FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

chi3llo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la chi3llo » 13 apr 2013, 13:05

Ja kao neutralan posmatrac ove teme, ne mogu da vjerujem kol'ko vam ovaj Romariooo pisa po temi :lol: :lol: :lol:

Opra lik na ruke, fakat mirise bijelo :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 apr 2013, 13:06

Čitam malo ove vaše komentare vezane za tekmu protiv Barce. Malo mi je čudno što ste toliko sigurni u trijumf, ali dobro, ko visoko leti nisko pada. Vrijeme je da se vidi i taj Bayern protiv prave ekipe.
Mes Que Un Club

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 apr 2013, 13:08

hule_barca je napisao/la:Čitam malo ove vaše komentare vezane za tekmu protiv Barce. Malo mi je čudno što ste toliko sigurni u trijumf, ali dobro, ko visoko leti nisko pada. Vrijeme je da se vidi i taj Bayern protiv prave ekipe.
To isto vazi i za Barcu.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 13 apr 2013, 13:09

hule_barca je napisao/la:Čitam malo ove vaše komentare vezane za tekmu protiv Barce. Malo mi je čudno što ste toliko sigurni u trijumf, ali dobro, ko visoko leti nisko pada. Vrijeme je da se vidi i taj Bayern protiv prave ekipe.
A sta je to Juve, do Bayerna nisu primili go u 5 utakmica LP zaredom, izbacili i demolirali i dalje trenutnog prvaka evrope, odigrali sezonu neporazeni (sto je cudo bozije u modernom fudbalu, sto ni Barca ni ovakav Bayern nisu uradili).

SIgurni su jer im ekipa nije ovako igrala odkad znaju za nju :)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 apr 2013, 13:11

Koliko vidim @Romario počeo pisati romane i to baš na temi Bayerna.Ko će ti čitati ove kilometarske postove daj oladi malo čovječe udavi nas sve ovdje. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 apr 2013, 13:32

rob do bagro je napisao/la: To isto vazi i za Barcu.
Hehe...ne znam za ostale ali ja sam svoje rekao. 51:49 za Barcu zbog uzvrata na Camp Nou
chi3llo je napisao/la: A sta je to Juve, do Bayerna nisu primili go u 5 utakmica LP zaredom, izbacili i demolirali i dalje trenutnog prvaka evrope, odigrali sezonu neporazeni (sto je cudo bozije u modernom fudbalu, sto ni Barca ni ovakav Bayern nisu uradili).

Sad ti porediš Juve sa Barcom. Svaka čast Juveu ali porediti ih sa Barcom, ne znam šta bih rekao. Znači porediš različite stilove igre, zatim npr. Pogbu i Busquetsa, ili Pelusa i Albu. Ne želim da omaložavam Juve ili nešto slično, ali ako je Bayern raznio Juve ne znači automatski da je favorit ili nešto slično protiv Barce.
Mes Que Un Club

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 apr 2013, 13:57

Johny je napisao/la:Yebo te ovaj Jajern jaci od Barce na svim pozicijama izgleda :roll:

Ne tako davno vi ste za poluvrijeme na Camp Nou znali primiti 3 komada pa je utakmica na Alianz Areni bila iskljucivo revijalnog karaktera.
Sanse su 55-45 za Bayern radi losije forme Barcelone ;)
U toj ekipi su igrali jedan Lell ( koji je poslije toga bio u Koelnu i Herhti ), Oddo ( koji je poslije toga otisao u Lecce ), Breno ( koji je dobio zabranu ulaska u Njemacku radi piromanije ), Ze Roberto ( koji se vratio u Brazil ), Butt na golu i tako dalje.
Od tih igraca koji su zaigrali protiv Barce na Nou Campu, tu su samo Bastian i Ribery !

Barca je u tom periodu po meni bila najjaca, uz ove igrace sto igraju danas, igrali su tad i Yaya Toure, Etoo, Henry.

Tako da je pominjanje te tekme nepotrebno.

Isto ja tako mogu reci Bayern je pobijedio Barcelonu 1998 godine i izbacio je ( 1:0 i 2:1 ).
Jedina veza izmedju tih rezultata ( i tvog i mogu ) je sto su igrale iste ekipe, nista vise.
U medjusobnom omjeru Bayern je bolji ( takodjer nebitno, kao i to tvoje ).

Ispada da se ja nadovezem na svaki tvoj post, ali nije tako bgm :D
Vidio sam da se to pominjalo i prije na temi Barce, ali nisam htio da svadju neku pokrenem.
Procitaj malo komentare prije nego je poceo romario da pise na temi, svi su govorili da ima sanse, ali da ce biti tesko, neki su rekli da su htjeli izbjeci Barcelonu i sl.
Ali kad je neko naporan i pise hvalospjeve o jednima, omalovazavajuci druge, raja pocela kontre pucat.

Svi znamo da su ekipe tu negdje i da ce biti pravo tesko i jednima i drugima. I jedni i drugi imaju svoje prednosti.

Imas pozdrav jedan :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 apr 2013, 14:01

Cautinho je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Ja iskreno boga molim da Puyol bude igrao protiv Bayerna,jer u ionako smijesnoj odbrani Uefalone taj panj bi bio plus za nase napadace,lik je presmijesan igrac :lol: :lol: :lol:
:oops: :roll: :shock:
Znaci,ovo je broj 2 do sada,da i ovo citiram i arhiviram.
Samo vi nastavite :D
Arhiviraj i bisere svojih istomisljenika ( mislim na navijace Barce, ne Citya ).

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 13 apr 2013, 14:04

hule_barca je napisao/la:
chi3llo je napisao/la: A sta je to Juve, do Bayerna nisu primili go u 5 utakmica LP zaredom, izbacili i demolirali i dalje trenutnog prvaka evrope, odigrali sezonu neporazeni (sto je cudo bozije u modernom fudbalu, sto ni Barca ni ovakav Bayern nisu uradili).

Sad ti porediš Juve sa Barcom. Svaka čast Juveu ali porediti ih sa Barcom, ne znam šta bih rekao. Znači porediš različite stilove igre, zatim npr. Pogbu i Busquetsa, ili Pelusa i Albu. Ne želim da omaložavam Juve ili nešto slično, ali ako je Bayern raznio Juve ne znači automatski da je favorit ili nešto slično protiv Barce.
Ne poredim Juve sa Barcom, al ti rece Bayern nije igrao sa pravom ekipom, ako Juve nije prava ekipa sa uspjesima koje sam ti naveo, onda ne znam sta je.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 apr 2013, 14:07

Ma i jedna i druga ekipa su u 2.5 deka.Barca je u malo losijoj formi i realizacija i igra su pale,obrana prima dosta golova.Dok je Bayern u boljoj formi,svi su raspolozeni,vec su osvojili naslov,sve im ide na mlin,imaju fantasticnu obrani i odlican napad,dominiraju na svim frontovima,dogodine im dolazi najbolji trener danasnjice.
Barca je Barca,a Bayern je Bayern.
Ja mislim da ce sve ukupno na aggregate biti izjednaceno i da ce proci onaj koji je dao vise golova u gostima,ili extra time ili penali.Ako Barca u prvoj utakmici uvalja kakav gol,pa i da Bayern da gol,to je 1-1,i to je super.
Za Barcu je kljucno za prolaz u finale da da gol u prvoj utakmici i da odigra znalacki uzvrat,znaci,maksimalno ustopati Bayern,koliko god je to moguce i to je to.
Isto to vrijedi i za Bayern.
Malo srece,nekakav super potez pojedinca,zuti i crveni karton,sudijska greska,sve to moze odluciti putnika u finale.
Samo se nadam da nece biti ovoga zadnjega,sit sam od toga.

Sretno sad protiv Nurnberga,i ja cu da gledam malo i da analiziram.
Keep walking.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 apr 2013, 14:08

Ajd da ja tebe citiram..
Romariooo je napisao/la:Posjed lopte i pressing, to su najbitnije stvari u ovom dvomechu, tu ce biti najvise borbe i nadmudrivanja, obje ekipe to odlicno rade, a analizirat cemo malo i opsirnije
Presing je od kljucnog znacaja. Posjed lopte koji Barca forsira nece biti tako izrazen protiv Bayerna bas zbog tog visokog presinga kojeg radi Bayern. Bayern pokazao jednu sasvim novu dimenziju ove sezone kada je presing u pitanju. Bayern napada na protivnickoj polovici i onemogucava protivnika da razvije bilo kakav organiziran napad.
Ukoliko Barca uzvrati istom mjerom, presingom, onda slijedi preskakanje igre gdje se forsiraju brzonogi krilni igraci kojima odbrana Barcelone nije dorasla. Za takav primjer uzmi utakmicu protiv Dortmunda u kupu, gdje Dortmund takodje igrao presing na sredini, pa ih je Bayern izdominirao dugim loptama.
Romariooo je napisao/la:Bayernov vezni red cinit ce najvjerovatnije gustavo,martinez i sweinsteiger, kod barce sergio, xavi i iniesta, bice tu pomaganja naravno, messi u ovakvim bitnim utakmicama se povlaci nazad i fakticki i on igra nekog playmakera, vjerovatno ce to raditi i ribery. Ta bitka ce i presuditi, ali vec tu vidimo koliko je tu zapravo barca jaca, dok je bayernova sredina uglavnom radnicka,
Nije samo ratnicka nego i tehnicki i fizicki jaka koja moze dobiti svaku bitku a u to ces se uvjeriti.
Dva od ta tri pobrojana Bayernova vezna, imaju iskljucivo defanzivne zadatke dok je treci jednako aktivan i ofanzivi i defanzivi.
Romariooo je napisao/la:mozemo reci sa sigurnoscu da ce to odvijati na nacin da ce barca tu diktirati igru,
Na-a.. Presing :)
Romariooo je napisao/la:Uglavnom, ocekujem dominaciju barce na sredini terena, milion pasova, bayern postavljen nesto kao milan, malo dublje na svojoj polovini i ceka se kontra. Ako barca prva uspije probiti odbranu i povesti, onda i bayern krece ofanzivno totalno, uvali li bayern prvi, onda krece barca frontalno naprijed, sve do tada, gledat cemo nadmudrivanje i strpljivu igru,
Napraviti ce Barca milion pasova, Bayern ce biti kao Milan povucen i gledati ce kako Barcelona igra.. :D
Jes ali u panjevima...

Ocekuje vas mec sa protivnikom kojeg niste jos sreli do sada. Tvrda igra u odbrani, visok presing naprijed uz dinamicnu i borbenu igru na sredini, pa ti sad gledaj :D
Vasa odbrana je ranjiva, Bayernova nije.

Johny je napisao/la: Ne tako davno vi ste za poluvrijeme na Camp Nou znali primiti 3
Od tog Bayerna koji je tada porazen sa 4 : 0 danas igra samo Schweinsteiger. Tako bi mogli i mi da sada okrenemo neku pricu iz proslosti, kao recimo onu iz sezone 1998/99 gdje ste porazeni na domacem terenu. Da bude dobar primjer, i tada je kod vas igrao jedan igrac koji igra i dan danas.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 apr 2013, 14:13

chi3llo je napisao/la: Ne poredim Juve sa Barcom, al ti rece Bayern nije igrao sa pravom ekipom, ako Juve nije prava ekipa sa uspjesima koje sam ti naveo, onda ne znam sta je.
Pod tim "prava ekipa" mislio sam na ekipe poput Barce, Reala, Manche koji su trenutno vrh. Svaka čast Juveu, ali mislim da oni ne spadaju u ovu grupu ekipa, nego nivo niže ;).
Mes Que Un Club

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 apr 2013, 14:20

ceze je napisao/la: Od tih igraca koji su zaigrali protiv Barce na Nou Campu, tu su samo Bastian i Ribery !
Si siguran da je Ribery igrao u toj utakmici? :?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 apr 2013, 14:21

chi3llo je napisao/la: Ne poredim Juve sa Barcom, al ti rece Bayern nije igrao sa pravom ekipom, ako Juve nije prava ekipa sa uspjesima koje sam ti naveo, onda ne znam sta je.
Pod tim "prava ekipa" mislio sam na ekipe poput Barce, Reala, Manche koji su trenutno vrh. Svaka čast Juveu, ali mislim da oni ne spadaju u ovu grupu ekipa, nego nivo niže ;).
Ako ces vec mak na konac, taj isti Juve je nogama zgazio Chelsea, kojeg Barca nije mogla proci u 2 tekme.
Igrom slucaja nisu mogli proci, slazem se, ali tako ispada.

Reci da Juventus nije ekipa koja je u vrhu je, uz duzno postovanje, velika glupost.
Te 3 nabrojane ekipe plus Juve i BvB, mozda i PSG, su ekipe koje su trenutno u vrhu evropskog fudbala.
Bilall je napisao/la:
ceze je napisao/la: Od tih igraca koji su zaigrali protiv Barce na Nou Campu, tu su samo Bastian i Ribery !
Si siguran da je Ribery igrao u toj utakmici? :?
Jesam :D
Bio je i Lahm na klupi i to je to.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 apr 2013, 14:23

Juventus je vrhunska ekipa.Mozda jos nisu osvojili u ovo skorije vrijeme neki bitni trofej,ali su jaki.
Isto kao i Dortmund.Osvojili su dvaput ligu,ali jos nemaju LP.Ali su vrhunska momcad.
Juventus je u 2.223 deka slabija od Reala i Uniteda.Bayern je samo odigrao klasnu utakmicu na njemacki nacin i prosli su dalje.
Keep walking.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 apr 2013, 14:25

ceze je napisao/la: Jesam :D
Moja greska, ;) nasao sam i ja evo sada na goal.com.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 apr 2013, 14:28

Bilall je napisao/la:
ceze je napisao/la: Jesam :D
Moja greska, ;) nasao sam i ja evo sada na goal.com.
Ma i dalje je glupa usporedba, Bastian, Lahm, Ribery nisu bili ni blizu nivoa na kojem su danas.
Da ne pominjem vjerovatno najgoru odbranu Bayerna koja je istrcala u zadnjih par godina sa Lellom, Oddom, Demichelisom i Brenom ( Lucio bio povrijedjen ili suspendovan tada ).

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 13 apr 2013, 14:29

ceze je napisao/la: Ako ces vec mak na konac, taj isti Juve je nogama zgazio Chelsea, kojeg Barca nije mogla proci u 2 tekme.
Igrom slucaja nisu mogli proci, slazem se, ali tako ispada.

Reci da Juventus nije ekipa koja je u vrhu je, uz duzno postovanje, velika glupost.
Te 3 nabrojane ekipe plus Juve i BvB, mozda i PSG, su ekipe koje su trenutno u vrhu evropskog fudbala.
Hmm. Zanimljivo nema šta. Sad opet krećemo poređivati sa prošlim rezultatima. Svi vide kakav je sad Chelsea, i svi znaju kako je Chelsea osvojio. Sigurno ne zato što su bili bolji protivnik. Juve jeste u vrhu, to niko ne spori, ali reći da je Juve u rangu Barce, Reala, Manche meni je smiješno. Ako sam rekao da su nivo niže, nisam mislio da su 5 galaksija iza, nego jednostavno da nisu još dorasli tom kvalitetu što je i Conte sam rekao.
Mes Que Un Club

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 apr 2013, 14:29

"B" tim za danas izveo Jupp :D

Starke - Rafinha, van Buyten, Boateng, Contento - Tymoshchuk, Can - Shaqiri, Pizarro, Ribéry - Gomez

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 apr 2013, 14:30

FCB line-up vs Nürnberg:
Starke - Rafinha, van Buyten, Boateng, Contento - Tymoshchuk, Can - Shaqiri, Pizarro, Ribéry - Gomez.

Do kada je Badstuber odsutan? Imali jos netko da je out i kada se vraća?
Keep walking.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.