BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
MFC middleweight champ Elvis Mutapcic signs with World Series of Fighting
by MMAjunkie.com Staff on Apr 09, 2013 at 12:15 pm ET
Elvis Mutapcic, considered by many to be one of the top middleweights outside the UFC, is taking his game to the World Series of Fighting.
The 26-year-old Mutapcic (13-2), currently Maximum Fighting Championships' 185-pound champion, has signed a five-fight deal with WSOF, **** close to the promotion told MMAjunkie.com (http://www.mmajunkie.com" onclick="window.open(this.href);return false;). The Iowa-based fighter is expected to debut with the promotion later this year.
Mutapcic will bring a five-fight win streak to his WSOF debut, including four finishes. In February, he defended his MFC middleweight title with a five-round unanimous decision win over Sam Alvey at MFC 36. It was just the fourth time in his career Mutapcic had to go the distance.
In October at MFC 35, Mutapcic won MFC's vacant middleweight belt with a third-round TKO of Joe Henle, who like Alvey is a veteran of "The Ultimate Fighter." Two months earlier, he won his MFC debut with a quick first-round TKO of Jacen Flynn at MFC 34.
Mutapcic has not lost since a June 2011 unanimous decision setback to Strikeforce veteran Artenas Young as Shark Fights 16. Two years before that, he suffered his first pro loss, a split call on a regional show in Iowa in his fourth fight.
World Series of Fighting has held two events in its infancy, including this past month's WSOF 2 in Atlantic City, N.J., which featured UFC vet Anthony Johnson taking a unanimous decision from former UFC heavyweight champ Andrei Arlovski in the main event.
Although not a certainty, Mutapcic could debut with WSOF at its third event, which is expected to take place in June in Las Vegas. Already booked for that card is a welterweight bout between former UFC fighters Jon Fitch and Josh Burkman, who was a winner at WSOF 2 against Aaron Simpson.
For the latest on WSOF 3, as well as future WSOF events, stay tuned to the MMA Rumors section of the site.
by MMAjunkie.com Staff on Apr 09, 2013 at 12:15 pm ET
Elvis Mutapcic, considered by many to be one of the top middleweights outside the UFC, is taking his game to the World Series of Fighting.
The 26-year-old Mutapcic (13-2), currently Maximum Fighting Championships' 185-pound champion, has signed a five-fight deal with WSOF, **** close to the promotion told MMAjunkie.com (http://www.mmajunkie.com" onclick="window.open(this.href);return false;). The Iowa-based fighter is expected to debut with the promotion later this year.
Mutapcic will bring a five-fight win streak to his WSOF debut, including four finishes. In February, he defended his MFC middleweight title with a five-round unanimous decision win over Sam Alvey at MFC 36. It was just the fourth time in his career Mutapcic had to go the distance.
In October at MFC 35, Mutapcic won MFC's vacant middleweight belt with a third-round TKO of Joe Henle, who like Alvey is a veteran of "The Ultimate Fighter." Two months earlier, he won his MFC debut with a quick first-round TKO of Jacen Flynn at MFC 34.
Mutapcic has not lost since a June 2011 unanimous decision setback to Strikeforce veteran Artenas Young as Shark Fights 16. Two years before that, he suffered his first pro loss, a split call on a regional show in Iowa in his fourth fight.
World Series of Fighting has held two events in its infancy, including this past month's WSOF 2 in Atlantic City, N.J., which featured UFC vet Anthony Johnson taking a unanimous decision from former UFC heavyweight champ Andrei Arlovski in the main event.
Although not a certainty, Mutapcic could debut with WSOF at its third event, which is expected to take place in June in Las Vegas. Already booked for that card is a welterweight bout between former UFC fighters Jon Fitch and Josh Burkman, who was a winner at WSOF 2 against Aaron Simpson.
For the latest on WSOF 3, as well as future WSOF events, stay tuned to the MMA Rumors section of the site.
You are someone else I am still right here
Svi ga tuku,samo ce Muamer Samedovu Zabit
A sad ozbiljno...Muamer je dobio veliku priliku da napreduje i nadam se da ce je iskoristit.Ne dajem mu velike sanse protiv Samedova,ali ocekujem da pokaze svoj maximum,pa sta bude bude.Muamerova prednost ce biti visina,ali se mora cuvati Samedovih ruku,u subotu je to slabo odradjivao i umalo ga kostalo

A sad ozbiljno...Muamer je dobio veliku priliku da napreduje i nadam se da ce je iskoristit.Ne dajem mu velike sanse protiv Samedova,ali ocekujem da pokaze svoj maximum,pa sta bude bude.Muamerova prednost ce biti visina,ali se mora cuvati Samedovih ruku,u subotu je to slabo odradjivao i umalo ga kostalo

veliki je favorit samedov sigurno bori se kuci i obicno ovakvi eventi se svode na to da domaci borac dođe do pobjede... jedini nacin da pobjedi za muamera je KO. ako ode na sudijsku mislim da nije bitno ko je bio bolji samedovu ce dati pobjedu.autogol je napisao/la:Svi ga tuku,samo ce Muamer Samedovu Zabit![]()
procitah da je superkombat raskinuo suradnju sa K1 sto je po meni losa stvar za Muamera sad kad se poceo probijati u ovoj organizaciji al vidjecemo na sta ce to izaci.
Fera jarane,fera je napisao/la:veliki je favorit samedov sigurno bori se kuci i obicno ovakvi eventi se svode na to da domaci borac dođe do pobjede... jedini nacin da pobjedi za muamera je KO. ako ode na sudijsku mislim da nije bitno ko je bio bolji samedovu ce dati pobjedu.autogol je napisao/la:Svi ga tuku,samo ce Muamer Samedovu Zabit![]()
procitah da je superkombat raskinuo suradnju sa K1 sto je po meni losa stvar za Muamera sad kad se poceo probijati u ovoj organizaciji al vidjecemo na sta ce to izaci.
Muamer je u Becu domacin jer on tamo trenira i sada zivi, steta sto nema trenera i dalje i trenira sam nema ni adekvatne sparing partnere sto je potrebno za uspjeh u ovom sportu. Da bi pravo napredovao trebao bi mozda se preseliti u Holandiju ili biti tamo povremeno gdje bi imao adekvatne uslove i sparing partnere kao i sponzore i trenera a toga sada nema. Ne znam zasto se razisao sa Redzovicem i Gladijatorom ali eto zazelicemo mu srecu jer je on nasa velika nada poslje Poturka i Redzovica najbolji teskas koji dolazi nadajmo se da ce napredovati a ovo mu je prilika prava i ako dajem sada pobjedu Zabitu po meni brzi je i mnogo aktivni i naravno iskusni borac ali za Muamera smo.
do mene je
ova me zastava zbunila a cak sam i drzavu pomijesao ovo je zastava azerbejdžana 

Prva Muamerova borba na zadnjem turniru Superkombata.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Strasan KO Tome Spahovica 

Ima li ovdje nasih boraca ?? Tek sam upalio TV 

Amicci Di Nessuno
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
[youtube][/youtube]
Bravo Spahoviću, vrlo lijepa kontra i efektan KO.
Čini mi se da je skinuo malo mišićne mase, mada ga odavno nisam gledao, tako da se možda i varam. Nevažno, bravo još jednom.
Čini mi se da je skinuo malo mišićne mase, mada ga odavno nisam gledao, tako da se možda i varam. Nevažno, bravo još jednom.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
nisam siguran za misicework je napisao/la:Bravo Spahoviću, vrlo lijepa kontra i efektan KO.

Ma Tomo konst trenira i napreduje ogromnom brzinom,nadam se da ce mu se njegovo odricanje i treninzi napokon poceti isplacivati...svaka mu cast..fera je napisao/la:nisam siguran za misicework je napisao/la:Bravo Spahoviću, vrlo lijepa kontra i efektan KO.
Čini mi se da je skinuo malo mišićne mase, mada ga odavno nisam gledao, tako da se možda i varam. Nevažno, bravo još jednom.zna li neko sta je sa berinom evo tomo odradi vec 3 meca od berinovog posljednjeg...

A za Berina sam cuo da je primljen u vojsku i da je valjda poceo raditi tamo ,a dal ce nastaviti i dalje profesionalno ne znam..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Bravo za Tomu i jedan perspektivan borac jos da je 15cm veci ko zna gdje bi mu bio kraj i ako je hrvac vidi se da je napredovao u stand up borbi i da ozbiljno radi kao i citav klub Pretorian. Neka mu je sretna pobjeda i ako Bog da da ih sto vise nize i nadajmo se nekoj manifestaciji pred domacom publikom.
Rezultati sa prvenstva low kicka odrzanog u Prijedoru
http://borba.ba/index.php/vijesti/bh-vi ... q-iz-tuzle" onclick="window.open(this.href);return false;
http://borba.ba/index.php/vijesti/bh-vi ... q-iz-tuzle" onclick="window.open(this.href);return false;
sta ovaj denis izvodi.... pa vece je mjerilo perak od bilo kojeg borca kojeg je on ovdje spomenuo...cuj mustaphu al turka zeli... pa lik se nije 4 godine borio cini mi se jos od kad je od cro copa izgubio."Žao mi je što nije došlo do dvoboja Perak vs. Stonić jer je bilo očigledno da većina publike želi taj meč i da bi on bio pun pogodak. Denis smatra da u ovom trenutku pobjedom protiv Peraka ne bi bio ništa bliže povratku u UFC nego nego što je to sada i stoga mu taj meč nije imao smisla. On je lopticu u jednom intervjuu prebacio na mene, a ja sam mu nakon toga ponudio nekoliko imena kao potencijalne protivnike; među njima su bili Aleksandru Lungu, Dion Staring i James McSweeney. Nažalost, nismo uspjeli naći zajednički jezik jer je Denis tražio Andreija Arlovskog, Mustaphu Al Turka ili Jeffa Monsona. Monson već ima dogovoren meč u Rusiji, Al Turka smo kontaktirali, no čovjek je u penziji već dosta dugo, a Arlovski je u ovom trenutku preskup za FFC. Sve to ne znači da Denisa u budućnosti nećete gledati u FFC-u", objašnjava Zovko
dion staring je bio ok cormieru koji je jedan od najboljih teskasa svijeta al za denisa je i on malo ime... ok lungu je smijesan al mcsweeney se itekako zna boriti i nisam siguran da bi ga denis i pobijedio.
ne kontam ga stvarno... sve prica o tom povratku u ufc ko da ce mu tih 20 hiljada dolara koje ce eventualno zaraditi tamo spasiti zivot... ima i van ufca dobrih boraca al on se ne zeli boriti sa njima.
fera je napisao/la:sta ovaj denis izvodi.... pa vece je mjerilo perak od bilo kojeg borca kojeg je on ovdje spomenuo...cuj mustaphu al turka zeli... pa lik se nije 4 godine borio cini mi se jos od kad je od cro copa izgubio."Žao mi je što nije došlo do dvoboja Perak vs. Stonić jer je bilo očigledno da većina publike želi taj meč i da bi on bio pun pogodak. Denis smatra da u ovom trenutku pobjedom protiv Peraka ne bi bio ništa bliže povratku u UFC nego nego što je to sada i stoga mu taj meč nije imao smisla. On je lopticu u jednom intervjuu prebacio na mene, a ja sam mu nakon toga ponudio nekoliko imena kao potencijalne protivnike; među njima su bili Aleksandru Lungu, Dion Staring i James McSweeney. Nažalost, nismo uspjeli naći zajednički jezik jer je Denis tražio Andreija Arlovskog, Mustaphu Al Turka ili Jeffa Monsona. Monson već ima dogovoren meč u Rusiji, Al Turka smo kontaktirali, no čovjek je u penziji već dosta dugo, a Arlovski je u ovom trenutku preskup za FFC. Sve to ne znači da Denisa u budućnosti nećete gledati u FFC-u", objašnjava Zovko
dion staring je bio ok cormieru koji je jedan od najboljih teskasa svijeta al za denisa je i on malo ime... ok lungu je smijesan al mcsweeney se itekako zna boriti i nisam siguran da bi ga denis i pobijedio.
ne kontam ga stvarno... sve prica o tom povratku u ufc ko da ce mu tih 20 hiljada dolara koje ce eventualno zaraditi tamo spasiti zivot... ima i van ufca dobrih boraca al on se ne zeli boriti sa njima.
Mozda je neki izgovor a mozda se radi i o lovi mozda Zovko nece da plati ono sto Denis zeli dobro Monson je starac sada i ako imam respekt za ono sto je napravio u karijeri ovog Turka isto spominjat glupost covjek vise nije u sportu aktivno kada kazem aktivno mislim na borbe. Zao mi je samo sto se na ovom spisku nije nasao nijedan drugi borac iz BiH od ovih nasih novih mma nada Dolicanina, Tucaka, pa i Dade Stojnica kao i nijedan od nasih k1 boraca ali to je odabir Zovkin i on odlucuje naravno.
Evo i Muamer se nece u Becu boriti protiv Zamedova nego nekog drugog borca iz Azerberdjana.
Denis nije normalan što ovo nije prihvatio, izgleda nije njemu cilj UFC nego zajebancija sa nekim starcima.
Boljeg protivnika nije mogao dobiti, a ovako može se slikat.
Jebote ko da je Mirko pa da može birat, čuj on bi Arlovskog
Boljeg protivnika nije mogao dobiti, a ovako može se slikat.
Jebote ko da je Mirko pa da može birat, čuj on bi Arlovskog

Novi intervju sa Dzevadom Poturkom
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- rob do bagro
- Kontakt:
Nova pobjeda Muamera Tufekcica, bravo majstore da nastavis ovim tempom !
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Pobjedio jeste ma da ako cemo iskreno da 4 runda je mogla biti jer obojica nisu nesto pokazali i preuzeli u svoju inicijativu. Muameru je ovo 5 pobjeda u nizu i sto znaci da je 2012 i 2013 dobre godine u njegovoj karijeri nadajmo se ce imati jos uspjeha u karijeri jer poslje Poturka i Redzovica on je zasigurno najbolji Bosanski teskas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.