Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2010, 15:53

mexy_whites je napisao/la: A neznam bas, ima i Wenger titula nije bas da ga je Murinjo bolji po tome, a i mislim da bi vecina strucnjaka stavila Wengera ispred Murinja gledajuci cjelokupnu karijeru jednog i drugog i okolnosti u kojima su radili, koliko para su imali na raspolaganju i tako to....mada murinjo je mladji i mene boli sto ce otici u man utd ili u real pa i tamo pokupiti neke trofeje...sve na dlanu :D
Nadam se da neće u Real. Ipak je on svoj prvi posao imao u Barceloni kao Robsonov pomoćnik/prevodioc. Ukoliko bi otišao u Manchester, morao bi i tamo opet nešto novo unijeti, jer ipak je tu i određen broj igrača koji će se, sasvim sigurno, oprostiti sljedeće godine: Giggs, Scholes, možda i Neville. Naravno, imao bi kostur ekipe, no ne bih baš rekao da mu je sve na dlanu. Naravno, u Madridu je svima sve na dlanu, no to oni ne znaju iskoristiti. Zašto? Nemam blage, ali čini mi se da je samo Capello bio materijal za Real(mada su i tada igrali loše i ružno za oko iako im je želja bila lijepa i dopadljiva igra). Ostali: Luxemburgo, Pellegrini, Schuster...Ne bi oni vodili Real da se ja pitam, nema tih para.
Svaki gazda bi prije izabrao Wengera samo zbog novca. Mada, Mourinha je "razmazio" Abramovic, koji je davao i šakom i kapom da bi od Chelsea napravio pravu ekipu. U Portu nije imao ni približan budžet, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 20 apr 2010, 16:03

Slazem se sa monologom u potpunosti, lik je legenda od trenera, mozda ne najbolji ali jedan od najboljih na svijetu. To sto vi kazete da je SAF definitivno najbolji i nije bas 100% tacno, jer kad se pogledaju takticke utakmice i uticaj sudija na MUFC onda se vidi da dosta toga se ima zamjeriti SAF-u. To sto je osvojio sve nema sumnje da je jedan od najvecih na svijetu, al kolko sjedi na klupi Manchestera i ja bi uzeo sve sto se moze. :roll: :roll:

A to sto vi ne volite Mourinha,logicno je, jer njega mrze svi protivnici, ali ga zato njegovi navijaci obozavaju. On je MENI najbolji takticar na svijetu uz Rafu Beniteza.

Toliko od mene i nadam se prolazu Intera aBd

PAZZA INTER AMALA ;)
Pazza Inter amala!!

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 20 apr 2010, 16:12

Sto je Milan osvjezio odbranu sa ovim kolumbijcem cccc stvarno kriticna politika kluba

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 20 apr 2010, 16:25

Kemo je napisao/la:Sto je Milan osvjezio odbranu sa ovim kolumbijcem cccc stvarno kriticna politika kluba
nemoj da zajebavas tek mu je 34 :D
A sto se tice intera volio bi da iz Barca veceras razori mada ni barcu ne volim :)
Side before self

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 16:27

uz Fergusona samo jedan se trener smije nazvati najboljim, a to je Lippi.. ostali poput Murinja, Ancelotija, Beniteza, Hiddikna, Trapatonija i ostalih da ne nabrajam su legendarni treneri, ali za klasu ispod Lippija i Fergusona..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 20 apr 2010, 17:33

Pa Lippi je definitivno dobar trener, ali ja ga ne bih stavio u sami vrh. Njemu svaka cast za uspjehe u dva mandata sa Juventusom, te za titulu prvaka svijeta sa Italijom 2006. (iako su tu titulu osvojili vise sretno, nego spretno). Ali ostatak Lippijeve karijere je katastrofalan, skoro ni u jednom timu se nije zadrzao vise od godinu dana, uglavnom zbog losih rezultata. Mislim da dosta trenera ima puno bolju biografiju.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 20 apr 2010, 17:40

kada neko sa Portom, uzme 2 najveca takmicenja u Evropi :roll: nema rasprave ko je najbolji trener A murinho ce ih prevazici sto se tice legendarnog statusa 8-)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 20 apr 2010, 18:21

daffy je napisao/la:uz Fergusona samo jedan se trener smije nazvati najboljim, a to je Lippi.. ostali poput Murinja, Ancelotija, Beniteza, Hiddikna, Trapatonija i ostalih da ne nabrajam su legendarni treneri, ali za klasu ispod Lippija i Fergusona..
Pa naravno da je najbolji, vodio Juve :ugeek:
Pazza Inter amala!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 18:34

Lippi je vodio i intera i prema tome ga ne bi trebao previse "gotiviti".. ja garantujem da boljeg takticara od njega nema.. valjda njegova jezicka barijera ga je udaljila od europskih klubova pa je samo vodio po Italiji.. ali ono sto je radio sa Juventusom i Italijom je stvarno nevjerovatno.. neko ce reci da je 2006 i Italija bila sretna, a neko ce reci da ubacivanje Del Piera i dokrajcenje Njemacke je bila Lippijeva pamet..

slika

:mrgreen:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 20 apr 2010, 19:27

mislim da je prosle godine gazzeta proglasila Tomislava Ivica najvecim takticarem svih vremena ispred svih legendarnih talijanskih trenera , a za njih se zna da su svi dobri takticari , dakle to nije lipi a nije ni mourinho , medjutim poslije pobjede intera u londonu Ivic je rekao da je mourinho najbolji trener i takticar na svijetu a uz rame sa njim je stavio van gaala , tako da prica tebe , mene , onog ili ovog je bespotrebna ako je vec najbolji (TOMISLAV IVIC) rekao ko je najbolji MOURINHO , a sve ostalo je stvar simpatija , jer da mourinho kojim slucajem vodi recimo juventus za njegove navijace bi bio najbolji isto tako za realove da vodi real , on je kao i MATERAZZI u Interu ikona a svi drugi ga mrze , tako i mourinho

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 apr 2010, 21:08

materazzi je napisao/la:mislim da je prosle godine gazzeta proglasila Tomislava Ivica najvecim takticarem svih vremena ispred svih legendarnih talijanskih trenera , a za njih se zna da su svi dobri takticari , dakle to nije lipi a nije ni mourinho , medjutim poslije pobjede intera u londonu Ivic je rekao da je mourinho najbolji trener i takticar na svijetu a uz rame sa njim je stavio van gaala , tako da prica tebe , mene , onog ili ovog je bespotrebna ako je vec najbolji (TOMISLAV IVIC) rekao ko je najbolji MOURINHO , a sve ostalo je stvar simpatija , jer da mourinho kojim slucajem vodi recimo juventus za njegove navijace bi bio najbolji isto tako za realove da vodi real , on je kao i MATERAZZI u Interu ikona a svi drugi ga mrze , tako i mourinho
Sad sto je Gazzeta proglasila Ivica, on MORA biti najbolji takticar, jel?? Sta, drugi nemaju pravo na misljenje?? :roll:
Zadnja izmjena: Adinjo, dana/u 20 apr 2010, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 20 apr 2010, 21:09

Bravo Murinjo ;)
Side before self

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 21:20

ma Gazetta je najbolja na svijetu.. evo sad sam ja napisao na Juvebalkan da je Giovinco najbolji igrac svijeta trenutno.. znaci vi nemate pravo na misljenje :?

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 22:30

mora vam biti jasno da je Italija uvijek bila i uvijek ce biti najjaca.. zadnjih 5-6 godina poklopile su se dvije stvari:

1. da su naftasi/tajkuni/amerikanci poceli da ulazu ogromne pare u klubove i tako su dobili prednost u dovodjenju igraca..
2. farsopoli..

medjutim, ne bi se ovo prvo desilo da se inter nije htio docepati titule na silu.. mislim da je svima sada jasno da namjestanje nije ni postojalo, vec je sve bilo regularno i svi su radili kako treba.. neka osvoji inter sada LP.. neka.. privuci ce paznju veliku na sebe.. Roma sa ovakvom ekipom i parama koje ce dobiti od plasmana u LP se moze opasno pojacati.. Juve sa normalnim trenerom i normalnom odbranom ce biti opet sila.. i tako ce Italija opet biti najjaca, kao sto je citavu historiju i bila..

svaka cast interu..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2010, 22:32

daffy je napisao/la:mora vam biti jasno da je Italija uvijek bila i uvijek ce biti najjaca.. zadnjih 5-6 godina poklopile su se dvije stvari:

1. da su naftasi/tajkuni/amerikanci poceli da ulazu ogromne pare u klubove i tako su dobili prednost u dovodjenju igraca..
2. farsopoli..

medjutim, ne bi se ovo prvo desilo da se inter nije htio docepati titule na silu.. mislim da je svima sada jasno da namjestanje nije ni postojalo, vec je sve bilo regularno i svi su radili kako treba.. neka osvoji inter sada LP.. neka.. privuci ce paznju veliku na sebe.. Roma sa ovakvom ekipom i parama koje ce dobiti od plasmana u LP se moze opasno pojacati.. Juve sa normalnim trenerom i normalnom odbranom ce biti opet sila.. i tako ce Italija opet biti najjaca, kao sto je citavu historiju i bila..

svaka cast interu..
De mi reci da vjeruješ i u Djeda Mraza.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 22:32

haj nerise.. nisi upucen uopste.. :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2010, 22:34

daffy je napisao/la:haj nerise.. nisi upucen uopste.. :roll:
A tebi je objektivnost jaša strana. :mrgreen:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 22:35

zasto me provociras?? sta sam ti uradio..?

lijepo je Moggi rekao ono sto pise u mom sigu.. i tu recenicu nije rekao 2006. godine, vec 2010 kada su izasli dokazi da su i Facheti i Galiani pricali sa sudijama..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 apr 2010, 22:44

Namještanja u Italiji je uvijek bilo i biće. To je takav mentalitet i tu nema priče. Kompletan jug države kontrolišu mafijaške porodice koje žive od kladionica s obzirom na to da su tradicijom drugi vidovi ''privređivanja'' poput distribucije narkotika zabranjeni. Na sjeveru je situacija drugačija i tu su upleteni svi.

Međutim, ono što je najgore je da su optužili samo jedan klub za to namještanje, iako ni to nije dokazano, a zapravo svi vlasnici klubova, direktori i ostali zvaničnici imaju prste u tome.

Uostalom, šta treba da se kaže kad vidiš na kladionici u ponudi kvotu na X 1.50. I to se i desi. Eto ako to nije namještanje onda ne znam šta je.

Fazon je što se ciljno išlo na to da se sruši Juventus jer je Moggi sticao preveliku moć. Smijem ruku dati na to da se svojim aktima zamjerio nekim mafijaškim donovima koji su ga i odlučili skinuti. Zbog toga je ispaštao naš klub.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 20 apr 2010, 22:46

"The thing is simple. Either everyone is innocent, or everyone is guilty. In this case, I think everyone is innocent," - Moggi.

Grande Moggi!!

u Napulju Moggi se ne bori da dokaze da su inter ili Milan namjestali.. vec da sebe odbrani kako on nije namjstao.. sto odma govori da ni Juve nije namjstao..

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.