GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi B?

Holandija
39
21%
Danska
19
10%
Njemačka
112
59%
Portugal
19
10%

Ukupno glasova: 189

Oxygen
Kontakt:

Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post Postao/la Oxygen » 09 jun 2012, 23:21

D10S je napisao/la: To je vise stvar nas Bosanaca, nego Nanija koji je govorio iskreno. Zasto bi on imao razloga uvrijediti Bosnu? On je rekao da u zivotu nije igrao na gorem travnjaku, sto je zasigurno istina, ne bi imao razloga lagati. Ti si jadan, ti si ubjedljivo najgori clan na forumu, sa najgorim postovima. Nisi ocito bio ni rodjen kada je upravo ona Spanija dala gol Bosni u 99999 minuti, kada su sasuli paljbu i na njih i na suce. Balavac jedan nevaspitani.

I normalni Bosanci ne mrze Portugalce, mrze ih brdski međedi poput tebe.
Malo OT od mene, sviđa mi se tvoj stil, jbg-a, ovo je baš postao forum ringeraja.ba, nažalost. ;)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 09 jun 2012, 23:21

@D10S

Najbolji je veceras dao hat-trick Brazilu koliko ja znam.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 09 jun 2012, 23:22

bparena je napisao/la: De ti otvoreno pricaj i mani se ti etiketiranja nas koji ne volimo one koji su tako ruzno govorili o Zenici i Bosni. Znam zbog cega ko fol navijas za nasu repku a sva ti podrska na drugoj strani. To je vidno iako ti to niko nece da kaze. I onda ko fol se bacas na lazni patiotizam i slicno. Odgovori mi zasto Bosanci ne mrze Spaniju a mrze ove firaune. Izjava Nanija da nije igrao na losijoj zemlji a ne terenu ispravno je protumacena kod svih Bosnoljubaca. A igraci Spanije na ulasku na BP i izlasku sa stadiona su aplaudirali gledaocima i mi njima. Ovi firauni ne daju da se vole. Fujjjjjjjj kuci ......
Šta ima pravi patrioto, strašan način iskazivanja patriotizma :lol:

Nani vjerovatno i nije igrao na gorem travnjaku od onog koji je tad bio na Bilinom Polju. A ti i tvoji Bosnoljupci ste pogrešno skontali jer bi onda rekao "u najgoroj zemlji", a ne "na".

Sve u svemu brukaš se bezveze :lol:

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 09 jun 2012, 23:22

Danas utakmice čista suprotnost od jučerašnjih :mrgreen: .Od onih od kojih smo najviše očekivali najmanje smo dobili.Dosadna čvrsta utakmica između Danaca i Nizozemaca :D (Dansa čvrstom odbarnom zaustavila ofanzivce holanđana iskoristilli su sviju šansu iz jedne kontre i et upisali 3.boda nad favoriziranim Holanđanima) 8-) Njemačka i Portugal odigrali jednu isto tako čvrstu utakmicu dje su se samo Švabe bolje snasle i izasli kao pobbjednik.Mnogo bolje i kvalitetnije suđenje danas od jučerašnjeg :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jun 2012, 23:24

Hahahaaaa. :D :lol: :mrgreen:

P.S.: Muahahahaaaa.....
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 09 jun 2012, 23:24

calcio je napisao/la:
bparena je napisao/la:
De ti otvoreno pricaj i mani se ti etiketiranja nas koji ne volimo one koji su tako ruzno govorili o Zenici i Bosni. Znam zbog cega ko fol navijas za nasu repku a sva ti podrska na drugoj strani. To je vidno iako ti to niko nece da kaze. I onda ko fol se bacas na lazni patiotizam i slicno. Odgovori mi zasto Bosanci ne mrze Spaniju a mrze ove firaune. Izjava Nanija da nije igrao na losijoj zemlji a ne terenu ispravno je protumacena kod svih Bosnoljubaca. A igraci Spanije na ulasku na BP i izlasku sa stadiona su aplaudirali gledaocima i mi njima. Ovi firauni ne daju da se vole. Fujjjjjjjj kuci ......
Budi malo objektivan, makar jednom u zivotu. Da neko doceka nasu reprezentaciju na nacin na koji smo mi docekali portugalce, sigurno bi ti zasmetalo. Zamisli da im sviraju ispod hotelskih soba tokom noci, da im pjevaju uvredljive pjesme, ometaju treninge laserima, da ih doceka oranica na stadionu itd.
Sto je najgore, sve to sto smo radili im je sigurno popravilo moral pa su nas poslije razvalili na terenu.
Sviranje ispred hotela, lasere, uvredljive pjesme.. (koliko ja to sve licno ne odobravam) nisu izmislili Bosanci. Nani, Ronldo i dr.su sve to isto doživljavali i u civiliziranoj Evropi, pa nisu vrijedali kao kad su došli ovdje

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jun 2012, 23:27

Ovako sam otprilike reagovao kada je Portugal primio gol:

[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 jun 2012, 23:27

Nail for Real je napisao/la:Monolog, like za avatar 8-) .
Idemo Portugal! Najveca nacija na svijetu pred kojom se svi moraju klanjati mora pasti.
TomaZdravkovic je napisao/la:
BOGAMI niste i ja msm da ce veceras Portugal razbiti Njemacku pogotovo ovdje msm na ofanzivni dio gdje je po meni Portugal i najjaci na Euru jos ako Ronalda stavi u napad a ne na krilo gdje bi trebao staviti Danya ako ga je zvao i Nanija onda po meni smijesna Njemacka odbrana nema sanse iako da se razumijemo Ronaldo nije klasicni napadac al' iako ga stavis tu on ce opet biti najbolji igrac i na toj poziciji...

Ovi me "stručnjaci" uvijek nasmiju. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 jun 2012, 23:28

ZOI84 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
bparena je napisao/la:
De ti otvoreno pricaj i mani se ti etiketiranja nas koji ne volimo one koji su tako ruzno govorili o Zenici i Bosni. Znam zbog cega ko fol navijas za nasu repku a sva ti podrska na drugoj strani. To je vidno iako ti to niko nece da kaze. I onda ko fol se bacas na lazni patiotizam i slicno. Odgovori mi zasto Bosanci ne mrze Spaniju a mrze ove firaune. Izjava Nanija da nije igrao na losijoj zemlji a ne terenu ispravno je protumacena kod svih Bosnoljubaca. A igraci Spanije na ulasku na BP i izlasku sa stadiona su aplaudirali gledaocima i mi njima. Ovi firauni ne daju da se vole. Fujjjjjjjj kuci ......
Budi malo objektivan, makar jednom u zivotu. Da neko doceka nasu reprezentaciju na nacin na koji smo mi docekali portugalce, sigurno bi ti zasmetalo. Zamisli da im sviraju ispod hotelskih soba tokom noci, da im pjevaju uvredljive pjesme, ometaju treninge laserima, da ih doceka oranica na stadionu itd.
Sto je najgore, sve to sto smo radili im je sigurno popravilo moral pa su nas poslije razvalili na terenu.
Sviranje ispred hotela, lasere, uvredljive pjesme.. (koliko ja to sve licno ne odobravam) nisu izmislili Bosanci. Nani, Ronldo i dr.su sve to isto doživljavali i u civiliziranoj Evropi, pa nisu vrijedali kao kad su došli ovdje
Nisu vrijedjali nego su sa razlogom kritikovali travnjak. To sto je ovaj bparena to shvatio kao napad na njegovu Zenicu je druga stvar.

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 09 jun 2012, 23:29

S-Y-L-A-R je napisao/la:
TomaZdravkovic je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:E ovo je Njemačka koja ima najveće šanse za osvajanje.Sa lijepom igrom njih "nema nigdje"(ne bukvalno ali bez zlata :mrgreen: ).Ali kad dobijaju ovakve utakmice e onda su prvi favoriti. ;)
[youtube][/youtube]
Next please! :D
Nemoj misliti da kad Njemci dobijaju ovakve utakmice koje lose odigraju da ce osvojiti prvenstvo... Oni su ovdje jednostavno imali i previse srece i sigurno ce im se vratiti ili protiv Lala ili Danaca.... Bukvalno jedan teski oblik nafake....
A sto se mene tice navijajte za koga hocete samo nemojte za Njemacku ostali mogu svi mogu :lol: :lol: ...
Ajd dobro od Anti-Nijemca @Monologa sam ocekivao mržnju ali da vas je toliko sličnih nisam znao. :P
Valja pretrpit ovih 20-ak dana sa ovakvim komentarima...
O sreći ne volim pričati za mene to ne postoji ali vi biste prikazali da je Portugal(koji u ovoj grupi završava sa maximalno 1 bodom i dalje sam siguran 8-) ) razvalio Njemačku.Ovi se nabili u šesnaest i samo nabijali naprijed :? .Ne pije to vode pogotovo kad proizilazi iz mržnje. ;)
To datira jos iz rasprava sa tuniranim sa mog 1. nicka kada sam dobio ban zbog trollovanja a on nije i tada sam se izivcirao i prijavio ponovo da se ispsujem administraciji koja mi je banovala IP kasnije pa se nisam prijavljivao do sada.... Od tada mi Njemacka nije draga, on mi je zgadio to....
BOGAMI veceras je Portugal nabio Njemacku u 16 a ne obrnuto pogotovo u zadnjih 25min.... Jednostavno ne mozes reci da nije sreca da jedna ekipa iz jedine dobre sanse na utakmici da gol a i ona je plod velike srece kada se odbila lopta pravo na glavu Gomeza mada je i on fino reagovao... A druga ekipa pogodi 2 precke i u 87. min promasi mrtvi zicer...
Znaci u 100% sansama 1:3 za Portugal a sutevi me ne zanimaju jer ih je vecina bila sa 30+metara i nisu bili ama bas nikakva opasnost osim Cristininog....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 jun 2012, 23:30

D10S je napisao/la:
bparena je napisao/la:. Izjava Nanija da nije igrao na losijoj zemlji a ne terenu ispravno je protumacena kod svih Bosnoljubaca. A igraci Spanije na ulasku na BP i izlasku sa stadiona su aplaudirali gledaocima i mi njima. Ovi firauni ne daju da se vole. Fujjjjjjjj kuci ......
To je vise stvar nas Bosanaca, nego Nanija koji je govorio iskreno. Zasto bi on imao razloga uvrijediti Bosnu? On je rekao da u zivotu nije igrao na gorem travnjaku, sto je zasigurno istina, ne bi imao razloga lagati. Ti si jadan, ti si ubjedljivo najgori clan na forumu, sa najgorim postovima. Nisi ocito bio ni rodjen kada je upravo ona Spanija dala gol Bosni u 99999 minuti, kada su sasuli paljbu i na njih i na suce. Balavac jedan nevaspitani.

I normalni Bosanci ne mrze Portugalce, mrze ih brdski međedi poput tebe.
Jel igrala Kristina nocas,zna li neko ?
Jako dobro. Jadan pokusaj spustanja najboljeg igraca na svijetu, smisli nesto bolje.
Nemoj s uvredama jer mogo sam i ja napisati tebi i jos nekima - vole ih brdski međedi poput tebe, ali nije red. Oni su tamo negdje a mi u BiH. Kristina nije igrala jer nema penaltija ko ove sezone u Spaniji.

p.s. i stvarno potrudi se da ne vrijedzas ljude na forumu. Ja mrzim Portugal iz nasih Zenicko/Bosansih razloga. A volim Spaniju (kao mnogi Bosanci) opet iz Zenicko/Bosanskih razloga.

@NedozvoljenaPozicija
Nani je dvolican na isti nacin kao i ti. ;)

@Principatus
Ma da si nas vidio - umalo nismo rostilj prevrnuli u dvoristu :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jun 2012, 23:31

samo cu reci jednu stvar. UBER ALLES !
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 09 jun 2012, 23:31

Postao/la raul-zakon dana 09 jun 2012, 15:33

Odlične utakmice juče ! Vidjeli smo sve što fudbal može da ponudi...

Ovo što neki govore, ako je juče bilo onako zanimljivo, danas će biti 3X bolje, jer su u pitanju kvalitetne repke...hm, ja bih to ipak uzeo s rezervom. Mislim da će danas/večeras biti manje zanimljivo nego juče...puno se očekuje, a mislim da će nas razočarati...

Što se tiče favorita prvenstva: Zdrav razum mi govori da prvaka treba tražiti između Holandije,Njemačke i Španije, ali neko "šesto čulo" mi govori da Francuska ide do kraja !
Rekoh ja na onoj temi "EURO-općenito" i bio sam u pravu ! 8-) :mrgreen:

Dobro je, dan-dva prije EURO-a prognoziram da će grupa A biti najefikasnija i ispunili su moja očekivanja. Za grupu B kažem da će nas razočarati, zato jer previše očekujemo i opet pogodak !(bar zasad)

Da bacim onda prognozu i za sutra :D : Očekujem da će Kockasti otrest arogantne Irce k'o slinu, a da će u drugoj utakmici(ustvari u prvoj) Italija jednim "čelzijevskim" pristupom "okrenuti" Furiju ! :)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 09 jun 2012, 23:32

Kome ti dijeliš lekcije o patriotizmu? Jesil dobio certifikat od Bakira :lol:

Ja se kao Bosanac stidim što se i ti identifikuješ na taj način.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 09 jun 2012, 23:33

Ovi njemci bas nemaju srece.
FORZA NAPOLI

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 09 jun 2012, 23:33

Nema Portugal onu karizmu i prefinjenost kao sto je imao prije.. Ova generacija igraca je skroz antipaticna, ufurana, drska ali hajd dobro da imaju razlog da budu takvi. Nego svi briljiraju u klubovima a u repci se sepure nesto, igraju ko ****.. Svaki od njih se dokazao i prodao na klupskom planu, a pola njemackih igraca se zapravo dokazalo i prodalo preko repke.. Eee u tome je razlika. Nijemci imaju karakter i karizmu, a Portugal nema

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 jun 2012, 23:33

I NIJE MI JASNO STA STE NAVALILI :D MRZIM PORTUGAL I VESELIM SE SVAKOM NJIHOVOM PORAZU I STA VI IMATE S TIM. KOD NAS JE JOS SLAVLJE. :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 jun 2012, 23:33

Toliko analiticara, novinara, navijaca je ocekivalo spektakl, a ono jedva nesto. :mrgreen:

Moram reci da su Portugalci odlicno limitirali Svabe, ali jednostavno fali kvalitete, da bi se nesto odigralo naprijed, jer Postiga je jedan od najlosijih u cijeloj njihovoj ekipi. Svabe su cekale i bile strpljive, i uboli, kasnije neočekivan pad, pa su Portugalci promasili par izglednih prilika.

Sto se tice ove grupe, ipak se ovo moglo i ocekivati jer su ovo sve tvrde ekipe, prije svega. Svaki gol ovdje zlata vrijedi 8-)

MATS HUMMELS 8-)
Pass Accuracy - 89%
Aerials Won - 100%
Touches - 95
Fouls - 0
Rating - 8.0
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 jun 2012, 23:34

nekako sam ocekivao više od njemacke, nisu mi nekako bili uvjerljivi u napadu, a u odbrani su ispadali više puta amaterski. nesto slabije pratim njemacku ligu, al nekako imam osjecaj da bi umjesto milera i podolskog bolje bilo staviti onog iz gladbaha i getzea iz dortmunda :roll:

khedira je mašina samo takva, respekt! a u odbrani humels dominira samo tako, dok onaj drugi baš i nije siguran.
nema potpisa

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 09 jun 2012, 23:34

bparena je napisao/la:I NIJE MI JASNO STA STE NAVALILI :D MRZIM PORTUGAL I VESELIM SE SVAKOM NJIHOVOM PORAZU I STA VI IMATE S TIM. KOD NAS JE JOS SLAVLJE. :D
I zato si veliki Bosanac. Bravo :lol:

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.