SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 okt 2013, 11:19

ove ekipe ce biti u prvim sesiru......hajmo raja, koga bi voljeli izvuci iz tog prvog sesira?

Španiju, Urugvaj, Njemačku, Argentinu, Brazil, Švicarsku, Belgiju ili Kolumbiju?

sto se mene tice, samo NE Spaniju i Belgiju! :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:21

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:ove ekipe ce biti u prvim sesiru......hajmo raja, koga bi voljeli izvuci iz tog prvog sesira?

Španiju, Urugvaj, Njemačku, Argentinu, Brazil, Švicarsku, Belgiju ili Kolumbiju?

niko još ne zna ko će biti u prvom šeširu, zato lakapo

a ja bi najradije brazil, ali i sanmarino i lihtenštajn su OK :mrgreen:

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 17 okt 2013, 11:24

Kao sto vidite na ovoj igrici o izvlacenju Rusija je u ovom trecem potu , pa Urugvaj ako prodje baraz ( a vjerovatno ) oni upadaju kao nosioci , a jedna evropska repka ulazi u ovaj Africko -Juzno americki sesir , valjda to necemo mi jer bi onda mogli biti u grupi sa Brazilom / Argentinom kao nosiocima te vamo sa Holandijom , Portugalom , Englezima ...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 okt 2013, 11:25

Ako budu ove reprezentacije onda bih najvise volio Svicarsku i Belgiju.

Urugvaj i Kolumbiju ne jer ce imati bruku navijaca i igra se dole, Argentina i Brazil isto, a i prejaki su. Kako je samo Brazil dole odigrao na kupu Konfederacija. A Njemacka i Spanija su isto prejake repke. Mada moramo dobiti nekog jakog.

Ali postoje fine sanse da dobijemo dvije ekipe iz SJ.Amerike, Azije, Afrike i Australije i onda protiv njih se svih moze igrat. Znaci uvjeren sam da sa ta 4 kontinenta mozemo protiv svih. Samo su nam problemi EU velesile od kojih cemo neke izbjeci kao sto su Holandija, Italija, Francuska? Portugal? A i dole 4-5 ovih jakih repki iz Juzne Amerike. Ostale sve mozemo...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:26

ah, evo napisala je FIFA nešto:

The distribution of teams in Pot 1 for the World Cup Final Draw on 6 December is as follows: Brazil, together with Spain, Germany, Argentina, Colombia, Belgium and Switzerland are definitely in Pot 1. If Uruguay win the intercontinental play-off against Jordan, they will also go into the first pot. However, if Jordan win, the decimal points difference between the Netherlands (1135.95) and Italy (1135.61) will see the Dutch take the last place in Pot 1.

Italijani ukakili pravo protiv Jermenije :D

Brazil, Španija, Švabe, Argentina, Kolumbija, Belgija i Švica + Urugvaj ili Holandija
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 17 okt 2013, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2013, 11:27

jestamaji je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:ove ekipe ce biti u prvim sesiru......hajmo raja, koga bi voljeli izvuci iz tog prvog sesira?

Kako ne zna? Zna se. Ako se Urugvaj ne kvalifikuje, na njihovo mjesto dolazi Holandija. To jos jedino nije sigurno iako se ocekuje da ce Urugvaj proci baraz.

Brazil nikako, sudije ce im navlaciti ako bude trebalo, a najgore je sto nece ni trebati. :D
Svicarsku bi ja.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 17 okt 2013, 11:28

BHRT vlasnik ekskluzivnih prava prenosa SP u Brazilu!

Iskreno ovo iznad je po meni razocaravajuce, jer imaju veoma solidan budget, zapravo malo manji od FTV-a (koji ujedno ima najveci u BIH, prema podacima koji su bili predstavljeni o javnim servisima nedavno), a niti jedni ni drugi nisu u stanju svog signal prebaciti na digitalni. Davno je po meni FACE TV HD pretekao nas glavni javni servis, a ako budu i oni radili sljedece kvalifikacije, realno treba se buniti. Oni nama daju prenos 4:3 rezoluciju a zivimo u 21 vijeku. Pa ovo da nije smijesno, bilo bi zalosno. :? :?

Eto jedino ce ih sada iz Brazila izvlaciti sto ce se raditi prenosi u 16:9 rezoluciju sa HD-om, pa ce dobijati sliku od TV kuca koje rade prenose.

Sto se tice grupa, jbg, evo tek sada vidjet da smo u zadnjem sesiru. Jbg, prvi put na nekom ovakvom takmicenju, teska srca moram istaci, da pored sve dobre volje, ipak mislim da ce ovo biti nasa kratka avantura ili ekskurzija. Kako god da se okrene, ja sam prezadovljan da smo se uopste plasirali. :D

EDIT: Samo da se jos malo navodezem po pitanju Juzno Americkih ucesnica na ovom SP-u. Iskreno, pratio sam dosta ove godine njihove kvalifikacije, i moram istaci da cemo se mi tesko sa ovom nasom taktikom mozemo nositi sa njihovim igrama i posebnom fizickom spremenom. Ako imate vremena, pogledajte (Columbia vs Chile (3:3), pa ovi sto su pretrcali za jedan mec, mi nismo cijele kvalifikacije. Dakle, ako zelimo se nadmetavati sa njima, ove nase dubinske lopte moramo izbaciti, jer ovdje jednostavno ljudi igraju na kontre, gdje ce nas unistiti. Mi moramo spustiti loptu dole, pokusati na sut sa distance, i na izbacivanja krila, a ako budemo opet igrali na dubisnke kao ove cijele kvalifikacije, nece nam se pisati dobro. Mozda najbolji primjer, kako bi mi trebali igrati mozete pronaci u mecu (France vs Bih (1:1)). Sa ovim Africkim i zemljama iz Okeanije, tu smo bare-bare, pa imamo neke sanse opet da ne zavrsimo zadnji u grupi.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 17 okt 2013, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:32

SamoZeljo je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:

Kako ne zna? Zna se. Ako se Urugvaj ne kvalifikuje, na njihovo mjesto dolazi Holandija. To jos jedino nije sigurno iako se ocekuje da ce Urugvaj proci baraz.

Brazil nikako, sudije ce im navlaciti ako bude trebalo, a najgore je sto nece ni trebati. :D
Svicarsku bi ja.

de ne pretjeruj, zna se tek od prije pola sata (tek sam sada vidio link). FIFA do sada nije još nikada 100% zvanično objavila da će ići samo na osnovu CocaCola rang liste
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 17 okt 2013, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 17 okt 2013, 11:32

prvo se malo raspitaj o načinu ždrijeba pa komentariši. ako si u posljednjem šeširu ne znaći da ces dobiti tri vrhunske ekipe u grupi.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2013, 11:34

jestamaji je napisao/la:de ne pretjeruj, zna se tek od prije pola sata (tek sam sada vidio link). FIFA do sada nije još nikada 100 zvanično objavila da će ići samo na osnovu CooaCola liste
To sto ti nisi znao je tvoja stvar, ja sam znao ima nekoliko dana.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:37

SamoZeljo je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:de ne pretjeruj, zna se tek od prije pola sata (tek sam sada vidio link). FIFA do sada nije još nikada 100 zvanično objavila da će ići samo na osnovu CooaCola liste
da, nazvao te Blatter Sepp :mrgreen:

priča se o tome već dugo, ali FIFa nije nikada ni na jednom dokumentu to zvanično objavila. očito su čuvali sebi neku rezervnu varijantu. ali neka, sad će nastati frka kad nekome velikom italija upadne u grupu :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:40

prema ovoj listi (u slučaju prolaza urugvaja) mi ne bi trebali ni u kom slučaju biti ta reprezentacija koja ide u treći šešir (iza nas su Rusi, i 6 timova iz baraža) ... valjda nas neće FIFA sj.ebati
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 17 okt 2013, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2013, 11:44

jestamaji je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
da, nazvao te Blatter Sepp :mrgreen:

priča se o tome već dugo, ali FIFa nije nikada ni na jednom dokumentu to zvanično objavila. očito su čuvali sebi neku rezervni varijantu. ali neka, sad će nastati frka kad nekome velikom italija upadne u grupu :mrgreen:
Hajde, ne cjepidlaci bezze o zvanicnom i nezvanicnom dokumentu. Zar je tako tesko priznati da nesto nisi znao iako drugi jesu? :) Znalo se ima 7 dana da ce izvlacenje biti po novoj FIFA listi a ne kao nekad prije, da se gleda ko je sta i koliko osvojio. Zvanicno se znalo.
I lista je vise manje bila poznata. U Holandiji su znali da ce u slucaju da pobijede Madjarsku i Tursku morati sacekati sta ce biti sa Urugvajom. Znaci, prije zadnje dvije tekme su oni znali da ce im Urugvaj biti smetnja. ;)

Meni, kao Bosancu se naravno ovo svidja jer Bosna ovako ima priliku biti i u prvom sesiru, ali ne sada, za 4 godine aBd inshallah. :D

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 okt 2013, 11:46

Losa vijest, nemaju ni infrastrukturu ni kadar da ovo urade strucno ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:48

cjepidlaka ili ne, nije se znalo, ali se pričalo da bi moglo biti tako. ma znaš kako FIFA fercera :mrgreen:

ma čovječe ovo je genijalno. pošto ide po rag listi mi smo sto posto u evropskkom šeširu, dakle u fer poziciji! ali ja bi bez obzira na to neku mrak grupu sa Brazilom i Drogbom itd itd

ma joj oće se talijani obradovat ... da znam talijanski sve bi njihove novine i stranice ovih dana pročitao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 okt 2013, 11:50

jestamaji je napisao/la:prema ovoj listi (u slučaju prolaza urugvaja) mi ne bi trebali ni u kom slučaju biti ta reprezentacija koja ide u treći šešir (iza nas su Rusi, i 6 timova iz baraža) ... valjda nas neće FIFA sj.ebati
Da, ta reprezentacija koja bude u sesiru koji nije nositeljski i evropski bi iz evrope mogla dobiti tesku grupu. Vjerujem da nece nas u tu grupu, i da ce najlosija po listi upasti u tu grupu (vjerovatno s Juznom Amerikom i Afrikom, jer njima fali jedna)

Samo su ih Talijani i Holandjani sjebali totalno, kome dodju u grupu prvom i ostalima bit ce zeznuto, mada nikad se ne zna, kako su samo Holandjani lose igrali zadnje evropsko, uvijek neko podbaci.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2013, 11:55

jestamaji je napisao/la:cjepidlaka ili ne, nije se znalo, ali se pričalo da bi moglo biti tako. ma znaš kako FIFA fercera :mrgreen:

ma čovječe ovo je genijalno. pošto ide po rag listi mi smo sto posto u evropskkom šeširu, dakle u fer poziciji! ali ja bi bez obzira na to neku mrak grupu sa Brazilom i Drogbom itd itd

ma joj oće se talijani obradovat ... da znam talijanski sve bi njihove novine i stranice ovih dana pročitao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Znalo se, ja sam znao ima 7 dana. ;) :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 11:56

SamoZeljo je napisao/la: Znalo se, ja sam znao ima 7 dana. ;) :mrgreen:
:mrgreen:

joj da oće italijani švabama u grupu, što bi to bilo dobro :mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 okt 2013, 12:02

slika

U porodilištu sinoć je rođeno 18 beba - 11 Vedada i 7 Vedada! :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 okt 2013, 12:05

Za manje od 2 dana smo 21 str. ispisali, ima ova teme potencijala :mrgreen:
Mogu zamisliti koliko ce se ispusati do pocetka SP :D

Kad bi jos kosarkasi dobili WC za SP u Spaniji, kako bi to bilo merak 8-)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Rosicky i 13 gostiju.