Logikom da je dijaspora upućenija u onlajn kupovanje, karata posebno. Ne kažem da kod nas nije zastupljeno onlajn kupovanje, ali su napredniji od nas po tom pitanju.tuzlak1987 je napisao/la:Kojom logikom bi popusili? Evo prvi bih ja profitirao jer mi se ne ceka u redovima, uzeo bih ja uzeo sebi i jos nekom te dvije karte. Ovako nikom od nas se ne ceka u redovima jer tu nema nikakvog standarda. Ajd sto cekas, nego se neko iznervira psuje ti, mozda dobijes i sljagu koju i na kraju opet nisi siguran za kartu. U tim redovima ljudi pokazuju svoje najgore osobine...Coraco je napisao/la:Mislim da bi sa uvođenjem onlajn prodaje karata, tek onda popušili za karte od dijaspore![]()
Svejedno nam nema promjene dok se ne poveća kapacitet stadiona i smanji cijena ulaza.
Sto je pozitivno sa online je to da ti bez pola muke uzmes kartu, da pare uredno prodju kroz sistem, da pri tome ne izgubis 12-24 sati, da nema nerviranja i konflikta, da nema korupcije. Karta koju uzimas, uzmes je po fiksiranoj cijeni i svako je za npr zapad uzima po toj cijeni. Sve se moze napraviti pa i to da jedna osoba uzme odredjen broj karti. Uglavnom sistem bi 100% ispotovao ovo za dvije karte i nne bi nikog prevario, dok je pitanje jel ove zenturace sa srednjom skolom daju svima po dvije karte. Cisto sumnjam, njih mozes kupit za 2 cenera, a sistem ne mozes
Može se i taj sistem zeznuti, tebe jedinog u porodici zanima da odeš na utakmicu i naručiš za sebe dvije karte, pa onda na majčino, očevo, djed, nena, tako ta bliža familija koja je punoljetna a ništa im te karte ne znače. Legalno varanje sistema.