Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

<3 LiMes <3
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 13 jun 2018, 08:51

hz1987 je napisao/la:gledaj strucnjaka sta se okupilo i palamude ko da su u najmanju ruku pomocnici tanjevicu, obradovicu.... :rol: :rol: :rol:

zgoljo nam je donio pobjede protiv gruzije u A timu i preskocio takmicenje sa svojom generecijom da igra u18 evropsko. zgoljo i rahljo koji nas je svojim partijama odveo u kvalifikacije a i tu je rusima ubacio u prosjeku 20pts i jednom nogom odveo u drugi krug kvalifikacija za sp. zgoljo nedavno napunio 19 godina i ide na draft uredno (kobe bryant je otisao sa 18).
isti taj zgoljo je proglasen za najboljeg mladog igraca aaba lige i eurokupa gdje je biljezio haman u prosjeku 15pts u ekipi koja je puna indijanaca i liliputanaca sa trenerom zdovcem. donio titulu cedeviti u cro ligi i onda se nadju neki lelemudani da kazu kako stagnira sa 19 godina. ohhhhhhhhhhh
Brate, objasnio si sve. Ovo je gomila nekih kreleca koji su kosarku gledali samo na tvu i sad su veliki strucnjaci. Da je fizicki jaci, mozda bi sad pricali o prva tri pika. Mozda cemo biti svjesni sta imamo kad ga budemo vidjeli sad u nba-u. Valjda smo takva nacija da je svacije bolje nego nase, luzerski mentalitet. Ima ono sto mnogim igracima njegovog uzrasta fali, drskost i samopuzdanje, da ne potone poslije prvog neuspjeha. On to ima, znanje ima, momak ima radnu etiku, jos fizicki da ojaca i nebo je granica.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2018, 11:05

Ima potencijal niko nije reko ja mu zelim sve najbolje i da bude prvi igrac iz nase drzave na All Staru, ali trenutno cinjenicno stanje je da nije ni u poola napredovo kolko predvidjalo, a posebno ovdje palamudilo...Da jeste previdjalo se upravo njemu da bude ovo sto je Doncic danas necemo se lagat ;) ;)

Uostalom ne kazem da je trebao bit MVP EUROLIGE, ali da igra makar neku znacajnu ulogu je prema predvidjanjima od prije par godina morao, da vam je neko prije 2/3 godine rekao da Musa nece imati neku bitnu ulogu u ABA ligi pokrenuli bi peticiju da ga se banuje :kafa: :kafa:

Ista prica ko i sa sikirasem, camparom, i ostalim pricalo se svasta, a na kraju pojo vuk magarca
=\_1921_/=

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 jun 2018, 11:13

invincible1921 je napisao/la:Ima potencijal niko nije reko ja mu zelim sve najbolje i da bude prvi igrac iz nase drzave na All Staru, ali trenutno cinjenicno stanje je da nije ni u poola napredovo kolko predvidjalo, a posebno ovdje palamudilo...Da jeste previdjalo se upravo njemu da bude ovo sto je Doncic danas necemo se lagat ;) ;)

Uostalom ne kazem da je trebao bit MVP EUROLIGE, ali da igra makar neku znacajnu ulogu je prema predvidjanjima od prije par godina morao, da vam je neko prije 2/3 godine rekao da Musa nece imati neku bitnu ulogu u ABA ligi pokrenuli bi peticiju da ga se banuje :kafa: :kafa:

Ista prica ko i sa sikirasem, camparom, i ostalim pricalo se svasta, a na kraju pojo vuk magarca

Doncica su vise gurali,nije on daleko ispred Muse a to ce nba mozda i da pokaze...Sta INDEX napravi od igraca je cudo..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2018, 11:16

lumani je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Ima potencijal niko nije reko ja mu zelim sve najbolje i da bude prvi igrac iz nase drzave na All Staru, ali trenutno cinjenicno stanje je da nije ni u poola napredovo kolko predvidjalo, a posebno ovdje palamudilo...Da jeste previdjalo se upravo njemu da bude ovo sto je Doncic danas necemo se lagat ;) ;)

Doncica su vise gurali,nije on daleko ispred Muse a to ce nba mozda i da pokaze...Sta INDEX napravi od igraca je cudo..
Ma evo zanemaricmo Doncica,,,necemo uopste to poredjenje pravit. Ja samo hocu da kazem da musa u dosadsnjoj karijeri nije opravdo ono sto se ocekivalo od njega sto ne znaci da nece u buducnosti ;) nista vise nista manje
=\_1921_/=

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 jun 2018, 11:29

Dobro nije da nije opravdao sa 19god nema igraca sem Luke da je bolji ...sta CE biti ne znam.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 13 jun 2018, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jun 2018, 12:44

Ne treba ici iz krajnosti u krajnost. Kad si talentom hendikepirana nacija, nije rijetkost da od iole talentovanog igraca napravis Dirka Nowitzkog. Koliko ljudi je ovdje bilo ubjedjeno kako je Musa talenat kakav se vidi jednom u 20-30 godina? :lol:
I Sikiras, Campara NBA igraci, pa i ona Aticeva generacija imala par NBA igraca :lol: . Necu ta predvidjanja uzimati za ozbiljno.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2018, 12:50

Kajzer10 je napisao/la:

Ne treba ici iz krajnosti u krajnost. Kad si talentom hendikepirana nacija, nije rijetkost da od iole talentovanog igraca napravis Dirka Nowitzkog. Koliko ljudi je ovdje bilo ubjedjeno kako je Musa talenat kakav se vidi jednom u 20-30 godina? :lol:
I Sikiras, Campara NBA igraci, pa i ona Aticeva generacija imala par NBA igraca :lol: . Necu ta predvidjanja uzimati za ozbiljno.
Kad se sjetim za hypa oko vrabca ja otiso maksuz u skenderiju da vidim sta moze , a ono protiv vogosce nije prevaga :lol: :lol:

Btw bez hejta pitam cisto informativno....gdje su sikiras i campara ima li ih u kakvim ozbiljnim kombinacijama u tim timovima gdje su ?
=\_1921_/=

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2018, 12:52

Ma raja očekuje 20-10-10 svaki meč od strane Muse i to je tako. Osvojio zlato u svojoj generaciji, najbolji igrač na tom prvenstvu, veliki talenat i prospekt, sa 17 godina pravili neke paralele sa Draženom, maksimalan hajp i naravno da će neko reći "Pa Musa stagnira zadnje dvije godine".

Realnost je nešto sasvim drugo, za mene je Musa do sada ispunio očekivanja (pogotovo što se tiče partija u državnom dresu), jedino što mi je krivo je to što je pustio da ga zadnje dvije sezone 'maltretiraju' u Cedeviti i da ga yebu razni hrvatski poluproizvodi i američki indijanci. Prve seniorske minute i utakmice je odradio u možda najgorem klubu za takvo nešto, koliko se sjećam ni Nurkić nije bio neka pljačka u Cedeviti, a gledajte gdje je danas i Bog zna gdje bi bio da nije bilo povreda (računajte da je Jusufu tek ovo prva sezona koju je odradio u fullu).

I apsolutno ne sumnjam, kad aBd Džanan bude draftovan i kad krene sezona, pa vjerovatno će biti perioda gdje neće dobijati ni minute po meču, već vidim komentare "balo, nisi ti dorastao NBA-u", "jesi se zayebao, debilu", "bolje da si ostao u Europi još par godina" itd.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 jun 2018, 12:55

Kako to da nije bio bitna karika ni u ABA ligi ako je izabran za najboljeg mladog igrača iste i u idealnu petorku reguralnog dijela iste,.U suštini,podbacio je u play off seriji kontra Buducnosti i ako je i tu Zdovc ocigledno išao na iskustvo pa su veliki broj šuteva uzimali Chery,Nichols,Ukić,Musa imao 22 šuta u tri utakmice,.

Od ukupno dvadeset i dvije utakmice u reguralnom djelu ABA lige na sedamnest je bio dvocifren.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2018, 12:59

chily-rz je napisao/la:Kako to da nije bio bitna karika ni u ABA ligi ako je izabran za najboljeg mladog igrača iste i u idealnu petorku reguralnog dijela iste,.U suštini,podbacio je u play off seriji kontra Buducnosti i ako je i tu Zdovc ocigledno išao na iskustvo pa su veliki broj šuteva uzimali Chery,Nichols,Ukić,Musa imao 22 šuta u tri utakmice,.

Od ukupno dvadeset i dvije utakmice u reguralnom djelu ABA lige na sedamnest je bio dvocifren.
Bio je to sve jer je Misko to dobro poguro necemo se lagat jos i oko toga :crazy: :crazy:

Uostalom aba liga ima 3.5 kluba a on je igrao u jednom od tih...na kraju krajeva ne kazem ja da je on bio taraba u cedeviti, ali ni blizu onoga sto se prognoziralo....pa nemoj da sad izvlacim postove sta se pisalo, romantizovlao i prognziralo
=\_1921_/=

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jun 2018, 13:26

Nije on nista DOBRO poguro, ako je uopste i gurao. Musa prema indexu bio najbolji igrac Cedevite u sezoni, a logicno je da neko iz trece ekipe lige bude u petorci.
Tako da i to da nije faktor u ABA ligi nije nikako tacno.
Drzi se prognoza strucnih lica i ljudi koji se razumiju u kosarku.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 jun 2018, 13:40

Lik nije ispunio svoj potencial i ni blizu nije hvalospjevima koji su se pjevali ovdje a i mimo ovog foruma. Ko je kriv tome, hype, zdovc, cedevita, euforija, uzdizanje, mentalitet? Sve od nabedenig, najvjerovatnije. I ponovi idu paralele kako ce u NBAju ubiti i doci na taj neki svoj potenciali zvani AirMusa. Get real ppl. Pustimo vremenu da pokaze. Ja se nadam i zelim mu da bude all star vec narednu sezonu ali...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 13 jun 2018, 13:47

Ali se nadas da ces ti biti u pravu.

Ovdje po nekima je trebao imati prosjek 20 5 5 sa 7 suteva po utakmixi da bi oni rekli evo ga dobar je.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jun 2018, 13:52

Profesor je napisao/la:Lik nije ispunio svoj potencial i ni blizu nije hvalospjevima koji su se pjevali ovdje a i mimo ovog foruma. Ko je kriv tome, hype, zdovc, cedevita, euforija, uzdizanje, mentalitet? Sve od nabedenig, najvjerovatnije. I ponovi idu paralele kako ce u NBAju ubiti i doci na taj neki svoj potenciali zvani AirMusa. Get real ppl. Pustimo vremenu da pokaze. Ja se nadam i zelim mu da bude all star vec narednu sezonu ali...
Ne mozes pricati da neko ko ima 19 godina i igra ozbiljnu seniorsku kosarku nije ispunio potencijal? J e b o t e :?
Musi su ovdje nabili nerealna ocekivanja koja on nije u stanju iznijeti. Kao prvo, napravili od njega boljeg od Doncica i napravili talenta koji se vidi jednom u 20-30 godina sto on nije.
Zelis ti da za godinu opet dodjes istu stvar srati, eto sta ti zelis. :urnebes:

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 13 jun 2018, 13:53

nerkolfc je napisao/la:Ali se nadas da ces ti biti u pravu.

Ovdje po nekima je trebao imati prosjek 20 5 5 sa 7 suteva po utakmixi da bi oni rekli evo ga dobar je.
Onda bi problem bio što ne igra dovoljno jaku odbranu i kao takav nikad neće u NBA uspjeti..

#klasikBošnjo :crazy:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 jun 2018, 14:01

Kajzer10 je napisao/la:
Profesor je napisao/la:Lik nije ispunio svoj potencial i ni blizu nije hvalospjevima koji su se pjevali ovdje a i mimo ovog foruma. Ko je kriv tome, hype, zdovc, cedevita, euforija, uzdizanje, mentalitet? Sve od nabedenig, najvjerovatnije. I ponovi idu paralele kako ce u NBAju ubiti i doci na taj neki svoj potenciali zvani AirMusa. Get real ppl. Pustimo vremenu da pokaze. Ja se nadam i zelim mu da bude all star vec narednu sezonu ali...
Ne mozes pricati da neko ko ima 19 godina i igra ozbiljnu seniorsku kosarku nije ispunio potencijal? J e b o t e :?
Musi su ovdje nabili nerealna ocekivanja koja on nije u stanju iznijeti. Kao prvo, napravili od njega boljeg od Doncica i napravili talenta koji se vidi jednom u 20-30 godina sto on nije.
Nije ispunio ocekivanja koja je i sam nametnuo svojim igrama, ponasanjem i sl. Nije tu samo hype naroda bio. Licno sam ocekivao da ce prograti u nekom euroligasu, optimisti su mi cak predvidjali da bude nosioc nekog evroligasa. Musa se je dosad pokazao za sasvim solidnog, mogu reci dobar kosarkas u ozbiljnom basketu, nista vise. Vidjet cemo sta buducnoat nosi. Zelio bih...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jun 2018, 14:07

Profesor je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Nije ispunio ocekivanja koja je i sam nametnuo svojim igrama, ponasanjem i sl. Nije tu samo hype naroda bio. Licno sam ocekivao da ce prograti u nekom euroligasu, optimisti su mi cak predvidjali da bude nosioc nekog evroligasa. Musa se je dosad pokazao za sasvim solidnog, mogu reci dobar kosarkas u ozbiljnom basketu, nista vise. Vidjet cemo sta buducnoat nosi. Zelio bih...
Pa niko mu nije odredjivao karijeru do 19-te godine, lol. Euroligu se ocekivalo da ce igrati samo ako Cedevita bude igrala i da ce odmah u NBA.
U najgorem slucaju odlican euroligaski igrac i to cemo vidjeti. Mislim, ovdje se svasta pisalo, musa top3 pick na draftu i slicno. Dakle, neka skroz nerealna ocekivanja. I sad kad vidim da je 20-ti pick, ja trebam reci "e jesi ti musa propo, tek 20-ti a nekad bio treci", jer je neka neznalica patriotski nastrojena od njega napravila Duranta i gurala ga medju prva tri picka prije 3 godine.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jun 2018, 14:33

Al koja je i ovo glupost sto ovdje pojedini pisu "UZ DONCICA NAJBOLJI MLADI IGRAC"....a razlika izmedju njih kilometrima
=\_1921_/=

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 13 jun 2018, 14:49

invincible1921 je napisao/la:Al koja je i ovo glupost sto ovdje pojedini pisu "UZ DONCICA NAJBOLJI MLADI IGRAC"....a razlika izmedju njih kilometrima
što ja ne mogu ovakvih likova, gledaj mu zadnjih 20 postova,cisti pesimizam,sve tuđe je bolje a nase je najgore
moš' ti pametovan do sutra al Musa ce bit kako je "zapisano" i to niko ne moze promjenit
stoga ne smaraj raju ovim gluposti,pusti strucnjake da se bave prognozama

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: filip13 i 25 gostiju.