Samo da upitam ove moje Slobodaše... Koga bi vi kao playmakera

Zaista mislim da puno tražimo u određenim trenucima. Takvog igrača, kakvog mi zamišljamo, u BiH jednostavno nema. Nešto kao "El Dorado". Najbliži tome je bio Zeba u Želji, kada je igrao na vrhuncu. Jednostavno, kod nas se igrači dijele na trkače, mesare i tehnički potkovanije, ali ne do te mjere da razigravaju cijelu ekipu kao što to rade Xavi, Pirlo, Silva, Hazard, pa i naš Pjanić. Vidim da je @ultras naveo tri igrača kao primjer, a ja ću obrazložiti zašto oni ne dolaze u obzir (po mom mišljenju, naravno).
1.
Duro je čovjek koji je na zalasku karijere. Ima 36 godina i nije neko na koga se možeš pouzdati. Njegovo je prošlo. Osim toga, mislim da čak nije paker, nego neko ko igra nešto defanzivnije negoli (zamišljeni) igrač koji nama treba.
2.
Delić je trenutno u Bratstvu, a oni su direktni konkurenti za PL. Ne vjerujem da bi nam ga jeftino dali. Također sam čitao da ima zdravstvenih problema (ako je tako, brz oporavak), a da je i prije toga bio sklon povredama. Znam da je bio dobar u Zvijezdi, ali za očekivati je da čovjek u tridesetim ne može odgovoriti izazovima kao nekada.
3.
Mujić se već okušao u Slobodi. Doduše, bio je mlađi, ali svejedno je tek na momente nagovještavao da se radi o talentu. Još jedna bitna stvar, Muhamed je napadač.
Što se tiče utakmice, najvažnije je da smo pobijedili. Jusufbašić pokazao da će biti pravo pojačanje, a Mićo da će biti čovjek iz sjene na kojeg se može računati.