FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

avlami97
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la avlami97 » 12 sep 2011, 12:25

VanBasten je napisao/la:pa u pravu su, ako polazimo od pretpostavke da je bilo kakva igra gostiju na Koševu koja rezultira čistom mrežom, pa makar i pola sata, dobra igra :mrgreen:
Sarajevo je odigralo onoliko koliko je bilo potrebno. Mene igrom nisu oduševili ni jedni ni drugi. Sarajevo je iskoristilo skoro sve svoje šanse, osim kada je Obuća bio u prilici. Jedan gol je dat iz akcije, kada je asistent za Suljića bio golman Kozare, a tri gola su postignuta iz prekida. Jedan od njih nakon faula, koji se i nije morao svirati (objektivno nije ni bio), a dva nakon kornera. Kojašević iz slobodnjaka zabio fantastičan gol u devet banki. Kozara imala jednu priliku i to 100%, čini mi se kod 0:0.
Sve u svemu više nego zaslužena pobjeda Sarajeva uz, po meni, lošu igru.
Ovo nije nikakva provokacija, nego moj osvrt na utakmicu.
Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 12 sep 2011, 12:29

Kada pobijediš 4-0 a utakmicu ti karakterišu kao "loše odigranu" onda stvarno moramo biti zadovoljni koliko smo jaki :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 sep 2011, 12:34

Pozdrav.
Mi to sve vrijeme govorimo. Nismo zadovoljni previse igrom, ali su rezultati strasni...

4 tekme po 4 gola i u 6 kola 19 golova....

Bice tek problem ako proigramo :mrgreen: :lol:

Vecinom, na snagu i na individualni kvalitet pobjeđujemo, sto je otprilike i realnost u ovoj ligi, gdje su sve ekipe u 10 deka. Ipak, ocekujem i ljepsu igru za oko, u nastavku prevenstva...
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 12 sep 2011, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 sep 2011, 12:35

@sarajlija89

Izgleda da nema.
Mislim da je napravljena zamjena Lukavica za Trebinje. Jer prenos protiv Slavije nije bio planiran u onom prvobitnom rasporedu. Biće zato Široki, Željo, Borac. Uz Trebinje bilo bi i previše.
A neka, nek' prenose i ove manje atraktivne ekipe kad se za to ukaže prilika.Podržavam.
Mada idealno bi bila 2 prenosa da se rade, ali eto, i ovo je odlično s obzirom na situaciju JSBiH.

Taman, tako.Tekmu po tekmu. Iskreno, nemam straha od ovih gostovanja uopće, više me zabrinjava, uslovno rečeno, tekma s Širokim.
Ne zbog nekog pretjeranog kvalitet aprotivnika, nego zbog pritiska koji će biti na igračima pod kojim mogu lahko sagoriti ovi naši mlađi prvotimci a koji nam čine pola tima haman. Više bi volio da im gostujemo u ovom djelu sezone.

@avlami79

Tako nekako. Protiv bunkeraša i ne možeš očekivati neku aman zaman igru. Zato su tu prekidi koji su naidelanije rješenje za razbijanje bunkera odnosno najlakši način rješavanja tekme protiv takvog protivnika. Upravo zbog toga, prekide smo dosta uvježbavali na treningu što se i moglo i primjetiti na utakmici.
No koja god se ekipa otvori protiv nas, velike su šanse da nahebe opasno. Zato i mnogo bolju igru pružamo na gostovanju, što se tiče "ljepote igre".
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 12 sep 2011, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 sep 2011, 12:37

Ponavlja li se Sarajevu šampionska sezona 1966/67? 8-) 8-)
Start sezone 1966/67:

1.kolo: Sarajevo - Sutjeska 1:0
2.kolo: Željezničar - Sarajevo 0:2
3.kolo: Sarajevo - Partizan 1:1
4.kolo: Hajduk - Sarajevo 0:1
5.kolo: Sarajevo - Olimpija 2:1
6.kolo: Zagreb – Sarajevo 0:1

Ukupno: 6 5 1 0 8:2

Start sezone 2011/12:

1.kolo: Sarajevo - Sloboda 2:1
2.kolo: GOŠK - Sarajevo 1:4
3.kolo: Sarajevo - Velež 1:1
4.kolo: Slavija - Sarajevo 0:4
5.kolo: Sarajevo - Čelik 4:2
6.kolo: Sarajevo - Kozara 4:0

Ukupno: 6 5 1 0 19:5
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 12 sep 2011, 12:45

MA SVI U DOBOJ!!!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 sep 2011, 12:48

U potpunosti se slažem sa @Sarajlijom i @VanBastenom. Osvojili ste maksimalan broj bodova, uz ne baš neku igru (Sloboda, Velež, Čelik, pa i Kozara). Na strani ste odigrali odlično.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 sep 2011, 13:46

Rule_hz je napisao/la:Ponavlja li se Sarajevu šampionska sezona 1966/67? 8-) 8-)
.....
kad već spomenu da se nadovežem jednim lijepim tekstom o arhitekti Šampiona iz te godine

Junaci bez ulica: Miroslav Meho Brozović

Koliko se malo pažnje posvećuje sportskim legendama rođenim na teritoriju Bosne i Hercegovine najlakše je potvrditi tako što u vaš omiljeni pretraživać ukucate ime Miroslava Brozović.
Za jednu nogometnu veličinu kakva je bio Brozović ono što se može pronaći je sramotno, a Meho, kako su ga odmilja zvali, zaslužuje mnogo više. Sigurno zaslužuje u ulicu u glavnom gradu, kojem je mnogo dao i u kojem je proveo dobar dio svog života.

Ko je bio Miroslav Brozović?

Miroslav Brozović ili ako želite Miro, Meho, Broza, bio je jedan od najuspješnijih igrača koji je učestvovao u podizanju nogometnog sporta na području čitave Jugoslavije.

Brozović je rođen u Mostaru 26. avgusta 1917 godine, a karijeru je počeo 1933. u mostarskom JŠK-u. Igrao je još za Zrinjski, a u sezoni 1939./40. u dresu zagrebačkog Građanskog osvojio titulu prvaka Kraljevine Jugoslavije. Sa istim klubom je 1941. i 1943. godine osvojio prvenstvo Nezavisne države Hrvatske za koju je nastupao 17 puta.
Nakon Drugog svjetskog rata, naloženo mu je da pređe u Beograd, a zatim je i zaigrao za Partizan sa kojim 1946. godine osvaja titulu prvaka Jugoslavije. Sa istim klubom je osvojio titulu prvaka države i Kup Maršala Tita godinu dana kasnije.

Bio je član jugoslovenske reprezentacije koja je u Londonu 1948. godine osvojila srebrnu medalju nakon što su u finalu sa 3:1 poraženi od Švedske.
U međuvremenu je u Sarajevu spajanjem klubova Udarnik i OFK Sloboda nastalo sportsko društvo Torpedo koje godinu dana kasnije mijenja ime u SD Sarajevo. Brozović je iz Beograda prešao u Sarajevo te je pomogao da se ovaj klub plasira u najelitnije društvo. U bordo dresu je i završio karijeru.

Sarajevu titula prvaka Jugoslavije

Trenersku karijeru počeo je u Borcu, pa je vodio ljubljanski Odred. Od 1956. do 1958. vodio je sarajevski Željezničar, a potom i kakanjski Rudar.

Godine 1966. godine vratio se u Sarajevo sa kojim će napraviti istorijski uspjeh, iako su im mnogi su predviđali borbu za opstanak. Ekipu su napustili glavni igrači, ali je Brozović uspio napraviti istorijski rezultat
U istoj sezoni Sarajevo je igralo finale Kupa Jugoslavije. Bilo je to prvi put da se finalni susret ovog takmičenja igra van Beograda, a žrijebom, koji je po mnogima bio namješten, domaćinstvo je dobio Split. U finalnom susretu Hajduk je bio bolji sa 2:1.

"Da smo igrali bilo gdje drugo, pobjedili bi ih. A i ovako su nam morali dati gol iz auta da bi nas pobjedili", rekao je jednom prilikom Brozović.Dva kola prije kraja prvenstva Sarajevo je bilo prvo na tabeli Brozović napravio čudo i u istoriju upisao Sarajevo kao drugi tim koji je osvojio titulu Jugoslavije, a da nije pripadao "velikoj četvorki".

Zbog sukoba sa tadašnjom upravom već naredne sezone Brozović je napustio Sarajevo, koje mu je bilo posljednja trenerska stanica.
Brozović je uveo disciplinu u ekipu koju su mediji nazivali "sportskim režimom", a u gradsku mitologiju ušla je legenda kako je "Broza smio svakome šamarčinu opaliti".
Penziju je dočekao u Sarajevu.
Miroslav 'Meho' Brozović umro je u Mostaru 5. oktobra 2006, a pokop je protekao diskretno, uz prisustvo članova porodice i ljudi sa kojima je radio.

Radio sarajevo

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 sep 2011, 13:49

avlami97 je napisao/la:U potpunosti se slažem sa @Sarajlijom i @VanBastenom. Osvojili ste maksimalan broj bodova, uz ne baš neku igru (Sloboda, Velež, Čelik, pa i Kozara). Na strani ste odigrali odlično.
Lakse nam je na stari igrat druze jer domaca ekipa se otvori i onda smo dominantniji zbog fizicke spreme i tehnike pojedinaca ne sumnjam da cemo i u Trebinju dobiti ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 12 sep 2011, 13:57

sarajlija89 je napisao/la:
Pozdrav.
Mi to sve vrijeme govorimo. Nismo zadovoljni previse igrom, ali su rezultati strasni...

4 tekme po 4 gola i u 6 kola 19 golova....

Bice tek problem ako proigramo :mrgreen: :lol:

Vecinom, na snagu i na individualni kvalitet pobjeđujemo, sto je otprilike i realnost u ovoj ligi, gdje su sve ekipe u 10 deka. Ipak, ocekujem i ljepsu igru za oko, u nastavku prevenstva...
Mi smo svjesni svih previranja kroz koje je prošao naš klub u predhodnoj godini, ali isto tako sa druge strane neke stvari su se posložile. Na početku sezone glavni kandidati za titulu po meni su bili Borac i Željezničar, a mi i lištica smo bili favoriti iz sjene. Danas je Borac i dalje najozbiljniji kandidat, tu je i lištica dok smo mi i dalje favorit iz sjene što nam i odgovara, dok su komšije po meni u zaostatku i čisto sumnjam da neko od ove tri gore ekipe može ispustiti prednost od, 8 i 6 bodova. Naša najveća snaga ove sezone je trener koji je "hendikep" mladih i novih neugranih igrača svojim sistemom rada stavio u službu kluba i rezultata. Idemo utakmicu po utakmicu, iz svake izlaziti jači i jači a rezultat ćemo sumirati na kraju sezone ;)

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 12 sep 2011, 15:20

nije samo da FK Sarajevo igra dobar nogomet i igraju sa mladim igracima.Suljic,Handzic,Dupovac,Haskic,...Ovo su igraci koji ce graditi nasu representaciju sljedici 10 godina.

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 12 sep 2011, 15:24

Jel ima Kojašević neke veze sa BiH, možda bi i njeg mogli ukrast za repku :D
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 12 sep 2011, 15:28

Stivi_Dzi je napisao/la:Jel ima Kojašević neke veze sa BiH, možda bi i njeg mogli ukrast za repku :D
on je iz podgorice takvo da neznam imali sandzaklija tamo,

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 sep 2011, 15:30

avlami97 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:pa u pravu su, ako polazimo od pretpostavke da je bilo kakva igra gostiju na Koševu koja rezultira čistom mrežom, pa makar i pola sata, dobra igra :mrgreen:
Sarajevo je odigralo onoliko koliko je bilo potrebno. Mene igrom nisu oduševili ni jedni ni drugi. Sarajevo je iskoristilo skoro sve svoje šanse, osim kada je Obuća bio u prilici. Jedan gol je dat iz akcije, kada je asistent za Suljića bio golman Kozare, a tri gola su postignuta iz prekida. Jedan od njih nakon faula, koji se i nije morao svirati (objektivno nije ni bio), a dva nakon kornera. Kojašević iz slobodnjaka zabio fantastičan gol u devet banki. Kozara imala jednu priliku i to 100%, čini mi se kod 0:0.
Pozdrav.
Slazem se ali mi je drago sto smo cvrsti u odbrani, primili smo 5 golova u 6 utakmica,a od tih pet golova 2 su bukvalno auto gola koji se nadam se nece desiti vise do kraja.Kako vrijeme bude prolazilo u uigravat cemo se vise a i realno igraci nemaju bas motiva da igraju protiv ovakvih ekipa, vidjeli smo protiv Orebra, po meni Sarajevo odlicno odigralo uz dosta sansi,promasen penal i 2 gola...bice isto tako protiv vecih ekipa tipa Borca,Zelje,listice,Zrinjskog.Velez nam je bio opomena.

SAMO SARAJVO

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 sep 2011, 15:31

Damir je Cikotic , odnosno rodjen je u Pg tako da ne vjerujem da ima veze sa BiH.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 12 sep 2011, 15:53

Sarajlijc@ je napisao/la:Damir je Cikotic , odnosno rodjen je u Pg tako da ne vjerujem da ima veze sa BiH.
Ali mozemo ga pozvati...ima mnogo igraca u svijetu koji tako igraju za drzavu koja nije njihova. Primjer : Njemačka ;)
1946

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 sep 2011, 15:54

Batistuta je napisao/la:Kada pobijediš 4-0 a utakmicu ti karakterišu kao "loše odigranu" onda stvarno moramo biti zadovoljni koliko smo jaki :D

:mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 12 sep 2011, 16:05

Hocel Limun biti spreman za Slogu ili eventualno protiv Leotara ?
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 12 sep 2011, 16:05

kad ce torlak otici..?vec na zim..?Imaju turci ili rusi para za njega, poljska i ceska bi bilo bacanje vremena jeli on vec ima 26 godina.,

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 sep 2011, 16:28

Giallorossi je napisao/la:Hocel Limun biti spreman za Slogu ili eventualno protiv Leotara ?
Sumnjam.
Njegova povreda je nezgodna, tim više što on ima hronični problem s koljenima. Ne treba žuriti s njegovim povratkom.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”