Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasta
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la jasta » 15 okt 2024, 22:40

Riquelme je napisao/la:
15 okt 2024, 19:10
Ćavar izmislio fucu za ove bundes vezne u repki.

Kulašin i Ćorluka takođe u rotaciju.
+ Rijesiti drzavljanstvo Surdanovicu i Oreču.

Eto 5 dobrih za repku koji imaju kontinuitet igranja.
Onaj Ćavar što nije mogao biti ni na klupi u cvajti?
Da li o istom doktoru pričamo?

Jbo te Čavar.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 okt 2024, 22:41

Neki ljudi se ne snadju u inostranstvu, zivotom garantujem da raznorazni burnici, tahirovici i gigovici bi bili prosjek u plbih.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 15 okt 2024, 22:47

kempes je napisao/la:
15 okt 2024, 22:41
Neki ljudi se ne snadju u inostranstvu, zivotom garantujem da raznorazni burnici, tahirovici i gigovici bi bili prosjek u plbih.
Šta bolan ti garantuješ? Pa otprilike vrijediš koliko te plate, naravno da postoje izuzetci. Nisam protiv toga da se neko nadje i iz Premijer lige, specifičan igrač neki za koji selektor smatra da je potreban ali ljudi moji o kakvom kvalitetu vi pišete? Sve što valja iz ove lige to i ode. I to mole boga da se dokopaju neke rumunije, turska je premija a cvajta i takve lige često nedosanjan san. U našu ligu dodju neke bubanje, djordjevići, iz ž komšijskih ekipa pa dominiraju....

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 15 okt 2024, 22:53

Sjećam se kad se jednom furalo da je Cipetić iz Širokog odličan, dobra sezona, ovo ono....i hajde par tekmi je i počeo za repku, sve je lijepo dva meča, poslije se naravno ustanovi da je prosječni Čivić za dotičnog formula 1.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2024, 23:23

U selekciji koja je istrčala protiv Mađarske više od polovine igrača nikada – nikada! – nije slavilo pobjedu u dresu reprezentacije.

hahahahh, dodje Barišić pita starije kako je to pobijediti u reprezentaciji jer oni se sjecaju (ne racunam liht)

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 15 okt 2024, 23:32

fanatik19 je napisao/la:
15 okt 2024, 20:42
Sta kaze Vico, imamo dugorocni plan sa selektorom. Sto ga sa Petevom niste imali?
Zato što sa Petevom ne bi imao podršku javnosti u slučaju serije negativnih rezultata i stolica bi se tresla kao što se tresla na sve moguće načine.

Sada, imaš siguran posao i ti zajedno sa Barbarezom i rezultat ne igra vise nikakvu ulogu jer gradiš "na četiri godine".

Odličan manevar u strateškom smislu...

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 15 okt 2024, 23:36

NoDi80 je napisao/la:
15 okt 2024, 20:18
Kako nema igre zabili smo 3 gola Njemackoj i Nizozemskoj u 2 utakmice
U zadnje 3,4 godine Nizozemska je primila 2 gola samo od Italije, Argentine, Njemacke, Francuske,Danske, Austrije, Engleske, Hrvatske i BiH, a odigrali su jedno 30 utakmica

Evo
BiH Madjarska 0:2
66% / 34 %
12 / 12 sutevi
3 / 5 u okvir
Ima igre nema rezultata zbog lose realizacije
Ima igre jer jer promijenio sistem. Klasičan 5-3-2 je vazdan imao suprotne vrijednosti od tih iznad uz dva šuta u okvir gola.

Inače, sve te statistike padaju u vodu ako ti ne postigneš ono što želiš a to je pozitivan rezultat u konačnici.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 okt 2024, 23:47

Zglavkar je napisao/la:
15 okt 2024, 22:26
Iskreno meni je to što se od svih mogućih utakmica baš jučer odlučio odjednom da mijenja na 2 igrača nazad prva prava zamjerka. Sudari sa Mađarskom su bile praktično jedine bitne utakmice gdje trebamo izvesti ono najbolje što možemo, nije ni mjesto ni vrijeme da isprobavaš nešto što ekipa nije igrala otkako si selektor.

Ali eto, što je bilo bilo je. Naučili smo lekciju da dok štoperi ne budu imali bar 10-15 utakmica zajedno, i dok ne izmislimo dobrog defanzivca u veznom redu, moramo s trojicom nazad, samo mislim da smo tu lekciju mogli jeftinije platiti da smo eksperimentisali protiv Njemačke.

Meni je najgore što nikako da se isprofilira neki vezni red koji ima smisla i za koji možemo reći da je to otprilike najbolje što imamo.
Burnić ti odigra jednu utakmicu na beku skroz dobro, sljedeću utakmicu u veznom redu katastrofa. Huseinbašić bio neloš prošlo okupljanje, sad se nije vidio. Tahirović prošli put izgledao kao amater, sad bio možda i najbolji u vezi. Gigović toplo-hladno, Bašić i Šarić slični. Esmir OK ali 0 defanzivnih sklonosti i ne koristimo njegovu primarnu poziciju. Ti sad budi pametan i skontaj ko treba biti ta neka "glavna" trojka na sredini terena, ja sam zbunjeniji nego prije ove dvije utakmice.
442 romb ima neke osnove da se proba a nismo imali bolje situacije u Ligi Nacija od ove utakmice. Ispostavilo se da je i ta najbolja prilika u LN ustvari losa prilika. I sam sam prizeljkivao da probamo i to ali sam bio svjestan da bi se moglo pretvoriti u autoput prema odbrani.
Razlog vise da se proba je sto nama dosta stvari fali u toj 3 5 2, nije da smo se ubili za tu formaciju i ovi genijalci sto to isticu nisu otkrili toplu vodu kao sto misle vec nam jednostavno godi dodatna glava u odbrani.
Protiv Madjarske u gostima se vidjela ta brojcana nadmoc, sta god da su pokusali nije proslo prvenstveno jer ih je hronicno bilo manje u napadu nego nas u odbrani.

Ova 4312 jeste "normalnija" za odbranu ali je nenormalnija za vezni red. 2 vezna igraca ce tu uvijek biti zakucana za stranu u fazi odbrane jer mora neko pokrivati protivnickog beka kad pomaze krilu u napadu.

Eventualno bi mogli probati nesto s jednim napadacem ali trebaju velika muda i jaka ideja u veznom redu da se uopste usudimo jednog od 2 najbolja igraca (Dzeko ili Demirovic) zakucati za klupu.

Za vezni red sam isto pomislio kao i ti, nocna je mora to za uigravati koliko osciliraju u formi. Najgore sto su gotovo svi isti tip igraca, nemamo nijednog destruktivca a od klasicnog ofanzivnog veznog ostaje samo Hajradinovic koji je go qurac. Mozda i on procepi ali mrka kapa. Jedna od ideja bi mogla biti probati tu Esmira da vidimo kako bi se snalazio.
Jedino mi se Saric i Tahirovic, svaki na svoj nacin, cine kao nesto novo u veznom redu, ali bas su njih dvojica najocajniji u klubovima.

Mozda je rijesenje da se zavuku u Spahicevu svesku igraca i pozovu bilo sta sto moze trcati i udarati po sredini ne bi li rodili defanzivnog veznog ko sto smo onomad Adnana Zahirovica.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 15 okt 2024, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 okt 2024, 23:47

Dzaba gomila igrace kad nema koristi za pocetak treba Burnica Hajradinovica maknut sa spiska a zatim trojicu stopera smanjit Katic Mujakic i Radeljic na samo 1 i trazit mladja godista pokusavat uigrat inace ovo je propast pogotov sto na losu igru mijenja beka za beka totalno nemaju viziju sta kako

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 okt 2024, 23:52

zgembo89 je napisao/la:
15 okt 2024, 23:47
Dzaba gomila igrace kad nema koristi za pocetak treba Burnica Hajradinovica maknut sa spiska a zatim trojicu stopera smanjit Katic Mujakic i Radeljic na samo 1 i trazit mladja godista pokusavat uigrat inace ovo je propast pogotov sto na losu igru mijenja beka za beka totalno nemaju viziju sta kako
Za tu izmjenu nemam drugog objasnjenja nego da su Jusufu dali jasna uputstva i zadatke sta i kako da igra a on ih nije yebavo ni 2% i zato ga odmah mijenjali.
A sve se cini da je tako jer je rekao da je formaciju podredio njemu i Hajradinovicu. Kud i njega ne izvede na poluvremenu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 15 okt 2024, 23:58

Onog trenutka kada klupira Dzeku i pocne podredjivati formaciju igri bez Dzeke, od mene ima jos jacu podrsku.

Lewandowski veceras s klupe ali naseg Edina ne smije niko sjesti na nju. A puno bi nam vise donio svjez s klupe.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 okt 2024, 00:09

killafrommanilla je napisao/la:
15 okt 2024, 23:58
Onog trenutka kada klupira Dzeku i pocne podredjivati formaciju igri bez Dzeke, od mene ima jos jacu podrsku.

Lewandowski veceras s klupe ali naseg Edina ne smije niko sjesti na nju. A puno bi nam vise donio svjez s klupe.
Pisao sam vec da je to jedna od zamjerki.
Najavio je 361 kada je sjeo na selektorsku stolicu i onda zbog Dzeke promijenio vec protiv Nizozemske u gostima.
Mi 10x bolji presing igramo bez Edina u sastavu.
Sve ok, on je klasa, jos uvijek igra na nivou, ali ekipa trpi ma kako to čudno zvučalo.
U Nizozemskoj i protiv Njemačke je Dzeko morao početi s klupe. Morao.
Ne moze on 2 utakmice iznijeti u 3 dana kao starter, nema šanse. Pogotovo ne na ovom nivou LN. Pa Demirovic ne moze.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 okt 2024, 01:04

Mislio sam da ima nade za ovu ekipu al kad sam vidio da se Ajdin Hasic priziva kao neki mesija shvatio sam u kakvom smo qrcu. Taj mi je plesao po zivcima svako kolo dok je igrao za Sarajevo a prizeljkuju ga u repki. :rol:

Kad ste pisali Hasic ja mislio neki drugi 18-19 godina ovaj mi ni na kraj pameti nije bio. :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 16 okt 2024, 01:52

Treba odabrati jednu formaciju i probavati je sa istim igračima par utakmica. A ne ovako sad 3-5-2, sad 5-3-2, pa 4-4-2, pa onda 3-6-1, pa Dedić lijevo, pa desno, pa Burnić Gazibegović Huseinbašić... ne znaju ni oni šta s njima, kuda i kako... 😅 Ovako smo protraćili 5-6 utakmica sa najtežim mogućim protivnicima, a nit smo zategnuli odbranu, niti smo našli smisao ovom tragikomičnom veznom redu. O Barbarezu treba suditi tek kad krenu kvalifikacije za SP ali ovo fakat ne ulijeva nikakvo povjerenje.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 16 okt 2024, 06:27

Hoće moći jedna prijateljska sa Kuvajtom, Gibraltalom ili San Marino? Obradujte napacen narod !

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 okt 2024, 08:59

Meni dvije stvari smetaju kod Barbareza i zato nema moju podršku:

1. Karijeru je završio 2008. godine i od tad nije vodio ni futsal klub, kamo li neki fudbalski klub. Nije se dokazao kao trener nivoa za premijerlige, a dobio je priliku da vodi reprezentaciju.

2. Nedosljednost. Riješiš se "menađerskih" igrača kao i onih čije se porodice miješaju u formacije i biranje igrača, ali ostaviš Hajradinović jer je kao on nazvao i žena mu obrisala post. Hoću kao biti strog, ali samo na onima koji nisu jarani Edinu Džeki.

Iskreno, puno više smrdi nego što miriše. Izjavama i djelima će uništiti reputaciju koju je stekao kao igrač. Da ne pričam o tome da nikada nisu prekinuli provode naših reprezentativaca i kako se ne trenira u Zenici samo zbog tog razloga. Naravno, on se pere drugim izgovorima.
Celik!3,2,2.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 okt 2024, 09:34

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 okt 2024, 08:59

1. Karijeru je završio 2008. godine i od tad nije vodio ni futsal klub, kamo li neki fudbalski klub. Nije se dokazao kao trener nivoa za premijerlige, a dobio je priliku da vodi reprezentaciju.

2. Nedosljednost. Riješiš se "menađerskih" igrača kao i onih čije se porodice miješaju u formacije i biranje igrača, ali ostaviš Hajradinović jer je kao on nazvao i žena mu obrisala post. Hoću kao biti strog, ali samo na onima koji nisu jarani Edinu Džeki.

Iskreno, puno više smrdi nego što miriše. Izjavama i djelima će uništiti reputaciju koju je stekao kao igrač. Da ne pričam o tome da nikada nisu prekinuli provode naših reprezentativaca i kako se ne trenira u Zenici samo zbog tog razloga. Naravno, on se pere drugim izgovorima.
1. "Stalno razgovaramo, tražimo najbolje rješenje...", ne vodi ON reprezentaciju, nego ONI.

2. Cista pretpostavka za koju nemaš nikakvo utemeljenje. Evo ja sam 100% siguran da njegovo pozivanje nema veze s Dzekom. Hajradinovic ima veliku želju da igra za reprezentaciju i zbog toga je nazvao nakon što je uvidio pogrešku. To je urnek. Drugima se očito ne igra ili su kukavice da reaguju ili misle da su Bogom dani da igraju.

Zadnji dio je imputiranje laži covjeku. Kako njemu tako i Savi, Kodri i da ne nabrajam. Eto niko od njih neće u Zenicu iako tamo valja po tvojoj prici. Hajde molim te.

Što se tice osvrta na izjave - jedino tu ti tvoj post ima smisla. Puno priča i nema osjećaja kada je pametnije presutiti neke stvari. Valjda ga neko posavjetuje.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 16 okt 2024, 09:38

@hurem, brate...jesi li se barem malo zabrinuo, kao ja od preksinoc, da ovo nece izaci na dobro?:-)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 okt 2024, 09:44

hurem je napisao/la:
16 okt 2024, 09:34
AllGunsBlazing je napisao/la:
16 okt 2024, 08:59

1. "Stalno razgovaramo, tražimo najbolje rješenje...", ne vodi ON reprezentaciju, nego ONI.

2. Cista pretpostavka za koju nemaš nikakvo utemeljenje. Evo ja sam 100% siguran da njegovo pozivanje nema veze s Dzekom. Hajradinovic ima veliku želju da igra za reprezentaciju i zbog toga je nazvao nakon što je uvidio pogrešku. To je urnek. Drugima se očito ne igra ili su kukavice da reaguju ili misle da su Bogom dani da igraju.

Zadnji dio je imputiranje laži covjeku. Kako njemu tako i Savi, Kodri i da ne nabrajam. Eto niko od njih neće u Zenicu iako tamo valja po tvojoj prici. Hajde molim te.

Što se tice osvrta na izjave - jedino tu ti tvoj post ima smisla. Puno priča i nema osjećaja kada je pametnije presutiti neke stvari. Valjda ga neko posavjetuje.
1. Kakve ovo veze ima sa cinjenicom da u "karijeri" (a trenerske karijere prvo nema) nije ni pjetlice vodio? Nije ovo nesto sto cemo uzimati po svom nahodjenju, vec je cinjenica da nema sekunde staza u trenerskom poslu. A ako ces bas o oni, i oni su isti. 0 trenerskog iskustva.

2. Opet cinjenica da je Hajradinovic jaran Dzekin, kao sto je u svoj vakat bio i Ibricic. Cinjenica je da se od svih ljudi Belma oglasavala i cinjenica je da je on naveo bas to kao razlog za nepozivanje odredjenih ljudi.

I da, nije uopste imputiranje lazi. Ne znas citati. Poenta je da niko ne smije protiv igraca i da ne smije napraviti karantin. Spomenuo je to Lulic jednom i ocigledno je da se takav stil igranja u reprezentaciji nastavlja iako Sergej gura kao neku disciplinu. Zenica je nebitna, bitno je to sto NSBiH ima trening centar u Zenici koji igraci izbjegavaju jer ne mogu izlaziti kao u Sarajevu, a Sergej ih brani izjavama kako je taj trening centar neuslovan.

Ljigavac obicni.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 16 okt 2024, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 okt 2024, 09:46

babino je napisao/la:
16 okt 2024, 09:38
@hurem, brate...jesi li se barem malo zabrinuo, kao ja od preksinoc, da ovo nece izaci na dobro?:-)
Pa ako nastavi s ovakvim izjavama protiv svojih igraca i harikirijem kao protiv Mađarske, onda treba biti zabrinut.
Treba i njemu savjetnik i psiholog, ne samo igračima.
Do Mađarske sam vidio neki smisao, s Mađarskom je sve palo u vodu.
Za pocetak nek manje blati svoje igrače i bude mudriji.

Ja sam za njega i ovaj strucni stab prije svega zbog dovođenja potencijalnih i tog nekog sistema u svim selekcijama, platforme i sl. Tu je glavni razlog moje podrške.
LN nije neko mjerilo. U kvalifikacijama za SP možemo suditi. Sad ce to. Samo da ne bude prva utakmica protiv nosioca grupe :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: forgempp, MostarskiSin i 13 gostiju.