FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

HzBvB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la HzBvB » 12 apr 2013, 14:53

Mozete proci za to vam treba :
-dosta trcanja i to loodog trcanja
-malo srece u fazi odbrane
-dosta koncentracije u fazi napada jer necete imati previse prilika

Ponavljam proci mozete al loptu vidjet necete !!!
Vidimo se u Finalu ;)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 apr 2013, 14:57

Pa mislim da se ovo prolazi ipak nisam želio njemački derbi u polufinalu tako da nek i ova katalunija doje više, s Realom neznam više ni koliko puta smo igrali više u zadnjim godinama da se i mi jedni od drugih odmorimo. Jedino malo problem što nema Mandže u prvoj utakmici no očekujem da drugi Mario pokaže ono što zna i da ga Piqe kasnije sanja

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 12 apr 2013, 15:01

aaa, sto bas vas izvukosmo :mrgreen:

niej moglo gore po nas. favoriti ste ma sta neko govorio. igra bayerna je strasna, ali hendikep je sto mandzukic ne igra prvu. ali nasa obrana je suplja u najmanju ruku tako da je to vasa velika prednost. sredina terena ce odlucit, martinezi svajni protiv barcine tika-take ;)

bayern mi je poslije barce najdrazi klub da se tako izrazim. nece mi bit mrsko ako prođete :D onda navijam za vas u finalu - zasluzili ste to vise.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 apr 2013, 15:06

uh, nismo imali sreće pri izvlačenju, pa kud baš barca, ali eto, nema od kukanja ništa, nego zapni, pa šta bude...što se barce tiče, odbrana im je u najmanju ruku smiješna, s valdesom na čelu, i tu vidim šansu bayerna...ali nije ni barca više više ista, otkad im je pep otišao, jer su u tom periodu bili ubjedljivo najjači, jer se vidi da je njihova igra pročitana...

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 12 apr 2013, 15:08

Prvo da vam cestitam na demoliranju nase masinerije, a onda da vam pozelim srecu i da unistite katalonsku gamad, sto sam ubjedjen da cete uraditi :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 apr 2013, 15:11

Za koga li će Pep navijati :?: :mrgreen: :mrgreen:
Ko zna možda pomogne nekako u postavljanju taktike Juppu.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 apr 2013, 15:12

chi3llo je napisao/la:Prvo da vam cestitam na demoliranju nase masinerije, a onda da vam pozelim srecu i da unistite katalonsku gamad, sto sam ubjedjen da cete uraditi :)
:lol: :lol:

mora da ti se barca negdje dobro zamjerila...

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 12 apr 2013, 15:18

AlemC85 je napisao/la:
chi3llo je napisao/la:Prvo da vam cestitam na demoliranju nase masinerije, a onda da vam pozelim srecu i da unistite katalonsku gamad, sto sam ubjedjen da cete uraditi :)
:lol: :lol:

mora da ti se barca negdje dobro zamjerila...
Vala i nije, nego ih ne mogu otkad znam za njih :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 apr 2013, 15:25

Realno ovo bi bilo idealno i najrealnije finale ali sta se moze.Ocekujem Bayernov prolaz i gol Mandzukica za isti!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 apr 2013, 15:32

" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 15:44

ohoooo, dugo smo ovo cekali, tome smo se nadali, veliki okrsaj dvije najbolje ekipe u svijetu

odmah primjecujem nerealno veliku dozu samopouzdanja kod kobasicara, fol barca nije puno pokazala do sada u ligi prvaka, kakav danak neiskustvu mladih bavaraca, nasi su najbolje ostavili za kraj, na svojoj kozi ce to osjetiti minhenska mashina

ima bayern svoje adute, ali nedovoljno dobre da zaustave barcu, jest da je odbrana jaca strana bayerna, al zna se sta odlucuje ovakve utakmice, magicni trougao xavi,iniesta i messi, taj trokut donosi prevagu, sve ostao je mane bitno, magicni trougao ce rijesiti i bayerna, i tek tada ce napaljeni i nerealni kobasicari uvidjeti svoje zablude
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 apr 2013, 15:46

Volim što su separatisti ovako samouvjereni.Bavarska panzer divizija će ih pregaziti ko Hitler Poljsku.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 15:47

Romariooo je napisao/la:ohoooo, dugo smo ovo cekali, tome smo se nadali, veliki okrsaj dvije najbolje ekipe u svijetu

odmah primjecujem nerealno veliku dozu samopouzdanja kod kobasicara, fol barca nije puno pokazala do sada u ligi prvaka, kakav danak neiskustvu mladih bavaraca, nasi su najbolje ostavili za kraj, na svojoj kozi ce to osjetiti minhenska mashina

ima bayern svoje adute, ali nedovoljno dobre da zaustave barcu, jest da je odbrana jaca strana bayerna, al zna se sta odlucuje ovakve utakmice, magicni trougao xavi,iniesta i messi, taj trokut donosi prevagu, sve ostao je mane bitno, magicni trougao ce rijesiti i bayerna, i tek tada ce napaljeni i nerealni kobasicari uvidjeti svoje zablude
Zapamti dobro ovaj post, nemoj da bude kasnije ja sam upozoravao, neugodni su bla, bla, bla..

I da, nijedan post ne mozes napisati a da ne dovedes to na licnu razinu i omalovazavanje protivnika.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 12 apr 2013, 15:48

anelbavarac je napisao/la:Znaci Uefalona :)

Ovde nema favorita to je jasno,za nas je hendikep sto prvu igramo kod kuce mislim da je bolje po nas bilo da smo prvu tekmu gosti, ali sta je tu je.moramo vjerovati u ovu ekipu i ako odigramo sa 100% svojuh mogucnosti uvjeren sam da mozemo proci
Pa Barca je jedina od polufinalista koja nije dala gol iz ofsajda :lol:

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 12 apr 2013, 15:49

Romariooo je napisao/la:ohoooo, dugo smo ovo cekali, tome smo se nadali, veliki okrsaj dvije najbolje ekipe u svijetu

a sta ako se dvojac xavi iniesta ustopa ;) ,mesi nemere sam igrati ;) nema hrane ;) .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 apr 2013, 15:59

svako ovdje zna da sam uvijek hvalio bayern, da sam ga proglasio drugom najjacom ekipom na svijetu kad su neki levati mislili da je to real itd, no doslo je vrijeme da se bayern dokazuje protiv ekipe kakvu nikad nije sreo, najbolje ekipe ikada, najboljeg igraca ikada, najboljeg veznog reda ikada, nadajte se vi, postujem ja to, volim i kad vidim svabsku samouvjerenost, ali nazalost pod vas, velik je to zalogaj za vas, tek kad vas pep preuzme, uigra i dodatno pojaca, tek tad cete imati sanse protiv nas, i to prvenstveno zbog pepa i njegovog poznavanja barce, a do tada, nemate ni 20 posto sanse, pred nama je
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2013, 16:01

Ovo je ono što sam htio, ovo je ono što sam čekao, to je ono što sam sanjao, za to sam živio! Dajte tu Barcu, da im pokažemo kako se igra nogomet, da ih posramimo i da pokažemo da smo broj jedan u u svijetu. Barca WHO, Bayern je najjači kub svijeta...ne bih rekao niti u snu!

Strah, nevjerica, pune gaće! Doći toliko daleko, sada ovo! Pa di baš Barca, zašto baš Barca, kako Barca!?!?!?!

NE BIH REKAO NITI U SNU!!!

Prije samo dva dana, Bayern je suvereno pokorio Torino. Tada je bio favorit broj jedan, odmah uz bok sa Barcom i Realom. Zato mi nije jasTno otkud bi sada trebao nastati strah, nevjerica, sumnja?

Došao je i taj trenutak, kada Bayern, mora igrati sa Barcelonom i igrati će itekako! Napokon susret koji se ove sezone od početka LIGE PRVAKA ćekao. Došao je u pravo vrijeme. Bayern je sazrio da odigra meč u kojem će pokazati da li su "veliki" ili "mali". Sada slijedi ono pitanje koje se svi pitaju: kako će Bayern igrati protiv Barcelone? Hoće li se braniti i stvoriti "pola prilike" u dvije utakmice ili će se muški potući i kada prođe Barcu, da ne bude nikakve sumnje u to koji je od ova dva kluba trenutno jači? Ko to može predvijediti? Što će biti, to ni sam Bog ne zna...

No jednu stvar znamo. U trenucima, kada su drugi klubovi, zaduživali se, dizali kredite, trošili brutalne novce na pojačanja, preživljavali i uzdizali se u nebesa radi "naftaša", "šeikova", "milijardera", Bayern je radio po svom, "ŠVAPSKI". Novac koji se zaradio, taj se i potrošio i zato se danas svaki navijač Bayerna tom činjenicom može ponositi. Bayern je svoju slavu zaslužio, nije ju kupio, za razliku od nekih, niti mu je išta poklonjeno. Zato je i vrijeme da Bayern igra protiv Barcelone. Zašto?

Da bi Bayern zaslužio LIGU PRVAKA, on mora pobjediti, "NEPOBJEDIVE". Tako će i biti. Sve dok Bayern ne pobjedi Barcelonu, LIGU PRVAKA osvojiti neće. Pogledate li proteklih 5 sezona LIGE PRVAKA, osvojila ju je Barca ili onaj klub koji je izbacio BARCELONU U 1/2 finalu. I baš zato je sada morala doči Barcelona, protivnik, kojeg niko neće, a MORA PROTIV NJEGA IGRATI AKO ŽELI OSVOJITI LIGU PRVAKA.

Zašto ne BvB? Zato jer je postojao taj "stah" ako BvB izbaci Bayern, da bi Bayern cjelu ovu sezonu upropastio i sve što su postigli u BUNDELIGI u očima javnosti bi palo u vodu i opet nakon ove sezone BVB bi izašao kao veliki pobjednik.

Zašto ne Real? Reala je Bayern izbacio prošle sezone, te je teško dvije sezone zaredom igrati protiv istog protivnika. U "pravilu" to ne završava dobro, a MOU je možda i nešto iz tih utakmica naučio.

Ne bi bilo politički korektno reći, "svejedno koga izvućemo", a kad izvučeš Barcu, da počneš roniti suze. Treba se zapitati što si misle oni u katalonskom kampu. Što je njima prošlo kroz glavu kada su izvukli Bayerna? Da li su rekli, "sva sreća što nije Madrid" ili su rekli, pa di baš OVI Njemci? Osobno ne mislim da su oni u kampu katalonaca previše "oduševljeni" ovakvi ždrijebom, jer i oni znaju koga su dobili i koliko će biti teško ovaj Bayern izbaciti, bez obzira, dal se taj Bayern branio ili taj Bayern napadao. Zapitajte se ovo; da li je nakon ždrijeba Sammer nazvao svog budućeg "radnika", da mu kaže riječ, dvije o Barceloni?

Na kraju krajeva, smatram da se niti jedna strana svog protivnika ne boji. Da se ova utakmica igrala prošle ili pretprošle godine, mislim da bi u kampu Bavarca svi bili razočarani i ne bi se baš previše veseli zbog ždrijeba, jer Bayern onda za ovakvu utakmicu nije bio spreman.

Finale prije finala? Ma dajte, ko to može reči, kada vidite ko stoji sa druge strane i kakve finale može biti...

DEUTSCHLAND gegen SPANIEN! Taj dvoboj željeli smo gledati na EURU, no nažalost nismo. Sada smo dobili nešto bolje!

Barcelona na raspolaganju neće imati Adrina,a Bayern neće imati Manđukića, zbog kartona. Kod Bayerna su ozlijeđeni, Badstuber i Kroos. Dok kod Barce nema najvjerojatnije Puyola i Mascherana. Ko više gubi veliko je pitanje...

Bayernov najveći problem je ozlijeda Kroosa, jer takav igrač ti treba u ekipi kada igraš protiv Barcelone. On je taj koji može kontrolirati igru za razliku od Mullera, te nije "napadač" poput Mullera, već vezni igrač. Još jedan problem Bayerna je što Bayern za tri prednje pozicije ima samo četiri igrača na raspolaganju, a to su Ribery, Robben, Muller i Saqiri. To Bayernu ne daje baš previše prostora za neko iznenađenje. Postoji i shema sa SEXSTEIGEROM na poziciji iza napadača i Martinezom i L.Gustavom na zadnjim veznima. Ovako na papiru to je baš ono što ti treba protiv Barcelone, no to kod Bayerna još nije funkcioniralo ili da budem točniji, kada su god Martinez i L. Gustavo igrali na "šesticama", Bayern je odigrao kriminalno. Bayern ipak nije ekipa, koja će svoju filozofiju promijeniti radi samo dvije utakmice u sezoni, pa nije niti čudo što tako "ne znaju" igrati.

Bayern u prvoj utakmici, nema Manđukića, što znači da mora izabrati između Gomeza i Pizarra. Pad kvalitete u napadu Bayern zbog toga neće osjetiti, ali koji god napadač igrao, taj neće igrati toliko "defanzivno i agresivno" poput Manđe i zbog toga Bayernovi napadi će ipak izgledati malo drugačije. Sve ostalo je ok. Pa di je Bayernova prednost? Bayern će ovu tekmu morati pobjediti na "trku". To znači da će se morati više kretati nego ikada do sada i poanta je u pametno kretanju, a ne samo "nabijanju kilometraže". Trebat će stajati blizu protivnika i suziti prostor, te ne dati igračima Barcelone vremena da razmišljaju. To je nešto što Bayern definitivno može, samo riječi mora pretvoriti u djelo.

Onaj ko je pratio Barcelonu u LP, uvidio je da im njihovi protivnici stvaraju prilike i to prave lijepe prilike poput one od Nianga na Nou Campu. Da je ta lopta ušla u mrežu, veliko je pitanje da li bi mi danas gledali Barcelonu u 1/2 finalu. Protiv Milana Barcelona se "provukla", ali zasluženo prošla, dok je protiv PSG-a opasno visila. Samo malo više sreće, jer je PSG stvorio dosta prilika, sada bi PSG prošao dalje. Bayern je jači u svim segmentima i od PSG-a i Milana, pa onda i sami znate koliko će Barceloni biti teško, pogotovo ako oni igrači Bayerna koji će se nači u tim super šansama, a naći će se, budu točni i pokažu svoj "killer instinkt".

Problem Barcelonine obrane je očit i to svi primjećuju. Kada se igra protiv slabijeg protivnika, onda nije problem da "Messi zabije, više nego što obrana primi", ali kad se igra protiv Bayerna to je onda druga priča. Pokaže li se točnim da Puyol i Mascherano neće moči igrati protiv Bayerna, Barca bi po tom pitanju mogla biti u problemima, jer bi morala ili povlačiti BISKVITA na štopera ili opet staviti Albu na štopera ili nači neko drugo "čudno rješenje".

Tekma je 55/45 u korist Barcelone, no sa tih 5% si "Barca može obrisati rit". Ovdje ide dalje onaj koji je gladniji i to više želi. Koliko je gladna Barcelona sa tri Lige prvaka u zadnjih 6 godina i Bayern, koji je u zadnje tri godine izgubio dva...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 12 apr 2013, 16:02

PatrickBateman je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Znaci Uefalona :)

Ovde nema favorita to je jasno,za nas je hendikep sto prvu igramo kod kuce mislim da je bolje po nas bilo da smo prvu tekmu gosti, ali sta je tu je.moramo vjerovati u ovu ekipu i ako odigramo sa 100% svojuh mogucnosti uvjeren sam da mozemo proci
Pa Barca je jedina od polufinalista koja nije dala gol iz ofsajda
ako ne brojis mesijev gol milanu
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 apr 2013, 16:03

Neki nasi govore "Pa sto bas Barcelonu",a Barcini "Pa sto bas Bayern" :lol:

Utakmica koju su svi prizeljkivali,ja prvi ! :D
Volim sto igramo protiv njih u polufinalu,jer mislim da imamo vise sansi u dvomecu da ih pobijedimo.

Mnogi smatraju da je hendikep to sto igramo drugu utakmicu u Spaniji,ali ja mislim da to nama puno vise odgovara.

Bayern je ove sezone uvijek pod pritiskom igrao najbolje,prvenstveno zahvaljujuci Sammeru koji je znao da kanalise taj pritisak zajedno s Juppom i usmjeri ga kako treba.
Bate Borisov,Leverkusen kod kuce i Arsenal kod kuce su 3 poraza Bayerna ove sezone.

Protiv Batea smo ocekivali petardu,potcijenili ih,ljudi imali svoj dan i 3:1 za njih.
Nakon obaranja rekorda na pocetku sezone tako smo uvezali 9 pobjeda i kad su nas svi poceli hvaliti na sva usta i govoriti kako je neminovno da ce Bayern biti novi prvak,kod kuce igramo protiv Bayera i malte ne sami sebe pobijedimo.

Demoliramo Arsenal u gostima,preoremo Emirates i svi su nakon te utakmice ocekivali da razje'bemo Arsenal u Minhenu,svi su se pitali koliko ce Bayern uvaliti komada,mi lezerno usli u utakmicu i strepili do zadnje sekunde.

3 opustene utakmice,3 samara za nas.

Ako,ne daj Boze,kiksnemo u Minhenu,puno ce lakse biti juriti rezultat u Barceloni.Prvo sto cemo morati igrati otvoreno i lakse je u gostima primiti gol,nego kod kuce.
Drugo :
Fiorentina,Manchester,Lyon,Real,Juventus...sve utakmice prvo igrane u Minhenu,sve smo prosli.

Sad nam slijedi bavarski derbi protiv Nurnberga,pa Wolfsburg u kupu,pa Hannover,pa Barca.
Ekipu mozemo odmarati maksimalno zahvaljujuci osiguranom naslovu prvaka,a ko zna sta bude do Barce,mozda bude i kakvih iznenadjenja u sastavu.
Nadam se da ce Van Buyten sto prije oporaviti,jer ako Dante dobije protiv Barce zuti u gofnima smo.

I sto je veoma bitno,igraci su nam u velikoj formi,prvenstveno Schweinsteiger.U Torinu me na pocetku utakmice nervirao,psovao sam mu sve redom,3 vezane lopte je upropastio,a onda je odigrao sve maestralno i na kraju ona asistencija Pizzaru,pa onde bi 99% igraca pucalo na gol s obzirom na situaciju.

[youtube][/youtube]
Niko nije postavio,a i obratite paznju kako je Basti izbacio loptu u korner pri drugoj odbrani Neuera :D

btw,smijesno je misliti da ce nam Pep pomoci u utakmicama protiv Barce,prije ce pomoci Barci.

PS
@Gero de stavi anketu koga bismo vise voljeli kao napadaca u prvoj utakmici protiv Barce :D
Gomez,Pizzaro ili neko treci :D
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 apr 2013, 16:06

Romariooo je napisao/la:svako ovdje zna da sam uvijek hvalio bayern, da sam ga proglasio drugom najjacom ekipom na svijetu kad su neki levati mislili da je to real itd, no doslo je vrijeme da se bayern dokazuje protiv ekipe kakvu nikad nije sreo, najbolje ekipe ikada, najboljeg igraca ikada, najboljeg veznog reda ikada, nadajte se vi, postujem ja to, volim i kad vidim svabsku samouvjerenost, ali nazalost pod vas, velik je to zalogaj za vas, tek kad vas pep preuzme, uigra i dodatno pojaca, tek tad cete imati sanse protiv nas, i to prvenstveno zbog pepa i njegovog poznavanja barce, a do tada, nemate ni 20 posto sanse, pred nama je
Nije ti uspjela pila naopako ha??? Svo vrijeme si govorio kako bi Barca najbolje igrala protiv Bayerna, u nadi da će Barca izbjeći Bayern. Ali vidiš s psihologijom si ti tanak , a zato ću ti ja jednom preporučit jednu dobru knjigu kako da svoju psihu usmjeriš u pravom smjeru.......Htio si Romarioo i noćna mora ti se ostvarila..... :lol: :lol: :lol: Sad uživaj u utakmicama.....A svi navijači Barce ovde su se trebali tebe odreći jer si im najviše baksuzluka donijeo svojim izjavama....... ;)
Ali žao mi te, jer puno puta nakon utakmica kukaš, plačeš, pa nekako suosjećam s tobom Romarioo...... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.