FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mislim da je naredna sezona idealna da se okrenemo omladini. Svakako nemamo ni novca i vecini igraca isticu ugovori. Pokusati ostaviti ovih par iskusnijih koji znaju kao Stilica, Alispahica i Kosorica i ostalo popunjavati omladinom. Ima tu slifa sigurno. U startu reci da je Evropa uspjeh i svi zajedno da ih nosimo do toga.
Koronaši 1946 s Kobilje
Avaz Sport/ Takmičarska komisija zakazana za ponedjeljak u 13 sati: Sarajevo šampion
U ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH
Nakon što su dostavljeni odgovori entitetskih ministarstava Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, za ponedjeljak je zakazana sjednica Takmičarske komisije NSBiH, nakon koje će biti održana i sjednica Izvršnog odbora NSBiH koja će spustiti zavjesu na sezonu 2019/2020.
Predložiti prekid sezone
- Na osnovu prispjele dokumentacije entitetskih vlasti, predložit ćemo Izvršnom odboru da se prekine prvenstvo, ali isto tako i sva ostala takmičenja. Ne samo Premijer liga BiH za seniore, nego i Omladinska i sve ostalo... - rekao je predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale za „Avaz“.
Na pitanje da je li tačna informacija da je Takmičarska komisija NSBiH, kako su prenijeli pojedini mediji, već predložila da se za prvaka BiH proglasi FK Sarajevo, s obzirom na trenutni plasman na tabeli, odnosno da Čelik i Zvijezda 09 ispadaju, Lale kratko odgovara:
- Ne.
S obzirom na činjenicu da su sve ekipe međusobno odigrale po dvije utakmice, te da je završeno dvije trećine ligaške sezone, logično bi bilo da klub s Koševa bude novi prvak.
- Na našu sjednicu koja je zakazana za ponedjeljak u 13 sati pozvali smo i pravnike, te ćemo još jednom sve analizirati, konstatuje Lale.
S druge strane, kako saznajemo u kući bh. fudbala, u ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj će FK Sarajevo biti ozvaničen za prvaka BiH. Naime, sezona će biti verifikovana prema aktuelnom plasmanu nakon 22 kola, tako da će iz lige ispasti Čelik i Zvijezda 09, a novi premijerligaši će biti sarajevski Olimpik i Krupa, prvaci prvih liga Federacije BiH i RS.
BiH u ovoj godini neće imati osvajača Kupa, jer je to takmičenje došlo do polufinala u koje su se plasirali GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar. Klub s Koševa, kao novi-stari prvak, izborio je plasman u kvalifkacije za Ligu prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrat će Željezničar, Zrinjski i Borac.
Ja ne znam kako je nekom logicno da titula se dodijeli, a nema Kupa. Isto je i obrnuto. U ligama gdje nije data titula, nema ni Kupa.
Glup, gluplji, BiH
Glup, gluplji, BiH
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
@Plavac, To je potpuno pogresno razmisljanje. Talentovani mladi igrac koji ima kvalitet i potencijal se moze istrpiti, (nemam nista protiv toga, to je u biti i logicno)a ne da se mlad igrac trpi samo zato sto je mlad. To je citava poenta mog prethodnog posta. Pun mi je qrac vise da se trpi i gura na silu neko samo zato sto je mlad. Rezultat tog pristupa su igraci poput npr. Hajdarevica.
Treneri iz op su se zbog sebe i svoje koristi javno hvalili da imamo talentovane igrace, talentovanu generaciju, a i tad sam pisao da iz te generacije mozda samo Sabanadzovic moze nesto napraviti i to veliko mozda a da je vecini ostalih prva liga federacije maksimum svih maksimuma. Osnovna svrha omladinskog pogona nisu rezultati op nego proizvodnja igraca za seniorski tim. Najveca greska je sto treneri u op ganjaju rezultat radi svog CV-a. Mozes biti prvak evrope, pobjedjivati sve elitne timove na svijetu ako ne proizvedes igraca ili igrace za seniorski tim, to je za mene neuspjeh.
Danasnja ekipa juniora je po individualnom kvalitetu mnogo mnogo ispred tih "atletikovaca", par igraca ima potencijal za dobru karijeru. Nadam se da ce uspjeti..
Treneri iz op su se zbog sebe i svoje koristi javno hvalili da imamo talentovane igrace, talentovanu generaciju, a i tad sam pisao da iz te generacije mozda samo Sabanadzovic moze nesto napraviti i to veliko mozda a da je vecini ostalih prva liga federacije maksimum svih maksimuma. Osnovna svrha omladinskog pogona nisu rezultati op nego proizvodnja igraca za seniorski tim. Najveca greska je sto treneri u op ganjaju rezultat radi svog CV-a. Mozes biti prvak evrope, pobjedjivati sve elitne timove na svijetu ako ne proizvedes igraca ili igrace za seniorski tim, to je za mene neuspjeh.
Danasnja ekipa juniora je po individualnom kvalitetu mnogo mnogo ispred tih "atletikovaca", par igraca ima potencijal za dobru karijeru. Nadam se da ce uspjeti..
Ako po jednog izrodiš iz svake generacije na konju si.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Al što upiru ovi 5etarski novinari,oni saznaju ko će šta verifikovati.braco je napisao/la: ↑30 maj 2020, 14:29Avaz Sport/ Takmičarska komisija zakazana za ponedjeljak u 13 sati: Sarajevo šampion
U ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH
Nakon što su dostavljeni odgovori entitetskih ministarstava Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, za ponedjeljak je zakazana sjednica Takmičarske komisije NSBiH, nakon koje će biti održana i sjednica Izvršnog odbora NSBiH koja će spustiti zavjesu na sezonu 2019/2020.
Predložiti prekid sezone
- Na osnovu prispjele dokumentacije entitetskih vlasti, predložit ćemo Izvršnom odboru da se prekine prvenstvo, ali isto tako i sva ostala takmičenja. Ne samo Premijer liga BiH za seniore, nego i Omladinska i sve ostalo... - rekao je predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale za „Avaz“.
Na pitanje da je li tačna informacija da je Takmičarska komisija NSBiH, kako su prenijeli pojedini mediji, već predložila da se za prvaka BiH proglasi FK Sarajevo, s obzirom na trenutni plasman na tabeli, odnosno da Čelik i Zvijezda 09 ispadaju, Lale kratko odgovara:
- Ne.
S obzirom na činjenicu da su sve ekipe međusobno odigrale po dvije utakmice, te da je završeno dvije trećine ligaške sezone, logično bi bilo da klub s Koševa bude novi prvak.
- Na našu sjednicu koja je zakazana za ponedjeljak u 13 sati pozvali smo i pravnike, te ćemo još jednom sve analizirati, konstatuje Lale.
S druge strane, kako saznajemo u kući bh. fudbala, u ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj će FK Sarajevo biti ozvaničen za prvaka BiH. Naime, sezona će biti verifikovana prema aktuelnom plasmanu nakon 22 kola, tako da će iz lige ispasti Čelik i Zvijezda 09, a novi premijerligaši će biti sarajevski Olimpik i Krupa, prvaci prvih liga Federacije BiH i RS.
BiH u ovoj godini neće imati osvajača Kupa, jer je to takmičenje došlo do polufinala u koje su se plasirali GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar. Klub s Koševa, kao novi-stari prvak, izborio je plasman u kvalifkacije za Ligu prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrat će Željezničar, Zrinjski i Borac.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Nije sve ni do Anela ni do Hajdarevica. Gurali su se momci da budu kicma ekipe, a nisu dorasli tome vec su trebali nekog ala Alispahic i slicno. Plus u jako nezgodnom trenutku su bili tu. Onakve situacije od niza poraza, lose forme, prepucavanja nisu psihicki mogli izdrzati stariji igraci, a ne oni. Citava jedna polusezona je trebala da se “oporave” i tek ove sezone su zaigrali ti neki igraci koji su tad bili tu kako Bog zapovjeda.
U razvoju mladih igrača postoji više faza i svaka od njih ima svoju težinu za konačan rezultat. Najbitniji dio je prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal. To je proces koji zahtjeva strpljenje, znanje, rad, disciplinu i jako puno osjećaja, kada je mladi igrač spreman da dobije konkretnu priliku.
Mi smo imali nesreću da su česte promjene struke uticale ne samo na pojedine mlade igrače, već na čitave generacije, koje su zbog navedenog izgubile optimalne uslove za napredovanje i normalan proces razvoja.
Mnogo iskusniji, kompletniji i kvaltetniji pojedinci se izgube u takvim situacijama. Šta onda očekivati od djece, koja su posebno osjetljiva i svaka turbulencija donosi realnu opasnost da se na njih odrazi negativno, uspori ili čak u potpunosti zaustavi njihov napredak.
Mi smo imali nesreću da su česte promjene struke uticale ne samo na pojedine mlade igrače, već na čitave generacije, koje su zbog navedenog izgubile optimalne uslove za napredovanje i normalan proces razvoja.
Mnogo iskusniji, kompletniji i kvaltetniji pojedinci se izgube u takvim situacijama. Šta onda očekivati od djece, koja su posebno osjetljiva i svaka turbulencija donosi realnu opasnost da se na njih odrazi negativno, uspori ili čak u potpunosti zaustavi njihov napredak.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Stvarno je degutantno postalo da neki ljudi koji se predstavljaju kao navijači Želje su jedva dočekali prekid prvenstva više od pitara. Drago im što "Amaw" nije osvojio titulu ove sezone i da mogu srat po njemu i klubu. Još iznošenje na OTVORENOM forumu dokumente i neke unutrašnje stvari kluba samo da bi napakostio SVOM klubu. I naravno sve te informacije uzmu i pitari i ostali navijači. A plasiranje lažnih informacija tek da ne govorim.
FUJ.
FUJ.
Meni su i ti ostali navijaci napaceni isto. Ides na drugi portal, citas, analiziras, a uopste ne navijas za taj klub. Rekao sam neki dan hajde ovdje da citas normala, ali sad roviti po drugim portalima bolest.
samo da te malo korigujem, ne radi se tu o navijačima nikakvim, radi se o par mediokriteta na čelu sa malim kazandžijom, mišem avlamijem i par plaćenih moderatora. ono što oni iznose je samo izraz ličnih frustracija i količine zlobe koju im poglavica ima prema činenici da ni on a ni slični njemu više nikad ni prismrdit neće... u rupe miševi tamo vam i jeste mjesto.braco je napisao/la: ↑30 maj 2020, 15:01Stvarno je degutantno postalo da neki ljudi koji se predstavljaju kao navijači Želje su jedva dočekali prekid prvenstva više od pitara. Drago im što "Amaw" nije osvojio titulu ove sezone i da mogu srat po njemu i klubu. Još iznošenje na OTVORENOM forumu dokumente i neke unutrašnje stvari kluba samo da bi napakostio SVOM klubu. I naravno sve te informacije uzmu i pitari i ostali navijači. A plasiranje lažnih informacija tek da ne govorim.
FUJ.
**** teeee savezèeeeeeeeeeeee
I Borac i Banja Lukuuu
U pravu je sisoje da je TC 4 1000% bi se nastavila liga
Svi drugi igraju a mi ne mozemo ahha slusam u rangu smo Malte koja je zavrsila hahahaha
Saveze stidi se sluga si politike
I Borac i Banja Lukuuu
U pravu je sisoje da je TC 4 1000% bi se nastavila liga
Svi drugi igraju a mi ne mozemo ahha slusam u rangu smo Malte koja je zavrsila hahahaha
Saveze stidi se sluga si politike
mosa lošmi stićko tit-ula!
Iza sedam planina, iza sedam mora, iza sedam gora, živio jedan zmaj.
Jednog dana izađe iz špilje i kaže:
-U jbt, gdje ja živim.
Jednog dana izađe iz špilje i kaže:
-U jbt, gdje ja živim.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.
Ljudi ovo je politicka odluka. Ovo ako dodje do Uefe, a doci ce, dolazi do suspenzije saveza. I neka nas suspenduju i izbace iz svih takmicenja kad niko nema muda i niko se ne bori za dobrobit BiH fudbala. Zasto se niko iz naseg kluba ne oglasava povodom ovoga. Ko god od Zeljovaca kaze da bismo i mi objerucke prihvatili ove odluke saveza da smo na mjestu pitara, neka odmah predje da navija za njih. To nije Zeljo i nikad nece biti Zeljo, ali klub ne smije ostati nijem, a nadam se da ce se drugi klubovi pridruziti u borbi protiv rusitelja BiH fudbala.
Odličan prijedlog na Nova BH o nastavku lige i kupa sa tačnim datumima.
Ima li iko pametan?
Ima li iko pametan?
Korist grupa i pojedinaca, politika > pamet

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.
Ma smecari klasicni ,vjeruj mi pitari me uopste ne zanimaju od kada su oni pokazali svoje pravo lice .Svaka pobjeda Zelje na derbiju mi je deset puta bila sladja radi njih .braco je napisao/la: ↑30 maj 2020, 15:01Stvarno je degutantno postalo da neki ljudi koji se predstavljaju kao navijači Želje su jedva dočekali prekid prvenstva više od pitara. Drago im što "Amaw" nije osvojio titulu ove sezone i da mogu srat po njemu i klubu. Još iznošenje na OTVORENOM forumu dokumente i neke unutrašnje stvari kluba samo da bi napakostio SVOM klubu. I naravno sve te informacije uzmu i pitari i ostali navijači. A plasiranje lažnih informacija tek da ne govorim.
FUJ.
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 30 maj 2020, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar prijedlog.
Nacina ima, ali volje nema. Jedina istina 100%
Nacina ima, ali volje nema. Jedina istina 100%
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bvsic, WeekendOffender i 79 gostiju.