Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ljudi ovaj sastav me podsjeća na onaj poslijeratni gdje se isticao Marković pa zatim Firke Avdić i Mujezinović malo kasnije, ipak čast Dzevdi koji je u to vrijeme mozda u defanzivi bio mozda medju toop 5 centara u evropi ali u biti prosjek.
Ako ćemo porediti Amer Nihad Mirza I Kikan Bavke su otprilike kad se sve sabere i oduzme otprilike istih kvaliteta kao Nenina generacija.Ostatak tima i prije i sad je moramo priznati daleko ispod ovih nabrojanih.
Mozda je to i dobro sto imamo 3-4 igrača sto se izdvajaju kad smo imali ujednačen roster tad smo prospustili dva EP.
Ako ćemo porediti Amer Nihad Mirza I Kikan Bavke su otprilike kad se sve sabere i oduzme otprilike istih kvaliteta kao Nenina generacija.Ostatak tima i prije i sad je moramo priznati daleko ispod ovih nabrojanih.
Mozda je to i dobro sto imamo 3-4 igrača sto se izdvajaju kad smo imali ujednačen roster tad smo prospustili dva EP.
-
- Kontakt:
nesto oko omica..
http://kosarka.si/alen-omic-3-del-matej ... -z-alenom/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kosarka.si/druga-plat-enes-trnov ... -omic-kzs/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kosarka.si/alen-omic-3-del-matej ... -z-alenom/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kosarka.si/druga-plat-enes-trnov ... -omic-kzs/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam kad zavrsava juniorsko prvenstvo, ali na Nurkica se mora racunat, obzirom da od ovog drveta Sinanovica ocito nema nista. Dzaba mu visina, kad je smotana skalamerija, kao sto se i pretpostavljalo. Vjerovatno bi posto novi 'ljubimac navijaca' nakon nekog nespretnog polaganja ili kad mu protivnici pocnu kucat u facu.
Imajuci u vidu da nas je hebo u zdrav mozak dobrih 7-8 godina i eskivirao pozive (ma ja, nije do njega bilo) uopste ne treba pomisljat da bi bilo 'nefer' ispalit ga minut do 12. Svojim predjasnjim odnosom nije zasluzio nikakvo postovanje. A igracko znanje ili perspektiva, svakako ne postoje.
Kikan na centru i Nurkic kao prva zamjena. Nek se polako priprema za buducnost.
Imajuci u vidu da nas je hebo u zdrav mozak dobrih 7-8 godina i eskivirao pozive (ma ja, nije do njega bilo) uopste ne treba pomisljat da bi bilo 'nefer' ispalit ga minut do 12. Svojim predjasnjim odnosom nije zasluzio nikakvo postovanje. A igracko znanje ili perspektiva, svakako ne postoje.
Kikan na centru i Nurkic kao prva zamjena. Nek se polako priprema za buducnost.
Slazem se s tobom za Sinanovica-obicna sekvoja
Vidim da Omic nece da igra za seniore Slovenije!Pa gdje ce i igrat kad je covjek Tuzlak... patriota pravi.,takavje i Dalibor,bori se ko lav!!

- legenda reala
- Kontakt:
Ma dobro neka ga ove kvale, za Eurobasket tražiti bolje riješenje, znalo se da će biti ovakva situacija sa njim, frajer je samo zbog visine i pravio ovakve transfere, za njega je Slavko Vraneš Jordan
Haj ako ne umije zabijati, ali kad sa 2.22 ne umije skočiti ili otvoriti prostor nižim igračima za ulaz šta onda.
Nadam se da će biti prenosi ovog turnra iz Slovenije pa da vidimo na čeumu smo fino, ono na stremovima nije pravo
Šta jel se to nadate da Omić zaigra za nas, ja u to ne vjerujem ni sekunde

Haj ako ne umije zabijati, ali kad sa 2.22 ne umije skočiti ili otvoriti prostor nižim igračima za ulaz šta onda.
Nadam se da će biti prenosi ovog turnra iz Slovenije pa da vidimo na čeumu smo fino, ono na stremovima nije pravo

Šta jel se to nadate da Omić zaigra za nas, ja u to ne vjerujem ni sekunde

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
pa Naletilić se rijetko upisuje u strijelce i u Širokom..ka dse upiše bit će to uglavnom 10tak poena..on prvenstveno služi za obranu, pressing jer to igra odlično i za asistencije..i to je to..ko ga zna iskoristiti koristan je, tko ne **** ga..Kuko je napisao/la:Pored Djedovica i Bavcica danas nisu ulazili niti Sinanovic i Avdibegovic. Ponovo se Naletilic nije upisao, a veceras je i Masic ostao na 0. Persic je postigao 12, Brkic 5, Mitrovic 3.
Izgleda da od Sinanovica nema nista, sto je veoma zabrinjavajuce, Kikanovic je odlican u ofanzivi, ali limitiran u odbrani i ima problema sa kontrolom skoka, a zna uci i u probleme s licnim. Kada se to desi, jako me brine kako ce sve to izgledati na visokim pozicijama, jedna od varijenti je da Teletovic i Bavcic popune 4 i 5. Mislim da bi i Sinanovicu kao i Brkicu kroz ove pripremne utakmice trebalo dati vise sanse, pa da Aco bude siguran gdje je i sta je, rezultat treba i mora biti u drugom planu.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Kad igramo slijedeci turnir?
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
neznam sto odma paljba po sinanovicu. aco je rekao da su dosadasnje pripreme bilie najteze za sinanovica jer je najvisociji i da ce mu trebai 4-5 dana da "dodje sebi" (zato i nije toliko igrao u italiji, ako je uopste igrao). polako, u sloveniji ce aBd dobiti sanse i vidjecete da nije sve toliko crno kako mislite.
da, ali nije ni sinanović tek izašo iz škole pa da ne zna košarku, on ima 29 godina, već je formiran igrač, trebalo bi bar, i koliko umoren da je, pogodi 1 ili 2 šuta(čitaj zakuca, položi..)...edinjo-bih je napisao/la:neznam sto odma paljba po sinanovicu. aco je rekao da su dosadasnje pripreme bilie najteze za sinanovica jer je najvisociji i da ce mu trebai 4-5 dana da "dodje sebi" (zato i nije toliko igrao u italiji, ako je uopste igrao). polako, u sloveniji ce aBd dobiti sanse i vidjecete da nije sve toliko crno kako mislite.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
ja sam uvjeren u prolaz dalje jer imamo laku grupu i imamo pet dobrih igraca jos par da proradi sa klupe i to je to u proslim kvalifikacijama za litvaniju bili smo u duplo jacoj grupi ukrajna madarska makedonija i velika britanija znatno jaca grupa iako smo prosli nakon prosirenja i sada ce ucestvovati 24 reprezentaacije pa i u proslim kvalifikacijama smo imali 4 5 igraca koji su nas nosili kroz cijele kvalifikacije nemanja gordic koji je odigrao samo dvije utakmice a nakon toga se povrijedio hajro koji je pogadao u kvalifikacijama oko 15 poena u prosjeku zamijenio ga je zack koji pogada nekih 9 poena po utakmici ali veliki broj asistencija i par skokova hajro je sjajan suter koji ako ga krene moze dati 25 poena a ako ne samo suta kao na treningu i mali broj asistencija je imao kao i skokova, treci igrac je varda kojeg je zamijenio sada kikanovic cetvrti igrac je dedovic i mislim da je dedovic 3 puta bolji nego sto je bio prije 2 godine i pet igrac bajramovic zamijenio ga je teletovic koji je bolji od njega znatno od ostalih igraca imali smo nesovica, mlosevica, kikaknovica ,jazvina ,kojadinovica, durasovica koji je kroz citave kvalifikacije dao 0 poena, dino hodzic i imali smo edina bavcica koji je u prosjeku davao oko 8 9 poena i sasu vasiljevica koji je pogadao oko 6 7 poena u prosjeku kroz kvalifikacije ja smatram da je sastav iz 2010 znatno losiji od ovoga sad sastava a imamo i boljeg trenera kada prodemo na evropsko naravno da ce se naci jos par kosarkasa uz naravno gordica i pasalica
Vasiljevic nije igrao u tim kvalifikacijama.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
da da upravu si vasiljevic niej igrao pogrijesio sam ali klupa iz 2010 godine nije nista bolja od ove danasnje ja smtram da su ovi sad igraci bolji
http://****.net/2012/07/alen-om ... cki-pasos/" onclick="window.open(this.href);return false;
balka.n-sport umjesto zvjezdica
Ovaj nam baca sifrovani signal da hoce igrat za BIH.
Nurkic i Omic su veliki drugari, zajedno su igrali u Sloveniji za Zlatorog. Moguce da je Jusuf imao utjecaja, ovaj vidio da su mu jarana pozvali pa konta da ce i njeg ako se odrekne pasosa.
Hajmo Aco, dovedi nam pravo pojacanje!
balka.n-sport umjesto zvjezdica
Ovaj nam baca sifrovani signal da hoce igrat za BIH.

Nurkic i Omic su veliki drugari, zajedno su igrali u Sloveniji za Zlatorog. Moguce da je Jusuf imao utjecaja, ovaj vidio da su mu jarana pozvali pa konta da ce i njeg ako se odrekne pasosa.
Hajmo Aco, dovedi nam pravo pojacanje!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
-
- Kontakt:
Zna li iko ovo prevesti. Mislim može se skontati otprilike ali suština teško. A kritičare molim da sačekaju kvalifikacije ili neke tekme koje se mogu kompletne pogledati. Ja mislim da je ovo naša najbolja reprezentacija u zadnjih sedam godina sigurno tj od Evropskog prvenstva u Srbiji, uz to je podmlađena (nemojte navoditi samo SInanovića koji je uzgred rečeno najstariji sa 29), a na Evrpskom prošle godine je bilo 6 igrača preko 30 čini mi se. Vi ako imate bolje mlađe igrače preporučite slobodno. Nemojte mi sad Miki Halilović itd jer su Peršić i Mašić bolji trenutno ali je Miki potencijal za budućnost i imao je sezonu punu povreda. Ovo je najbolje trenutno od igrača ispod 30 godina, tj najviše mogu dati trenutno a hoće da igraju za BiH. Pripremne su tekme i popustite malo. Bavčića kad vidim da blatite iznerviram se pravo. Zbog takvih levata koji su dobacivali sa tribina i nije postao bolji igrač a mogao je. Dobro im ai Mensinog masla ali eto. Nabijali su mu i Menso i navijaču pritisak pa je postao timski igrač, a kao takav je odličan i odlična zamjena za Mirzu. Muhu ste blatili isto dok je bio u Bosni a sad nam hendikep fol što ne igra (ovo je neko već napisao mislim @neno u onom svom postu gdje je naružio kritičare i sa kojim se u potpunosti slažem). Prvi put se vidi da ekipa ima glavu i rep kako smo postali suverena država tj pravog trenera. Nemojte mi samo sad replicirati sa BiH-HRV i tom generacijom jer je ta repka igrala na euforiju i iskustvo i kvalitet tih igrača koji su se znali u dušu. To bi mi trebali dobiti sa generacijama 94-95-96 i uz pravog trenera... Živi bili pa vidjeli. Samo da ih ne unište menadžeeri i sl stručnjaci.edinjo-bih je napisao/la:nesto oko omica..
-
- Kontakt:
I da ne budem pogrešno shvaćen i jeste hendikep što Muha ne igra. O njemu sam pisao da je sad kritičarima fol hendikep. Muha i Nemanja samo fale ovoj repci i trenutno je to najbolje što imamo.zaboljisportuBiH je napisao/la:Zna li iko ovo prevesti. Mislim može se skontati otprilike ali suština teško. A kritičare molim da sačekaju kvalifikacije ili neke tekme koje se mogu kompletne pogledati. Ja mislim da je ovo naša najbolja reprezentacija u zadnjih sedam godina sigurno tj od Evropskog prvenstva u Srbiji, uz to je podmlađena (nemojte navoditi samo SInanovića koji je uzgred rečeno najstariji sa 29), a na Evrpskom prošle godine je bilo 6 igrača preko 30 čini mi se. Vi ako imate bolje mlađe igrače preporučite slobodno. Nemojte mi sad Miki Halilović itd jer su Peršić i Mašić bolji trenutno ali je Miki potencijal za budućnost i imao je sezonu punu povreda. Ovo je najbolje trenutno od igrača ispod 30 godina, tj najviše mogu dati trenutno a hoće da igraju za BiH. Pripremne su tekme i popustite malo. Bavčića kad vidim da blatite iznerviram se pravo. Zbog takvih levata koji su dobacivali sa tribina i nije postao bolji igrač a mogao je. Dobro im ai Mensinog masla ali eto. Nabijali su mu i Menso i navijaču pritisak pa je postao timski igrač, a kao takav je odličan i odlična zamjena za Mirzu. Muhu ste blatili isto dok je bio u Bosni a sad nam hendikep fol što ne igra (ovo je neko već napisao mislim @neno u onom svom postu gdje je naružio kritičare i sa kojim se u potpunosti slažem). Prvi put se vidi da ekipa ima glavu i rep kako smo postali suverena država tj pravog trenera. Nemojte mi samo sad replicirati sa BiH-HRV i tom generacijom jer je ta repka igrala na euforiju i iskustvo i kvalitet tih igrača koji su se znali u dušu. To bi mi trebali dobiti sa generacijama 94-95-96 i uz pravog trenera... Živi bili pa vidjeli. Samo da ih ne unište menadžeeri i sl stručnjaci.edinjo-bih je napisao/la:nesto oko omica..
zaboljisportuBiH je napisao/la:Zna li iko ovo prevesti. Mislim može se skontati otprilike ali suština teško. A kritičare molim da sačekaju kvalifikacije ili neke tekme koje se mogu kompletne pogledati. Ja mislim da je ovo naša najbolja reprezentacija u zadnjih sedam godina sigurno tj od Evropskog prvenstva u Srbiji, uz to je podmlađena (nemojte navoditi samo SInanovića koji je uzgred rečeno najstariji sa 29), a na Evrpskom prošle godine je bilo 6 igrača preko 30 čini mi se. Vi ako imate bolje mlađe igrače preporučite slobodno. Nemojte mi sad Miki Halilović itd jer su Peršić i Mašić bolji trenutno ali je Miki potencijal za budućnost i imao je sezonu punu povreda. Ovo je najbolje trenutno od igrača ispod 30 godina, tj najviše mogu dati trenutno a hoće da igraju za BiH. Pripremne su tekme i popustite malo. Bavčića kad vidim da blatite iznerviram se pravo. Zbog takvih levata koji su dobacivali sa tribina i nije postao bolji igrač a mogao je. Dobro im ai Mensinog masla ali eto. Nabijali su mu i Menso i navijaču pritisak pa je postao timski igrač, a kao takav je odličan i odlična zamjena za Mirzu. Muhu ste blatili isto dok je bio u Bosni a sad nam hendikep fol što ne igra (ovo je neko već napisao mislim @neno u onom svom postu gdje je naružio kritičare i sa kojim se u potpunosti slažem). Prvi put se vidi da ekipa ima glavu i rep kako smo postali suverena država tj pravog trenera. Nemojte mi samo sad replicirati sa BiH-HRV i tom generacijom jer je ta repka igrala na euforiju i iskustvo i kvalitet tih igrača koji su se znali u dušu. To bi mi trebali dobiti sa generacijama 94-95-96 i uz pravog trenera... Živi bili pa vidjeli. Samo da ih ne unište menadžeeri i sl stručnjaci.edinjo-bih je napisao/la:nesto oko omica..
Ma nesto kao, Omic se nije odazvao slovencima zbog skolskih obaveza ,a ovi mu prijete sa uzimanjem putovnice,na sta je omic izjavio''Neka to ucine ako zele'...Ne poznajem ovog momka, pa ne zelim da dajem izjave!!Ono sto sam rekao za Kuzmmica to stoji,taj ne dolazi vise!
Prvi put čujem za ovog Alena Omića i odmah ispade da je ponajveći talenat u Sloveniji.
Sada nakon ovog na scenu treba da stupe KSBiH zajedno sa Acom i da kontaktiraju momka, odnosno vrbuju ga da nastupa za našu repku.
A on će eventualni poziv odbiti samo ako je debil, jer ne znam ko bi normalan odbio poziv svoje domovine.
Štaviše, momak je rođeni Tuzlak ..
Sada nakon ovog na scenu treba da stupe KSBiH zajedno sa Acom i da kontaktiraju momka, odnosno vrbuju ga da nastupa za našu repku.
A on će eventualni poziv odbiti samo ako je debil, jer ne znam ko bi normalan odbio poziv svoje domovine.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
JTS je napisao/la:Prvi put čujem za ovog Alena Omića i odmah ispade da je ponajveći talenat u Sloveniji.
Slovenci uzimaju sto valja.Nije svaki tuzlak igrao za bih,ima ih sto su za hrvate,slovence nastupali...
Ne znam ostale, ali znam za Mulaomerovića ..evo šta on kaže:
Je li vam je žao što nikad niste zaigrali za BiH?
- Žao mi je. Ali, niko me tada nije zvao. Bilo mi je teško kad je moj prijatelj iz Cibone Dževad Alihodžić dobijao poziv, a ja ne. Mene su se sjetili tek kad sam počeo igrati za Hrvatsku. Čak sam u to vrijeme bio ljut što ne dobijam pozive da igram za bh. reprezentaciju. Život je takav, otišao je u drugom smjeru. Iz ove perspektative, ništa mi nije falilo. Ljudi iz KS Hrvatske su mi mnogo pomogli.
P.S. Moguće je da se isto tako osjeća ovaj Omić ..možda za njega i nisu nikad' čuli u KSBiH
Na Facebooku piše kako mu je čast što igra za repku, ali da je poziv odbio zbog školskih obaveza, jer mu je obrazovanje veoma važno, ali da se nikad' ne zna šta se može desit' u životu.
Je li vam je žao što nikad niste zaigrali za BiH?
- Žao mi je. Ali, niko me tada nije zvao. Bilo mi je teško kad je moj prijatelj iz Cibone Dževad Alihodžić dobijao poziv, a ja ne. Mene su se sjetili tek kad sam počeo igrati za Hrvatsku. Čak sam u to vrijeme bio ljut što ne dobijam pozive da igram za bh. reprezentaciju. Život je takav, otišao je u drugom smjeru. Iz ove perspektative, ništa mi nije falilo. Ljudi iz KS Hrvatske su mi mnogo pomogli.
P.S. Moguće je da se isto tako osjeća ovaj Omić ..možda za njega i nisu nikad' čuli u KSBiH

Na Facebooku piše kako mu je čast što igra za repku, ali da je poziv odbio zbog školskih obaveza, jer mu je obrazovanje veoma važno, ali da se nikad' ne zna šta se može desit' u životu.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
- Kontakt:
Cudno da niko ne primecuje da igraci iz "manjeg entiteta" bojkotuju Acu Tricu. Jedino Mitrovic koji je bez angazmana je tu, jer pokusa da izbori kroz kvalifikacije sto bolji klupski ugovor.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.