Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 dec 2012, 08:53

bagrcavi je napisao/la:Ima li takav program za poruke za iPhone ?

Ćema imaš program Viber, džabe pozivi, džabe poruke, ali moraš biti konektovan na wi fi.
A mora li i ta osoba kojoj saljem poruke/zovem imati ovo instalirano i biti povezan na wifi ?

Isto pitanje i za @neo i taj watsapp ?

Edit: ovo nije android telefon, jel tako ? :(

http://www.gsmarena.com/lg_cookie_wifi_t310i-3684.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 dec 2012, 11:28

Naravno.

Nije.
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 dec 2012, 11:54

Pu jbm ti :roll:

Nista onda od ovih programa, koji ce mi djavo..ovo nije moj tel, ovakav mi je u cure, u mene je android..a posto sam mislio ovaj program da njoj instaliram posto s njom razmjenjujem hejbet poruka, yebaji ga sad..

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 18 dec 2012, 14:09

ma isto sranje ko i facebook chat (ili bilo kakav chat/messenger) na android , spojiš se na wifi , taj isto bude online i možeš se dopisivat.. Samo što ovo uzima kontakte iz mobitela.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 dec 2012, 15:15

Papastathopoulos je napisao/la:Pu jbm ti :roll:

Nista onda od ovih programa, koji ce mi djavo..ovo nije moj tel, ovakav mi je u cure, u mene je android..a posto sam mislio ovaj program da njoj instaliram posto s njom razmjenjujem hejbet poruka, yebaji ga sad..
Kupi joj Android mobitel.
...Život za Široki...

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 18 dec 2012, 17:49

viKK je napisao/la:ma isto sranje ko i facebook chat (ili bilo kakav chat/messenger) na android , spojiš se na wifi , taj isto bude online i možeš se dopisivat.. Samo što ovo uzima kontakte iz mobitela.
I ne uzima kredit :)

Nisam siguran, googlaj no ja mislim da moze whatsapp na lg cookie :) Evo sta sam ja pronasao : http://lg-cookie-kp500.java-mobiles.net ... 94624.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 18 dec 2012, 20:10

Jel' ima neko da je malo stručniji sa Wordom '07 imam neki belaj, hitno mi je. 'fala :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 dec 2012, 15:29

@neo ali je li mora i ona biti online da bi joj mogao poslati poruku ? Jbt imam onda fb za takve stvari..moze li recimo da ovo instaliram sebi i njoj i da ja njoj saljem poruke preko ovog programa, a ona meni putem standardnog SMS-a ?

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 19 dec 2012, 15:35

Centre forward je napisao/la:Jel' ima neko da je malo stručniji sa Wordom '07 imam neki belaj, hitno mi je. 'fala :)
Koji problem imas?
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 dec 2012, 16:37

Papastathopoulos je napisao/la:@neo ali je li mora i ona biti online da bi joj mogao poslati poruku ? Jbt imam onda fb za takve stvari..moze li recimo da ovo instaliram sebi i njoj i da ja njoj saljem poruke preko ovog programa, a ona meni putem standardnog SMS-a ?
Kako god okrenes mora biti spojena na internet makar 10 sekundi da procita poruku na whatsapp/viber/facebook messenger/sto vec, bilo putem WIFI ili Mobile Internet, pa onda tek da eventualno vrati sms-om.

Evo, preporuka, prebaci na Eronet prepaid, nek uzme !hej full tarifu, za 20 KM imas mjesecno 500 SMS, 500 poziva, i 500 MB prometa (meni je mobilni internet upaljen 24/7). Tko je iole racionalan i ima Android/iOS sustav, bez problema mu izadje mjesecno 20 KM za mobitel racuna, samo kombiniras sve gore navedeno izmedju osoba koje imaju i nemaju smartphone, i to je to, ne moze da fali.
...Život za Široki...

neo
Kontakt:

Re:

Post Postao/la neo » 19 dec 2012, 17:04

Papastathopoulos je napisao/la:@neo ali je li mora i ona biti online da bi joj mogao poslati poruku ? Jbt imam onda fb za takve stvari..moze li recimo da ovo instaliram sebi i njoj i da ja njoj saljem poruke preko ovog programa, a ona meni putem standardnog SMS-a ?
Pa ti joj posaljes poruku, odzovnis, ona udje na program i provjeri sms :) Ako joj stalno net nije upaljen (wi-fi ili preko mreze) to je rjesenje. Kako bi drugaicje moglo !? Cak i ako udje preko mreze opet ce skinuti fening max dok je da poruku posalje izmedju 5 i 10 kf.

Ne mozes joj ti slati preko tog programa a ako ga ona mena, jer nece moci procitati poruku.
ŠB_Fidelis je napisao/la: Evo, preporuka, prebaci na Eronet prepaid, nek uzme !hej full tarifu, za 20 KM imas mjesecno 500 SMS, 500 poziva, i 500 MB prometa (meni je mobilni internet upaljen 24/7). Tko je iole racionalan i ima Android/iOS sustav, bez problema mu izadje mjesecno 20 KM za mobitel racuna, samo kombiniras sve gore navedeno izmedju osoba koje imaju i nemaju smartphone, i to je to, ne moze da fali.

Vecina nas koristi BhTelecom tako da se ovo ne isplati. Kada si vec spomenuo sms pozive i internet evo tarife koja se za studente itekako isplati: http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5f102fc625e.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja je korsitim vec evo 3 mjeseca, i imam na racunu preko 20KM :D ne stignem ih potrositi jer imam 3.000 minuta besplatno, sms 6kf prema svima, a jefitno zvati mobitele i fixnu. Za fixnu je minut 7 feninga :mrgreen:
O internetu da ne pricam, 1GB a ako potrosim smanje mi brzinu ali i dalje ne naplacuju :)
Zadnja izmjena: neo, dana/u 19 dec 2012, 17:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 dec 2012, 17:05

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Kako god okrenes mora biti spojena na internet makar 10 sekundi da procita poruku na whatsapp/viber/facebook messenger/sto vec, bilo putem WIFI ili Mobile Internet, pa onda tek da eventualno vrati sms-om.

Evo, preporuka, prebaci na Eronet prepaid, nek uzme !hej full tarifu, za 20 KM imas mjesecno 500 SMS, 500 poziva, i 500 MB prometa (meni je mobilni internet upaljen 24/7). Tko je iole racionalan i ima Android/iOS sustav, bez problema mu izadje mjesecno 20 KM za mobitel racuna, samo kombiniras sve gore navedeno izmedju osoba koje imaju i nemaju smartphone, i to je to, ne moze da fali.
Aha..hvala sto si se potrudio da mi to objasnis, al ne bi eronet..al nema veze, nastavit cu kako sam i do sad radio, svaki dan po dopuna :D

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 19 dec 2012, 17:23

Eto imas gore iznad link ako si student. Ubilo se za nas :mrgreen:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 dec 2012, 17:36

likma23 je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Jel' ima neko da je malo stručniji sa Wordom '07 imam neki belaj, hitno mi je. 'fala :)
Koji problem imas?
Haman jedini ČO'EK na forumu. Pa problem je ovakav. Kako god da uradim ev recimo npr seminar ono sto mi pokazuje Word (2007) ne odštampa isto. Znači onaj sadržaj što se nalazi na jednoj stranici pređe na drugu kad isprintam a u computer formi je sve OK. Znaci samo pomijeranje jednog dijela seminara(obicno od preve stranice uzrokuje pomijeranje i ostalog pa poremeti cijeli dokument)nadam se da si sme skont'o i da znas sta je otpr. Da li je do nekih razmaka,il' ima neka caka, stv sam pobudalio :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 dec 2012, 19:51

E ovako,molio bih vas fino da mi pomognete :D zelio bih na svojoj radnoj povrsini da napravim dva dijela tj. ono kad se pali kompjuter da mi prikaze dvije opcije jedna moj dio a drugi dio je ostalih ukucana?kako da to napravim i kako da mi to bude pod šifrom i da li moze u opste? :D valjda ste me skontali :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 dec 2012, 20:00

samocelik je napisao/la:E ovako,molio bih vas fino da mi pomognete :D zelio bih na svojoj radnoj povrsini da napravim dva dijela tj. ono kad se pali kompjuter da mi prikaze dvije opcije jedna moj dio a drugi dio je ostalih ukucana?kako da to napravim i kako da mi to bude pod šifrom i da li moze u opste? :D valjda ste me skontali :D
start - control panel - user accounts - add or remove user accounts - create account ;)
i kad kreiras acc onda mu stavis pw i to ti je to :D
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 19 dec 2012, 20:04

Centre forward je napisao/la:
likma23 je napisao/la:
Koji problem imas?
Haman jedini ČO'EK na forumu. Pa problem je ovakav. Kako god da uradim ev recimo npr seminar ono sto mi pokazuje Word (2007) ne odštampa isto. Znači onaj sadržaj što se nalazi na jednoj stranici pređe na drugu kad isprintam a u computer formi je sve OK. Znaci samo pomijeranje jednog dijela seminara(obicno od preve stranice uzrokuje pomijeranje i ostalog pa poremeti cijeli dokument)nadam se da si sme skont'o i da znas sta je otpr. Da li je do nekih razmaka,il' ima neka caka, stv sam pobudalio :)
Pregledaj te razmake, vrlo je moguce da je do toga.
Ili provjeri opcije, pri printanju(nisam siguran jel ima) al vidi mozda ima negdje opcija, da prebacuje tekst na sljedecu stranicu :D

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 dec 2012, 20:14

Evolution87 je napisao/la:
samocelik je napisao/la:E ovako,molio bih vas fino da mi pomognete :D zelio bih na svojoj radnoj povrsini da napravim dva dijela tj. ono kad se pali kompjuter da mi prikaze dvije opcije jedna moj dio a drugi dio je ostalih ukucana?kako da to napravim i kako da mi to bude pod šifrom i da li moze u opste? :D valjda ste me skontali :D
start - control panel - user accounts - add or remove user accounts - create account ;)
i kad kreiras acc onda mu stavis pw i to ti je to :D
hvala drug ;)
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 dec 2012, 20:55

neo je napisao/la:Eto imas gore iznad link ako si student. Ubilo se za nas :mrgreen:
Ma kakav student, ja sam se posvadjao sa obrazovanjem pa ne idem na fax :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 dec 2012, 23:42

Papastathopoulos je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:

Aha..hvala sto si se potrudio da mi to objasnis, al ne bi eronet..al nema veze, nastavit cu kako sam i do sad radio, svaki dan po dopuna :D
Posteno, ima sigurno i na BHT i mTel slicno nesto, ovo cisto govorim iz svoje perspektive, pocetkom godine i mogucnosti prijenosa brojeva izmedju mreza ce sigurno biti vise pogodnosti.

Kak god, rijesavaj se klasicnih metoda komunikacije sto prije, potrosit ces previse bez potrebe. Zasto zvati konvencionalnim putem kad mozes besplatnim Viberom, npr.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.