NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
Ovi postom ću završiti s ovom pričom. Kolega vam je slagao da pola nas ima te potpise. Znam vrlo dobro za domobrane i koja im je uloga bila. Svih nevinih žrtava u svakom ratu mi je najiskrenije žao.
jacky, nakon sloma ndh su se nazvali škriparima.
Supruga mi je hrvatica (i to joj je otac baš iz hercegovine) tako da mi ne možete pripisati antihrvatstvo.
Završavam bilo kakvu polemiku na ovu temu, ipak ovo nema veze sa sportom.
Supruga mi je hrvatica (i to joj je otac baš iz hercegovine) tako da mi ne možete pripisati antihrvatstvo.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
Nema ni tvoj potpis nikakve veze ne sa sportom, nego sa zdravim razumom.prigoda je napisao/la:Ovi postom ću završiti s ovom pričom. Kolega vam je slagao da pola nas ima te potpise. Znam vrlo dobro za domobrane i koja im je uloga bila. Svih nevinih žrtava u svakom ratu mi je najiskrenije žao.
Takve stvari veličaju samo djeca i maloumnici.
I još mi nije jasno kako se takve stvari uopće dopuštaju na jednom športskom forumu gdje bi rasprava trebala biti o športu.
Ako se zalažeš za povratak komunizma slobodno odi do Sj. Koreje.. veselo ti bilo.
...što je više lome to je volim jače...
evo i ovdje bolesnikâ... Infekcija se brzo i opasno širi... ccc
A možeš li zamisliti koliko je ljudi pobio kapitalizam?black hole je napisao/la:kao što većina ovdje ne zna prema statutu EU (a toliko jo težimo) zločini komunizma i fašizma su IZJEDNAČENI jer su sve to krvničke ideoligije pa komunizam je u svjetu pobio više ljudi nego fašizam,nacizam,japanski militarizam,ustaše ... zajedno ...al mislim da je dosta rasprava na ovo temu ali ipak nemogu da ne odgovorim nekim likovima ("šb.trn" potpisujem tvoj post u cjelosti )na ovim bi forumima bilo dobro da administratori poznaju neke osnovne povjesne činjenice pa bi valjda znali ko je u pravu i koga treba banaovatiŠB.TRN je napisao/la:U ovom tvom nabrajanju jos nedostaje partizansku,jer je i to zločinačka vojska ili kako ti kazes divizija.7 veljače 1945 11.dalmatinska ubija u Širokom Brijegu sve fratre koje su zatekli u samostanu na Brigu ali i ostale fratre koji su bili po zupama u Širokom Brijegu.Naravno za to nitko nije odgovarao a same ubojice su se kasnije hvalile kako su radili te pokolje.Naravno ova brigada je radila i zločine poslije zavrsetka rata kada su ubojice iz ove brigade radili masovne zločine nad Hrvatskim stanovništvom.Najpoznatiji je Kočevski Rog.Simo dubajić koji je bio član 26 divizije u koju je ušla i 11 brigada u svojoj knjizi je priznao da je pobio 35 tisuca ljudi na Kočevskom Rogu.I sada ti drzis u potpisu imena ovih zločinačkih odreda koji su klali sve pred sobom.Ma sta ti ja mogu kad su administratori slicni tebi.Bog sve vidi i sve vam se dođgađa zbog vase mrznje.Nikad mi vas zbog tebe i takvih ne bi bilo zao,srecom ima i normalnih ljudi.Ovo bi trebao biti sportski forum a ne mjesto gdje mladi komunisti poput tebe šire mržnju ljudi jednih prema drugima.I zar nije malo providno sto si bas te odrede stavio u potpis,i tko god to podrzava ne bi mi bilo zao da se i njima dogodi ono sto je se dogodilo zrtvama tih zločinačkih odreda.

ali nema para,sve se rastalilo....
-
- Kontakt:
1 0 wagner, 6. minuta!!!
-
- Kontakt:
Sto nisi na tekmi ?sb citizen je napisao/la:1 0 wagner, 6. minuta!!!
-
- Kontakt:
jarane studiram van rodnog grada, pratim prek neta
)

al smo 6.11. zato na pecarisb citizen je napisao/la:jarane studiram van rodnog grada, pratim prek neta)

-
- Kontakt:
Ma nije da sam te htio podbadat nego samo pitam 

-
- Kontakt:
2 0 opet wagner, 22.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Relativno po planu zasad. Premalo pogodaka u mrezi protivnika, par puta dobro golman reagirao, Omladinac se solidno drzi na terenu. U drugom poluvremenu moraju ubaciti u brzinu vise nakon sto je anulirana prednost iz prve utakmice. Znaci, 5:0 zelim, tako sam rekao. :p
...Život za Široki...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
4:0. Slabo, slabo, nije to po mojim zeljama. Al dostatno, rutinski. Cestitke momcima. 

...Život za Široki...
- black hole
- Kontakt:
igra i nije bila nešto impresivna ali pobjeda je rutinska i apsolutno zaslužena sad samo da izvučemo branitelja

slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala

- Neprilagodjen
- Kontakt:
robijaši dobit cete link za nedjeljnu tekmu protiv ŠB-a, eto da nebi rekli da smo mi škutori nekakvi tamo
sb citizen
Kako je nastao taj naziv škutor i sta znaci?
Koliko sam primjetio koristi se da bi se uvrijedilo nekog iz Zapadnog Mostara ili Sirokog Brijega?
-
- Kontakt:
nitko nezna tocno al eto to mnogi rabe kao pogradan naziv za Širokobriježane pogotovo od strane mostaraca..al evo mi se šalimo na svoj račun pa nam je taj naziv postao i simpatičan, bar meni.. 

Nije uvreda,barem meni a mislim da nije ni ostalima.Neprilagodjen je napisao/la:robijaši dobit cete link za nedjeljnu tekmu protiv ŠB-a, eto da nebi rekli da smo mi škutori nekakvi tamo
sb citizen
Koliko sam primjetio koristi se da bi se uvrijedilo nekog iz Zapadnog Mostara ili Sirokog Brijega?
E ovako Mostari odnosno Bošnjaci iz Istočnog Mostara tako nazivaju ove iz Zapadnog Mostara.Oni tako nazivaju nas iz Širokog a mi ove iz Posusja i Gruda.Ako cemo ici povijesno taj naziv ide za ljude s podrucja Imotskog i Vrgorca znaci Republika Hrvatska i Drinovce selo u Grudama.Mene osobno taj naziv ne smeta i dosta puta sam za sebe kazem skutor ili mi škutori.Zafrkancija i nista vise,inace u Širokom ima nekoliko ljudi s nadimcima skutor.Ne znam nikoga da se ljuti na to.Ali eti to su ljudi iz susjedne drzave,znaci nazivati nas iz Širokog tako je pogresno ali ........

Inače za Imoćane su skutori oni iz Makarske i otočani,za nas su Gruđani i Imoćani a za Mostarce smo mi Iz Zapade Hercegovine.Cak sam cuo da su Mostarci prije rata one iz Istočne Hercegovine zvali Škutorima ili ti brđanima

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jako sirok pojam danas. Taj tvoj primjer se koristi najcesce u poslijeratnoj fazi, smatrajuci to uvredom ili necim losim, podrugljivim za stanovnike odredjenog kraja, prije toga fakticki nije ni postojalo za to podneblje, a onda je to izgledalo otprilike (govoreci u tim poslijeratnim nazivanjima najcesce kad je i postalo ''poznatije'') ovako : za Bosnu je to cijela Zapadna Hercegovina, za Mostar sve zapadno od njih (tocnije Široki, Posusje, Grude), za Široki sve zapadno od njih (tocnije Imotski), za Istocnu Hercegovinu teritorij Ljubuskog i sve zapadno od njih, itd. Vidis valjda odredjeni uzorak.Neprilagodjen je napisao/la:robijaši dobit cete link za nedjeljnu tekmu protiv ŠB-a, eto da nebi rekli da smo mi škutori nekakvi tamo
sb citizen
Inace, pojam je po stupnju prihvacenosti najcesce oznacavao ''granicare'', odnosno regije uz granicu, ali i neke hrvatske otoke, te takodjer naselja unutar HR na uscu Neretve, sto takodjer spada pod prvotnu odrednicu.
Inace se izvorno radi o kolokvijalizmu Imocanskog kraja koji su tako nazivali otocane, sto se odatle rasirilo dalje, a po gore navedenom principu su tako njih zvali npr. Širokobriježani. To se s vremenom tako rasirilo da se svako mjesto/selo u pravcu mora, odnosno zapadno od mjesta koji druge tako naziva, gledajuci imotsku krajinu, nazivalo tim terminom, manje vise.
Znaci, da rezimiramo, kolokvijalizam imotske krajine i hrvatskog naroda zapadno i istocno od iste, kasnije se rasirilo tako da oznacava termin onih ''zapadno od nas'', bez obzira da li se radi o istocnoj hercegovini, zapadnoj, ili dalmaciji (dok to nije slucaj sa nekim drugim izrazima koji su karakteristicni npr. samo za jedne ili druge), danas oznacava stosta i brojni nemaju pojma kako ga ispravno koristiti nego eto smatraju uvredom pa koriste, a meni osobno smijesno, i dosta je cesto danas u praksi da se ovdasnji ljudi s tim zajebaju i kao takvi predstavljaju, ili prepucavaju drugim regionalizmima.
Ako ti je poznat termin Vlaji, to je jako slicno, samo sto ovo ovo ide ka zapadu, a termin Vlaji istocno. Dakle, neki Istocni Hercegovac neovisno o etnicitetu po ''pravilu'' je meni Vlaj, ja njemu Skutor, neki Dalmatinac za mene Sperac ili Skutor, ovisi o sredini, zelji, itd. itd.
...Život za Široki...
svi su ti odgovorilo jedno te isto....samo drugacijim stilom:
sb citizen kratko kao i uvijek
šb.trn osrednje
šb_fidelis po običaju lektira

sb citizen kratko kao i uvijek
šb.trn osrednje
šb_fidelis po običaju lektira

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Hvala na iscrpnim obavjestenjima,konacno da i ja znam o cemu se radi.
To me podsjeca na ono Siptari,naime oni sami sebe tako zovu (imaju i TV Sqiptar na satelitu),ali kad ih drugi tako zovu,pogotovo Srbi-to je onda jako uvrijedljivo.
Tako izgleda i vi se Hrvati izmedju sebe zovete skutori (ako je zapadno od vas),ali ako to upotrijebi neki Bosnjak,onda je to uvreda,ili bar pokusaj uvrede

To me podsjeca na ono Siptari,naime oni sami sebe tako zovu (imaju i TV Sqiptar na satelitu),ali kad ih drugi tako zovu,pogotovo Srbi-to je onda jako uvrijedljivo.
Tako izgleda i vi se Hrvati izmedju sebe zovete skutori (ako je zapadno od vas),ali ako to upotrijebi neki Bosnjak,onda je to uvreda,ili bar pokusaj uvrede

- black hole
- Kontakt:
jesili ti profa povjesti ako nisi potrudi se malo mogao bi lako u prosvjetuŠB_Fidelis je napisao/la:Jako sirok pojam danas. Taj tvoj primjer se koristi najcesce u poslijeratnoj fazi, smatrajuci to uvredom ili necim losim, podrugljivim za stanovnike odredjenog kraja, prije toga fakticki nije ni postojalo za to podneblje, a onda je to izgledalo otprilike (govoreci u tim poslijeratnim nazivanjima najcesce kad je i postalo ''poznatije'') ovako : za Bosnu je to cijela Zapadna Hercegovina, za Mostar sve zapadno od njih (tocnije Široki, Posusje, Grude), za Široki sve zapadno od njih (tocnije Imotski), za Istocnu Hercegovinu teritorij Ljubuskog i sve zapadno od njih, itd. Vidis valjda odredjeni uzorak.Neprilagodjen je napisao/la:robijaši dobit cete link za nedjeljnu tekmu protiv ŠB-a, eto da nebi rekli da smo mi škutori nekakvi tamo
sb citizen
Inace, pojam je po stupnju prihvacenosti najcesce oznacavao ''granicare'', odnosno regije uz granicu, ali i neke hrvatske otoke, te takodjer naselja unutar HR na uscu Neretve, sto takodjer spada pod prvotnu odrednicu.
Inace se izvorno radi o kolokvijalizmu Imocanskog kraja koji su tako nazivali otocane, sto se odatle rasirilo dalje, a po gore navedenom principu su tako njih zvali npr. Širokobriježani. To se s vremenom tako rasirilo da se svako mjesto/selo u pravcu mora, odnosno zapadno od mjesta koji druge tako naziva, gledajuci imotsku krajinu, nazivalo tim terminom, manje vise.
Znaci, da rezimiramo, kolokvijalizam imotske krajine i hrvatskog naroda zapadno i istocno od iste, kasnije se rasirilo tako da oznacava termin onih ''zapadno od nas'', bez obzira da li se radi o istocnoj hercegovini, zapadnoj, ili dalmaciji (dok to nije slucaj sa nekim drugim izrazima koji su karakteristicni npr. samo za jedne ili druge), danas oznacava stosta i brojni nemaju pojma kako ga ispravno koristiti nego eto smatraju uvredom pa koriste, a meni osobno smijesno, i dosta je cesto danas u praksi da se ovdasnji ljudi s tim zajebaju i kao takvi predstavljaju, ili prepucavaju drugim regionalizmima.
Ako ti je poznat termin Vlaji, to je jako slicno, samo sto ovo ovo ide ka zapadu, a termin Vlaji istocno. Dakle, neki Istocni Hercegovac neovisno o etnicitetu po ''pravilu'' je meni Vlaj, ja njemu Skutor, neki Dalmatinac za mene Sperac ili Skutor, ovisi o sredini, zelji, itd. itd.

slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu