Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AÐ_Official
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la AÐ_Official » 19 feb 2012, 03:22

@Harise, mene boli ona stvar ko sta radi van terena, ko koga lakta, qurva se, daje raznorazne izjave. Meni je bitno da se srce ostavlja na terenu za domovinu i da se daje sve od sebe. Za mene Emir igra super za reprezentaciju, tako isto Asmir, barem to sto je dobio sansi da brani do sada. Srce na ruku mi sansi protiv Portugala nismo imali, i petardu bi svaki golman svijeta primio, pogotovo kad se poredi kvalitet ekipe A i ekipe B. To stoji da je Emir jedan od najvecih patriota reprezentacije. Ja zelim samo da kazem da se poslije utakmice broji se 3, 1, ili 0 bodova. Nigdje na statistici ne pise "oni su izgubili ali su izuzetni patrioti pa im oprastamo" ili suprotno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 04:47

AÐ_Official je napisao/la:@Harise, mene boli ona stvar ko sta radi van terena, ko koga lakta, qurva se, daje raznorazne izjave. Meni je bitno da se srce ostavlja na terenu za domovinu i da se daje sve od sebe. Za mene Emir igra super za reprezentaciju, tako isto Asmir, barem to sto je dobio sansi da brani do sada. Srce na ruku mi sansi protiv Portugala nismo imali, i petardu bi svaki golman svijeta primio, pogotovo kad se poredi kvalitet ekipe A i ekipe B. To stoji da je Emir jedan od najvecih patriota reprezentacije. Ja zelim samo da kazem da se poslije utakmice broji se 3, 1, ili 0 bodova. Nigdje na statistici ne pise "oni su izgubili ali su izuzetni patrioti pa im oprastamo" ili suprotno.
Patriotizam ocito ne pije vode kod nekih.Korist i samo korist.Na prste jedne ruke mozes navesti igrace koji su odbili milion boljih beneficija za ustrb domovine.Oni dvoguzicni su dosli iz razloga ili sto nisu imali mjesta u toj drugoj repci ili sto ima je ta repka bila dno dna i jedan baraz bi im bio nedosanjani san.
Spaha je bez ikakvih trzavica , cekanja sansi da zaigra za neku drugu repku prihvatio poziv u BIH repku i to je maksimalno odradjivao.Ne treba biti previse pametan i skontati da bi ovaj recimo u Hrvatskoj repci dosao im ko budali samara jer osim stopera moze igrati i na bekovskim pozicijama.Ali jednostavno nije ni sam htio da dodje u tu situaciju.Zato kazem na @Curtminu opasku mjesaju se kruske i jabuke.Jednostavno onakvi ne pripadaju da se porede sa ovim navedenim naslovnice teme.Na stranu to da li ima kvalitet ili ne.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 feb 2012, 08:17, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 19 feb 2012, 06:20

mandraX je napisao/la:Imao je Bgm' onu jednu lošu reakciju u drugom pol., tamo negdje oko 70 i neke minute, zamal' gol nisu primili...sreća pa je Palop bio i više nego raspoložen :)
E trebalo bi na to Susic da reaguje, u najmanju ruku oduzeti mu kapitensku traku, vidis ti kako se to njemu sve desava...

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 19 feb 2012, 06:39

AÐ_Official je napisao/la:
harishp je napisao/la:Samo u tome razlika,a u biti isti qurac.Ne poznajem uopste Bosanski jezik,Kanada je moja drzava od opanka do vrha subare itd.Yebe me Dura-celo baterija i tako dalje i tako blize.
Da je u kojem slucaju bila Holandija ovaj bi kao i Mudonja dupli potpis stavio.Ovako mu se ne gura ona kegla za curling po ledari :lol:
@Curtmo hvatas se neceg a i sam znas da je stanje komplikovano :mrgreen:
@harise, tipicno se s tobom slazem al' ovdje ti moram reci da grijesis. Hajmo gledati fudbalske kvalitete a ne ko je vise nalik majki terezi. Da, Asmir je dao tu izjavu i pojeo je ****, ali da na osnovu toga ga ismijavamo kad primi gol il nesta slicno, nidje veze. Ti si sigurno, kao i svi ostali istinski navijaci reprezentacije, kleo se u njega poslije odbrane Nasrijevog slobodnog udarca. On je bez ikakve rasprave nas najbolji golman, a vjerujem da ce vrijeme pokazat da je jedan od najboljih igraca sto je ikad obukao sveti dres.
Poucen sto mu se (ili njegovim najblizim) desilo u nedavnoj proslosti, svaki Bosanac mora prvo gledati ljudske pa tek onda sve druge osobine kada daje sud o nekoj licnosti. Pod ljudske uglavnom mislim odnos prema Bosni....Koja nama vajda sto je Kusturica reziser svjetskog renomea kad je g...o od covjeka? I da se on sutra vrati i kaze: "puj pike ne racuna se...evo mene opet sam Bosanac..."bilo bi ih prilicno koji bi potrcali da mu guze daju. Spahic i Begovic ne idu u istu recenicu i tu je kraj price. Bogovic je supak, jednom ko izda, izdace opet...premisljao se, vagao...onda se dva puta odbio odazvati, i to nasao takve idiotske razgoge i izmisljotine da se covjek mora zapitati da li je sa njegovim mozgom sve u redu (Inace mi djeluje onako, kao potencionalni manijak) treci put ucjenjivao...e vala te ja ne cijenih, da skidas zvijezde sa neba, a ne da Nasrijev slobodnjak izboksujes u precku (koji je uzgred bio skoro pa dodavanje). Mozda on jeste za nase pojmove dobar golman, mozda treba reprezentaciji a svaki selektor gleda pre svega sovje dupe (citaj karijeru) pa ce ga pozvati, neka ga ako moze pomoce, ali ne daj Boze danas- sutra da moram stati sa njim u stroj za BiH...prvo bi njega i slicne kutariso iza ledja da bih mogao napredovati.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 19 feb 2012, 11:39

@baboitata, moja greska, nisam znao da pricamo o ratu. Ocigledno sam na pogresnom forumu. Ja mislio o fudbalu pricat a ovdje se kusturica spominje, spremnost za odbranu domovine, itd itd. Nemogu se nikako u istoj recenici spominjat Spahic i Begovic jer jedan je glavni glumac nove serije na FTV dok drugi je glavni voditelj 'Ispuni mi zelju' na Hayatu. a ni u kom slucaju nisu fudbaleri pa zato nemogu se spominjat u istoj recenici. :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 11:45

AÐ_Official je napisao/la:@baboitata, moja greska, nisam znao da pricamo o ratu. Ocigledno sam na pogresnom forumu. Ja mislio o fudbalu pricat a ovdje se kusturica spominje, spremnost za odbranu domovine, itd itd. Nemogu se nikako u istoj recenici spominjat Spahic i Begovic jer jedan je glavni glumac nove serije na FTV dok drugi je glavni voditelj 'Ispuni mi zelju' na Hayatu. a ni u kom slucaju nisu fudbaleri pa zato nemogu se spominjat u istoj recenici. :roll:
Fudbal oko repke ti je ''rat,borba'' za drzavna obiljezja u mirnodobskom vremenu.I sto rece @babo gadno je kad imas potencionalnog dezertera u vodu.
Nikad ne znas kad ce te opet zayebati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 19 feb 2012, 12:01

harishp je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:@baboitata, moja greska, nisam znao da pricamo o ratu. Ocigledno sam na pogresnom forumu. Ja mislio o fudbalu pricat a ovdje se kusturica spominje, spremnost za odbranu domovine, itd itd. Nemogu se nikako u istoj recenici spominjat Spahic i Begovic jer jedan je glavni glumac nove serije na FTV dok drugi je glavni voditelj 'Ispuni mi zelju' na Hayatu. a ni u kom slucaju nisu fudbaleri pa zato nemogu se spominjat u istoj recenici. :roll:
Fudbal oko repke ti je ''rat,borba'' za drzavna obiljezja u mirnodopskom vremenu.I sto rece @babo gadno je kad imas potencionalnog dezertera u vodu.
Nikad ne znas kad ce te opet zayebati.

Dobro, gadno je. Ali je cinjenica da ce u ovim narednim kvalifikacijama glavne karike nase odbrane biti Asmir Begovic i Emir Spahic. Koliko god to nekim smetalo i bilo trn u oku, tako je. Naravno da mi svi imamo pravo da komentarisemo u vezi nasih reprezentativaca ali je cinjenica da se sada Asmir itekako dobro uklopio u reprezentaciju i da ima podrsku svojih kolega i selektora. Dalo bi se pomislit da nesta ispravno radi i da je sigurno sve nesuglasice izgladio sa kapitenom, selektorom, i s ostalom klapom. Emir ce i na jednoj nozi igrat s vise srca od bilo kojeg drugog igraca ali mislim da je ljudsko da se ponekad treba znati oprostit kad neko pojede govedinu kao sto je Asmir, to mislim u odnosu na prazne baterije, itd. Sto se tice izjave za kanadski radio to shvatam kao plasiranje supljaka Kanadjanima za koje nikad nije zelio branit.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 12:17

Yebi ih neko mora i obradjivati zemlju :mrgreen:
Ta prica datira jos od 46 kad su ''kvislinzi''sisli sa brda i iz sume i skinuli subare i crne kosulje.
Kad su komsije skontali,naravno htjeli ih odmah po kratkom postupku,ali kako rece tada glavni u selu.Nemoj kume,mora neko i zemlju obradjivati.
E tako ide i kod nas u repci,sve dok se zemlja dobro ne nadzubri. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 19 feb 2012, 12:22

harishp je napisao/la:Yebi ih neko mora i obradjivati zemlju :mrgreen:
Ta prica datira jos od 46 kad su ''kvislinzi''sisli sa brda i skinuli subare i crne kosulje.
Kad su komsije skontali,naravno htjeli ih odmah po kratkom postupku,ali kako rece tada glavni u selu.Nemoj kume,mora neko i zemlju obradjivati.
Jarane, nek on obradjuje zemlju, proizvodi djubrivo da nam bolje povrce raste. Bitno mi je da ostave srce na terenu nebitno ko je protivnik i da se aBd plasiramo na SP.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 12:25

Ta prica datira jos od 46 kad su ''kvislinzi''sisli sa brda i skinuli subare i crne kosulje.
Jarane, nek on obradjuje zemlju, proizvodi djubrivo da nam bolje povrce raste. Bitno mi je da ostave srce na terenu nebitno ko je protivnik i da se aBd plasiramo na SP.
Sve je to u redu.
Ali da se vratimo i zavrsimo @Curtminu opasku.
Sto znaci Spaha i Begson ne idu zajedno u istu recenici.O tome se radi.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 19 feb 2012, 12:28

noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 19 feb 2012, 12:34

harishp je napisao/la:
Sve je to u redu.
Ali da se vratimo i zavrsimo @Curtminu opasku.
Sto znaci Spaha i Begson ne idu zajedno u istu recenici.O tome se radi.
Sto se tice patriotizma, apsolutno niko nije u istoj kategoriji s Spahicem. Niti Dzeko, niti Pjanic, niko. Ali moja poenta je da se srcem i s patriotizmom ne osvajaju bodovi i postizu odredjeni ciljevi. Da je tako Sjeverna Koreja bi osvojila proslo svjetsko prvenstvo, a ne Spanija u kojoj reprezentaciji pola igraca ne benda Spaniju i kralja ni 5%.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 12:40

Vjerovatno oni isti sto su mogli fasovati ''na''u kafani kod Rakete.
isti kenjanju i za Rakitica. :lol:
P.S ma u redu je @ADj taki nam je grah pao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 19 feb 2012, 12:46

Sto se tice patriotizma, apsolutno niko nije u istoj kategoriji s Spahicem. Niti Dzeko, niti Pjanic, niko. Ali moja poenta je da se srcem i s patriotizmom ne osvajaju bodovi i postizu odredjeni ciljevi. Da je tako Sjeverna Koreja bi osvojila proslo svjetsko prvenstvo, a ne Spanija u kojoj reprezentaciji pola igraca ne benda Spaniju i kralja ni 5%.
Djaba prica, kad nekom lakse udje metar u guzicu nego cenat u glavu. Nekom nikako nije jasno da ovo nije takmcenje u patriotizmu nego u fudbalu. Danas ce rijetko ko potegnuti za drzavu, i u ovoj repci nema ni P od patriote koji su bili poslije rata, jedan Vlatko Glavas, Mirsad Hibic, Muhamed Konjic, Hasan Salihamidzic koji je odbio Njemacku da bi zaigrao za svoju BiH i Sergej Barbarez.
Ovdje pojedini patriotiam mjere u tome, kako ko krijestu farba i kako se ko predstavlja medijima, za mene patriotizam nije cuganje i opijanje na okupljanjima repke, ganjanje kurava po Moldaviji i pjevanje sa sada zatvorskim misevima na bazenima.
Inace se slazem sa to, kada imas dezertera ne znas nikad kad ce izdati, vidjelo se to milion puta do sada, kada su prodavali Sliskovica kada su nas Madjari razbucali ko Bugrasku skupstinu u sred Zenice, a dezerteri pravili penale i dobijali crvene, pa i sada kada se prodavo Susic u Rumuniji, klizanja pred golom, pogresnih uklizavanja i sopstvenog spoticanja za konacni debakl. Hvala Bogu da to nije uspjelo tada jer ne bi baraza ocima ni vidjeli.
Takodjer kad smo kod dezerterstva treba spomenuti i poluvrijeme u Parizu i nemogucnost nastavka u drugom od prekaljenog patriote, koji je stavio sopstveni interes ispred nacionalnog kao i vrhunac kvlinskog ponasanja i stavljanja sebe u prvi plan, kada nas je kvisling imbecilnim faulom izbacio sa EP, da ne spominjem pocetak dezertiranja i pustanje Jorgensena na Kosevu 2003.
Kazem i odgovorno tvrdim, vjerujem da ce se vecina sloziti da sadasnji kapiten ne bi mogao opepeliti pored Konjica i Hibica u repci, ni ljudskim ni igrackim kvalitetama, jedan Hibic je bio kapiten Atletiko Madrida, jedan Kodro ikona Barselone, jedan Bolic najbolji strijelac Rayo Vallecana, imali smo mi fudbalere u Spaniji da bi velicali Spahica.Samo sto njih niko zivi ne spominje vise.
Lik da je mogao igrati za hrvatsku, zemlju njegovog rodjenja mislite da ne bi bio vatreni, pa koga mi lazemo ovdje?!
Igrom sucaja ga je Sliskovic pozvao, covjek odigrao kako je odigrao, imao je dobrih partija, a isto tako i kriminalnih.
Sto se mene tice, stvarno nemam vise sta da kazem na ovoj temi. Samo ne mogu da presutim da neko ubjedjuje da je nebo crveno kad nije iz dana u dan.
Cuva Bog Zelju svog!

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 19 feb 2012, 13:14

harishp je napisao/la: Vjerovatno oni isti sto su mogli fasovati ''na''u kafani kod Rakete.
isti kenjanju i za Rakitica. :lol:

Dobro bi bilo da su to oni ali nažalost nisu, Spaha se zakačio sa Biris Norte.
Koga Biris Norte ne miriše brzo leti iz kluba.
Imaju veliki utjecaj na Del Nida,i ne bi me čudilo da Emira već prodaju u ljetnom prelaznom roku.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 19 feb 2012, 13:19

Jel' dobio Spaha karton sinoć ? :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 19 feb 2012, 13:21

I ti postavljas smijesna pitanja,pa normalno da jeste.. :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2012, 13:43

mirzza je napisao/la:

Lik da je mogao igrati za hrvatsku, zemlju njegovog rodjenja mislite da ne bi bio vatreni, pa koga mi lazemo ovdje?!
Igrom sucaja ga je Sliskovic pozvao, covjek odigrao kako je odigrao, imao je dobrih partija, a isto tako i kriminalnih.
Sto se mene tice, stvarno nemam vise sta da kazem na ovoj temi. Samo ne mogu da presutim da neko ubjedjuje da je nebo crveno kad nije iz dana u dan.
Eto moze Simuna zaigrati :lol:
Sa onim odbrambenim igracima sto navede smo i protiv Farskih Ostrva primali po par golova a od vjecito kljakavih Makedonaca i po cetiri :roll:
Ako je to sto imas reci i nemoj vise ,duse ti.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 19 feb 2012, 14:04

AÐ_Official je napisao/la:Sto se tice patriotizma, apsolutno niko nije u istoj kategoriji s Spahicem. Niti Dzeko, niti Pjanic, niko. Ali moja poenta je da se srcem i s patriotizmom ne osvajaju bodovi i postizu odredjeni ciljevi. Da je tako Sjeverna Koreja bi osvojila proslo svjetsko prvenstvo, a ne Spanija u kojoj reprezentaciji pola igraca ne benda Spaniju i kralja ni 5%.
Kada su 13 odmetnika potpisala pismo da nece igrati vise za repku, jedan od njih je bio Spahic. Svaka cast, zelio je promjenu na celu saveza (a kasnije se posro na svoj potpis kao i jos 11 potpisnika). U medjuvremenu, tih nekoliko utakmica koje nisu igrali, kapiten reprezentacije je bio Misimovic i reprezentacija je imala solidne rezultate. I onda kad je Spahic pitan da se vrati igrati, uslov je bio kapitenska traka. Pravi patriota bi trebao doci na okupljanje i odazvati se, pa makar i ne dobio priliku za igru?! Sramota je od Spahica praviti nekog "Super patriotu" i dizati ga iznad npr. Salihovica i Ibisevica koji nikad "a" nisu rekli i koji se nikada nisu pobunili ili neki uslov postavljali da bi se odazvali. Ali s druge strane je ok ne stavljati ga u istu recenicu sa Salihovicem, Ibisevicem, Pjanicem, Dzekom, jer oni su ipak malo vece ljudske velicine od njega.
Spahicu svaka cast, trenutno je, nazalost, najbolji stoper kojeg imamo na raspolaganju! Sto se igrackih kvaliteta tice - svaka cast, ali njegovo ponasanje (nerijetko i na terenu) nije primjereno jednom profesionalcu i jednom "super patrioti" kako ga mnogi nazivate!

P.S. Nista on bolji od Begovica i Medunjanina nije.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 feb 2012, 14:06

Vidim ovi iz Seville ga najvise kritikuju jer igra sa velikim rizikom i rijetko izbije loptu, iako je to nekad najpametnije. To mu je uvijek bila najveca slabost i u reprezentaciji. Protiv Francuske je imao priliku izbacit loptu, ali on je probao prevest Nasria i ostalo je historija. Ipak, ona je glavna karika nase odbrane i to bi izgledalo katastrofalno bez njega. U jednom trenutku smo imali 7-8 utakmica bez primljenog gola cini mi se, i to je jer je se cijela ekipa branila kao kolektiv. Onda je dosao taj Portugal i pukli smo na sve strane jer su se igraci usrali. Za to Spahic nije kriv, jer protiv ekipe poput Portugala se moras branit kao ekipa, a nas vezni red i bekovi su bili vrlo losi.

A kao covjek je Spahic dosta specifican, nesto kao John Terry u Engleskoj, dobar lider, ali vrlo kontroverzan tip (naravno Spaha nije na nivou Terrya ni sto se tice kontroverza ni kvaliteta). Mozda i nije najpametnije da je on kapiten, ali ne vidim nekog drugog kandidata. Dzeko sigurno nije za kapitena, a nije ni Miske. Tako da je po meni Spahic opet najbolji izbor.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, CAZIN, denza, greenwood, HariTz, lol89, Normus90 i 49 gostiju.