u petak
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 06 apr 2014, 22:35

[youtube][/youtube]

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 apr 2014, 23:53

moze li neko reci razlog, zbog cega nije bilo golmana cavara?
hvala

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 07 apr 2014, 10:07

jel moze neko postavit snimak utakmice ili izrezat one asiste perica, bas bih volio da vidim jos koji put :) hvala

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 07 apr 2014, 10:46

Svaka cast ovim bivsim juniorskim reprezentativcima a sada seniorskim.Repka spoj mladosti i iskustva .Odlicno.

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 07 apr 2014, 11:27

Igor Karačić igra za Makedoniju?
Napisao: D.Š. Srijeda, 02 4 2014 16:40
Regija
Jedna od prvih zvijezda RK Vardara, koji je izborio istorijsko četvrtfinale EHF Lige šampiona, Igor Karačić, uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Makedonije, prenosi Balkan-handball.com.

Naime, pomenuti portal tvrdi da će Rukometni savez Makedonije ubrzo krenuti po sjajnog Mostarca, koji je ranije nastupao za mnoge selekcije Hrvatske, ali i ne za A reprezentaciju.

Karačić, čiji talentovani brat igra za reprezentaciju BiH, u dresu Kauboja nastupao je na Mediteranskim igrama dok je još igrao za sarajevsku Bosnu, pa to znači da Makedonci ne bi trebali dugo čekati na njegove usluge. Kako navodi Balkan-handball, u Hrvatskoj će teško igrati pored Jose Valčića, a selektor Goluža je počeo zvati i Luku Cindrića.

:o

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 apr 2014, 12:17

atko je napisao/la:Igor Karačić igra za Makedoniju?
Napisao: D.Š. Srijeda, 02 4 2014 16:40
Regija
Jedna od prvih zvijezda RK Vardara, koji je izborio istorijsko četvrtfinale EHF Lige šampiona, Igor Karačić, uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Makedonije, prenosi Balkan-handball.com.

Naime, pomenuti portal tvrdi da će Rukometni savez Makedonije ubrzo krenuti po sjajnog Mostarca, koji je ranije nastupao za mnoge selekcije Hrvatske, ali i ne za A reprezentaciju.

Karačić, čiji talentovani brat igra za reprezentaciju BiH, u dresu Kauboja nastupao je na Mediteranskim igrama dok je još igrao za sarajevsku Bosnu, pa to znači da Makedonci ne bi trebali dugo čekati na njegove usluge. Kako navodi Balkan-handball, u Hrvatskoj će teško igrati pored Jose Valčića, a selektor Goluža je počeo zvati i Luku Cindrića.

:o
meni je taj igor karacic jako cudan, zeli da igra za reprezentaciju hrvatske gdje ocito ne racunaju na njega, a sa druge strane ne zeli igrati za reprezentaciju zemlje u kojoj je rodjen i u kojoj vec igra njegov brat.. :roll:
Volim te Bosno!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 apr 2014, 13:28

a treci im brat igra za nasu U18 (golman) u fudbalu :)

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 07 apr 2014, 13:56

atko je napisao/la:u Hrvatskoj će teško igrati pored Jose Valčića

:rol: :rol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 apr 2014, 14:51

Pa neće da igra za BIH, zato što će Makedonci dobro platiti njegove igre za reprezentaciju, kod njih je rukomet sad u expanziji i ne žale pare da budu još bolji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 apr 2014, 15:04

Ne moze on igrat za Makedoniju za barem jos 3 godine. A toliko cekat tesko da ce...

Da mi (Hrvatska) imamo normalnog izbornika, on bi davno bio u reprezentaciji, ovako tesko da ce nesto od toga biti... Mozda iduce godine...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 apr 2014, 15:19

Ne znam, pika li se u EHF-u Mediteranska reprezentacija kao zvanična reprezentacija, ako NE, onda bi on bez problema u narednim kvalifikacijama mogo zaigrati za Makedoniju ako bude htio naravno

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.