Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Trasimaco
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Trasimaco » 12 mar 2010, 16:31

Pa kako mogu biti isti poeni za LP i EL? Zar ta UEFA uopste ne uocava razliku u ta dva takmicenja?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 mar 2010, 16:49

omerbavarac je napisao/la:[
Mislis dva u osmini. Ne zaboravi Cacaua. :mrgreen: :mrgreen:
Ma kakvi, ne može Stuttgart ništa protiv Barce ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 16:52

Trasimaco je napisao/la:Pa kako mogu biti isti poeni za LP i EL? Zar ta UEFA uopste ne uocava razliku u ta dva takmicenja?

Ravnopravnost ?

Kako bi onda manji klubovi koji nemaju nekih para iz nekih određenih država mogli napredovati :roll:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 mar 2010, 17:19

Neutral je napisao/la:Ravnopravnost ?

Kako bi onda manji klubovi koji nemaju nekih para iz nekih određenih država mogli napredovati :roll:
Je li ovo sala?

Ne govorimo o parama, vec o koeficijentu liga. Zasto je Rooney trenutno najbolji strijelac u Evropi, a ne neki tamo iz Belgije koji je zabio 50 golova? U cemu je razlika? Premiership je jace takmicenje i normalno da je teze iz te lige izaci kao najbolji strijelac. Zato jedan gol u Engleskoj vrijedi kao tri u Belgiji. Ista logika se treba primjeniti na ova dva evropska takmicenja. United i Chelsea naprimjer pogaze svoje protivnike, stignu do 1/2 finala i tu ispadnu. Liverpool i Juventus odu u finale EL i po ovome su osvojili vise bodova od Uniteda i Chelsea, iako su prije ispali iz tog najjaceg takmicenja. Kakva ravnopravnost, ovo nikakve logike nema.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 17:24

Očigledno da nema neke logike za tebe, a za svakoga drugoga ima. Ne rade u Uefi ljudi koji su završili zanat, nego sposobni ljudi, tako da oni znaju valjda kako je bolje. A zavisi to bodovanje, gledaju se pobijede, a ne samo prolazak dalje. Recimo Juventus je ispao iz grupe, i koliko je tamo izgubio bodova u grupi, dok je Chelsea dosta više pobijeđivao, tako da će imati sigurno veći koeficijent.

Golovu u Evropi su posebni, ma bilo Liga prvaka, ili Evropska liga, timovi iz najjačih liga igraju tamo. Po tvome, bi onda trebali samo da se računaju timovi koji su top 4 u ligama, a samo njima pare i rejting, a ništa ovim manjim.

Po tvome, ne bi nikada neki klub sa okolnih prostora plasirao se u Ligu prvaka jer bi im rejting bio premalen, pa bi dobijali najteže protivnike.

Kakva šala, uefa se ne šali, niti ja.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 mar 2010, 17:29

Nema ni meni logike da se rezultati isto boduju u LP i EP. Volio bih da jos neko ovo potvrdi ako je istina.
#divovi

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 mar 2010, 17:31

Ma za koga ovo ima logike? Kako pobogu mozes porediti ta dva takmicenja i davati im isti broj bodova? Kad ispadnes iz LP (najjace takmicenje), ides u EL (za klasu nize takmicenje od LP) i tamo nastavljas da igras, a dobijas isti broj bodova kao da si jos u LP. WTF?! :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 17:40

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Mislim da nije isto bodovanje, ali eto , napisao je onaj da jeste, ja sam rekao mislim da je skoro isti ali eto. Evo toga, sve se gleda, ako je neka bolja ekipa, onda neka to dokaže na terenu, sve je ovdje lijepo objašnjeno.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 mar 2010, 18:07

Neutral je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Mislim da nije isto bodovanje, ali eto , napisao je onaj da jeste, ja sam rekao mislim da je skoro isti ali eto. Evo toga, sve se gleda, ako je neka bolja ekipa, onda neka to dokaže na terenu, sve je ovdje lijepo objašnjeno.
Ne moze biti nikako isto. Koliko god neki klubovi i lige bili nadmocni, ovakvo bodovanje ne bi bilo posteno prema njima. Kako god to da zvuci, istina je.

I vidim da ce United biti najuspjesniji klub u zadnjih 5 sezona kad se izbrise sezona 2005/2006. U zadnje 4 godine imaju najbolji koeficijent. Prosle sezone je Barca sve uzela, ali ipak tu imaju neznatno vise bodova. Ove sezone United vodi. Samo ona sezona 2005/2006 pravi razliku.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 19:18

Nisam ja izmislio ta bodovanja, možeš Uefi poslati mail, možda im sugerišeš novi sistem bodovanja, ovo mislim ozbiljno, nemoj misliti da sam sarkastičan ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 mar 2010, 21:08

paja_patak je napisao/la:Cuj ravnopravnost sta rece i osta ziv :shock:

Ravnopravnost da slabasna Bundesliga ima isto timova kao Premiership u Ligi Prvaka.
E to ce se upravo dogoditi. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2010, 01:14

"Crvena lampica" (Uli Hoennes) je opet eksplodirao. Naime za jednu Njemacku televiziju je napao DFL i DFB radi postavljanja parova za utakmice i postavio pitanje sta je DFL-u prece. Naime kada je pogledao na raspored njega je iznerviralo sljedece, sto ekipe kao sto on kaze gdje se po kvaliteti znalo da ce doci do ove faze takmicenja (HSV i Werder) moraju u Bundesligi igrati utakmice protiv direktnih konkurenata i to dvije sedmice zaredom, a opet s druge strane se ocekuje njihov prolaz u dalji tok takmicenja.

Primjer HSV

EL - HSV - Anderlceht
BL - Leverkusen - HSV
EL - Anderlecht - HSV
BL - HSV - Schalke

Primjer Bremen

EL - Valencia - Bremen
BL - Hoffenheim - Bremen
EL - Bremen - Valencia
BL - Bremen - Bochum - utakmica se igra u Subotu, znaci ni 40 sati nakon zavrsetka meca protiv Valencie

Dalje je "crvena lampica" rekla da DFL treba malo vise cjeniti HSV i Bremen, jer su oni pored Bayern klubovi koji ce Bundesligi osigurati to cetvrto mjesto, i nece brukati ih na Evropskoj sceni kao neke druge ekipe.
Ja licno mislim da je ovdje Uli upravu, ovi se razapeli na sve strane i umjesto da ih DFL pomiluje, odnosno olaksa raspored, oni njima samo zivot zagorcavaju, pa onda nek im igraju ti miljenici umjesto ovih ekipa pa da vidimo dokle ce dogurati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 mar 2010, 01:17

Ja se slažem sa Ulijem u potpunosti. Pa ljudi moji, mora se furati taj koeficijent.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 13 mar 2010, 02:30

GunnerS je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:[
Mislis dva u osmini. Ne zaboravi Cacaua. :mrgreen: :mrgreen:
Ma kakvi, ne može Stuttgart ništa protiv Barce ;)

nikad švabe ne otpisuj
kad ih svi otpišu onda su najopasniji i prave iznenadjenja jer se nikad ne predaju :D
ako ih svi otpišu prolaze

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2010, 10:51

Hehe, crvena lampica i njegove eksplozije. 8-) On sto kaze...ili je bilo il' ce biti. Ocekujte promjene u narednoj sezoni. ;)

Gunners - ne moras biti veliki strucnjak da bi to izjavio. De nam sta "teze" predvidi. :mrgreen:
Mada i na ovome mozda padnes.
Vom Jäger zum Gejagten

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 mar 2010, 10:53

geronimo je napisao/la:Hehe, crvena lampica i njegove eksplozije. 8-) On sto kaze...ili je bilo il' ce biti. Ocekujte promjene u narednoj sezoni. ;)

Gunners - ne moras biti veliki strucnjak da bi to izjavio. De nam sta "teze" predvidi. :mrgreen:
Mada i na ovome mozda padnes.
Ne znam jesil' pratio čitave komentare il samo ovaj ?! Al bilo je riječ da će jedini Bayern u osminu ida i Bayern ne može dalje, teško, nekim čudom itd itd...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2010, 10:57

GunnerS je napisao/la: Ne znam jesil' pratio čitave komentare il samo ovaj ?! Al bilo je riječ da će jedini Bayern u osminu ida i Bayern ne može dalje, teško, nekim čudom itd itd...
Pa covjece, Bayern je vec u 1/4 finalu. Sta ce dalje biti, vidjet cemo. Mnogo toga zavisi od zrijeba i trenutne forme. I da, Stuttgart je takodjer u osmini finala, znaci ima jos jedan klub. ;)
E sad se vrati na svoje komentere i vidi gdje si pogresio.
Vom Jäger zum Gejagten

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 mar 2010, 11:10

greška u koracima, mislio sam dalje od četvrtfinala Bayern neće moć a Sttutgart od osmine ;)
AL naravno, živi bili pa vidjeli ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 mar 2010, 17:28

Monchengladbach-Wolfsburg 0-4
Bochum-Dortmund 1-4 (Barrios 2x :D )
Hertha-Nurnberg 1-2 :mrgreen:
Mainz-Koln 1-0
Hannover-Frankfurt 2-1

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2010, 17:30

Mislim da je Hertha ovim porazom vec sebi obezbijedila kartu na drugu ligu. Protiv direktnog konkurenta za ispadanje su izgubili, znaci nema dalje. Zadnja pozicija je zacementirana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.