Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2012, 19:12

"Presretan sam što sam ovdje. Donijeti odluku i nije bilo toliko teško. U startu je Borussija bila moj prvi izbor. Zaista su fantastičan klub", kazao je Xhaka

To se cijeni 8-)

odlično pojačanje, želim mu mnogo uspjeha u Borussiji :) ;)

idemo dalje....
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 maj 2012, 16:14

Mauro Caballero sve blizi Gladbachu.Radi o o top talentu iz PAragvaja koji sa 17 godina razara u Libertadu.Momak je napadač pred kojim je blistava budućnost.Bio bi to sjajan posao za Borussiju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 maj 2012, 18:39

Gladbach nastoji da privede kraju pregovore oko pojedinih igrača.Problem je sto se za iste interesuju neki veliki klubovi, ali pobjedili su u borbi za Xhaku pobjediće i na ostalim frontovima.De Jong je velika zelja i Eberl pokusava da snizi cijenu na prihvatljiv iznos.10 mil eura plus neki bonusI bili bi prihvatljivi za Gladbach.Hoilett je realan jer je slobodan igrač i tu već Gladbach ima velike sanse za realizaciju transfera.STo se tiče pozicije stopera također veliki je posao pred Eberlom.Pokusava da dovede stopera prvaka Francuske Mapou Yanga-Mbiwa.Gladbach bi ovdje isao do 8 mil eura, ali puno su platili Xhaku pa je tesko reći koliko daleko je Eberl spreman ići.Pored ovih dokazanih igrača i tri talenta su na radaru.Mauro Caballero je top talent Paragvaja i Juzne Amerike.On je veliki potencijal i igrač koji već sad igra za najpoznatiji paragvajski klub Libertad ( U Copa Libertadoresu u 6 utakmica 2 gola i 1 asistencija).Na probi su još dva mlada igrača:ofanzivni vezni Terry Antonis ( Fc Sydney) i lijevi bek Herthe U19 Christopher Lenz.Sviđa mi se put kojim je Gladbach krenuo.Negdje sam pročitao da će cilj biti da svake godine osiguraju bar dva talentovana igrača kako bi se klub mogao dalje razvijati.

Christopher Lenz je drugo pojačanje Gladbacha.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 maj 2012, 19:53

Izgleda da je i taj Lenz novo pojačanje. Iskreno nemam pojma ko je on, znam da ima 17 god, igra u Herthi na poziciji lijevog beka. Možda ga je Favre snimio dok je bio u Berlinu pa je doveden kao zamjena kad se oprosti Daems. vjerovatno su vidjeli neki potencijal u njemu

@FRANK RIBERY

to su većinom ta imena koja se dovode u kontekst sa Borussijom kao pojačanja... Bio bih presretan kada bi se uspijelo ispuniti nešto od toga... Riječ je o dobrim igračima, potencijalima, ali te igrače prati još dosta klubova, i imaju svoju cijenu... koliko mi tu možemo parirati (finansijski/rezultatski) vrijeme će pokazati...

uglavnom, vidi se jasna viziju i put kojim ovaj klub želi da krene ;)
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 maj 2012, 21:31

Slazem se sa pale-co oko ovog momka iz herthe definitivno ce biti zamjena za daemsa nakon sljedece sezone... Sta je sa douglasom iz twentea ? Po meni gladbach nebi trebao bacat pare na igrace sa vana kada u bundesu ima super igraca za buducnost... Recimo ja bi doveo junga iz frankfurta a jantschkea pomjerio na veznog a na stopera bi doveo schwaba , on ne bi trebao kostat vise od 5 miliona..plus vratio bih jansena a aranga premjestio na poluspica ... Po meni to bi bilo najbolje rjesenje za nekih 25 do 30 mil ulozenih(racunajuci de jonga)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 maj 2012, 21:39

u vezi Douglasa i Gladbacha nisam dugo naišao na neku vijest koja bi povezala njegov transfer kod nas
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 maj 2012, 16:36

Evo izgleda da je Mlapa novo pojacanje.

Pametan potez Gladbacha, Mlapa je sasvim dobar igrac koji je jos uvijek relativno mlad i sigurno je da ce se jos vise razviti.

Lagano se slaze ta kockica oko rostera a ja iskreno ocekujem jos igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 maj 2012, 16:39

Mlapa je drugo pojačanje za narednu sezonu

slika
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 23 maj 2012, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 17:17

NAdam se da ovo nije znak da se odustalo od De Jonga .Očekujem da su Mlapa i Kachunga zamjene za De Camarga kojeg bi bilo pametno prodati.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 maj 2012, 17:26

iskreno nisam ni ja najbolje upućen u ovaj potez, ali mislim da je ovo klasični eberlov transfer. mlapa je doveden zbog širine kadra, da imamo bolju klupu, jer igramo naredne sezone na više frontova...a i radi se o solidnom mladom igraču sa velikim potencijalom, i on je bio također Favreova želja, a znamo da Favre što ''upika'' da to i valja, a mogao bi i Favre da još izbrusi ovog igrača i napravi odličnog napadača od njega...

mislim da se neće stati na ovome, uvjeren sam da dolazi još jedan igrač u napadu, a vrlo lako moguće i dva igrača ( u toj situaciji bi De Camargo bio na izlaznim vratima)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 maj 2012, 19:25

navodno je Mlapa plaćen 2,5 mil eura. tako navodi RP Online a radi se o dosta pouzdanom izvoru.
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 23:19

Juhasz i Matias Suarez također na radaru.Obojica dobri igrači sa iskustvom igranja u Evropi što je Gladbachu potrebno u kvalifikacijama.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2012, 02:12

Matias Suarez da dođe u Gladbach to bi bio san snova.... nadam se da ima nešto u tome, bilo bi to najbolje rješenje za Reusa

Juhasz također, radi se o odličnom stoperu, veoma inteligentnom a takve Favre voli, također zna dosta često zabiti iz prekida
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 12:34

Kako Express (naravno ne Avazov) piše transfer De Jonga je pri kraju. Ostale još neke sitnice.AKo je ovo tačno biće to prava bombetina za ovaj klub.Klub sa jasnom vizijom i ciljem.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2012, 15:05

Express je znao svašt lupati ali znali su tu i tamo da pogode nešto. Nadam se da su ovaj put u pravu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 24 maj 2012, 17:26

ufff, kad bi De Jong dosao nasli bi odlicnu zamjenu za Reusa, ali puno se klubova interesuje za ovog mladica koji je eksplodirao ovu sezonu, ima tu jos jedan mladic na kojeg je Favre bacio oko u pitanju je Bas Dost u 39 nastupa uspio je zabiti 38 komada uz 9 asistencije, ali i Magath je jako zagrizao za ovog igraca, uz tog napadaca trebali bi dovesti i jednog stopera nakon odlazka Dantea ostala je rupa u odbrani, mogao bih Santana iz BVB doci u Gladbach jer sigurno nije sretan da sjedi na klupi bilo bi to odlicno pojacanje..Favre polako ali sigurno slaze kockice, pravi mladu ekipu, Stegen,Herrman,Xhaka jos kad bi doveli De jonga sve mladi igraci nad kojima je buducnost sjajna..

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2012, 19:40

Zna Favre šta radi ;)

Iskreno ne bih volio da Dost dođe jer se takav igrač ne bi uklopio u naš sistem... Ova njegova statistika i nije baš najbolji pokazatelj... Jer jako puno od tih golova dao iz penala, i većinu tih golova je dao ekipama iz donjeg dijela tabele Erdevisea, znači slabijim ekipama i samim tim slabijim odbranama... Plus u kupu je nekoj niželigaškoj ekipi dao 5-6 komada pa mu je to poboljšalo statistiku.. Dost je klasični ''knipser'' - igrač koji vreba u šesnaestercu i traži svoju prilku, ne vraća se baš i ne sudjeluje u organiziaciji napada. Nama ne treba takav igrač, De Jong bi bio puno bolje riješenje... A sumnjam da bi Dost dao i pola tih golova u Bundesligi kada bi se susreo sa puno kvalitetnijim odbranama...

Kada bi nekog birao iz Heerenvena onda bih uzeo Narisngha jer je mali odličan igrač, imao je u protekloj sezoni preko 20 asistencija... Također tu je i odlični Assaidi....
Agieren statt reagieren

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 24 maj 2012, 20:30

Sviđa mi se kako klub riješava ovu situaciju nakon odlazaka ključnih igrača na sve tri pozicije (Dante, Neustadter, Reus). Ok, štoper nije još doveden ali to je pozicija koja se treba najpažljivije popuniti tako da... Treba vremena da se pronađe idealan nasljednik. Ako se Xhaka samo brzo uklopi u način igre u Bundesligi, onda će sigurno biti mnogo bolji od Romana, s obzirom da je sjajan ofanzivno, dok je Neustadteru primarni cilj bilo presjecanje protivničke igre. Mlapa je standardan u u-21 repki u posljednje vrijeme, iako se slobodno može reći da se nije proslavio u Hoffenheimu, mada to ništa ne znači. Međutim, De Jong bi trebao biti prva špica kluba, ukoliko dođe do transfera. Postoji određeni rizik, jer Borussiji nije baš dati toliki novac (10m valjda) kao dati prosjaku markicu. To su teško stečene pare i ne smiju se razbacivati njima, mada kažem, Luuk ne bi trebao imati problema što se tiče privikavanja. A šta onda sa Hankeom? Da li bi on igrao nešto povučenije onda?

Održati ostatak ekipe na okupu, pojačati defanzivu i ne bi trebalo biti problema u Bundeski, a pod tim mislim plasman u top 6. Pokušati proći u grupnu fazu LPa i onda odigrati ležerno grupnu fazu (nek' se ne naljute fanovi cjelokupne Bundeslige, koji žele ostati ispred Italije na onoj listi). Mislim da je mnogo važnije biti konstanta u vrhu Bundeslige sljedeći period nego pokušati svim silama ići što dalje u LPa, i onda sezonu završiti na 10-om mjestu.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2012, 21:54

@bertrand

Šta sa Hankeom, e to je dobro pitanje... Ako bi ostala ovakva formacija kao što smo i dosada igrali ( 4-4-2) onda bi sigurno bilo mjesta za Hankea na poziciji nešto malo povučenije 9-tke

No dosta se špekulira da će naredne sezone biti dosta drugačija postavka igre, a u izjavama Favra to se i da naslutiti... kada bi se obistinile ove transfer-špekulacije ekipa bi naredne sezone mogla ovako da izgleda:

-------------------------------------------------ter Stegen------------------------------------------------------------

-----Jantsckhe------------------Stranzl---------------------------------Mbiwa--------------------Daems

-------------------------------------Nordveit-----------------Xhaka-----------------------------------------------

---------------------------------------------------Arango--------------------------------------------------------------

----------Herrmann-----------------------------------------------------------------------Hoilett------------------

--------------------------------------------------De Jong-------------------------------------------------------------

Ovdje bi i Hanke dobio svoju priliku sa vremena na vrijeme, ali De Jong bi ipak bio prvi izbor....
Mislim da bi ova formacija bila veoma produktivna s obzirom na kadar kojim raspolažemo i igru koju težimo postići...
Također na klupi bi imali dosta širine da upotpunimo našu igru i tražimo riješenja kada ova 11-torka ne bude na visini zadatka... Tu su slijedeći igrači: Hanke, De Camargo, Mlapa, Younes, Ring, Cigerci, Wendt, Brouwers itd.....

No opet, ovo je moje viđenje, a također viđenje mnogih navijača Borussie...
Favre će znati kako najbolje postaviti našu igru, a tu je Eberl da odradi posao oko transfera....

Slažem se sa tobom da bi Bundesliga trebala biti prioritet, odnosno da u narednim sezonama trebamo težiti tome da budemo u samome vrhu, a to uistinu i jest cilj... No smatram da Evropska takmičenja trebamo maximalno ozbiljno da shvatimo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat, da dostojno predstavljamo Bundesligu. A smatram da smo i u stanju da odgovorimo tom zadatku....

Bitno je da se formiranje igračkog kadra što kvalitetnije i racionalnije privede kraju. Klub ima jasnu viziju i cilj i stvari idu svojim tokom, a to je i najbitnije. A tu je maestro Favre pod čijim nam je vodstvom svijetla budućnost...

Ja još uvijek stojim kod one svoje tvrdnje da ćemo iduće sezone biti još bolji i da ćemo igrati još bolji i dopadljiviji nogomet, i samim tim da ćemo privući još veći broj simpatizera i navijača... Nadam se da će se na ovome forumu pojaviti još koji simptizer ove sjajne ekipe osim mene :)

Još da nadodam za kraj, mogući protivnici u play-offu za Ligu Prvaka nisu uopće toliko strašni kako se u prvi pogled činilo. Postoje dosta realne šanse da izborimo grupnu fazu, samo da nas malo i sreća još pogleda... A to će biti samo još veći podstrek da se ide naprijed ;)
Agieren statt reagieren

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 14:59

Bravo Pale sve pohvale za ovo . Nadam se da ce te uspjet bas ovaj sastav sklopit ovo bi bilo fenomenalno ...
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.