Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Gunner4
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 13 nov 2012, 17:09

Johny je napisao/la:
frankqqqqq je napisao/la:Pametnjakoviću, "wage structure" kako ga zovu naša braća englezi je problem, naša uprava je problem. 120k je najviše što Arsenal može da ponudi, što je pi.ckin dim u odnosu na druge klubove iako ležimo na parama. Nemamo uslove? Imamo, vidjeli bi ih kad bi Usmanov došao i kada bi došlo do nekih promjena. Gazidis, PHW, Kroenke su postavili tu barijeru koju ne žele da probiju ni po koju cijenu, pa čak i ako treba igrač da se proda prodat će se.
Samo 70 miliona, 70 miliona od prodaje igrača imamo, a ono što nam još daju za transfere? Dođe ti na sasvim pristojnu cifru.

Imali bi mi, imali bi, ali prodali sve što valja, iako znamo da je većina otišla zbog pohlepe(ade, flamini, clichy, nasri) i imaš one koji su išli za titulama kao Robin ili Cesc kući. Taj isti Arsenal, sa igračima koje je prodao bi lako rame uz rame sa svim jačim klubovima bio, ali nije. Sada je druga situacija u kojoj mora doći do promjena, koje će doći kad-tad. Misliš da je Arseneu drago što pušta sve ove igrače koje je stvarao godinama? Misliš da je do njega? To je do tebe, sveznalico.
Ti mene pokusavas ubjediti u nesto sto ja vec govorim :lol:
Koma covjece.Pa procitaj moj post pa onda ispali svoje grandiozne argumente.Ko je Wengera spomenuo :lol:
Ko je spomenuo da je Arsenal siromasan.Evo slikovito cu ti prenijeti.
Arsnela ima pare, Arsenal ne moze imati veliki trasnfer iz vise razloga koji su uzrok politike kluba.Jedan je novcane prirode(plate igraca,Arsenal nije spreman dati za WC igraca 35+ miliona),drugi razlog je ambicija.Arsenal je neambiciozan klub a niti jedan WC igrac ne zeli igrati u takvom klubu.Jel ti sad jasno il treba da crtamo Grafike i Diagrame ?

Edit : Zaboravio sam jos jedanput napomenuti.Wenger nije kriv !
Gledaj ovaj dijalog?? Ljudi dragi dali vi razumjete da je ta barijera postavljena upravo radi velikih rata koje su duzni isplacivati za stadion... Tako da Arsenal umjesto na plate taj novac daje na kreditne rate... Trebali su Chesea zamoliti da im bude zirant!?!?!? :D hehehe... Treba tu dodati i uzalud bacenih 25 miliona godisnje na plate ljudima koji ne pridonose klubu nista, rezultat lose kupovine i ne mogucnosti da se isti otjeraju... Inace, ne vjerujem ja nista ovome Gazdisu ali hajde da sacekamo tu famoznu 2014. kada je najavio odredjene promjene i napredak pa da vidimo sta ce biti!!!

A ova prica o Starlingu mi je poglupa. U izvjesnoj razmjeni njega i Thea Liverpool bi najbolje prosao... Uvalili bi nam jos jednog talenta (a imamo ih pun tim pogotvo na tim pozicijama) a mi njima dali vec gotovog igraca koji je konacno poceo da igra!!! A treba napomenuti da ce vjerovatno doci Zaha koji je takodje talenat i Starling je nepotreban... Danas citam navodno bi nam Sity uvaljao Dzeka ali samo da se u transfer ukljuci Walcott... Mudri su i oni mnogo...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 13 nov 2012, 17:10

Nisam Edinov fan al baš nikako,ali ako bi on dosao pod cijenu da vise ne gledamo Walnuta...apsolutno sam za......
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 nov 2012, 17:15

Johny je napisao/la:
frankqqqqq je napisao/la:Nemaju pare :lol: gluplje stvari još od onog makavelijevog posta da je busquets bolji od ddra i yaye tourea nisam vidio. Arsenal ima para dovoljno da 2 wc, minimalno 2 wc igrača dovede, ali uprava je ta koja ne dozvoljava to isto trošenje.
Jesi ti glup ili je to najbolje sto mozes ? Svi mi znamo da je Arsenal medju bogatijim klubovima ali isto tako znamo da Arsenal nema pare i nema uvjete za WC igrace.Da ima sve norme koje treba da ispuni , imali bi oni u svojim redovima velike igrace i velike transfere.Tu je poenta.Ukljuci svoj pileci mozak.
:lol: :lol: :lol:
Kad naucis razliku izmedju nema pare i nece da trosi pare onda mozes pricati o pilecim mozgovima, jedino ako se pord sirotinjom racunas one sto na odvojenom racunu imaju u rezervi 100 miliona funti

Ali da se razumijemo ja takvu politiku ne trosenja para apsolutno podrzavam i jedino ona je ispravna.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 13 nov 2012, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 nov 2012, 17:16

Orion87 je napisao/la:Nisam Edinov fan al baš nikako,ali ako bi on dosao pod cijenu da vise ne gledamo Walnuta...apsolutno sam za......
Igrac tip Giroud... Ako ce nam vec doci novi napadac to treba biti onaj brzi koji je bolji sa nogom... Walcott je takav i ove sezone je zver... I sada da ode je malo glupo...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 nov 2012, 17:39

One of the owners of Crystal Palace, Stephen Browett, has said that if Zaha is to be sold in January, Palace will not accept any offer below £20 million.
Hehehehe pazi da ti neko ne da te pare...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 nov 2012, 17:41

:lol:

Koji degenerici su ovi Englezi, pa da je Mannone englez vrijedio bi makar nekih 15 miliona funti po njihovoj logici. :mrgreen: Što ljudi mogu i presrat yebo te. 20 miliona. :roll:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 nov 2012, 17:55

Gunner4 je napisao/la:Gledaj ovaj dijalog?? Ljudi dragi dali vi razumjete da je ta barijera postavljena upravo radi velikih rata koje su duzni isplacivati za stadion... Tako da Arsenal umjesto na plate taj novac daje na kreditne rate... Trebali su Chesea zamoliti da im bude zirant!?!?!? :D hehehe... Treba tu dodati i uzalud bacenih 25 miliona godisnje na plate ljudima koji ne pridonose klubu nista, rezultat lose kupovine i ne mogucnosti da se isti otjeraju... Inace, ne vjerujem ja nista ovome Gazdisu ali hajde da sacekamo tu famoznu 2014. kada je najavio odredjene promjene i napredak pa da vidimo sta ce biti!!!
Pa to i jeste problem te j*bene stednje. Dovode se polovicni igraci koji nisu dovoljno dobri i onda ne znas sta ces s njima. U Arsenalu budu kao na izlogu i svako vidi da su parmaci i ne mozes ih ni prodati.
Bolje dovesti dva dobra igraca i iskesirati cifru nego 7-8 polovicnih od kojih su na kraju samo 2-3 za prvi tim a opet nisu ni blizu one dvojice dobrih koji se mogu kupiti za malo vise para nego tih 7-8. Plus sto klub dobije na prihodima, konkurentiji je i samim tim veci, privlacniji za sponzore itd. Da ne pricam o buducnosti kluba koja bi tom politikom bila bolja.
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put na ulici vidio neko dijete sa dresom Arsenala. Ni u zapadnoj ni istocnoj Evropi. To vam je trenutna politika, daj danas milion bolje nego u narednih godina deset miliona. Neko hoce na brzinu da se obogati, na stetu Arsenala.

Ja ne podrzavam ovu politiku jer se od TOP TIMA napravilo nesto izmedju TOP tima i subTOP tima. Arsenal vise nije top tim i to je nadam se svima jasno. Drzi se prikljucak i zavrsava se u top 4 zato sto su neki drugi u g*vnima a ne zato sto je Arsenal jak.
Kad/ako jednom Liverpool krene, a hoce jer kod njih vidim da jos uvijek pokusavaju nesto ali nemaju srece ili znanja, onda ce Arsenalu biti plafon 5. mjesto.

Krajnje je vrijeme da Arsenal shvati da ova politika kluba vise ne moze dobro funkcionisati u Engleskoj, gdje se ulazu milijarde.
City, United i Chelsea su za Arsenal predaleko. Cak mi i Liverpool i Tottenham u ovom momentu djeluju ozbiljnije i nekako mi se cini da su ambiciozniji. Jedina prednost Arsenala u odnosu na ova dva kluba je trener koji godinama radi i zna sta radi. Ko zna, mozda ni on nece biti dovoljan da se ove godine zavrsi na tom VELIKOM cetvrtom mjestu. :roll:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 13 nov 2012, 18:27

kako god okrenete i malo pozitivno razmišljate, Arsenalova situacija će izać na dobro.

Arsenal je prebogat klub, i ako nastave ovakav trend poslovanja, jednostavno će nekom **** i nešto će se promijenit. Ako ona 2 teleta odluče da odu iz kluba ima čovjek koji je podjednako bogat i koji voli Arsenal i biće spreman da ulaže i spreman je i dan danas.

a i taj stadion kad se isplati konačno biće sve jednostavnije. Ja jedva čekam da neki od ovih klubova zapadne u "tranziciju" pa da vidim gdje će bit ta.

EDIT:
slika
Vođa zna.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 nov 2012, 18:50

[youtube][/youtube]

Majstor! Jedva čekam da se vrati na teren. :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 nov 2012, 18:51

SamoZeljo je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:Gledaj ovaj dijalog?? Ljudi dragi dali vi razumjete da je ta barijera postavljena upravo radi velikih rata koje su duzni isplacivati za stadion... Tako da Arsenal umjesto na plate taj novac daje na kreditne rate... Trebali su Chesea zamoliti da im bude zirant!?!?!? :D hehehe... Treba tu dodati i uzalud bacenih 25 miliona godisnje na plate ljudima koji ne pridonose klubu nista, rezultat lose kupovine i ne mogucnosti da se isti otjeraju... Inace, ne vjerujem ja nista ovome Gazdisu ali hajde da sacekamo tu famoznu 2014. kada je najavio odredjene promjene i napredak pa da vidimo sta ce biti!!!
Pa to i jeste problem te j*bene stednje. Dovode se polovicni igraci koji nisu dovoljno dobri i onda ne znas sta ces s njima. U Arsenalu budu kao na izlogu i svako vidi da su parmaci i ne mozes ih ni prodati.
Bolje dovesti dva dobra igraca i iskesirati cifru nego 7-8 polovicnih od kojih su na kraju samo 2-3 za prvi tim a opet nisu ni blizu one dvojice dobrih koji se mogu kupiti za malo vise para nego tih 7-8. Plus sto klub dobije na prihodima, konkurentiji je i samim tim veci, privlacniji za sponzore itd. Da ne pricam o buducnosti kluba koja bi tom politikom bila bolja.
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put na ulici vidio neko dijete sa dresom Arsenala. Ni u zapadnoj ni istocnoj Evropi. To vam je trenutna politika, daj danas milion bolje nego u narednih godina deset miliona. Neko hoce na brzinu da se obogati, na stetu Arsenala.

Ja ne podrzavam ovu politiku jer se od TOP TIMA napravilo nesto izmedju TOP tima i subTOP tima. Arsenal vise nije top tim i to je nadam se svima jasno. Drzi se prikljucak i zavrsava se u top 4 zato sto su neki drugi u g*vnima a ne zato sto je Arsenal jak.
Kad/ako jednom Liverpool krene, a hoce jer kod njih vidim da jos uvijek pokusavaju nesto ali nemaju srece ili znanja, onda ce Arsenalu biti plafon 5. mjesto.

Krajnje je vrijeme da Arsenal shvati da ova politika kluba vise ne moze dobro funkcionisati u Engleskoj, gdje se ulazu milijarde.
City, United i Chelsea su za Arsenal predaleko. Cak mi i Liverpool i Tottenham u ovom momentu djeluju ozbiljnije i nekako mi se cini da su ambiciozniji. Jedina prednost Arsenala u odnosu na ova dva kluba je trener koji godinama radi i zna sta radi. Ko zna, mozda ni on nece biti dovoljan da se ove godine zavrsi na tom VELIKOM cetvrtom mjestu. :roll:
Ne bih se ja bas u potpunosti slozio... Prvo mi smo i dalje top klub, treci po velicini u PL... Velicina kluba se ne procjenjuje po trenutnoj jacini nego po visegodisnjem kontinuitetu! Bilo je perioda kada Arsenal nije osvojio titulu ni po 20 godina ali nikada nisu ispali iz lige... To ti je covjece 125 godina istorije... Sada evo nista osma vec godina pa i dalje nismo ispali iz lige i propali nego smo i dalje u vrhu! Liverpool nije 20 godina uzeo titule pa se samo maloumnici usude reci da oni vise nisu top klub... Dok United recimo u tih 20 godina je veoma uspjesan ali doce period kada nece sto je bilo ipre njihovoj velikoj proslosti, ali oni opstaju! Zna se ko je velika 3 i ko opstaje! A drugi su se mjenjali tu uz njih Shefild,Lids,Newcastle sada Chelsea i Sity i kada je ko bio aktuelan... Nije sve u samome ulaganju i novcu i trenutnom uspjehu... Ako ne naprave kontinuitet koji ce biti kada klubu ne ide dobro onda ce se samo ponoviti epizoda Nothingema.

Emirates je kosto 560 miliona evra. Od toga su otplatili gotovo 300! Znaci da su godisnje otplacivali do sada skoro 50 miliona. Dodaj jos i nepovoljne komercijalne ugovore i ove promasene slucaje Arsenalu godisnje curi skoro 70 miliona! Takodje dok se to ne ispegla ambcija mora malo da trpi... Redsi i kokoske se ne susrecu sa ovim problemom.... Inace, kada je se krenulo sa ovom idejom plan je bio fantastican... Sastaviti ekipu za narednih 10 godina od mladih talenata dok se ne otplati stadion! Ali tada se desio Chelsea, posle Sity, sada PSG i drugi klubovi tog tipa... I sad,a nije stvar samo sto su nam poceli kupovati igrace ispred nosa nego sto su digli normu,od dolaska seika narocito,na plate koji malo koji klub moze da prati... Tako da danas imamo timove gdje covjek koji je rezerva prima 120 hiljada sedmicno! To znaci da pored sto ne mozemo da ponudimo trenutno vece plate potencijalnim pojacanjima mi ostajemo i bez igraca koji zele novac kao i kolege koje ne sjede na klupi!!! Onda je onaj tim (izranjavan i okrnjen za po jednog igraca godinsnje) za narednih 10 godina potrajao samo 7 na okupu a naredne 3 da se snalaze kao sto se i snalaze! Evropski fudbal zbog arapa je duzan preko milijardu funti (vise nego Grcka),to se trenutno stanje ne moze odrzati i zato je Arsenal klub buducnosti a PSG recimo samo atrakcija za narednih 10 do 20 godina!!!
Zato cekam tu famoznu 2014. kada ce se konacno rasteretiti velikog djela kredita (mislim da i tada nece biti sve otpaceno?) i nove, jace ugovore kao sto Gazdis godinama obecava! Ako se i posle toga nastavi ista situacija e tak onda gubim povjerenje i navijam za Usmanova da preuzme...

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 13 nov 2012, 21:05

Piers Morgan ‏@piersmorgan
If it's true that Guardiola's reps contacted #Arsenal re possible manager vacancy, we should bite his hand off. He's exactly what we need.
Koliko bi god volio da Guardiola dođe toliko bi volio da profesor ne ode iz Arsenala. Ovaj Arsenal bez njega ne mogu zamislit, iako u posljednje vrijeme gubi konce, but there's only one gooner for life!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 nov 2012, 21:33

Former Chelsea manager Mourinho has sent scouts to check on the Crystal Palace forward this season as the 20-year-old’s meteoric rise has continued.

The Special One is now taking a keen interest in Zaha, subject of a shock call-up by England boss Roy Hodgson for Wednesday night's friendly against Sweden.

Zaha has also been courted by Arsenal, Tottenham, Manchester City and Chelsea after developing into one of the country’s best young talents.
;)
Za mene bez dvojbe jedan od tri najveća engleska talenta u navali. Wenger ga mora uzeti, mali navija za Arsenal i bila bi šteta da englesko dijete, topnik, ne završi medju topnicima.
...Hughes is set to become the second youngest player to ever represent England Under-21s in tonight’s friendly against Northern Ireland.

But Arsenal boss Arsène Wenger is already well aware of the youngster's talents, having reportedly received glowing reports from the Gunners chief scout Steve Rowley...
Arsenal prati i ovog. Desno krilo. Meni godi.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 13 nov 2012, 23:07

Ma mozda sam ja budala al' kako smo mi presli na Emirates mi smo pali.Jednostavno uklet stadion.
Bordo bijeli!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 13 nov 2012, 23:12

frankqqqqq je napisao/la:
Piers Morgan ‏@piersmorgan
If it's true that Guardiola's reps contacted #Arsenal re possible manager vacancy, we should bite his hand off. He's exactly what we need.
Koliko bi god volio da Guardiola dođe toliko bi volio da profesor ne ode iz Arsenala. Ovaj Arsenal bez njega ne mogu zamislit, iako u posljednje vrijeme gubi konce, but there's only one gooner for life!
Kako vise sebi ne mozete utuvit u glave, Wenger je jedini trener u Evropi koji moze izvuc maksimum iz ove ekipe, naravno sem Fergija. Ekipa nam je mrtvi prosjek i nista vise, kukala nam majka tek kad Wenga ode. **** Guardiolu, za mene rinaka trener, uzeo gotovu ekipu i sve osvojio, pa ko nebi.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 nov 2012, 23:29

Guardiola moze voditi Bresciu i ekipe slicne njoj, trenerski ekspert ko i Rajkard :lol: cuj taj klaun Arsenal da vodi pa momentalno bi bojkotovao svaku tekmu al dobro ne bi to bilo puno jer bi nakon par kola dobio otkaz.

siromah
Kontakt:

Post Postao/la siromah » 13 nov 2012, 23:41

pazi cijenu ulaznice

slika

Uploaded with ImageShack.us

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 13 nov 2012, 23:47

BigBigBang je napisao/la:Guardiola moze voditi Bresciu i ekipe slicne njoj, trenerski ekspert ko i Rajkard :lol: cuj taj klaun Arsenal da vodi pa momentalno bi bojkotovao svaku tekmu al dobro ne bi to bilo puno jer bi nakon par kola dobio otkaz.
Inače tvoja riječ vodi glavnu ulogu u stožeru Arsenala. :mrgreen:
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 nov 2012, 00:00

To nisam rekao ali kao veliki navijac bi prestao da gledam tekme ukoliko bi ta ubleha dosla, mada ne znam zasto o tome pricamo Wenger ostaje jos dugo manager i to je cinjenica sve ostalo su lazi.

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 14 nov 2012, 00:05

Samo medijske laži. :mrgreen:
AW ostaje 100% u Arsenalu i navijači su uvijek i bili uz njega. Pep ni'e za EPL, više za Serie A.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 14 nov 2012, 00:11

:lol: :lol: :lol:

Pep je za tri sezone osvojio više nego što ce veliki francuski Vođa za citavog svog života ;) naravno da mu nije u interesu da vodi taj poluklub bez ambicija

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], COYGBiH i 15 gostiju.