amypitar je napisao/la:Ne pratim bas fedralnu ligu,i ne znam kakve su ostale ekipe,ali sto se tice Krpica,Husejinbasica i Husica ,to su zešce krampe.Znam svu trojicu iz Sarajeva,i mogu vam reci da ste promsali sa pojacanjima.Opet kazem ne znam kakve su ostale ekipe,ali ako su ta trojica dobra za ulazak u Premijer ligu e onda tesko nama, i nasem fudbalu.

Sva ova pojacanja,i desavanja me malo posjecaju na FK.Gradinu kad je usla u Premijer ligu,gotovo pa slicna pojacanja i onda jednu sezonu,i vratise se u fedralnu ligu.
Ma nema tu nekog mudrovanja, tu je Ciro i on ce odluciti. Pa vidio si, za Plakala se govorilo da je pojacanje, Ciro vidio da ne moze da sastavi "pimplanje" lopte ni dva puta, davali mu loptu u napad da se vidi moze li, zna li? I? Dovidjenja-krampa. To se isto desilo i sa pet-sest igraca. I ovi ako ne zadovolje noga.
Sto se tice ovih sto si nabrojao gore, svi osim Husejnabsica su igrali u boljim klubovima nego sto je bilo koji nas iz PL, mnogo boljim kljubovima od Sarajeva, zelje, Sirokog...
Sta je kod nas mjerilo? Nista. Pa nekada je u nasoj ligi Dzeko bio krampa, Modric bio prosjecan, a eto u MC i Realu dobri.
Sve ce se pokazati na terenu. Eto i vi ste doveli par anonimusa koji ne spadaju cak ni u vrh YU prostora. To ne znaci da strucni stab u njima nije vidio perspektivu. Krste Velkoski nema nikakvu reputaciju, ali moze biti itekako perspektivan igrac. Primjer je Said koji je dosao vama bukvalno iz tuzlanskih kafica, sa viskom kilograma, oznacen kao "bivsi" fudbaler, a vidjeli ste da niste imali boljeg igraca u skorije vrijeme niti cete ga imati. Covjek se vratio. U Dinamu je, najjacem klubu sa ovih prostora.
Treba nam samo vremena da se vidi ko moze, a ko ne moze.
Imamo Ciru koji je sigurno mjerodavan da ih vidi i da procjeni.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.