FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 25 maj 2020, 17:25

Republički štab za vanredne situacije RS promijenio najbitniju mjeru: Je li ovo znači da se Premijer liga BiH nastavlja?

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske danas je održao sjednicu u Banjaluci na kojoj je donesen niz novih mjera u borbi za zaštitu od pandemije koronavirusa, a jedna od najznačajnijih mjera bila je promjena datuma do kojeg se ne smiju obavljati sportske aktivnosti.

Ranije je bilo zabranjeno održavati takmičarske nastupe do 1. jula, ali novom mjerom rok je pomjeren na 8. juni.

Da li to znači i da je otklonjena najznačajnija prepreka nastavku premijerligaške sezone, saznat ćemo uskoro.

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 25 maj 2020, 17:28

perodeformero je napisao/la:
25 maj 2020, 17:11
iguita je napisao/la:
25 maj 2020, 17:00
Nije uefa prolongirala savezu mogucnost odgovora na jos neko vrijeme zbog Bajrama ili zbog takvog zahtjeva iz saveza , vec su im dali novi rok da se presaberu i ne politiziraju fudbal,Mislili su da ce u tisini sto se tice uefe provuci odluku o prekidu sezone i da nece imati pitanja iz uefe,Kad su skontali da ovi prate sve digli rucnu i imaju problem ko ce donijeti odluku i potpisati je , jer uefa ce ih sankcionisati ako se donese politicka ili bilo kakva odluka koja rusi sportski karakter takmicenja. Sankcije mogu biti u rasponu od uskracivanja fin, pomoci do zabrane prijave klubova za evro takmicenja za narednu sezonu.E sad nek se sad poigraju s tim i dobit ce ogroman problem.Inace bi jos u prosli petak poslali obavijest o prekidu sezone.
Za što sankcije, kako će UEFA sankcionisati savez zbog debilskih odluka Šeranića i kompanije? Kako će savez organizovati takmičenje na teritoriji gdje je igranje fudbala zabranjeno? Razmisli malo prije neko pocnes da valjaš gluposti, svi mi znamo gdje je problem i koje je razlog
Stvarno mislis da u UEFA-i nisu svjesni uplitanja politike u sport kod nas i ne samo sad nego inace. Hajde da mozda neki Platini nije svjestan, ali Ceferin, Slovenac, da nije svjestan koliko je politika duboko u nasem savezu, nemoguce.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 maj 2020, 17:32

Ipak druga priča...
Dobili smo i objašnjenje: Šta tačno znači odluka Republičkog štaba za vanredne situacije RS?

Nakon današnje sjednice, oni su u saopštenju naveli da se takmičenje sportskim organizacijama i klubovima zabranjuje do 8.6 što je znatno manje od zaključka da se prije 1. jula neće moći organizovati nikakva profesionalna takmičenja na teritoriji ovog entiteta.

Kako nam je objašnjeno, ne znači ovo da je Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske procijenio da se može igrati od tada, već do tada samo važi danas donesena odluka. Naime, Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske na svako dvije sedmice donosi prijedlog mjera u borbi protiv koronavirusa, pa je tako i određen datum 8.6, a na sljedećem sastanku će izvjesno biti produženo trajanje mjera, što i dalje znači da se na teritoriji Republike Srpske neće moći igrati prije 1. jula.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 maj 2020, 17:34

jest im Uefa zaprijetila,joj pickica :rol: :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 25 maj 2020, 17:44

25 maj 2020, 17:11
iguita je napisao/la:
25 maj 2020, 17:00
Nije uefa prolongirala savezu mogucnost odgovora na jos neko vrijeme zbog Bajrama ili zbog takvog zahtjeva iz saveza , vec su im dali novi rok da se presaberu i ne politiziraju fudbal,Mislili su da ce u tisini sto se tice uefe provuci odluku o prekidu sezone i da nece imati pitanja iz uefe,Kad su skontali da ovi prate sve digli rucnu i imaju problem ko ce donijeti odluku i potpisati je , jer uefa ce ih sankcionisati ako se donese politicka ili bilo kakva odluka koja rusi sportski karakter takmicenja. Sankcije mogu biti u rasponu od uskracivanja fin, pomoci do zabrane prijave klubova za evro takmicenja za narednu sezonu.E sad nek se sad poigraju s tim i dobit ce ogroman problem.Inace bi jos u prosli petak poslali obavijest o prekidu sezone.
Za što sankcije, kako će UEFA sankcionisati savez zbog debilskih odluka Šeranića i kompanije? Kako će savez organizovati takmičenje na teritoriji gdje je igranje fudbala zabranjeno? Razmisli malo prije neko pocnes da valjaš gluposti, svi mi znamo gdje je problem i koje je razlog
Ne vidim nista da covjek lupa? Jasno je Uefa rekla da nece biti pomoci savezima koji ne nastave prvenstvo. Cak je bilo price da nece moci igrati evropske utakmice

Ne kontam sta ocekujete od klubova kad se nakon 20 godina poslije rata obicna raja u drustvu, drustvenim mrezama kao i na forumima vrte jednu te istu pricu srbin hrvat bosanac hercegovac. Kad smo ograniceni zato ce nam pola zivota proci u teorijama zavjera, srbima i ostalim.

Ako se nastavi kojim slucajem prvenstvo sve ce se te price zaboraviti i onda kad bude nova situacija, bice jovo na novo srbi hrvati bosanci. Proljev za citanje nakon 20 god, spika botova SDA djecice koja se nisu rodili kad je rat bio.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 maj 2020, 18:24

Nas klub je dostavio plan prema kome se moze prvenstvo nastaviti i poslije prvog jula, tako da nema nikakvih prepreka, da vidimo sta ce skontat dzemidzic i ostali levati sad
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 25 maj 2020, 18:26

Pitarske piçke!
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

iguita

Post Postao/la iguita » 25 maj 2020, 18:27

[quote=perodeformero post_id=7630005 time=1590419497 user_id=34522]
[quote=iguita post_id=7629994 time=1590418824 user_id=45946]
[/quote]
[/quote]

Jesi li to ti potparol ovih klosara iz saveza.Prpa , koga ti i tebi slicni folirate i stitite.Vrlo jednostavno budu protiv prjedloga iz bl i nema nikakve odluke, ima nesto sto se zove potreban broj glasova na IO saveza da bi neka odluka bila validna.Budes protiv ovog sramnog nacina zavrsetka sezone .ALI NE SMIJU od pitarskog lobija.Ti pricas gluposti u stvari Ti spinujes i pravis odstupnicu ovim supcima iz saveza.Cuj uefa ne moze sankcionisati nacionalni savez, valjas gluposti u stvari nadas se da je tako jer stitis ove prodane bijednike ,Ujedno i spinujes, sta ce bore se ovi iz saveza ali ne mogu nista jer manji entitet zabranio.Komedija.Sport je u nadleznosti drzave ,ovaj reprez , i ovaj najvisi rang u svim sportovima,DAKLE lupas,

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 25 maj 2020, 18:46

Stvarno mislis da u UEFA-i nisu svjesni uplitanja politike u sport kod nas i ne samo sad nego inace. Hajde da mozda neki Platini nije svjestan, ali Ceferin, Slovenac, da nije svjestan koliko je politika duboko u nasem savezu, nemoguce.
Mislim da se rano zaključenje sezone ne smatra idealnom stvari, jer se situacija može znatno poboljšati i svi možemo igrati, osim nekoliko prvenstava. Ali ako je to odluka Vlade, šta klubovi ili lige mogu učiniti, ne mogu ništa, rekao je Aleksandar Čeferin.
Jel' na ovo misliš? Nije Vico, ili kako ga zovu u Banjaluci Pico, glup

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 25 maj 2020, 20:16

25 maj 2020, 18:46
Mislim da se rano zaključenje sezone ne smatra idealnom stvari, jer se situacija može znatno poboljšati i svi možemo igrati, osim nekoliko prvenstava. Ali ako je to odluka Vlade, šta klubovi ili lige mogu učiniti, ne mogu ništa, rekao je Aleksandar Čeferin.
Jel' na ovo misliš? Nije Vico, ili kako ga zovu u Banjaluci Pico, glup
Evo napisao ti je neko gore, Zeljo izasao i sa 4 prijedloga za nastavak 1.7. prema tome odluka je politicka. Odluka je politicka jer u 51% drzave mozemo igrati a u 49% ne moze. Ne znam da izmedju 2 entiteta postoje neke zidine a ne kontam ni kako Korona zna je li u FBiH ili RS. Neovisno od toga zadnjih 5 godina je politika umijesana u savez u ogromnoj mjeri i o tome govorim, citaj malo sa razumijevanjem a manje pametuj i zakljucuj sta ti zamislis da bi trebao. Uostalom cak i ako nije politicka odluka mogu se snositi posljedice.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 25 maj 2020, 20:37

Kod nas je problem sto svi sve znaju prije nego se donese bilo kakva odluka. A hajmo biti realni, svi lupaju gluposti i niko blage veze nema. Al dobro istina je forum je pa nam je dozvoljeno da lupetamo.

Ako se nastavi prvenstvo sve vase budalastine padaju u vodu, dodik tetak, pitari rade s vicom, rodica dodika ulazi u savez. Itd.

iguita

Post Postao/la iguita » 25 maj 2020, 20:42

Ceferin kaze ako je odulcila Vlada, misli na drzavne vlade naprimjer Francuske a ne tamo neke pokrajine ili entiteta kojo se digao yurac pa kao neda.E sad posto si glup ili se pravis glup nasa domovina ima drzavnu vladu koja se zove vijece ministara BIH.I ona nije donijela nikakvu zabranu, Manji entitet nije drzava i ima entitesku vladu i ona NEMA nikakve ovlasti da donosi odluke u ime drzave ,Taj entitet ili ti pokrajina nije partner nikom pa ni uefi nego iskljucivo ns bih.Tako ne spinuj i dalje i ponovo pises namjerno dezinformacije.Ili ti mislis ili zelis da je taj entitet drzava za sebe i clanica uefa a ta ja film neces nikad gledati. Lako cemo mi sa vicom ili picom i vidjet cemo je li on glup, a ti ne seri ovdje i ne pisi vise gluposti.I ponovit cu ti politicke odluke u uefi su zabranjene savezima a ovo je ocito sprega politckih ineresa sa jedne strane i pitara a sve upakovano kroz savez.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 25 maj 2020, 20:43

Bezideja je napisao/la:
25 maj 2020, 20:37
Kod nas je problem sto svi sve znaju prije nego se donese bilo kakva odluka. A hajmo biti realni, svi lupaju gluposti i niko blage veze nema. Al dobro istina je forum je pa nam je dozvoljeno da lupetamo.

Ako se nastavi prvenstvo sve vase budalastine padaju u vodu, dodik tetak, pitari rade s vicom, rodica dodika ulazi u savez. Itd.

Neka ti znaš šta je tačno a šta je teorija. Svakom loncu poklopac, pola dana mrzi sebe a drugo pola ostale.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 25 maj 2020, 20:53

Plavac87 je napisao/la:
25 maj 2020, 20:43
Bezideja je napisao/la:
25 maj 2020, 20:37

Neka ti znaš šta je tačno a šta je teorija. Svakom loncu poklopac, pola dana mrzi sebe a drugo pola ostale.
Ma ja nemam pojma, ti znas sve u u sve si upucen. Razguli i prodaji maglu ovoj djecici.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2020, 21:38

slika

Sarajevo nocu
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 maj 2020, 23:20

iguita je napisao/la:
25 maj 2020, 20:42
Ceferin kaze ako je odulcila Vlada, misli na drzavne vlade naprimjer Francuske a ne tamo neke pokrajine ili entiteta kojo se digao yurac pa kao neda.E sad posto si glup ili se pravis glup nasa domovina ima drzavnu vladu koja se zove vijece ministara BIH.I ona nije donijela nikakvu zabranu, Manji entitet nije drzava i ima entitesku vladu i ona NEMA nikakve ovlasti da donosi odluke u ime drzave ,Taj entitet ili ti pokrajina nije partner nikom pa ni uefi nego iskljucivo ns bih.Tako ne spinuj i dalje i ponovo pises namjerno dezinformacije.Ili ti mislis ili zelis da je taj entitet drzava za sebe i clanica uefa a ta ja film neces nikad gledati. Lako cemo mi sa vicom ili picom i vidjet cemo je li on glup, a ti ne seri ovdje i ne pisi vise gluposti.I ponovit cu ti politicke odluke u uefi su zabranjene savezima a ovo je ocito sprega politckih ineresa sa jedne strane i pitara a sve upakovano kroz savez.
Nije mi cilj da vam upadam u raspravu, ali kod nas su za ovu krizu nadlezne entitetske vlade i CZ. Sto samo po sebi dokazuje da smo k od drzave.
Da sda ima mu.da ovo se ne bi desavalo ali se desava, prebacili su u federaciji ovlasti na CZ, A RS na entitetski parlament. Samim tim mogu sta hoce. Ljudi su znali na posao ici iz federacije preko rs pa ih ovi zaustavljali jer je kod njih policijski a kod nas nije.
I smijesno je sto e prije 20 dana nije krenulo sa treninzima u cijeloj bih!
Moze se vozat u tramvajima, piti kafa, 100 ljudi u bingu i 100 u redu a ne moze 20 igraca trcati na otvorenom. Cirkus drzava.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 25 maj 2020, 23:22

Ja sam se šokirao. Prvi iole normalan komentar od pantelije, i to da nema fraza topli obrok i kokuzi.

Ustvari, toliko sam se sokirao da bih zamolio irfu da mu ne obrise komentar.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2020, 23:23

Kera, jesi li obilazio nocas ili si i ti zaglavio kod punca?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 maj 2020, 23:27

kerimatomic1921 je napisao/la:
25 maj 2020, 23:22
Ja sam se šokirao. Prvi iole normalan komentar od pantelije, i to da nema fraza topli obrok i kokuzi.

Ustvari, toliko sam se sokirao da bih zamolio irfu da mu ne obrise komentar.
Jedno je zaje.bancija a drugo je kad se ozbiljno prica.
Ja znam 100% da se mi spremamo kao da ce se igrati. Zna se i da rs navlaci vici evropu jer nemaju love na bacanje al moze dole uletiti.
Isto tako zna se da nam nase politicare jasu ovi iz rs-a kako hoce jer je ridjobradi dobar politicar ko almir bekic lijevi bek.
I evo sta dobijes. Umjesto da drzavni parlament odlucje o koracima koje treba preuzeti, ovi su ( s razlogom) to supstili na entitete i imas u rs par afera oko kupovine svega i svacega kao i kod nas. Sve jasno. Je.be se njima za fudbal i drzavu, napravili su sebi idealan scenario da uzmu pare pred izbore da podmazu ovce.

Kad uspijemo napraviti udruzenje premjerligasa, mozemo pricati o fudbalu, do tada nam je kako nam je.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 25 maj 2020, 23:32

LjoZee je napisao/la:
25 maj 2020, 23:23
Kera, jesi li obilazio nocas ili si i ti zaglavio kod punca?
Veceras truba. Zima. Nargilhane na aparatima
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.