BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jul 2010, 15:12

Erreala9 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Na kraju 1-1, obe ekipe mogu biti zadovoljne, strijelci su bili za 1860 Ludwig u 69' iz penala (glupost Owomoyele) i da Silva :shock: :shock: u 80' za BVB....Stvarno ne znam koji je status ovog da Silve, mislim da je on igrač KSC-a sada, a bio je na posudbi u Baselu prošle sezone...Valjda je slobodan igrač pa je na probi u BVB-u, gdje će mu vjerovatno biti ponuđen ugovor, jer fakat ne vidim u čemu je fazon pa je igrao i danas a i protiv Burse :?: :?:
Na službenoj stranici piše da je igrao kao 'guest player' mada ne vidim razloga zašto bi ga neko pozivao da igra u ovim prijateljskim mečevima....
Što se tiče samog meča, dosta bezidejno ponovo, malo je to u drugom poluvremenu izgledalo bolje, pogotovo u finišu kada je Borussia mogla i do pobjede......Šteta što mladi Gotze nije iskoristio onaj zicer pred sam kraj meča :(
Inače danas nisu nastupili Kehl (koji je dobio poštedu od strane Kloppa), Barrios i Valdez..
Nadao sam se da možete do pobjede,ali imate priliku da popravite igru već 4.augusta kad igrate protiv Citya biti će prijenos na **** ili stari naziv D:SF
Ima još jedan prijateljski meč prije termina sa ''Građanima'', u srijedu igramo protiv Dynama iz Dresdena, koja je idealna prilika za jednu laganu pobjedu :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jul 2010, 00:38

Pobjeda u friendly-u protiv Dynamo Dresdena rezultatom 2-1....Golove za BVB su postigli Kagawa i Barrios......

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 jul 2010, 01:07

Hoće li taj Dede biti ikad zdrav? Opet neka lakša povreda u pitanju. Koliko mi je žao, toliko mi prija njegov izostanak. Ja mislim da mu fali samo 13 utakmica pa da prestigne Barbareza po broju utakmica u Bundesligi, što se tiče stranaca.
Nema šanse da Barba taj rekord odbrani, al' eto, nadaj se... 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jul 2010, 01:21

geronimo je napisao/la:Hoće li taj Dede biti ikad zdrav? Opet neka lakša povreda u pitanju. Koliko mi je žao, toliko mi prija njegov izostanak. Ja mislim da mu fali samo 13 utakmica pa da prestigne Barbareza po broju utakmica u Bundesligi, što se tiče stranaca.
Nema šanse da Barba taj rekord odbrani, al' eto, nadaj se... 8-)
''Dedo'' stari rahmetlija, vjerovatno mu jedno od n imena na našem znači Pehlić (al' ne Edin)..... a što se tiče tog Seržovog rekorda u dilemi sam ko Buridanovo magare, ne znam s koje bi strane prvo paso.....ma može stari lisac još koju tekmu odigrat, a i drugi levi bokić Šmelca nam se lakše ozledio, pa je malo guravo na toj 'levatskoj' strani...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jul 2010, 23:57

Pored pomenutog dvojca, lakše povrede imaju:Santana, Langerak i Piszczek (10 dana out)...Sve mi se čini da je ovaj Kloppov režim priprema pretežak za većinu igrača, i ako se ovako nastavi i ovu sezonu ćemo biti izmasakrirani silnim povredama :(

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jul 2010, 00:11

Hare_BvB je napisao/la:Pored pomenutog dvojca, lakše povrede imaju:Santana, Langerak i Piszczek (10 dana out)...Sve mi se čini da je ovaj Kloppov režim priprema pretežak za većinu igrača, i ako se ovako nastavi i ovu sezonu ćemo biti izmasakrirani silnim povredama :(
Sve su to lakse povrede. Cekaj dok krene sezona, pa ces da vidis kako ce da pucaju od snage.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 jul 2010, 00:26

Omerbavarac je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Pored pomenutog dvojca, lakše povrede imaju:Santana, Langerak i Piszczek (10 dana out)...Sve mi se čini da je ovaj Kloppov režim priprema pretežak za većinu igrača, i ako se ovako nastavi i ovu sezonu ćemo biti izmasakrirani silnim povredama :(
Sve su to lakse povrede. Cekaj dok krene sezona, pa ces da vidis kako ce da pucaju od snage.
Ma to i jeste Kloppov cilj, nedostatak kvaliteta pokušati kompenzirati trkom (izvanrednom fizičkom spremom), ali to sve ima visoku cijenu jer dosta igrača ima ove sitne povrede, koje se ponavljaju i tako se vuku cijelu sezonu, a da ne govorim o epskim povredama Kehla, pa ljetos Zidana, preklani Dede-a, etc....zadnjih sezona povrede bitnih igrača su jako puno koštale ovu ekipu i nadam se da će ove sezone biti mnogo manje toga, jer jedina šansa da se napravi neki veći iskorak je uslov, da glavni igrači budu zdravi tokom većeg dijela sezone....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 jul 2010, 06:46

de ba ljudi sitnih povreda vazda ima a jake fizicke pripreme ce povrede umanjit...eto schal;ke je prosle godine sa zalosnom ekipom ali fizicki jakom dosao do lige prvaka a niko nije ni pomisljao da mogu ni do evropa lige prije sezone...zato zestoko...nego imali ponuda za subotica

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 jul 2010, 11:09

gruezi je napisao/la:de ba ljudi sitnih povreda vazda ima a jake fizicke pripreme ce povrede umanjit...eto schal;ke je prosle godine sa zalosnom ekipom ali fizicki jakom dosao do lige prvaka a niko nije ni pomisljao da mogu ni do evropa lige prije sezone...zato zestoko...nego imali ponuda za subotica
Ma i lani je BVB poslije S04 bio najjača trkačka ekipa u ligi, i zbog toga i jesu odigrali odličnu sezonu i izborili plasman u EL....Što se tiče Subotića nema ništa konkree, poznato je da su neki velikani pokazali interes (Arsenal, Manutd) i da ga prate, a i uprava Dortmunda je jasno stavila do znanja svima da ga neće pustiti tek tako, minimum koji žele je nekih 20-tak mil eura, pa i ove ekipe koje ga žele nisu spremne toliki novac dati jer Neven je potvrdio svoju klasu u BL, ali još nije imao priliku da se dokaže na sceni u euro-natjecanjima, pa bi se neke konkretne ponude mogle očekivati tek narednog ljeta, ili možda čak i u januaru...Bitno je istaći da i sam Subotić želi ostati u Dortmundu još neki period....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jul 2010, 12:49

I dalje smo na samoj granici po koeficijentu i sitnice ce odlucivati hocemo li biti nosioci u cetvrtoj rundi kvalifikacija za europsku ligu...Odgovarao bi nam prolaz Ajax-aprotiv Paoka,Sparte protiv Lecha,Litexa protiv Ziline...a bilo bid dobro kada bi ispali i Galatasaray,Levski Sofia,Besiktas ili Dnipro

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 jul 2010, 14:50

sumnjam da ce neko srusit borusiu,,,ne u evropa ligi..

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 jul 2010, 00:44

i btw svidza mi se ovo sho radi kloop sa ovim mladzima ...a sa suboticem ste uradili pametnu stvar potpisali ga na 5 godina tako da ce te moci uzet duplo vise para nego da ste ga recimo potpisali na 4...ovo sa 4 godine je greska koja se desava bundesligasima veoma cesto pa na kraju ne dobiju onoliko koliko bi trebali...nemoze me niko uvjerit da jedan khedira nebi nevrijedio barem 25 miliona da je imao jos 2 godine ugovora.....

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 avg 2010, 11:58

O sudbini kloca Zidana će se odlučiti u narednih par sedmica, kada će egipatske vladine institucije donijeti odluku o tome da li on treba odlsužiti vojsku ili ne ( 3 godine traje :shock: ), mada postoje dobri izgledi da ga ipak neće teretiti sa tom obavezom...Pošto je ekipa već prekoračila budžet za nekih 2 miliona, a i zbog činjenice da je Valdez par puta izrazio želju za odlaskom (posebno u Španiju u ekipu Herculesa), vrlo je vjerovatna prodaja uz odštetu u iznosu od 5 miliona eura (ugovorna klauzula), mada je Valdez nedavno izjavio da bi ipak volio da odradi još 2 godine ugovora u BVB-u, ali vidjećemo kakva će biti odluka uprave po tom pitanju....Na kraju prošle sezone molio sam boga da ga prodaju, ali sam se predomsilio nakon dosta dobrih partija na SP-u, i mislim da ekipi treba igrač njegovog tipa, koji je veliki borac i neumorni trkač, nema veze što je neefikasan, njegova borbenost to nadoknađuje......

Od transfera Torjea vjerovatno neće biti ništa, pošto je igrao za Dinamo B. u meču protiv Hajduka u pretkolu EL....

U zadnje vrijeme dosta se špekuliše da bi Antonio da Silva vrlo lahko mogao da potpiše neki ugovor sa ekipom, pošto je odigrao dosta dobro u pripremnim mečevima do sada, a uz to je i slobodan igrač...

@Adnan

Ma i ja sam u vezi s tim dosta kalkulis'o i dosta nam rezultata odgovora iz ovih prvih mečeva, tako da postoje realni izgledi da budemo nositelji :)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 avg 2010, 12:20

Hare_BvB je napisao/la:O sudbini kloca Zidana će se odlučiti u narednih par sedmica, kada će egipatske vladine institucije donijeti odluku o tome da li on treba odlsužiti vojsku ili ne ( 3 godine traje :shock: ), mada postoje dobri izgledi da ga ipak neće teretiti sa tom obavezom...Pošto je ekipa već prekoračila budžet za nekih 2 miliona, a i zbog činjenice da je Valdez par puta izrazio želju za odlaskom (posebno u Španiju u ekipu Herculesa), vrlo je vjerovatna prodaja uz odštetu u iznosu od 5 miliona eura (ugovorna klauzula), mada je Valdez nedavno izjavio da bi ipak volio da odradi još 2 godine ugovora u BVB-u, ali vidjećemo kakva će biti odluka uprave po tom pitanju....Na kraju prošle sezone molio sam boga da ga prodaju, ali sam se predomsilio nakon dosta dobrih partija na SP-u, i mislim da ekipi treba igrač njegovog tipa, koji je veliki borac i neumorni trkač, nema veze što je neefikasan, njegova borbenost to nadoknađuje......

Od transfera Torjea vjerovatno neće biti ništa, pošto je igrao za Dinamo B. u meču protiv Hajduka u pretkolu EL....

U zadnje vrijeme dosta se špekuliše da bi Antonio da Silva vrlo lahko mogao da potpiše neki ugovor sa ekipom, pošto je odigrao dosta dobro u pripremnim mečevima do sada, a uz to je i slobodan igrač...

@Adnan

Ma i ja sam u vezi s tim dosta kalkulis'o i dosta nam rezultata odgovora iz ovih prvih mečeva, tako da postoje realni izgledi da budemo nositelji :)

Bas je bezveze ova situacija oko Zidana-bili bi bas peh ako bi izgubili tako vaznog igraca na ovako bizaran nacin...
Po mojim izvorima Torje je 99% igrac BvB-a i ocekujem danas i neku zvanicnu potvrdu :D
Sto se tice Silve ja bi volio da on ostane,ne moze skoditi njegovo prisutvo...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 avg 2010, 12:23

Hm, ja kako čitam na DSF-u/malo sam otanj'o sa njemačkim jezikom/ vrlo je lako da ćete dovesti tog "rumunjskog Messija" Gabrijel Torje-a, za 3 miliona Eura. E, sad, vidim da je @Hare napisao da je odigrao protiv Hajduka, tako da i ja mislim da je njegovo dovođenja samo špekulacija jer ne bi mogao nastupiti za Borussiju u Euroligi.
Btw, nešto se spominju i njegova nesportska zalaženja u vidu orgijanja i noćnih izlazaka u diskaće i pravljenja problema u istim.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 avg 2010, 12:34

Torje je sinoć postigao i pogodak u domaćem prvenstvu u pobjedi od 5-3 protiv Sportula....I ja bih volio da ga dovedu,jer timu treba što veći i kvalitetniji roster za ovu sezonu....Mislim da bi njegovo dovođenje automatski dovelo do prodaje Valdeza za 5 mil €(radi ovogodišnjeg budžeta kluba, prekoračen je za dva mil €, pa bi ova 'transakcija' to kompenzirala 5-3=2 :ugeek: :mrgreen: ), a uz to bi i vjerovatno potpisao neki ugovor i da Silva....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 avg 2010, 12:36

Valdez navodno pregovara i sa Marseille-om...a ne znam za Torje-a...glupo mi je sto ne moze igrati u europi iako ako se plasiramo u grupnu fazu bice nam potrebno minimalno 15-16 kvalitetnih igraca...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2010, 13:14

adnan24 je napisao/la:Valdez navodno pregovara i sa Marseille-om...a ne znam za Torje-a...glupo mi je sto ne moze igrati u europi iako ako se plasiramo u grupnu fazu bice nam potrebno minimalno 15-16 kvalitetnih igraca...
Valdez je definitivno visak, tako da svaka spekulacija o njegovom odlasku ima smisla. A ako ipak ostane, tesko da ce se izboriti za mjesto u pocetnom sastavu pored Barriosa i Lewandowskog, pa i Zidana ukoliko se ovaj vrati. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 avg 2010, 18:31

Omerbavarac je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Valdez navodno pregovara i sa Marseille-om...a ne znam za Torje-a...glupo mi je sto ne moze igrati u europi iako ako se plasiramo u grupnu fazu bice nam potrebno minimalno 15-16 kvalitetnih igraca...
Valdez je definitivno visak, tako da svaka spekulacija o njegovom odlasku ima smisla. A ako ipak ostane, tesko da ce se izboriti za mjesto u pocetnom sastavu pored Barriosa i Lewandowskog, pa i Zidana ukoliko se ovaj vrati. :roll:
Valdez može igrati mnoge pozicije: lijevo krilo, desno krilo, polušpic,(barem je tako prošle sezone igrao) a najmanje vremena je provodio kao klasični napadač - skoro nikako....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 avg 2010, 19:24

Sutra prijateljska sa City-jem i to u Dortmundu...odlicna uvertira pred predstojece kvalifikacione meceve u Europa ligi...
Najvjerovatnija postava:
..........Weidenfeller-
Owomoyela-Subotic-Hummels-Schmelzer

..........Kehl-Sahin ..............
Kuba-.................Greuskreutz

...........Barrios......Kagawa

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.