Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- JuveSissoko
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
iskreno,mi nekad previse gledamo ranije uspjehe trenera ili sportskih direktora,jbga,ko smo mi da sudimo o Marroti ili Del Neriu,sto jest jest,nemaju neke rezultate iza sebe,al takodje mi nemamo uvid u njihov nacin rada niti veze koje imaju u svijetu fudbala,ovo zadnje govorim za Marrotu,ipak i jedan Lippi kad je dosao u Juve,bio je ono bas niko i nista,Moggi nesto slicno,ne mora uvijek to lose da ispadne ako raniji rezultati nisu dobri,jbga ovo sve govorim,jer moramo bit optimisti,jer ako i to izgubimo ,onda ....,i ja bih volio da je dosao Capelo ili slicni,al nije nam se dalo,alternativa se trazila,mora se odmah reagovat,a ne cekat kraj svijetskog pa da vidimo hocel neko od poznatijih da dodje,malo je vremena a stvari se moraju mjenjat
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- sarajlija89
- Kontakt:
joj braco ja sam davno reko da za vrhunske rezultate trebaju vrhunski ljudi tj. strucni kadar i igraci....
od 85 do 94 nam se isto dogadjalo....indicije su jasne bile u kojem smjeru ide,propast je prijetila....al sreca nas je pogledala u liku moggija,lippija i del piera...
ja ne vjerujem da se isto moze dvaput ponoviti.....i da moze...sa ovim ljudima vrlo tesko..mislim na vlasnike....
od 85 do 94 nam se isto dogadjalo....indicije su jasne bile u kojem smjeru ide,propast je prijetila....al sreca nas je pogledala u liku moggija,lippija i del piera...
ja ne vjerujem da se isto moze dvaput ponoviti.....i da moze...sa ovim ljudima vrlo tesko..mislim na vlasnike....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
E **** li staru ovi iz Uprave gdje ce Del Neri trenirati Juve, pa jesul oni normalni bolje onda da je ostao Zac,ovaj Del Neri imo uspjeha samo sa jednim klubom u karijeri i on odma dolazi u Juve zato nam klub i propada ovako, e tek sada pitaj Boga koga ce ovaj bogalj dovesti mozda igrace tipa Tiago ili Poulsen ostaje da se vidi ali predvidjam jako uzbudljivo ljeto sto se tice prelaznog roka....
Pozdrav za sve Juventine na forumu ja sam novi

Pozdrav za sve Juventine na forumu ja sam novi
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
- HeavensWonder
- Kontakt:
Bolje da plate 80 miliona i nek dodje Gus Hidink koji moze od prosjecnog igraca napravit dobrog igraca nego neki Afrikanci, Argentinci il ko zna koji debili koji ce opet dok se prilagoe primati 4 gola od Parme...
O da, i Uprava takodje da ide
! Alexa za sportskog direktora 
O da, i Uprava takodje da ide

VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Uhljebili ste se sa ovim trenerom Del Nerijem.
Stvoren je samo za ove manje klubove, a Juventus nije takav. Pa lik nije ni 3 mjeseca vodio Porto, nakon odlaska Mourinha. Mišljenja sam da je on za Chievo, Atalantu, Livorno i te ekipe, nikako za giganta poput Juventusa. Što se tiče Hiddinka, pa on je novi selektor Turske, a ne vjerujem da bi napustio klupu prije negoli je vodio u jednoj službenoj utakmici.
Spalleti je x puta bolji izbor od Del Nerija, pa ako mene pitate, dao bih prije Zoli šansu, nego Luigi-ju. Izgleda da se čelnici Juventusa zadovoljavaju nekim prosjekom.
Stvoren je samo za ove manje klubove, a Juventus nije takav. Pa lik nije ni 3 mjeseca vodio Porto, nakon odlaska Mourinha. Mišljenja sam da je on za Chievo, Atalantu, Livorno i te ekipe, nikako za giganta poput Juventusa. Što se tiče Hiddinka, pa on je novi selektor Turske, a ne vjerujem da bi napustio klupu prije negoli je vodio u jednoj službenoj utakmici.
Spalleti je x puta bolji izbor od Del Nerija, pa ako mene pitate, dao bih prije Zoli šansu, nego Luigi-ju. Izgleda da se čelnici Juventusa zadovoljavaju nekim prosjekom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- sarajlija89
- Kontakt:
eh brate...tesko je biti navijac juventusa u ovo vrijeme zbog svega pobrojanog....Monolog je napisao/la:Uhljebili ste se sa ovim trenerom Del Nerijem.
sta nam rade od kluba....po hiljaditi put...za vrhunske rezultate je potreban isti takav strucni i igracki kadar...
del neri je sasvim solidan pa cak i dobar trener,koji nije dokazan na velikoj sceni istina...(ove godine u dvije tekme neporazen protiv mourinha

juve nakon ove 3-4 godina kockanja sa trenerima kao sto su ranieri,ferrara,zacceroni....ne moze sebi dopustiti da se to ponavlja...o tome se radi....ok,nek dobije priliku al sta ce biti ako ne napravi nista kao pomenuti....to je veliko kockanje koje se nije isplatilo ranijih sezona....svi prethodni treneri su ziheraski dovedeni
i zato sam ja samo za provjerene i dokazane igrace i trenere...jer ovo je vec 5-a godina bez trofeja....a oni se nastavljaju kockati.....a od tog nema nista
i ko je kriv....pa samo uprava koja dopusta takve stvari,to je amaterski pristup..pa jbt juventus je gigant kakvih je malo al zahvaljujuci brilijantnim umovima koji vode klub postaje sve vise prosijek

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Jos ce vremena proci dok se Juve vrati na vrh. Ovima to izgleda nije u interesu. Sve ono sto je nekad krasilo Juve je otislo u zaborav sa ovim ljudima. Trenutno smo klub u rangu sa Genovom, *doriom itd. Jedino Cesare Prandelli dolazi u obzir ako se nesto misli ozbiljno raditi sledece sezone, ali sanse za to da on dodje su skoro nikakve.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- sarajlija89
- Kontakt:
del neri je vec novi trener...ceka se samo zvanicna objava
brine me sad sta ce biti sa diegom
Jbt sjecam se kad sam igro managera 2007(bili u serie B) i ja sam arsenal vodio..i naravno pratio juventus....i tek smo 2013 bili prvaci na mangeru sa viallijem..mozda cak i kasnije...i mislim ja u sebi.. reko...valjda necemo tako i u stvarnosti cekat
al po svemu sudeci...hocemo
brine me sad sta ce biti sa diegom

Jbt sjecam se kad sam igro managera 2007(bili u serie B) i ja sam arsenal vodio..i naravno pratio juventus....i tek smo 2013 bili prvaci na mangeru sa viallijem..mozda cak i kasnije...i mislim ja u sebi.. reko...valjda necemo tako i u stvarnosti cekat
al po svemu sudeci...hocemo

- sarajlija89
- Kontakt:
Agent: Sissoko ostaje
Agent Juventusovog defanzivnog veziste Sissoka Jose Segui tvrdi da je njegov klijent sretan u Juventusu i da ne namjerava seliti ovo ljeto.
"Osim ako ne iskrsne neka nova okolnost, Sissoko će ostati u Juventusu unatoč brojnim izjavama kako bi Momo trebao napustiti redove Stare Dame u akciji ljetnog čišćenja..." - izjavljuje Segui.
Bivši Valencijin i Liverpoolov igrač je bio usko povezan sa prelaskom u sada već bivše prvake Francuske Girondins de Bordeaux ali njegov agent demantuje bilo kakve pregovore sa francuzima te dodaje da Juventus nema namjeru prodati ovu radilicu na terenu.
"On je sretan u Juventusu" govori Segui, "on je potpuno Juventusov igrač i klub nikada nije doveo u pitanje prodaju ovog momka."
aBd ostaje
Del Neri: Želim da Buffon i Del Piero ostanu
Danas se očekuje zvanična potvrda da će trenutni trener Sampdorije, Luigi Del Neri, postati novi trener Juventusa.
U intervjuu za Tuttosport, Del Neri je rekao:
"Želim da ubjedim Buffona da ostane u Juventusu. On je kao Del Piero, koji takođe treba da ostene, jer oni su sumboli kluba."
"U klubu kao što je Juventus morate da imate velike ciljeve. Biću strog prema igračima, ali i prema samom sebi."
"Diego? Sa njim neće biti problema."
"Želim da imam pravog igrača na svih 11 pozicija."
to kralju
Pripreme u Vinovu za turneju u Americi
Iako je prvenstvo završeno, Juventus će nastaviti sa treninzima narednih dana. Pošto je Zaccheronijeva ekipa u ponedjeljak dobila odmor, igrači će danas, bez osam reprezentativaca Italije, Caceresa, Felipe Mela i Poulsena koji imaju obaveze sa svojim reprezentacijama, imati trening.
Trening će početi u 16:00h i biće to prvi trening ove sedmice pred turneju u Americi.
U petak, Bianconeri će otputovati za Njujork gdje će u subotu igrati meč sa ekipom Red Bulls. U utorak će Juventus odigrati drugi prijateljski meč, posljednji ove sezone, a u Torontu će se sastati sa Fiorentinom.
Agent Juventusovog defanzivnog veziste Sissoka Jose Segui tvrdi da je njegov klijent sretan u Juventusu i da ne namjerava seliti ovo ljeto.
"Osim ako ne iskrsne neka nova okolnost, Sissoko će ostati u Juventusu unatoč brojnim izjavama kako bi Momo trebao napustiti redove Stare Dame u akciji ljetnog čišćenja..." - izjavljuje Segui.
Bivši Valencijin i Liverpoolov igrač je bio usko povezan sa prelaskom u sada već bivše prvake Francuske Girondins de Bordeaux ali njegov agent demantuje bilo kakve pregovore sa francuzima te dodaje da Juventus nema namjeru prodati ovu radilicu na terenu.
"On je sretan u Juventusu" govori Segui, "on je potpuno Juventusov igrač i klub nikada nije doveo u pitanje prodaju ovog momka."
aBd ostaje

Del Neri: Želim da Buffon i Del Piero ostanu
Danas se očekuje zvanična potvrda da će trenutni trener Sampdorije, Luigi Del Neri, postati novi trener Juventusa.
U intervjuu za Tuttosport, Del Neri je rekao:
"Želim da ubjedim Buffona da ostane u Juventusu. On je kao Del Piero, koji takođe treba da ostene, jer oni su sumboli kluba."
"U klubu kao što je Juventus morate da imate velike ciljeve. Biću strog prema igračima, ali i prema samom sebi."
"Diego? Sa njim neće biti problema."
"Želim da imam pravog igrača na svih 11 pozicija."
to kralju

Pripreme u Vinovu za turneju u Americi
Iako je prvenstvo završeno, Juventus će nastaviti sa treninzima narednih dana. Pošto je Zaccheronijeva ekipa u ponedjeljak dobila odmor, igrači će danas, bez osam reprezentativaca Italije, Caceresa, Felipe Mela i Poulsena koji imaju obaveze sa svojim reprezentacijama, imati trening.
Trening će početi u 16:00h i biće to prvi trening ove sedmice pred turneju u Americi.
U petak, Bianconeri će otputovati za Njujork gdje će u subotu igrati meč sa ekipom Red Bulls. U utorak će Juventus odigrati drugi prijateljski meč, posljednji ove sezone, a u Torontu će se sastati sa Fiorentinom.
Odlican link i pregled transfera u Seccovoj eri
Ocijenite sami Seccov uspijeh ili nedostatak istog
http://bleacherreport.com/articles/3925 ... ummer-plan

Ocijenite sami Seccov uspijeh ili nedostatak istog

http://bleacherreport.com/articles/3925 ... ummer-plan
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
- sarajlija89
- Kontakt:
Agnelli obećava uspjeh
Novopečeni 25. predsjednik Juventusa zvanično je Andrea Agnelli koji na press konferenciji obećava povratiti Juventus na stare staze slave.
Agnelli je spreman spojiti iskustvo i jako zalaganje u pobjedničku formulu nakon što su ga sinoć izabrali za predsjednika.
"Dužnost koja mi je ukazana od strane klupskog odbora dokaz je povezanosti moje porodice i Stare Dame." izjavio je Andrea.
Agnelli je preuzeo dužnost od Jean Claude Blanca, ali suprotno špekulacijama, francuz ipak ostaje u Juventusu brinuti se o finansijskom dohotku i poslovima sa sponzorima.
"Posao pred nama je veoma zahtjevan i imajući ovo na umu, dajem punu podršku Blancu da se pobrine za finansijski obračun za sljedeću sezonu i da završi posao sa BetClic-om" Agnelli dodaje.
Zvanične potvrde oko zaposlenja Marotte kao sportskog direktora i Del Nerija kao trenera trebaju se izdati večeras, mada već kruže glasine da je dvojac iz Đenove već potpisao ugovore sa Juventusom
Juve daje i "atomskog mrava" za Kolarova
Juventus je baš zagrizao za Aleksandra Kolarova, jasno je i zbog čega.
Novi trener Del Neri procenjuje da je najveća slabost ekipe nedostatak kvaliteta na bočnim pozicijama, pa će najveći italijanski klub pokušati da se pojača.
Prva meta za levu stranu je Kolarov, ali to će biti teška misija, s obzirom da su konkurenti Real i Inter.
Ipak, „stara dama“ ima jedan adut više u odnosu na rivale. Sebastijan Đovinko je velika želja Klaudija Lotita i mogao bi da bude uključen u posao.
„Atomski mrav“ neće putovati na turneju po Americi što je samo povećalo glasine da želi da napusti Juve.
Novopečeni 25. predsjednik Juventusa zvanično je Andrea Agnelli koji na press konferenciji obećava povratiti Juventus na stare staze slave.
Agnelli je spreman spojiti iskustvo i jako zalaganje u pobjedničku formulu nakon što su ga sinoć izabrali za predsjednika.
"Dužnost koja mi je ukazana od strane klupskog odbora dokaz je povezanosti moje porodice i Stare Dame." izjavio je Andrea.
Agnelli je preuzeo dužnost od Jean Claude Blanca, ali suprotno špekulacijama, francuz ipak ostaje u Juventusu brinuti se o finansijskom dohotku i poslovima sa sponzorima.
"Posao pred nama je veoma zahtjevan i imajući ovo na umu, dajem punu podršku Blancu da se pobrine za finansijski obračun za sljedeću sezonu i da završi posao sa BetClic-om" Agnelli dodaje.
Zvanične potvrde oko zaposlenja Marotte kao sportskog direktora i Del Nerija kao trenera trebaju se izdati večeras, mada već kruže glasine da je dvojac iz Đenove već potpisao ugovore sa Juventusom
Juve daje i "atomskog mrava" za Kolarova

Juventus je baš zagrizao za Aleksandra Kolarova, jasno je i zbog čega.
Novi trener Del Neri procenjuje da je najveća slabost ekipe nedostatak kvaliteta na bočnim pozicijama, pa će najveći italijanski klub pokušati da se pojača.
Prva meta za levu stranu je Kolarov, ali to će biti teška misija, s obzirom da su konkurenti Real i Inter.
Ipak, „stara dama“ ima jedan adut više u odnosu na rivale. Sebastijan Đovinko je velika želja Klaudija Lotita i mogao bi da bude uključen u posao.
„Atomski mrav“ neće putovati na turneju po Americi što je samo povećalo glasine da želi da napusti Juve.
zavrsena stvar, Marota sportski direktor a Del Neri trener..
Juve Juve
.. kada je Ciro dosao imao sam puno samopouzdanja, kada je dosao Ranko isto tako.. kada je dosao ovaj Zacc nadao sam se necemu.. ali sad ama bas nicemu se ne nadam 
Juve Juve

Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
- sarajlija89
- Kontakt:
Del Neri novi trener Juventusa
Sada je sve jasno. Sljedeće sezone Juventus će voditi Luigi Del Neri.
Sve špekulacije su se okončale. Agnelli je uposlio Del Nerija kao trenera i sa njim će Juventus ući u narednu sezonu.
Del Neri je potpisao dvogodišnji ugovor sa Juventusom vrijedan oko 1.5 miliona eura.
sa srecom jbg
Sada je sve jasno. Sljedeće sezone Juventus će voditi Luigi Del Neri.
Sve špekulacije su se okončale. Agnelli je uposlio Del Nerija kao trenera i sa njim će Juventus ući u narednu sezonu.
Del Neri je potpisao dvogodišnji ugovor sa Juventusom vrijedan oko 1.5 miliona eura.
sa srecom jbg

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma ne može biti gori od Cire, ako mene pitaš. Sad je samo pitanje kako će se odnositi prema legendama kluba, a kako prema višku(Grosso, Camoranesi, Legrotaglie, Tiago, Salih, Amauri, Cannavaro, Zebina...). Rekao bih da su ovo igrači koji bi trebali napustiti Juventus, mada je i ova lista prekratka. Valjda će i dovesti neka pojačanja, dugo su se navijači Juventusa smijali Milanezima, a gle sada, Juventus je taj koji nema rezultate.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- sarajlija89
- Kontakt:

malo slika sa predstavljannja...

ovako bi trebali dresovi naredne sezone izgledat....

- JuveSissoko
- Kontakt:
uzasni dresovi sa uzasnim merkatom kako rece "made in italy" a hvala Bogu Italija ima "najbolje igrace" trentuno
dodje mi da zaplacem,pomirimo se da smo trenutno u rangu Valencie i Tottenhama,valjda ce doc bolji dani,Forza Marrota i Del Neri 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
kada bi bilo bez ovih krugova, polukrugova na linijama onda bi mi se svidjali.. pogotovo gostujuci dresovi..
nisu ono polukrugovi, neko je na cik-cak fazon.daffy je napisao/la:kada bi bilo bez ovih krugova, polukrugova na linijama onda bi mi se svidjali.. pogotovo gostujuci dresovi..
ma isti k. nisam znao kako cu se izraziti pa reko da kazem nesto sto bi asociralo na to..
Valencia (100%) i Tot'ham (vjerovatno) igraju Ligu PrvakaJuveSissoko je napisao/la:uzasni dresovi sa uzasnim merkatom kako rece "made in italy" a hvala Bogu Italija ima "najbolje igrace" trentunododje mi da zaplacem,pomirimo se da smo trenutno u rangu Valencie i Tottenhama,valjda ce doc bolji dani,Forza Marrota i Del Neri

★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★