Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Probisvjet
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Probisvjet » 03 sep 2012, 16:18

Eh' kada ste poceli o DNK da i ja nesto kazem, posto sam mjerodavan i strucan u ovoj oblasti.
Ovi ovdje narodi imaju nekoliko deformacija. Genetskih!
Umjesto da radimo da nam bude bolje i ljepse, bezbriznije i lakse, nas ta deformacija u strukturi DNK cini kontraproduktivnim.
Tesko je to popraviti, jer je to bas onako kolektivno. Kod svih nas. Nekih manje, nekih vise.
Yebo li vas patak i genetika, dajte da bude bolje. :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 sep 2012, 16:24

neznam za ovu sarajevo-velez, nisam bas ubijedjen da ce sarajevo dobit, malo navijacki a malo i iz zadnji iskustva ovog derbija ja vise vjerujem u X! meni se cini da su zadnje 3 tekme izmedju veleza i sarajeva zavrsile podjelom bodova pa stim mogla bi i ova! sto jest jest sarajevo izgleda dobro ove sezone, ali i mlada ekipa veleza je sve bolja i bolja iz utakmice u utakmicu! naprimjer mada je olimpic uzeo bod za vikend u mostaru gledao sam utakmicu i velez je izgledao vrlo dobro, vecinom su diktirali tempo utakmice od pocetka do kraja uz to da je olimpic imao svojih mali perioda, sto je jos pokazatelj dobre igre je i aplauz publike na kraju tekme mada se nisu uzela tri boda, ko poznaje mostarsku publiku zna da je to velika rijetkost i da se nikad nedesava ako bas igra nije bila na nivou! racunajuci i to da sarajevo voli upravljat tokom tekma u kojim igraju a da velezovi malci igraju dobro na kontre moglo bi se stvorit puno prostora da se sarajevo ugrozi, stim vjerujem da bi velez mogao do boda ili uz solidnu dozu srece cak i do citavog plijena!

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 03 sep 2012, 16:25

Rios je napisao/la:
HannahMontana je napisao/la:
Rios je napisao/la:Sarajevo - Velež 1

Zrinjski - Željezničar X2

Olimpic - Leotar 1

GOŠK - Slavija X

Čelik - Borac 1

Gradina - Široki X

Rudar - Travnik 1

Radnik - Zvijezda 1
Samo zamijeni "X" i "X2" i dobar :)
Mislis umjesto X2 da stavim X jel? Ili..? :)
Ma moze i tako :)
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

High

Post Postao/la High » 04 sep 2012, 12:43

Gledam nešto ove izvještaje na youtube-u, i ne mogu da shvatim ko sve ima mjesta u ovoj našoj Premijer ligi. Ne znam, recimo, zbog koga se igra ovaj fudbal u Trebinju? ''Stadion'' tamo uvijek prazan, uvijek 4-5 osoba na onoj istočnoj ''tribini'', bude ih nekad 10-20 kad dođe Sarajevo ili neki drugi poznatiji klub, i to je sve. Ne znam ni kako prežive ovu ekonomsku krizu, od kojih do prihoda, na koji način? S druge strane, meni je drago jer je jedna Zvijezda iz Gradačca u društvu najboljih, i da imaju moj respekt kad su u pitanju mnoge stvari. Od ulaska u Premijer ligu se stvarno trude, kako u igračkom kadru, tako i sa stanjem tribina. Kapa dolje! I stadion u Gradačcu je u više navrata znao biti solidno, da ne kažem odlično popunjen. Ni ostali klubovi nemaju nešto dobar prosjek kad su u pitanju domaće utakmice, odnosno posjeta, ali nekad se zapitam zbog koga igra jedan Leotar, ali i još par klubova ovdje. A druga priča je to što na Policama ni Newcastle ne bi mogao boda uzeti, zbog čega, pitam se. Kapa dolje i Travniku, koji unatoč uvijek istim rezultatima i lošem stanju u klubu opet ima solidnu posjetu. A ove naše velikane tipa Sarajeva, Željezničara i Veleža neka bude stid.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 04 sep 2012, 12:55

High je napisao/la:Gledam nešto ove izvještaje na youtube-u, i ne mogu da shvatim ko sve ima mjesta u ovoj našoj Premijer ligi. Ne znam, recimo, zbog koga se igra ovaj fudbal u Trebinju? ''Stadion'' tamo uvijek prazan, uvijek 4-5 osoba na onoj istočnoj ''tribini'', bude ih nekad 10-20 kad dođe Sarajevo ili neki drugi poznatiji klub, i to je sve. Ne znam ni kako prežive ovu ekonomsku krizu, od kojih do prihoda, na koji način? S druge strane, meni je drago jer je jedna Zvijezda iz Gradačca u društvu najboljih, i da imaju moj respekt kad su u pitanju mnoge stvari. Od ulaska u Premijer ligu se stvarno trude, kako u igračkom kadru, tako i sa stanjem tribina. Kapa dolje! I stadion u Gradačcu je u više navrata znao biti solidno, da ne kažem odlično popunjen. Ni ostali klubovi nemaju nešto dobar prosjek kad su u pitanju domaće utakmice, odnosno posjeta, ali nekad se zapitam zbog koga igra jedan Leotar, ali i još par klubova ovdje. A druga priča je to što na Policama ni Newcastle ne bi mogao boda uzeti, zbog čega, pitam se. Kapa dolje i Travniku, koji unatoč uvijek istim rezultatima i lošem stanju u klubu opet ima solidnu posjetu. A ove naše velikane tipa Sarajeva, Željezničara i Veleža neka bude stid.
care za posjetu je najvise kriva situacija u drzavi vecina naroda je nesretna siromasna bezvoljna za sve osim kako zaraditi marku da se prezivi.po meni to je razlog sto je sve manje ljudi na tribinama. nadati se boljem i to je to :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 04 sep 2012, 23:08

Nasa krovna kuca napokon uradila novi dizajn za stranicu :D http://www.nfsbih.ba
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 sep 2012, 08:34

vivaILchelik je napisao/la:Nasa krovna kuca napokon uradila novi dizajn za stranicu :D http://www.nfsbih.ba
hvala k..u
ovo je ekstra:
http://www.nfsbih.ba/nsbih/utakmica.php ... ice=159879" onclick="window.open(this.href);return false;
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 05 sep 2012, 10:12

I vrijeme je bilo...
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 sep 2012, 12:19

Kevin je napisao/la:
vivaILchelik je napisao/la:Nasa krovna kuca napokon uradila novi dizajn za stranicu :D http://www.nfsbih.ba
hvala k..u
ovo je ekstra:
http://www.nfsbih.ba/nsbih/utakmica.php ... ice=159879" onclick="window.open(this.href);return false;
nervira me sto nepisu minutu u kojoj je gol postignut... Također ovdje ne pisu kada se dobije direktni crveni karton, niti autogol, a također fali da pise dali je gol postignut iz penala (nebi bilo lose da pisu i promasene penale)... Ima jos malo da se to doradi :) također smatram da bi trebali pisati minutu u kojoj je dobijen karton, kao i ostale sudije, ne samo glavnog i odakle dolaze...

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 05 sep 2012, 12:27

AnelZ je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
hvala k..u
ovo je ekstra:
nervira me sto nepisu minutu u kojoj je gol postignut... Također ovdje ne pisu kada se dobije direktni crveni karton, niti autogol, a također fali da pise dali je gol postignut iz penala (nebi bilo lose da pisu i promasene penale)... Ima jos malo da se to doradi :) također smatram da bi trebali pisati minutu u kojoj je dobijen karton, kao i ostale sudije, ne samo glavnog i odakle dolaze...

mogli su sastaviti i neku statističku historiju. igrači sa najviše nastupa, golova, kartona itd. u povjesti premijer lige. I malo više informacija o igračima, od kada su u klubu, koje su godište, koliko imaju utakmica odigranih za klub…
sve te podatke oni imaju, samo im mrsko raditi

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 sep 2012, 12:46

kajl je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
hvala k..u
ovo je ekstra:

mogli su sastaviti i neku statističku historiju. igrači sa najviše nastupa, golova, kartona itd. u povjesti premijer lige. I malo više informacija o igračima, od kada su u klubu, koje su godište, koliko imaju utakmica odigranih za klub…
sve te podatke oni imaju, samo im mrsko raditi
Upravo, fali to mnogo statističkih podataka koji su zapravo veoma bitni. Npr. zašto ja na stranici saveza ne mogu pogledati historiju Premijer lige, tj. svaku sezonu i statistiku vezanu uz nju, a ne samo ovu trenutnu?

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 05 sep 2012, 13:11

Još jedan dokaz da ljudi koji su preuzeli NSBiH, rade a ne statiraju ko iljina kompanija. Slažem se da treba malo više o historiji premier lige BiH na stranici, pa ne bi bilo loše poslati par mailova sa molbom za poboljšanje tog segmenta stranice.

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 06 sep 2012, 08:09

DISCIPLINSKa KOMISIJa FS BiH kaŽnjava manijake?
Danas odluka o huliganima sa Grbavice

Najnoviji incident na „Grbavici“, kada su „Manijaci“ spalili zastavu Srbije uz nacionalističke uvrede i političke parole, prilika je za čelnike Fudbalskog saveza BiH da rigoroznom kaznom pokažu javnosti da Željezničar nije njihov miljenik.
DI­V­L­J­A­LI I U TR­A­V­N­I­KU... „Ma­ni­ja­ci" po­lo­mi­li 74 sto­li­ce na „Pi­ro­ti"

Praksa je dokazala suprotno, pošto su se mnogi timovi u više navrata žalili da Željo ima svesrdnu pomoć sudija, da njegovim navijačima niko ništa ne može, kao i da pojedini čelnici kluba rade šta hoće i ponašaju se kao šerifi.
Treće divljanje u sezoni

Upravo zbog toga javnost s nestrpljenjem očekuje današnju sednicu Disciplinske komisije (12 sati), koja će na tapetu imati treće ovosezonsko divljanje „Manijaka". S obzirom na to da se incidenti iznova ponavljaju, nova novčana kazna više bi bila melem na ranu Sarajlija nego ozbiljno upozorenje Saveza na adresu aktuelnog šampiona.
Željini navijači počeli su da prave probleme već na premijeri sezone u Travniku. Na „Piroti" su polomili 74 stolice, a bezbednjak tima s „Grbavice" Dino Pekić pokušao je da se fizički obračuna s lokalnim novinarom koji je snimao nerede. Slučajno ili ne, delegat Goran Skoko u izveštaju nije naveo pomenuta dešavanja.
Već u drugoj rundi stradao je Borac. Banjalučani su ponovo „pretučeni" na terenu, Željin arbitar od poverenja Tomislav Čuić priznao je nepostojeći gol i tako rešio derbi, dok su navijači gostiju, „Lešinari", napadnuti na tribinama, uz tradicionalne povike „Ubij Srbina". Za ta dva incidenta kasa Željezničara ostala je lakša za samo 9.000 maraka.
I onda je na red došao okršaj sa Slavijom, lokalnim sarajevskim rivalom kojeg na „Grbavici", čini se, baš i ne smatraju dobrim komšijama. Opet su napadnute gostujuće pristalice, ka „sokolovima" su letele baklje i kamenice, gorela je i zastava Srbije, a sve vreme nisu prestajale nacionalističke uvrede na račun gostiju, pa i njihovog šefa struke Vlade Čapljića, koji je karijeru izgradio upravo u dresu Željezničara.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 sep 2012, 08:39

Bijeljinacity je napisao/la:DISCIPLINSKa KOMISIJa FS BiH kaŽnjava manijake?
Danas odluka o huliganima sa Grbavice

Najnoviji incident na „Grbavici“, kada su „Manijaci“ spalili zastavu Srbije uz nacionalističke uvrede i političke parole, prilika je za čelnike Fudbalskog saveza BiH da rigoroznom kaznom pokažu javnosti da Željezničar nije njihov miljenik.
DI­V­L­J­A­LI I U TR­A­V­N­I­KU... „Ma­ni­ja­ci" po­lo­mi­li 74 sto­li­ce na „Pi­ro­ti"

Praksa je dokazala suprotno, pošto su se mnogi timovi u više navrata žalili da Željo ima svesrdnu pomoć sudija, da njegovim navijačima niko ništa ne može, kao i da pojedini čelnici kluba rade šta hoće i ponašaju se kao šerifi.
Treće divljanje u sezoni

Upravo zbog toga javnost s nestrpljenjem očekuje današnju sednicu Disciplinske komisije (12 sati), koja će na tapetu imati treće ovosezonsko divljanje „Manijaka". S obzirom na to da se incidenti iznova ponavljaju, nova novčana kazna više bi bila melem na ranu Sarajlija nego ozbiljno upozorenje Saveza na adresu aktuelnog šampiona.
Željini navijači počeli su da prave probleme već na premijeri sezone u Travniku. Na „Piroti" su polomili 74 stolice, a bezbednjak tima s „Grbavice" Dino Pekić pokušao je da se fizički obračuna s lokalnim novinarom koji je snimao nerede. Slučajno ili ne, delegat Goran Skoko u izveštaju nije naveo pomenuta dešavanja.
Već u drugoj rundi stradao je Borac. Banjalučani su ponovo „pretučeni" na terenu, Željin arbitar od poverenja Tomislav Čuić priznao je nepostojeći gol i tako rešio derbi, dok su navijači gostiju, „Lešinari", napadnuti na tribinama, uz tradicionalne povike „Ubij Srbina". Za ta dva incidenta kasa Željezničara ostala je lakša za samo 9.000 maraka.
I onda je na red došao okršaj sa Slavijom, lokalnim sarajevskim rivalom kojeg na „Grbavici", čini se, baš i ne smatraju dobrim komšijama. Opet su napadnute gostujuće pristalice, ka „sokolovima" su letele baklje i kamenice, gorela je i zastava Srbije, a sve vreme nisu prestajale nacionalističke uvrede na račun gostiju, pa i njihovog šefa struke Vlade Čapljića, koji je karijeru izgradio upravo u dresu Željezničara.
Pa komšije smo dočekali komšijski,a Bojac smo docekali kao i oni nas !! :mrgreen: :mrgreen:
Biće jos sezona za ovakve dočeke !! :D

Nikica

Post Postao/la Nikica » 06 sep 2012, 08:56

Pa nismo mi uletili na teren, pa na stadionu borca se pjeva da bosna nije njihova država i ne piše ovaj autor ništa o tom, a on bi da nas se kazne. Druga svar ja bi lično volio da nas kazne sa 5 utakmica kazne da se opametimo i da budemo na putu uništenja svog kluba jer će ga navijači uništi ovakvim ponašanjem.
Majstor Karatea

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 sep 2012, 10:59

'Desetorica koji dobacuju nisu ogledalo Željezničara'

http://www.r.a.d.i.o.sarajevo.ba/novost ... ljeznicara" onclick="window.open(this.href);return false;

''Ja to gledam iz navijačkog ugla. Navikao sam da ima ružnih stvari koje mi se govore, ali ako sjećate, stadion me pozdravio skandiranjem. Sada, nebitno je šta je bilo, ali ružno je da se dođe u situaciju da se o ovome razgovara, jer desetorica ljudi koji dobacuju nisu ogledalo kluba. Da, zapad je individualno psovao, a pravi navijači su me pozdravili. Smiješno je da išta komentarišem, jer ti isti koji su me psovali došli su da me potapšu po ramenu'', rekao je trener Slavije za Oslobođenje uz konstataciju da nije lijepo u isti koš stavljati 3.500 gledalaca koji su ga pozdravili, sa desetoricom onih koji su mu psovali.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 07 sep 2012, 18:00

BiH: Bukvić-željo=, Čolić-željo, Kvesić-željo, Sipović, Markić-zrinjski, Višć-prije željo, Stevanović-prije Borac, Bilbija-prije Borac, Grahovac-Borac, Bešić, Đurić. E sadea neka neko kaže da ui ovj ligi nema i nije bilo dobrih igrača.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 sep 2012, 18:03

FCS je napisao/la:BiH: Bukvić-željo=, Čolić-željo, Kvesić-željo, Sipović, Markić-zrinjski, Višć-prije željo, Stevanović-prije Borac, Bilbija-prije Borac, Grahovac-Borac, Bešić, Đurić. E sadea neka neko kaže da ui ovj ligi nema i nije bilo dobrih igrača.
Očigledno je odakle ih je najviše. Al' i to je Babo namjestio, dobar je sa Jagodićem. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 07 sep 2012, 18:06

Nij mi to bila namjera, na klupi su 3 momka iz velikana sa hadisona, već da vide ljudi da u našim klubovima ima potencijala.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 sep 2012, 18:07

FCS je napisao/la:Nij mi to bila namjera, na klupi su 3 momka iz velikana sa hadisona, već da vide ljudi da u našim klubovima ima potencijala.
Znam, svjestan sam toga, al mora se malo voda na svoj mlin okrenut. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.