BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

Coraco
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la Coraco » 20 avg 2013, 21:33

tuzlak1987 je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Mislim da bi sa uvođenjem onlajn prodaje karata, tek onda popušili za karte od dijaspore :mrgreen:
Svejedno nam nema promjene dok se ne poveća kapacitet stadiona i smanji cijena ulaza.
Kojom logikom bi popusili? Evo prvi bih ja profitirao jer mi se ne ceka u redovima, uzeo bih ja uzeo sebi i jos nekom te dvije karte. Ovako nikom od nas se ne ceka u redovima jer tu nema nikakvog standarda. Ajd sto cekas, nego se neko iznervira psuje ti, mozda dobijes i sljagu koju i na kraju opet nisi siguran za kartu. U tim redovima ljudi pokazuju svoje najgore osobine...

Sto je pozitivno sa online je to da ti bez pola muke uzmes kartu, da pare uredno prodju kroz sistem, da pri tome ne izgubis 12-24 sati, da nema nerviranja i konflikta, da nema korupcije. Karta koju uzimas, uzmes je po fiksiranoj cijeni i svako je za npr zapad uzima po toj cijeni. Sve se moze napraviti pa i to da jedna osoba uzme odredjen broj karti. Uglavnom sistem bi 100% ispotovao ovo za dvije karte i nne bi nikog prevario, dok je pitanje jel ove zenturace sa srednjom skolom daju svima po dvije karte. Cisto sumnjam, njih mozes kupit za 2 cenera, a sistem ne mozes
Logikom da je dijaspora upućenija u onlajn kupovanje, karata posebno. Ne kažem da kod nas nije zastupljeno onlajn kupovanje, ali su napredniji od nas po tom pitanju.
Može se i taj sistem zeznuti, tebe jedinog u porodici zanima da odeš na utakmicu i naručiš za sebe dvije karte, pa onda na majčino, očevo, djed, nena, tako ta bliža familija koja je punoljetna a ništa im te karte ne znače. Legalno varanje sistema.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 avg 2013, 21:35

Neutral je napisao/la:Najviše će izbjeglica biti na stadionu, baš kao i po običaju. Izbjeglice su drugi naziv za dijasporu, nisam ništa slagao, niti vrijeđao ako bi neko slučajno pomislio na to.
Pa da, gdje ćeš ti to raditi.
Izašao nekad pred Bilino, vodio neku anketu, služio se statistikama ili slično? Pobogu, kako znaš? I da je tako, ko ti je kriv? Karte skupe? Ma daj...
Još nešto (kad već lupetaš), koliko si ti dugo bio izbjeglica? I usput se nisi smatrao dijasporom.

Ljudi koji su napuštali Koševo nešto ranije su mahom iz udaljenih dijelova (100, 200 i više kilometara od Sarajeva) i mahom su to radili da bi izbjegli gužvu (daleko važnije za sve strane od davanje neke podrške na prix-meču, gdje je ionako atmosfera u drugom poluvremenu jako opala, kako i sama igra).
To nema neke pretjerane veze sa dijasporom (lično sam isto uradio, a nisam pečalbar :mrgreen: )
Kako neki olako naoštre kandže (tipkovnicu) da popljuju, nevezano da li su direktni sudionici nekog događaja ili je to bilo samo nakrivljeno uho u nekoj od brijačnica...
Benjo_AFC86 je napisao/la: A onda isti ti što govore napuste stadion. Eh to nisu pravi navijači, tj to nisu nikakvi navijači.
Tako je majstore. Fotelja navijači su pravi. :D
Pirke je napisao/la:Dijaspora versus Anti-Dijaspora, round 25 642.
:mrgreen:
'aman su i ovaj put ostavili malo pineza. treba taj bijes negdje prosuti.
Vom Jäger zum Gejagten

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 20 avg 2013, 21:50

Coraco je napisao/la:Može se i taj sistem zeznuti, tebe jedinog u porodici zanima da odeš na utakmicu i naručiš za sebe dvije karte, pa onda na majčino, očevo, djed, nena, tako ta bliža familija koja je punoljetna a ništa im te karte ne znače. Legalno varanje sistema.
Lagano je to sprijeciti:

Ime na kreditnoj kartici kojem su kupljene karte je isprintano na obadvije rezervisane karte.

Pri ulaskom na stadion, osoba koja je kupila karte pokaze izkaznicu, redar provjeri ime na izkaznici i na kartama, i to je to.

I jos dodas jedinstveni QR code na karti koji se skanira pri ulaskom na stadion da se sprijeci kopiranje karata.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 20 avg 2013, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 20 avg 2013, 22:00

Da sumiramo

Ljudi izlaze sa stadiona kad repka gubi: f…ing dijaspora
Nije dovoljno karata odstampano: f…ing dijaspora
Cekam satima u redu za karte: f….in dijaspora
Tapkarosi gule raju: f…ing dijaspora
Nemozemo kupovati karte onlajn: f…ing dijaspora
Rifat se jos nije makeo iz kuhinje: f…ing dijaspora

Vedo, Miske, Pjana zabijaju: …….

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 20 avg 2013, 22:03

Zna li neko kada je nestalo karti u Zenici?Ja sam kupio negdje oko 2 i kupio 2 juga,samo su oni i bili u to vrijeme a ostalo joj mozda jos 15 karti da proda od onoga sto sam ja vidio...

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 20 avg 2013, 22:09

Pirke je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Može se i taj sistem zeznuti, tebe jedinog u porodici zanima da odeš na utakmicu i naručiš za sebe dvije karte, pa onda na majčino, očevo, djed, nena, tako ta bliža familija koja je punoljetna a ništa im te karte ne znače. Legalno varanje sistema.
Lagano je to sprijeciti:

Ime na kreditnoj kartici kojem su kupljene karte je isprintano na obadvije rezervisane karte.

Pri ulaskom na stadion, osoba koja je kupila karte pokaze izkaznicu, redar provjeri ime na izkaznici i na kartama, i to je to.

I jos dodas jedinstveni QR code na karti koji se skanira pri ulaskom na stadion da se sprijeci kopiranje karata.
Mislim da to ne bi baš išlo, to da se imena pišu na kartu. Lični podaci. Sad malo gledam kako to izgleda na karti FC Barcelone, nema nigdje ličnih podataka.

Ali evo, moglo bi biti nešto od onlajn prodaje, sjetili se :D

Reprezentacija tačka ba portal saznaje kako bi ovo mogao biti posljednji put da se prodaja ulaznica realizira na ovaj način, te kako je već spremna platforma koja će omogućiti kupovinu putem interneta, odnosno online kupovinu ulaznica za utakmice naše reprezentacije.

Navodno, sistem bi mogao biti prvi put isproban u oktobru kada ćemo u Zenici ugostiti ekipu Lihtenštajna.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 20 avg 2013, 22:20

Eto nam stadion od 13 000 sjedecih mjesta pokvari raspolozenje zbog karata pred svaku utakmicu.
Ja nemam ljutnju neku u sebi da bacam hejt u postovima, jer jednostavno sam znao da nema sanse da dodjem do karte.

Sad ispitivati i mjeriti ljubav prema B i H je djetinjasto.
Dijaspora ovo, dijaspora ono.
Ali mogu vam reci ovo, da oni koji stvarno vole B i H, ne zive u njoj od rata, a odrasli su na nasim selima (poznajemo ih svi sigurno nekoliko ) u godini najvise vole dane koje provedu u Bosni.
Da im Bosna nedostaje.

Na stranu sto sad oni sinove imaju sa frizurama El Sharafija, super skupom odjecom i nepoznavanjem nase drzave pa dodju ovdje i glume neki Zapad.
Tako se tamo zivi i djetetu ne gine da odraste ko debil kad ima najskuplji mobitel sa 4 godine.

Tapkarosima noge polomiti treba ...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 20 avg 2013, 22:24

Coraco je napisao/la:
Pirke je napisao/la: Lagano je to sprijeciti:

Mislim da to ne bi baš išlo, to da se imena pišu na kartu. Lični podaci. Sad malo gledam kako to izgleda na karti FC Barcelone, nema nigdje ličnih podataka.
Ja ti predlazem kako mozes "patchirati" problem.

A rijesiti ga mozes lagano sa QR ili bar kodom. :)
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 20 avg 2013, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 20 avg 2013, 22:54

Ne znam da li je već neko postavio ali evo
Navijači posljednji put čekali u redovima! Ubuduće ulaznice za Zmajeve kupujemo putem interneta!

Više od dvanaest sati čekali su pojedini navijači u redovima na ulici bez mogućnosti odlaska po hranu, vodu ili u toalet, kako bi kupili ulaznice za kvalifikacionu utakmicu između BiH i Slovačke.

Tradicionalno najveći interes za ulaznicama bio je zabilježen u Sarajevu i Zenici, gdje su kupci, možemo slobodno reći, čekali u neljudskim uslovima, samo kako bi se domogli ovog izuzetno vrijednog komada papira, za koji se procjenjuje kako će u privatnoj prodaji dosezati i desetorostruke iznose od početnih.

Reprezentacij.a.ba portal saznaje kako bi ovo mogao biti posljednji put da se prodaja ulaznica realizira na ovaj način, te kako je već spremna platforma koja će omogućiti kupovinu putem interneta, odnosno online kupovinu ulaznica za utakmice naše reprezentacije.

Navodno, sistem bi mogao biti prvi put isproban u oktobru kada ćemo u Zenici ugostiti ekipu Lihtenštajna.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 avg 2013, 22:55

Nisam dijaspora ali bih automatski banovao svakog forumaša koji u negativnom kontekstu spomene našu dijasporu (iako ima čobana i u dijaspori ali kao da ih i nama ovdje fali). Kao prvo, dijaspori se može zahvaliti što je ova država još ekonomski živa jer da nema eura koje donosi dijaspora poodavno bi mi ovdje travu pasli.

Sa sportskog aspekta dijaspori možemo zahvaliti što naša reprezentacija ima navijače na svakoj utakmici. I ono što je rečeno mnogo puta, 90% naših reprezentativaca dolazi iz dijaspore.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 20 avg 2013, 23:05

Ibizevic je napisao/la:Ne znam da li je već neko postavio ali evo
Navijači posljednji put čekali u redovima! Ubuduće ulaznice za Zmajeve kupujemo putem interneta!

Više od dvanaest sati čekali su pojedini navijači u redovima na ulici bez mogućnosti odlaska po hranu, vodu ili u toalet, kako bi kupili ulaznice za kvalifikacionu utakmicu između BiH i Slovačke.

Tradicionalno najveći interes za ulaznicama bio je zabilježen u Sarajevu i Zenici, gdje su kupci, možemo slobodno reći, čekali u neljudskim uslovima, samo kako bi se domogli ovog izuzetno vrijednog komada papira, za koji se procjenjuje kako će u privatnoj prodaji dosezati i desetorostruke iznose od početnih.

Reprezentacij.a.ba portal saznaje kako bi ovo mogao biti posljednji put da se prodaja ulaznica realizira na ovaj način, te kako je već spremna platforma koja će omogućiti kupovinu putem interneta, odnosno online kupovinu ulaznica za utakmice naše reprezentacije.

Hahaha..isprobace protiv Lihtenstajna,sto nisu protiv Portugala,Grcke ili sad Slovacke isprobavali?Zato sto im protiv Lihtenstajna nece doci babini sinovi,estradnjaci ljubitelji Ronalda njih takve utakmice ne zanimaju,nisu atraktivne pa daj opet one prave,najvjernije navijace.Najposteniji nacin prodaje u ovakvim uslovima je za CIJELE kvalifikacije,ja cu prvi odmah kupiti,nema veze koja je utakmica.E samo na taj nacin ce najvatreniji,istinski i redovni navijaci doci na utakmicu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 avg 2013, 23:27

Milion puta vodjena diskusija o dijaspori. Zar nije dosta? Postovi izbrisani, ukoliko nastavite u tom pravcu, bit cete trajno banovani.

Da, ova dvojica sto su (makar u sali, ne zanima me) izreklamirala prodaju karti ce biti banovani do 7. septembra. Hvala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 20 avg 2013, 23:32

slika
slika
seju pali kad se naguuzi vedi :lol: :lol:

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 20 avg 2013, 23:33

inacefindecko je napisao/la:slika
slika

:lol: :lol: :lol:

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 20 avg 2013, 23:41

Iako ne bude ta online prodaja, sumljam da ce biti neki red (a mozda i oce slavimo odlazak u brazil, ako sve po planu bude islo).Al sljedeće kvalifikacije proširit će se najbolji stadion u BH i to je to, riješ problem za karte :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 21 avg 2013, 00:16

Nabavio kartu. Idemo na Bilino da navijamo za Zmajeve.

Što se tiče utakmice dobijamo garant. I to glatko. ;)
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 avg 2013, 00:18

sagitarius je napisao/la:Iako ne bude ta online prodaja, sumljam da ce biti neki red (a mozda i oce slavimo odlazak u brazil, ako sve po planu bude islo).Al sljedeće kvalifikacije proširit će se najbolji stadion u BH i to je to, riješ problem za karte :)
Volio bi to za online prodaju, ali jos uvijek sam skeptican sto se toga tice. Prosirivanje stadiona se spominjalo, ali se usutilo nesto, tako da cemo mi (izgleda) jos pocekat kad ce se BP prosirivat.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 21 avg 2013, 01:14

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 21 avg 2013, 01:17

inacefindecko je napisao/la:slika
slika
Vedo se ne ustručava :mrgreen: :lol:

EDIT; Još malo pa nestalo :mrgreen:
slika
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 21 avg 2013, 01:40

:lol: :lol: nema druge
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.