Žao mi je, da su propustili priliku,koju im je Liverpool ponudio, igrajući sa drugom ekipom protiv PSV. Možda se ujedem za jezik, kad bude okončan žrijeb, hahahaha. Ako ništa drugo ono zbog lijepe premije, koju donosi prvo mjesto na tablici, a i nagrada za pobjedu je veća od naknade za neriješeno.
Prvo poluvrijeme otaljavali, da prođe vrijeme. Ne znam otkud viđenje, da je Atalanta bila u 1om opasnija? Nismo gledali istu utakmicu. Jedino što su napravili je bila opasnost autogola i to je sve. Nije se ni Barcelona nekom velikom igrom proslavila u tom periodu.
Drugo poluvrijeme potpuna prevlast Barcelone sa dvije čiste neiskorištene šanse na 1 0. Ponavljam, meni odbrana sa Inigom djeluje puno bolje. Ederson
daje gol iz koljena okružen 5oricom igrača Barcelone.To se ne smije dozvoljavati. Meka reakcija Koundea je kumovala drugom golu Atalante. Dade gol igrač koji se nije vidio do tad. Araujo je 3,4 puta signalizirao offside dizanjem ruke i zastajkivanjem umjesto da prati igrača i čeka da VAR potvrdi ili ne njegovu želju biti sudijom. Ok, idemo dalje.
Zaista sam mislio, da će se već sinoć znati kompletna shema do finala. U svim ligaškim takmičenjima u većini sportova je tako, ukoliko se igra nakon liga takmičenja i sistem na ispadanje. Zašto su igrali ligu, ukoliko će opet žrijeb određivati protivnike? Zašto UEFA ima tu potrebu, ostaće vjerovatno stalna enigma? Euroliga u basketu sve izdefinira odmah nakon liga takmičenja, rukomet isto tako. Nacionalna takmičenja u košarci odmah prikažu šemu narednih supranika. O SAD u 4 najjača sporta da ne govorim, sve sa ciljem da nema više nikakvog izvlačenja, a u svrhu motivacije za igranje i što bolji plasman u regularnoj sezoni. Logično bi bilo, da u nekakvom "play-in-u" 9i ide 24og, 10i na 23eg itd........, a onda, kad se dobije 16 ekipa, prvoplasirani liga takmičenja ide na pobjednika duela 16 vs 17 na tablici, drugoplasirani na boljeg iz dvomeča 15 vs 18, itd, dakle klasična shema koja proizlazi iz tablice nakon 8 utakmica. Priznam, da mi motiv UEFA-e nije jasan.