Ima takvih, ali to su izuzeci. Rekao sam da predmet kao što je kultura ili historija religija možda i nebi bio loš, mada sam rekao svoje mišljenje o tome. Pogledaj bolan kakvu frku Cerić napravi oko ovoga. Smiješno. Ne možeš neki potez u državi napraviti da se neko neće naći ugroženim. Pa svega mi je pun ***. Ko želi da vjeruje vjerovat će, ima dovoljan broj džamija i crkvi za to. Školu neka ostavi isključivo za nauku za šta ona ustvari i jeste. Toliko.bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- moustapha
- Kontakt:
U ovome je sve receno.bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari
Sve ja to vjerujem da je profesor legenda, da je to omiljeni predmet.
Zamisli situaciju da pored tebe u klupi sjede neko druge vjere, ateista, agnostik. Da li njemu neko treba objasnjavati da je Islam najpravilnija religija?
#divovi
-
- Kontakt:
bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari
svašta,i onda se napada odluka suljagića
-
- Kontakt:
Ovo je najveci problem jer se uci na vjeronauci kako ce pravoslavci,katolici..... gorjeti u paklu jer se ne klanjaju allahu kako nisu dobri ljudi i slicnokakavdanakneiskustvu je napisao/la:bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari

A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
Pogledaj govor Cerića i preispitaj stav o moraluammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Znaci sad bi se zbog Cerica trebala ukinuti vjeronauka?Frutek je napisao/la:Pogledaj govor Cerića i preispitaj stav o moraluammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
VFC & MUFC
VFC & MUFC
-
- Kontakt:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Ovo je najveci problem jer se uci na vjeronauci kako ce pravoslavci,katolici..... gorjeti u paklu jer se ne klanjaju allahu kako nisu dobri ljudi i slicnokakavdanakneiskustvu je napisao/la:bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari
Zadnja izmjena: bavarian_bk, dana/u 25 maj 2011, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
ammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
ko je to ukinuo vjeronauku?
- moustapha
- Kontakt:
Pa to sam i spominjao. Ali daj nam predmet koji nece diskriminirati nikoga. Neka bude o moralu, religijama...ammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
Ali neka bude bez dogme.
Problem predmeta historije se veze za politiku. Onog momenta kad se svi budemo zalagili za istinu o proteklim dogadjanjima, sredi ce se i taj problem.
#divovi
-
- Kontakt:
Pa jel treba kriti da ce gorjeti o paklu ? Malo samo razmisliti o onome sto se govori u Kur'anu i sve ce biti jasnoSamo F.K.S !! je napisao/la:Ovo je najveci problem jer se uci na vjeronauci kako ce pravoslavci,katolici..... gorjeti u paklu jer se ne klanjaju allahu kako nisu dobri ljudi i slicnokakavdanakneiskustvu je napisao/la:bavarian_bk je napisao/la:Vjeruj mi brate . U skoli u koju ja idem , tj. Opca Gimnazija u Bosanskoj Krupi , vjeronauka ti je omiljeni predmet , i profesor vjeronauke , najbolji profesor na skoli . Zasto ? Upravo zato jer ne prica samo o Islamu , nije dosadno na casu . Prica se o religijama svijeta , porede se , dokazuje se zasto je Islam pravilniji od njih i te stvari

još kad bi to neko nekako mogao dokazati
Ima iko problema sa Telemach-om, ili je ovo do mene?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
Mislis da ce djeca htjeti ici na nju,ako znaju da nece imati nikakvih posljedica zbog toga i da im nece uticati na ocjenu? Dodje ti isto kao i da je ukinuta.kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
VFC & MUFC
VFC & MUFC
-
- Kontakt:
Dokazi su ti svugdje , pogledaj malo oko sebe , samo sto necete to da prihvatite 

-
- Kontakt:
ammarc je napisao/la:Mislis da ce djeca htjeti ici na nju,ako znaju da nece imati nikakvih posljedica zbog toga i da im nece uticati na ocjenu? Dodje ti isto kao i da je ukinuta.kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ammarc je napisao/la:A niko ne preispituje sta se to uci iz historije,koja nas dijeli vise nego ista i gdje se pricaju 3 razlicite verzije ( npr. u Banjaluci,Sarajevu i Sirokom Brijegu) i stvara predrasude i mrznju prema drugim. Nego zaboga,mora se ukinuti vjeronauka koja uci covjeka o moralnim vrijednostima, o ljubavi, o temeljima vjere koij ne glase - mrzi drugog,ubij drugog ili nesto slicno, nego - pomazi drugog,ne ubij,ne ukradi itd. Naravno da o tome treba uciti u dzamijama i crkvama,al jos je vaznije i potrebnije da se o tome uci u skolama. Nekad je moral vazniji od nauke.
možda tebi to dodje isto ali nije ukinuta
- Donnie Darko
- Kontakt:
skvasio sam telefon na tekmi, i flat kabal mi presto radit. imal ikakve nade da ponovo proradi kad se osusi? 

-
- Kontakt:
bavarian_bk je napisao/la:Dokazi su ti svugdje , pogledaj malo oko sebe , samo sto necete to da prihvatite
daj jedan dokaz
ko mi ?
-
- Kontakt:
Moj k750 kaze da hoceDonnie Darko je napisao/la:skvasio sam telefon na tekmi, i flat kabal mi presto radit. imal ikakve nade da ponovo proradi kad se osusi?

**** ti telemach ne mogu klipa pregledat

Zadnja izmjena: Samo F.K.S !!, dana/u 25 maj 2011, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:[quote="ammarc"
Mislis da ce djeca htjeti ici na nju,ako znaju da nece imati nikakvih posljedica zbog toga i da im nece uticati na ocjenu? Dodje ti isto kao i da je ukinuta.
možda tebi to dodje isto ali nije ukinuta[/quote]
Nije formalno ukinuta,ali jeste minimiziranje njenog znacaja,sto je prvi korak ka ukidanju.
VFC & MUFC
VFC & MUFC
- moustapha
- Kontakt:
Vjeronauka je fakultativni predmet. To znaci da ides na te casove ukoliko zelis. S druge ako ne zelis ici, onda ne bi trebao snositi nikakve posljedice. Najveci je problem oko ovoga sto ce neki dobiti dobre ocjene i time u nekim situacijama popraviti sebi konacni prosjek. U takvoj situaciji nisu u ravnopravnom polozaju oni koji idu i oni koji ne idu na vjeronauku.ammarc je napisao/la: Mislis da ce djeca htjeti ici na nju,ako znaju da nece imati nikakvih posljedica zbog toga i da im nece uticati na ocjenu? Dodje ti isto kao i da je ukinuta.
Eh, sad ukoliko je neko isao na vjeronauku samo da bi popravio prosjek, onda taj zbilja nema sta traziti na vjeronauci, ili mozda pricati o moralu.

#divovi
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], VolimBiH96 i 3 gosta.