Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Kaunas
Kontakt:

Re: Euro 2020 - općenito

Post Postao/la Kaunas » 16 jun 2021, 23:19

Portugal brani titulu. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 jun 2021, 23:22

Englezi i Portugalci i najbolji kadar? O lele mile kuku mare...
Favoriti iz sjene - možda, kao što im to i rejting govori. Izraziti favoriti nikad nisu bili niti će biti.
Vom Jäger zum Gejagten

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 jun 2021, 23:25

RollMan je napisao/la:
16 jun 2021, 23:03
ronaldo99 je napisao/la:
16 jun 2021, 22:57
Znaci 1/4 se igra u Rimu,ali ako Italija dodje do istog nece igrati u Rimu nego u Minhenu
Tako je i tu ce ispasti od Belgije , ako ovi ne nalete na 3ceg iz grupe F , a mala je mogucnost za to.

Dodji sebi :rol: Ono sto je krasilo Italiju uvijek je ta timska igra. Belgija to nema , imaju super igrace , ali nekako sve na silu ide.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jun 2021, 23:27

Kaunas je napisao/la:
16 jun 2021, 23:19
Portugal brani titulu. :kafa:
Ovo je Ronny-ev turnir :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 jun 2021, 23:28

samocelik je napisao/la:
16 jun 2021, 22:52
Tristan10 je napisao/la:
16 jun 2021, 22:21
samocelik je napisao/la:
16 jun 2021, 22:15

Sve se slažem. U mom postu falilo je u novije vrijeme. Radomir Antić i Tomislav Ivić ipak nešto više. Ćiru i Vahu nikako ne mogu provariti. Ništa mi više ili manje od Bajevića, Bilića,Petkovića itd
Stvar je u tome sto ex-yu ili balkan treneri nisu kvalitetni kao sto su nekad bili. Prije su ex yu treneri diktirali trend fudbala, trenutno su daleko od toga. Sad druge nacije diktiraju sta je fudbal i kako treba da se igra. Namjerno sam pretjerao u vezi Petkovica, ali stvarno mislim da je doslo do zasicenja na ovoj poziciji i to se moze da vidi. Ne samo u ovoj utakmici, nego isto protiv Wales gdje su ispustili bodove.
Od prilike onda je to to. Slično razmišljamo. Vjerovatno je došlo do zasićenja, kome i ne bi nakon toliko godina, ali ne bi ni trajalo toliko godina da nema kvalitete. Meni licno Bilić je najdraži ali nema to neko iskustvo ili nešto da ostane dugo dugo u timu da isprati dvije ili čak tri generacije. Recimo, Petković bi za svaku ex-Yu repku upgrade bio u ovom momentu i to je od prilike ono što pokušavam reći.
Stara škola trenera je totalno drugo poznavanje nogometa drugačiji pristup, kolega iznad se sjetio i Otta Barića to su jednostavno nogometne enciklopedije i o takvim ljudima treba uvijek govoriti sa poštovanjem.
Petkovic bi sigurno bio upgrade za svaku nasu reprezentaciju. Ali ja npr ne vidim sto je on bolji od selektora Finske, Svedske, Danske. Isto tako, u pravi si, treba o Petkovicu pricati sa postovanjem. Nije mi to trebalo. Interesantno, cinjenica je da Ex-YU ima fudbalere svjetskog nivoa, a nema trenere. Kad vidis kakve su sve klubove vodili i sa njima osvajali Boskov, Miljanic, Ivic itd. Cak je i Ivica Osim odbio Real Madrid. Ko sada od trenera sa Ex-Yu prostora moze da trenira takve klubove. Ne moze niko, jer smo zaostali u vremenu. Sad ti portugalac, spanac, njemac, talijan diktira kako se fudbal treba da igra. Oni su inovatori, a mi smo ostali da kopiramo, kao u svemu ostalom.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 16 jun 2021, 23:30, ukupno mijenjano 2 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 jun 2021, 23:29

Ma Belgiia bi se opet slicno provela :bow:
slika
Jedino me strah Francuza, oni su fakat brutalno profesionalni, djeluju nesavladivo kad krene utakmica.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 jun 2021, 23:29

EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 23:18
Niko Belgiju ne mrzi. Samo i meni je nerealno da su ih u mnogim anketama pre prvenstva svrstavali kao druge favorite, odmah iza Francuza. Od ovih velikih ponajvise precenjena reprezentacija. Da se razumemo, nemam nista protiv da oni recimo i osvoje EURO.
Ajde priznaj dok si ovo pisao da si nešto grickao. Orašasti plodovi, brazilski orah ili pak, badem. :mrgreen:
Đavoli crveni imaju niz godina top ekipu i sad su dobri, ali neće to biti dovoljno za medalju.
Vom Jäger zum Gejagten

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 16 jun 2021, 23:34

geronimo je napisao/la:
16 jun 2021, 23:29
EpateguiHuleteti je napisao/la:
16 jun 2021, 23:18
Niko Belgiju ne mrzi. Samo i meni je nerealno da su ih u mnogim anketama pre prvenstva svrstavali kao druge favorite, odmah iza Francuza. Od ovih velikih ponajvise precenjena reprezentacija. Da se razumemo, nemam nista protiv da oni recimo i osvoje EURO.
Ajde priznaj dok si ovo pisao da si nešto grickao. Orašasti plodovi, brazilski orah ili pak, badem. :mrgreen:
Đavoli crveni imaju niz godina top ekipu i sad su dobri, ali neće to biti dovoljno za medalju.
Rekoh vec u ranijim komentarima, ali hajde da ponovim, da, top-ekipa, ali koja je presla svoj zenit. Pogledaj zadnju liniju - staracki dom. Branili bi jednog Mbapea kao i Humels sto je sinoc.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 16 jun 2021, 23:42

geronimo je napisao/la:
16 jun 2021, 23:22
Favoriti iz sjene - možda, kao što im to i rejting govori. Izraziti favoriti nikad nisu bili niti će biti.
Pa Portugalci bas osvojise zadnji Euro. Englezi igrali polufinale svjetskog prvenstva. Jasno da tu ima kvaliteta.

Ko su po tebi izraziti favoriti?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 jun 2021, 23:44

Rovella je napisao/la:
16 jun 2021, 21:58
AlfredNobel je napisao/la:
16 jun 2021, 21:56
Odlična Italija, najbolja igra jedne ekipe na ovom EP, bez premca. Koja energija i nabrijanost, trka strahovita, svaka im čast. :bow:
Bukvalno prije 9 sati. :mrgreen:

slika
Najbolja igra dosad jedne ekipe, to sam rekao. Nisam nigdje rekao da će osvojiti i da ih smatram favoritom. Šta ti nije jasno?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jun 2021, 23:45

Justin je napisao/la:
16 jun 2021, 23:42
geronimo je napisao/la:
Pa Portugalci bas osvojise zadnji Euro. Englezi igrali polufinale svjetskog prvenstva. Jasno da tu ima kvaliteta.

Kako onda Hrvati i Francuzi nemaju najbolji kadar, dalje su dogurali od Engleza u Rusiji. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 jun 2021, 23:46

Belgija je vjerovatno najveća ofanzivna mašinerija u ovom trenutku (ne samo u Europi, nego vjerovatno i u svijetu), bolja od Italije a efikasnija od Francuza, iako se ne može reći da su talentovaniji i kvalitetniji od Francuza naprijed, ali zbog različitog stila igre prosto djeluju moćnije u napadu od njih.

Ali kao što kaže @EpateguiHuleteti, njihova odbrana je čisti europski prosjek i kada nalete na Francuze, tu će i pakovati kofere.

Duel Italija-Belgija bi sigurno bio zanimljiv, tu bi odlučivale nijanse.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 jun 2021, 23:50

Belgija je prime imala u Rusiji
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 16 jun 2021, 23:50

Mokes je napisao/la:
16 jun 2021, 23:45
Justin je napisao/la:
geronimo je napisao/la:

Kako onda Hrvati i Francuzi nemaju najbolji kadar, dalje su dogurali od Engleza u Rusiji. :think:
Zato sto ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa. Mada jasno da su Francuzi medju kvalitetnijim reprezentacijama. Samo sto nemaju toliku sirinu kao ove dvije repke. Igraci kao Lloris, Pavard i Rabiot ne bi trebali biti starteri.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 jun 2021, 23:53

Justin je napisao/la:
16 jun 2021, 23:50
Mokes je napisao/la:
16 jun 2021, 23:45
Justin je napisao/la:

Zato sto ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa. Mada jasno da su Francuzi medju kvalitetnijim reprezentacijama. Samo sto nemaju toliku sirinu kao ove dvije repke. Igraci kao Lloris, Pavard i Rabiot ne bi trebali biti starteri.
Ne bih se složio, Francuzi na apsolutno svakoj poziciji imaju po dva igrača skoro top klase, dok na drugoj strani Belgija na pola pozicija nema ni jednog igrača top klase.

Sa širinom kadra i kvalitetom se već par godina niko, ali apsolutno niko na svijetu ne može porediti sa Francuskom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 jun 2021, 23:56

Do sada bih rekao da su Francuska, pa Italija najveci favoriti. Francuska ima top kvalitetne igrace, odlicnog trenera i ljude oko njega, i imaju veliko iskustvo. Italija ima dosta dobro uigranu i sto je bitno gladnu reprezentaciju, Mancini je to odlicno poslozio, i imaju mentalitet osvajanja velikih trofeja. Engleska mi nema kvalitetnog trenera, Southgate nema stav i harizmu velikog trenera, nekako mi je peh bio kao igrac i selektor, i to bi moglo biti presudno. Holandija mi je interesantna, ali sa Frank De Boer sam isto skeptican. Belgija je meni reprezentacija koja je vise zasluzila, ali ranije, jer mi je ranije igracki kvalitet bio veci, nego sto je trenutno. Tako da ne znam na koji bi nacin sa slabiji kvalitetom mogli osvojiti, kad nisu ranije sa boljim. Portugal ima odlicnog trenera, odlicne igrace, ali hemija mi nije kako treba medju igracima, nisu mi igrali timski do sada.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 17 jun 2021, 00:02, ukupno mijenjano 2 puta.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2021, 23:59

Power Rankings po do sada prikazanom:
1. Italija
2. Francuska
3. Portugal
...
22. Hrvatska
23. Turska
24. Njemacka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jun 2021, 00:03

Belgija je jaka repka, ali isto mislim da nisu toliko strahoviti. Možda griješim, možda ne, ali vidjećemo ih na prvom većem testu. Imaju strašna imena, e sad kako će se pokazati kao tim, to ostaje da se vidi.

Ne znam zašto se toliko omalovažava Rabiot.. Igrač koji nije klasa, ali koji svoj posao odradi kako treba. Uostalom, sinoć je bio jako dobar, uz Pogbu i Kantea. Lloris je iskusan golman, ne vidim zašto ne bi bio na golu. Imaju Francuzi sad i Maignana, koji je imao odličnu sezonu u Lilleu, zbog kojeg je zaradio transfer u Milan. Od Pavarda nemaju boljeg za poziciju desnog beka.

I meni su Francuzi beton po pitanju individualaca, brutalno kakvu mašineriju imaju. Recimo, na klupi imaju Koundea iz Seville, koji bi bez ikakvih problema mogao uletiti u prvih 11. Potom, Coman, Dembele, Giroud, Ben Yedder, Tolliso, pa i Digne, koji je prodisao kako je otišao u Everton. Vrhunska ekipa.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 jun 2021, 00:17

17 jun 2021, 00:03
Belgija je jaka repka, ali isto mislim da nisu toliko strahoviti. Možda griješim, možda ne, ali vidjećemo ih na prvom većem testu. Imaju strašna imena, e sad kako će se pokazati kao tim, to ostaje da se vidi.

Ne znam zašto se toliko omalovažava Rabiot.. Igrač koji nije klasa, ali koji svoj posao odradi kako treba. Uostalom, sinoć je bio jako dobar, uz Pogbu i Kantea. Lloris je iskusan golman, ne vidim zašto ne bi bio na golu. Imaju Francuzi sad i Maignana, koji je imao odličnu sezonu u Lilleu, zbog kojeg je zaradio transfer u Milan. Od Pavarda nemaju boljeg za poziciju desnog beka.

I meni su Francuzi beton po pitanju individualaca, brutalno kakvu mašineriju imaju. Recimo, na klupi imaju Koundea iz Seville, koji bi bez ikakvih problema mogao uletiti u prvih 11. Potom, Coman, Dembele, Giroud, Ben Yedder, Tolliso, pa i Digne, koji je prodisao kako je otišao u Everton. Vrhunska ekipa.
Zamisli luksuza Upamecano nije ni pozvan. Onda Theo Heznandez, Konate, Ferland Mendy, Ndombele, Lacazette i tako dalje.
15.10.2013.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jun 2021, 00:44

Kaunas je napisao/la:
17 jun 2021, 00:17
17 jun 2021, 00:03

Zamisli luksuza Upamecano nije ni pozvan. Onda Theo Heznandez, Konate, Ferland Mendy, Ndombele, Lacazette i tako dalje.
Zamisli Deschampsa jadnika kad sjedne da sastavlja spisak, preznoji se pet puta :D.

Theo kad nije imao mjesta nakon odlične sezone u Milanu, onda znaš kakva je to ekipčina. Bolesno.

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.