Sta ovaj lik nece sve izvaliti...alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2023, 14:29Ljudski je oprostiti nekome ko trazi oprost, medjutim njihov stav je kontra toga, dapace kao da su ponosni na to. Da im je prica poput pokojnog Zorana Djindjica ili ovog Nenada, drugacije bi bilo sigurno.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑11 jul 2023, 14:23Svaka zrtva je jednako bitna. Na citavom Podrinju je pocinjen genocid. Niti zaboraviti, niti oprostiti.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Šta ces bolan ovo oprostiti ?
Nikad zaboraviti nikada oprostiti.
Jedino da je njihov stav drugačiji, pa da se unormalizuju odnosi zbog ekonomske saradnje i ništa drugo.
Ali oni pameti neće doći nikada. Dovoljno ti je biti na ovom forumu, pa da vidis kako razmišljaju.
Uredno čestitaju dan genocidne tvorevine, a niko od njih se ne zna sjetiti pa barem danas da se sjeti zločina koje je radila njihova vojska.
Nikad zaboraviti nikada oprostiti.
Jedino da je njihov stav drugačiji, pa da se unormalizuju odnosi zbog ekonomske saradnje i ništa drugo.
Ali oni pameti neće doći nikada. Dovoljno ti je biti na ovom forumu, pa da vidis kako razmišljaju.
Uredno čestitaju dan genocidne tvorevine, a niko od njih se ne zna sjetiti pa barem danas da se sjeti zločina koje je radila njihova vojska.
U pravu si, no na kolektivnom nivou je to zadnje sto si napisao. Medjutim od tog nema nista barem po pitanju toga, kad se i dalje negira, umanjuje i sta sve ne.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑11 jul 2023, 14:40Nikakvo izvinjenje ne moze prouzrokovati oprastanje. Ko sam ja ili bilo ko da oprostim ubistvo nekoga ili na hiljade ljudi? Niko nema autoritet nad prezivjelom majkom mrtvog sina da ispred nje oprasta nekome.
Izvinjenje i priznanje genocida je potrebno da bi se krenulo naprijed i relaksirali odnosi, ali oprostiti nikad.
-
- Kontakt:
Alem samo vjeruje u dolar. E moj Aleme, nije sve u parama.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
De izvlacite iz konteksta jebte, kako nisi izvuko iz konteksta pitanje kako ces oprostit nekom ko ne trazi oprost? Kad je to sustina. Da su se ogradili, izvinuli, okrenuli list, priznali kao kolektiv, vjerovatno da bi bilo barem malo drugacije
Lik napisao ne zaboraviti, ne oprostiti, na sto sam rekao ljudski je oprostiti nekom ko trazi oprost, medjutim posto ga nikad nisu trazili, stoji to sto je @rac napisao. I mojne me je.bavati na danasnji s tim nekim kontekstom, rega si mi lik ali sam izgubio i nanu i dedu i 10 clanova porodice u Srebrenici najmladji je bio 80-o godiste, znsci mani me se s kontekstom
Lik napisao ne zaboraviti, ne oprostiti, na sto sam rekao ljudski je oprostiti nekom ko trazi oprost, medjutim posto ga nikad nisu trazili, stoji to sto je @rac napisao. I mojne me je.bavati na danasnji s tim nekim kontekstom, rega si mi lik ali sam izgubio i nanu i dedu i 10 clanova porodice u Srebrenici najmladji je bio 80-o godiste, znsci mani me se s kontekstom
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma nije rekao da im se oprosti već kaže da bi se i moglo o tome pričati da su oni drugačiji i da bi tad bilo smisla da se o tome i raspravlja a sad nema nikakvog smisla jer oni ne da negiraju već slave to i nimalo se ne kaju. Strašno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Pa i da su drugačiji, takve stvari se ne opraštaju. Govorimo o mučkom ubijanju sa ciljem istrebljenja jednog naroda, ubijali djecu, bebe pa komadali i prebacivali u 50 masovnih grobnica. Gdje ćeš takve stvari opraštati i kao što je momak iznad rekao nije na tebi da opraštaš uopšte. Ima tu na hiljade ljudi koji su gubili članove porodice, neki i čitave porodice. Ne možeš ti opraštati nešto, a živ, zdrav, prav, a hiljadama onemogućeno da prožive život.
Hvala tiUnofficialpage je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:03Ma nije rekao da im se oprosti već kaže da bi se i moglo o tome pričati da su oni drugačiji i da bi tad bilo smisla da se o tome i raspravlja a sad nema nikakvog smisla jer oni ne da negiraju već slave to i nimalo se ne kaju. Strašno.
Pa ne moras buraz ni oprostiti niti bilo ko. To je od osobe do osobe, nije to ni poenta, poenta je u pristupu. Zidovi nikad nisu oprostili niti trebaju ali su vidjeli pristup Svaba nakon WW2, kad su rekli ogradjujemo se ovih budala, izvinite, je.bi te nam mater, sta trebamo uciniti da se sto vise ogradimo od tog, mi se toga stidimo, hapsite ih je.bi te im smeje, i Svabo vise nikad nece vjerovatno pociniti genocid nad nikome, jer se iskreno kaje. A i samim tim i tom nekom Jevreju je dalo na neki nacin neku vrstu dusevene smirnosti. A kad ti je pristup boli nas ona stvar, neka smo i opet cemo, to ti stvara jos vecu gnjev. SvatasBundesliga je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:11Pa i da su drugačiji, takve stvari se ne opraštaju. Govorimo o mučkom ubijanju sa ciljem istrebljenja jednog naroda, ubijali djecu, bebe pa komadali i prebacivali u 50 masovnih grobnica. Gdje ćeš takve stvari opraštati i kao što je momak iznad rekao nije na tebi da opraštaš uopšte. Ima tu na hiljade ljudi koji su gubili članove porodice, neki i čitave porodice. Ne možeš ti opraštati nešto, a živ, zdrav, prav, a hiljadama onemogućeno da prožive život.
-
- Kontakt:
Drugo su Švabe, da ne idem u politiku previše, ali kod njih Hitler recimo nikad nije imao apsolutnu većinu, štaviše. On je silom preuzeo vlast i državu. Mnogi su bili protiv njega, a ovdje je situacija potpuno drugačija jer ovi se nikad nisu kajali niti će se kajati kao narod. Samo pojedinci. Nema tebi šta stvarati gnjev, znaš sa kim imaš posla barem.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:32Pa ne moras buraz ni oprostiti niti bilo ko. To je od osobe do osobe, nije to ni poenta, poenta je u pristupu. Zidovi nikad nisu oprostili niti trebaju ali su vidjeli pristup Svaba nakon WW2, kad su rekli ogradjujemo se ovih budala, izvinite, je.bi te nam mater, sta trebamo uciniti da se sto vise ogradimo od tog, mi se toga stidimo, hapsite ih je.bi te im smeje, i Svabo vise nikad nece vjerovatno pociniti genocid nad nikome, jer se iskreno kaje. A i samim tim i tom nekom Jevreju je dalo na neki nacin neku vrstu dusevene smirnosti. A kad ti je pristup boli nas ona stvar, neka smo i opet cemo, to ti stvara jos vecu gnjev. Svatas
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Naravno, nemamo mi tu mogućnost da nešto oprostimo, ne smijemo da govorimo u tuđe ime. Da su drugačiji možda bi i bilo smisla da nešto o tome i pričamo, da dobijemo nadu da možemo graditi suživot ali ovako svaka priča o tome suvišna.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:11Pa i da su drugačiji, takve stvari se ne opraštaju. Govorimo o mučkom ubijanju sa ciljem istrebljenja jednog naroda, ubijali djecu, bebe pa komadali i prebacivali u 50 masovnih grobnica. Gdje ćeš takve stvari opraštati i kao što je momak iznad rekao nije na tebi da opraštaš uopšte. Ima tu na hiljade ljudi koji su gubili članove porodice, neki i čitave porodice. Ne možeš ti opraštati nešto, a živ, zdrav, prav, a hiljadama onemogućeno da prožive život.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- ASD
- Kontakt:
Nemam šta opraštati kad nisam s toga područja. To je do ljudi s tog područja, koji su imali žrtve tamo.
I sto me napade kad govoris isto? Mora stvarati gnjev kao i i najmanje stvari u zivotu jer covjek tako fukcionise. Nedo mi Bog da poredim velicinu neceg, (glup primjer slijedi ali svatit ces poentu valjda) ali podji od najbanalnije stvari svoje psihe, evo drugovi smo ti mi posudis auto, ja ga uzmem pukne mi gume dodjem ti i kazem izvini jebga platit cu napravit cu, ti ces vjerovatno reci ok, mozda mi vise nikad neces dati auto, no to je do tebe, a da ti dodjem i kazem libo me za tvojom gumom, pravi, pa uzeo bi pajser i zvekno me u glavuBundesliga je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:38Drugo su Švabe, da ne idem u politiku previše, ali kod njih Hitler recimo nikad nije imao apsolutnu većinu, štaviše. On je silom preuzeo vlast i državu. Mnogi su bili protiv njega, a ovdje je situacija potpuno drugačija jer ovi se nikad nisu kajali niti će se kajati kao narod. Samo pojedinci. Nema tebi šta stvarati gnjev, znaš sa kim imaš posla barem.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:32Pa ne moras buraz ni oprostiti niti bilo ko. To je od osobe do osobe, nije to ni poenta, poenta je u pristupu. Zidovi nikad nisu oprostili niti trebaju ali su vidjeli pristup Svaba nakon WW2, kad su rekli ogradjujemo se ovih budala, izvinite, je.bi te nam mater, sta trebamo uciniti da se sto vise ogradimo od tog, mi se toga stidimo, hapsite ih je.bi te im smeje, i Svabo vise nikad nece vjerovatno pociniti genocid nad nikome, jer se iskreno kaje. A i samim tim i tom nekom Jevreju je dalo na neki nacin neku vrstu dusevene smirnosti. A kad ti je pristup boli nas ona stvar, neka smo i opet cemo, to ti stvara jos vecu gnjev. Svatas
@asd
Ti drugacije razmisljas, ja ne oravim razliku izmedju Prijedora, Sarajeva, Tuzle itd. Zrtva su mi sve iste, kako place ona majka iz Sarajeva place i ona iz Vlasenice. Istu bol nosi
-
- Kontakt:
Pa nije baš isto. Ja kažem da ti i ja kao pojedinci ne možemo opraštati u ime ljudi koji su pogubili čitave porodice kontaš? Dalo bi se diskutovati da li mi kao narod možemo ili ne možemo opraštati genocid nad našim narodom. Kažem ti zato što ti taj gnjev neće nikome pomoći, niti će šta promijeniti. Na nama je da pamtimo, ne dozvolimo ovakve stvari više nikada.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:48I sto me napade kad govoris isto? Mora stvarati gnjev kao i i najmanje stvari u zivotu jer covjek tako fukcionise. Nedo mi Bog da poredim velicinu neceg, (glup primjer slijedi ali svatit ces poentu valjda) ali podji od najbanalnije stvari svoje psihe, evo drugovi smo ti mi posudis auto, ja ga uzmem pukne mi gume dodjem ti i kazem izvini jebga platit cu napravit cu, ti ces vjerovatno reci ok, mozda mi vise nikad neces dati auto, no to je do tebe, a da ti dodjem i kazem libo me za tvojom gumom, pravi, pa uzeo bi pajser i zvekno me u glavu
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kakva si ti debilčina neopjevana. Strašno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Definitivno top 3 najgore osobe na forumu
I to se pričalo o napadu na Vučića u Srebrenici. Sve ostalo je manje bitno, daj da vidimo što nam predsjednika napadoše.FKSDoGroba je napisao/la: ↑11 jul 2023, 14:05U krmetnjaku preko Drine danas specijalna emisija posvećena negiranju genocida. Suživot, a? Ko nas bre zavadi?
Onog Dragana J. Vučićevića je sevap poslati Azrailu u šake. Veli da u Srebrenici nije ubijeno nijedno dijete niti žena, **** on sebi mater bolesnu.
Čuj ovog ASDa šta priča. Pa to je tvoj narod, nisu Bušmani. Kakve veze ima sa kog su područja?!

41:34
- ASD
- Kontakt:
Pa i meni su iste. Ali opet nije isto meni i nekom ko je izgubio sina. Otkud meni pravo da govorim u njezino ime? do nje je hoće li oprostiti ili zaboraviti.
Zato što ako nisi s tog prostora je mala varijanta da imaš žrtve tamo u porodici. A veoma velika ako si odozda.
Vi bi govorili u tuđe ime?
Normalno. U ime žrtve može govoriti samo ova lista glupana što se dodala na moj komentar.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jul 2023, 16:58
Pa nije baš isto. Ja kažem da ti i ja kao pojedinci ne možemo opraštati u ime ljudi koji su pogubili čitave porodice kontaš? Dalo bi se diskutovati da li mi kao narod možemo ili ne možemo opraštati genocid nad našim narodom. Kažem ti zato što ti taj gnjev neće nikome pomoći, niti će šta promijeniti. Na nama je da pamtimo, ne dozvolimo ovakve stvari više nikada.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 11 jul 2023, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Nisu oni tuđi, oni su moji, kao sto njih boli svako ubijeno dijete, svaka silovana žena tako I mene boli također.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.