Ma kakav ovaj nije on za nas
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Znao je ako Hebib ostane u igri, da ce Borac pobjediti.Zagor je napisao/la: ↑23 dec 2020, 18:05Bukvalno sam ovo primjetio na utakmici...
Kontaktirali smo Ziljkića, a on je za SportSport.ba ispričao šta se zapravo dogodilo.
"Da, par trenutaka prije nego što je Hebibović isključen zbog starta koji je napravio desila se ta čudna situacija. Naime, glavni sudija Elvis Mujić dosudio je korner za naš tim, a ljut zbog toga Hebibović je bacio loptu od pod i opsovao baš loptu. Međutim sudija Mujić je mislio da je Hebibović ospovao nešto njemu, te je krenuo da mu da crveni karton zbog toga. Bio sam tu i sve čuo, te nisam htio da momak dobije crveni karton zbog nečega što nije uradio, pa sam stao u njegovu zaštitu. Mujić me nije previše slušao sve do trenutka dok ga nisam uhvatio za ruku i zakleo mu se da Hebibovićeva psovka nije bila upućena njemu. Na kraju me poslušao i promjenio svoju odluku"
Ybga, Hebib se nije dao omesti u svom naumu

- robertkosar
- Kontakt:
Zar jos niste nasli napadaleca?????

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
-
- Kontakt:
Stvarno mislis da bi nam kvalitetan napadač garantovao grupe u Evropi ? Kako i na osnovu čega to možeš tvrditi ? Za grupe treba puno puno više toga da se posloži od jednog kvalitetnog napadača u prvih 11. A ne znam i ko ti je slagao da si bio u pravu što se toga tiče ali hajde...retromoos je napisao/la: ↑23 dec 2020, 19:18Napisao sam ovdje jednom da Sarajevo ne bi ispalo iz Evrope da su doveli jednog vrhunskog napadaca, bio sam u pravu 100%. Ovaj put cu napisati da Sarajevo ni sljedecu godinu nema sanse da napravi nesto u Evropi ako vama svima nije jasno da morate svi poceti drugacije razmisljati i postavljati ciljeve. Sve dok vi budete raspravljali oko poluproizvoda kao sto su Ziljkic nema napretka. Sarajevo mora gurati akademiju, znaci sve sto ima kvalitet i mladje je od 13 godina u BH pokupiti, a sva ostala pojacanja dovesti izvan nase lige. Drugi klubovi u BH izbace svakih 5-10 godina zaista kvalitetnog fudbalera, ovo ostalo je sve buranija. Sarajevo mora razmisljati sampionski, a sampioni ne traze pojacanja u ovoj poluamaterskoj ligi. Dok se god razmislja je li previse placati jednog vrhunskog spica 30-40 hiljada mjesecno, nema tu iskoraka.
Druga stvar, ovo nije niti Fifa niti Pes niti Master Liga, pa da sa nekog amatera za jednu sezonu možeš se dogradit sa Sanchom, Rashfordom, ili Insigneom.
Tako isto i ti trebaš shvatit da mi za jednu ili dvije sezone ne možemo skočit sa Jukića na Kataia (dajem primjer) ili sa Dupovca na Vujadina Savica, ili sa Handzica na Sadiqa. Namjerno sam naveo igrače iz komšiluka jer su trenutno i oni svemirski brod za nas a o igracima iz jacih liga suvisno je i pričati i pisati.
Dajem primjer Fanima, momak u Mladosti igrao, kada je povezivan s nama ovdje se pisalo da nije isto igrati u Mladosti i kod nas, da je tamo lakše doći do izražaja itd itd pa momak dodje i popiša se po pojedincima. A Ziljkic za ekipu iz vrha ima itekako dobru statistiku.
Mi niti smo škola fudbala iz Amsterdama niti smo La Masia, pa da svake godine izbacujemo po 10 kvalitetnih juniora sa kojima se mogu titule osvajati niti smo u prilici dovesti 10 igraca sa vana kiji su "suhi" kvalitet o kojem svi maštamo, to nismo, još uvijek, što ne znači da nikad nećemo biti.
Godina dana bez poraza i dobri rezultati u ligi ne treba da nas zavaraju za bilo šta, mi smo još uvijek ekipa koja je tek iznad prosjeka ove naše lige, i shodno tome treba da imamo takvo ponasanje i očekivanje. Što duže se budemo tako ponašali, naš rast i organizacija ce teci mirnijim putem sa mirnijim očekivanjima i atmosferom pogodnom za rad.
Zbog takvih postova kao što je tvoj, kod pojedinaca se u glavi stvara misao da smo u stanju dovesti Insignea, pa kada ne dodje niko, ovdje se psuje i svasta piše najboljoj garnituri ljudi koja je sjela u naš klub u zadnjih par godina.
Takva filozofija razmišljanja nije loša, ali klub se gradi korak po korak, po sistemu, a ne po maštanju kako mi sa Tatara trebamo preći na Comana. To je srž svega.
U ovoj ligi ima itekako dobrih igrača i talentovanih, kojima je teško uspjeti vani samo zbog reputacije naše lige i loših rezultata u Evropi.
I naravno da treba razmišljati je li puno dati 30-40 hiljada za nekog... Davali smo mi i šakom i kapom prije 5 godina otprilike, i Ikandeu i Barbaricu i Stepanovu i Alispahicu... Sve velika imena za naše područje pa se jedva iščupali iz takve situacije.
Samo racionalno, pametno i korak po korak.
Ziljkic pravi igrač za kone. Mlađi brat od Bućana.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Meni to nikad nije islo u glavu, dodje Inter Pasicu na noge u Sarajevo da nikad nije upitao bar ove iz Primavere sto su dobri s njim daj neki koji nece ostat kod njih u primaveri javite nam ili kontakt ili posudba, tako i Pape pa i taj Kesoljub iso u kamp zvezde na pripremama u turskoj i sjedio za sportskim i da ne upita imaju li kakvog za posudbu???Ado76 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 15:51E da smo mi od "legendi" zavisili, davno bi izdahnuli i bili pokopani...SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 15:25Isto kao što su leđende pravile gala donatorske večere kad je klub bio na izdisaju. Koristili poznanstva i konekcije klubu da pomognu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 dec 2020, 15:07
Naravno. Al treba napraviti neku gala večeru i igracima iz šampinski generacija poklone uručiti i tu ih promovisati kao članove.
Nemoj zezati, koja poznanstva, Pasic da gura Bubamaru i slični...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Nemoj majke ti da nam legende jos pocnu igrace uvaljivati 

You are someone else I am still right here
Ljepotanoviću, ovdje se dekagram koristi kao kolokvijalni izraz, a ne kao mjerna jedinica. Vještina jednog igrača se ne mjeri u jedinicama mase, tako da nije nužno navesti službenu jedinicu SI sistema. Umjesto "deka", napisao sam dkg, da slični tebi ne misle da mjerim igrače u dekama (ćebadima).tm01hzne je napisao/la: ↑23 dec 2020, 17:20Pismeni, dekagram je valjda dagVenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 16:33Izvini, u pravu si. U pet dkg je sa Robbenom. Tražio ga je Atletiko, ali je presudila ljubav prema banjolučkim ćevapima.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 12:47Lik odvali da je Ziljkić u 5 deka sa Veselinovićem...
![]()
![]()
![]()
![]()
Kolokvijalna komunikacija se koristi kad u većoj skupini ljudi, kao što je forum, a koji su različitih profila i zanimanja, pokušavaš nešto izraziti zajedničkim terminima.
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Apsulutno je tacno da se treba gledat gdje se pare trose, i da mi nismo city koji ima kupovnu moc da mozemo dovodit neke igrace hajduka cz partizana znaci ispod prosjecne igrace evrope koji su minimalan kvalitet koji ti treba za evrpu..ajdohordas je napisao/la: ↑23 dec 2020, 20:17Stvarno mislis da bi nam kvalitetan napadač garantovao grupe u Evropi ? Kako i na osnovu čega to možeš tvrditi ? Za grupe treba puno puno više toga da se posloži od jednog kvalitetnog napadača u prvih 11. A ne znam i ko ti je slagao da si bio u pravu što se toga tiče ali hajde...retromoos je napisao/la: ↑23 dec 2020, 19:18Napisao sam ovdje jednom da Sarajevo ne bi ispalo iz Evrope da su doveli jednog vrhunskog napadaca, bio sam u pravu 100%. Ovaj put cu napisati da Sarajevo ni sljedecu godinu nema sanse da napravi nesto u Evropi ako vama svima nije jasno da morate svi poceti drugacije razmisljati i postavljati ciljeve. Sve dok vi budete raspravljali oko poluproizvoda kao sto su Ziljkic nema napretka. Sarajevo mora gurati akademiju, znaci sve sto ima kvalitet i mladje je od 13 godina u BH pokupiti, a sva ostala pojacanja dovesti izvan nase lige. Drugi klubovi u BH izbace svakih 5-10 godina zaista kvalitetnog fudbalera, ovo ostalo je sve buranija. Sarajevo mora razmisljati sampionski, a sampioni ne traze pojacanja u ovoj poluamaterskoj ligi. Dok se god razmislja je li previse placati jednog vrhunskog spica 30-40 hiljada mjesecno, nema tu iskoraka.
Druga stvar, ovo nije niti Fifa niti Pes niti Master Liga, pa da sa nekog amatera za jednu sezonu možeš se dogradit sa Sanchom, Rashfordom, ili Insigneom.
Tako isto i ti trebaš shvatit da mi za jednu ili dvije sezone ne možemo skočit sa Jukića na Kataia (dajem primjer) ili sa Dupovca na Vujadina Savica, ili sa Handzica na Sadiqa. Namjerno sam naveo igrače iz komšiluka jer su trenutno i oni svemirski brod za nas a o igracima iz jacih liga suvisno je i pričati i pisati.
Dajem primjer Fanima, momak u Mladosti igrao, kada je povezivan s nama ovdje se pisalo da nije isto igrati u Mladosti i kod nas, da je tamo lakše doći do izražaja itd itd pa momak dodje i popiša se po pojedincima. A Ziljkic za ekipu iz vrha ima itekako dobru statistiku.
Mi niti smo škola fudbala iz Amsterdama niti smo La Masia, pa da svake godine izbacujemo po 10 kvalitetnih juniora sa kojima se mogu titule osvajati niti smo u prilici dovesti 10 igraca sa vana kiji su "suhi" kvalitet o kojem svi maštamo, to nismo, još uvijek, što ne znači da nikad nećemo biti.
Godina dana bez poraza i dobri rezultati u ligi ne treba da nas zavaraju za bilo šta, mi smo još uvijek ekipa koja je tek iznad prosjeka ove naše lige, i shodno tome treba da imamo takvo ponasanje i očekivanje. Što duže se budemo tako ponašali, naš rast i organizacija ce teci mirnijim putem sa mirnijim očekivanjima i atmosferom pogodnom za rad.
Zbog takvih postova kao što je tvoj, kod pojedinaca se u glavi stvara misao da smo u stanju dovesti Insignea, pa kada ne dodje niko, ovdje se psuje i svasta piše najboljoj garnituri ljudi koja je sjela u naš klub u zadnjih par godina.
Takva filozofija razmišljanja nije loša, ali klub se gradi korak po korak, po sistemu, a ne po maštanju kako mi sa Tatara trebamo preći na Comana. To je srž svega.
U ovoj ligi ima itekako dobrih igrača i talentovanih, kojima je teško uspjeti vani samo zbog reputacije naše lige i loših rezultata u Evropi.
I naravno da treba razmišljati je li puno dati 30-40 hiljada za nekog... Davali smo mi i šakom i kapom prije 5 godina otprilike, i Ikandeu i Barbaricu i Stepanovu i Alispahicu... Sve velika imena za naše područje pa se jedva iščupali iz takve situacije.
Samo racionalno, pametno i korak po korak.
Ali takodje, pare koje smo dali na ZIDANA kojeg smo imali na posudbi 6 mjeseci (koji nista ni tad nije pokazao) a mi smo se udostoili i odkupili njegov ugobor koji nije nas jeftin za nase uslove virka oko 360 k km (tako se pisalo na forumu), ako se uzme da taj ZIDAN ima sigurno finu platu (mislim mnogo vecu nego recimo pidro ili djokanovic)
Drugo Dusan Hodzic je produzio ugovor 3 godine, a prije toga bio 3 godine prije toga i nije nista pokazao cak bio posudjen i cak imao sukob javno na terenu sa trenerom, takodje dovodi se u pitanje dalije moguce da mi nismo imali nekog u akademi koji je mogao IGRATI ROLU DUSANA jer dovoljno je pogledat samo utakmicu protiv slobode u zadnjem kolu a 80% utakmica tako izgleda. Ako nismo imali u juniorima igraca koji moze igrati ono sto Dusan igra onda treba upitnik stavit na akademiju velicine zgrade moma uzeira..
Ahmetovic Handzic, gledao sam interview na bordo tv gdje Hadzic govori da nisu doveli napadaca na ljeto jer je Ahmetovic bio najbolji igrac tima lige i da je Handzic bio odma posle njega. Sto je djelimicni istina a djelimicno laz i obmana.
Istina je da je Ahmet bio najbolji igrac lige najbolji strijelac, al handzic nije bio ni 8 mjesto po kvalitetu ahmeta, i da je i za vrijeme njegovi dobri igara jedino ima kvalitet kad bi ulazio sa klupe par puta kad je bio starter pokazo je ovo sto je sad pokazivao.
Takodzer ahmet se povrjedio (slomio rebro) i vidjelo se na njemu da on vise nije onaj stari (korona 36 godina itd ) cak cinimi se i kad se povrjedio ( ligamente) da je trajo prelazni rok (nisam siguran za ovo al cini mi se)
Al bez obzira da je sve ovo bilo idealno i da je sa Ahmetom sve bilo ok moro se dovest ako nista neki mladi igrac spic igrac.
Igraci ko kruzevi zidani dusan milanovici se nesmiju dovodit.
Da smo pare koje smo dali za te promasaje mogli smo dovest spica sa koji m bi izbacili breste e sad dali bi prosli u grupu neznam al cinjenica je da cektik nije bio dominantan i sa spicem od 600-700 k km platom moglo se desit da ih izbacimo
Tebi, zaista, treba psihološka pomoć. Ne znam iz koje vukoyebine dolaziš, ali poradi malo na komunikacijskim vještinama.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 16:37Opet lažeš i obmanjuješ. Nisam poredio Robena i Ziljkića. Poredio sam Robenove mogućnosti na nivou na kojem je on igrao i Ziljkićeve mogućnosti na nivou gdje on igra. I jedan i drugi su predvidivi igrači, a i jednom i drugom sav repertoar prolazi. Ne trpaj mi ono što nisam rekao. Opet se praviš pametan.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 dec 2020, 16:23Ja tebe, kao ni timene, uopšte ne poznajem, niti imam želju za tim. Tako da mi nije cilj uopšte impresionirati nekog kao što si ti. Pa nisi treba, zaboga. Što se tiče moga izražavanja, ja tako pišem i razgovaram i u privatnom i u javnom životu, tako da se neću nikome pravdati, a ponajmanje tebi.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 dec 2020, 12:31
Mnogo pametuješ i trudiš se ispasti elokventan, a pri tome nećeš da mi odgovoriš na konkretno pitanje. Koje lijevo krilo u našoj ligi je bolje od Ziljkića? Koje lijevo krilo sa BH pasošem je bolje od Ziljkića i van naše lige, a da je nama u realnom dometu? Ne pametuj i ne objašnjavaj jer se ne divim repertoaru tvojih nekih izraza, samo mi konkretno odgovori imenom i prezimenom.
Što se tiče pametovanja, ti si taj koji ke poredio Robena i Zilkića i postavio pitanje zašto je Roben bolji. Da ti pokušam objasniti na tebi prihvatljivom nivou, bez upotrebe "teških" izraza; isto bi bilo da me pitaš zašto je Jaguar bolji od Yuge, a oba su automobili?
A ako si pažljivo pročitao ono što sam napisao, mogao si uoliti da sam ti odgovorio da u PL, osim Tatara, nema kvalitetnog krila, tako da ti je odgovor - niko! Ono što ima vrijedno pomena, to je već u FKS.
I da te, na kraju, zamolim; pokušaj održati neku pristojnu komunikaciju. Ovako samo dezavuiraš svoje postove pasivno-agresivnim stavom.
Što se mene tiče, možeš sa Ziljkićem osnovati porodicu, ali ni dalje, po meni, nije igrač za FKS.
JohnKeynes97 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:05Gledao sam Husrefov intervju, i kaze molili ga ljudi u pp da se vrati

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- feniksptica
- Kontakt:
Ja mogu nac 5 njih s ovog foruma koji su to pisaliJohnKeynes97 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:05Gledao sam Husrefov intervju, i kaze molili ga ljudi u pp da se vrati
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sve bi bilo lakše da nakaradni savez poveća broj stranaca, barem za dvojicu još, ili da uvedu da srpski i hrvatski igrači ne idu pod strane.
Ovako i što hoćeš napredovati, što imaš uslove i pare, ne možeš jer te koče ovi lopovi iznad. Iz naše lige se ne može sastaviti roster za Evropu, nit će kad u skorije vrijeme moći. Ziljkić je ok igrač, ali bogami s njim se ne možemo tući sa BATE-ima, Celticima, a s druge strane smo osuđeni na to da zamjena za Benju isto mora biti domaći.
Ovako i što hoćeš napredovati, što imaš uslove i pare, ne možeš jer te koče ovi lopovi iznad. Iz naše lige se ne može sastaviti roster za Evropu, nit će kad u skorije vrijeme moći. Ziljkić je ok igrač, ali bogami s njim se ne možemo tući sa BATE-ima, Celticima, a s druge strane smo osuđeni na to da zamjena za Benju isto mora biti domaći.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- feniksptica
- Kontakt:
Mi moramo praviti sistem igre na kojem ce se graditi omladinski pogoni. Da ti igrac koji izadje iz junira vec zna kako treba stojati i gdje se kretati. Onda nisi toliko osudjen na to da cekas nekog super talentovanog omladinca, nego svake godine mozes sebi uzeti sta ti treba. Al to je skup i dug proces jer moras imati trenere od pjetlica do seniora koji ce tu biti najmanje 5 godina. I onda gi je dovoljno ta 4 stranca da ih planski dovedes gdje si najtanji, ako vidis da bi mogli pasati klubu
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
JohnKeynes97 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:05Gledao sam Husrefov intervju, i kaze molili ga ljudi u pp da se vrati

Iskren
Post 14 feb 2014, 11:03
Handzicu majstore sa Borcem do titule !!
Kamuflazn
Post 07 jan 2021, 13:58
Jedan je šef, ovaj vojvoda mu nikad neće biti ni do članaka.
Post 14 feb 2014, 11:03
Handzicu majstore sa Borcem do titule !!
Kamuflazn
Post 07 jan 2021, 13:58
Jedan je šef, ovaj vojvoda mu nikad neće biti ni do članaka.

Gdje da se vratiJohnKeynes97 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:05Gledao sam Husrefov intervju, i kaze molili ga ljudi u pp da se vrati
Neka u miru troši pare, kao i one što je naplatio kada nije htio potpisati reprogram. Kako kaže "vrli gospodin" "Boli me **** ako će se klub ugasiti 30.000 odmah ili neka se ugasi".
Tog dana je završio za mene, a plakati može kurcu!!!!
Ljubiteljima ovog lika otvorite posebnu temu pa neka tamo piše hvalospjeve za dotičnog!
NIKO IZNAD KLUBA!!!!!
- feniksptica
- Kontakt:
Ali voli Sarajevo vise od zivota svoga..kako toSenner je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:54Gdje da se vratiJohnKeynes97 je napisao/la: ↑23 dec 2020, 21:05Gledao sam Husrefov intervju, i kaze molili ga ljudi u pp da se vrati
Neka u miru troši pare, kao i one što je naplatio kada nije htio potpisati reprogram. Kako kaže "vrli gospodin" "Boli me **** ako će se klub ugasiti 30.000 odmah ili neka se ugasi".
Tog dana je završio za mene, a plakati može kurcu!!!!
Ljubiteljima ovog lika otvorite posebnu temu pa neka tamo piše hvalospjeve za dotičnog!
NIKO IZNAD KLUBA!!!!!
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Kyle88, MaroonBjelave, misstianopenaldo, n0dix, riki46, skoJaa, THEC i 51 gost.