OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Probisvjet
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 03 nov 2013, 17:14

JTS je napisao/la:očekivao sam ovakav komentar od @Probisvjeta, čim će opština povećati tranšu Slobodi na 15.000 :D Probisvjete, Probisvjete .. :mrgreen:
:mrgreen: Mora postajoti obostrano zadovoljstvo, nista drugo. Jos ako to bude iskreno, mogli bi dobiti i moj glas na izborima. ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

red socks
Kontakt:

Post Postao/la red socks » 03 nov 2013, 17:23

DrzavaTuzla je napisao/la:
red socks je napisao/la:
DrzavaTuzla je napisao/la:Aid Berbic je jedan od ljudi koji su izglasali gasnje KK Sloboda Dita, ali necemo o tome da dovodimo dzaba do rasprave.
Ko voli nek izvoli i ide na utakmice, neki ljudi vole kosarku i to im je nedostajalo.
Nije tacno, Skupstina KK Sloboda je izglasala odluku, ne o gasenju, vec "zamrzavanju" rada KK Sloboda, a koliko znam A.B. nije bio clan te Skupstine, a ni u bilo kakvim upravljackim strukturama KK. Citavo vrijeme trazite krivca na krivoj adresi
Jedan clanak 2012 procitaj imena http://tuzlalive.ba/skandalozno-na-godi ... ima-67107/" onclick="window.open(this.href);return false;

nasao bi ti jos al mi mrsko
Procitaj jos jedanput clanak koji si postao pa ces i sam skontati neke stvari. U clanku se nigdje ne govori da je A.B. clan Skupstine KK, kao ni ostali likovi u textu osim Azura Korlatovica. A o samom textu koji je pun negativnosti, samo iz razloga sto portal na kojem je pripada kontra politickom taboru u odnosu na onaj koji ima vlast u TZ, nema potrebe da se vise bilo sta kaze.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 03 nov 2013, 18:45

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 nov 2013, 15:35

Nisam bas toliko upucen u lik i djelo tog Berbica, no kriviti covjeka za "zamrzavanje" (ne za "gasenje") stare Slobode ima samo onda smisla, ako je taj isti covjek kriv za nagomilavanje dugova. Ako neko dodje na celo firme koja je de facto osudjena na propast, onda ne mozete uperiti prstom u njega i osloviti ga kao glavnog krivca, ako je dugove zapravo napravio neko drugi.

Sto se tice tih tvrdnji da je to njegov privatni klub, to mi onako lici na nase mahalske price bez pokrica. Uostalom, sve i da je tako, vi morate izaci iz vec odavno prevazidjenih komunistickih okvira i shvatiti da klubovi diljem svijeta, i to najveci klubovi, jesu upravo u "vlasnistvu" jednog covjeka ili sacice ljudi. No kod nas to nikako da se desi, ljudi i dalje ocekuju da grad ili kanton trebaju biti glavni sponzori klubova, a da oni trebaju biti gradjanska drustva.

Uzmite za primjer Abramovica ili vlasnika Netsa. Sta da kazu njihovi navijaci? Naravno, poredjenja su nigdje veze iz razloga sto su pomenuti milijarderi, dok to Aid nije, no bitan je princip na koji hocu da ukazem.

Elem, ako cemo tom logikom, onda ispade da je i FK Sloboda Azmirov privatni klub. OK, ne napadajte odmah, znam ja da njemu treba dizati spomenike jer je preuzeo Slobodu kad niko drugi nije itd. Ali cinjenica je da je njegova prva i zadnja u FK Sloboda.

Ovaj Aid ovu novooformiranu Slobodu ocigledno ne vodi toliko aljkavo pa da se mora na svakom koraku pljuvati po njoj/njemu, jer tim koji je evo dogurao do prve lige i koji trenutno predvodi istu ipak zasluzuje neko postovanje. Ako je u stanju naci pare, dovesti igrace i vratiti kosarku u Mejdan, onda ne vidim u cemu je toliki problem. Mozda nije idealan izbor, ali sudeci po rezultatima sigurno nije ni najgori.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 nov 2013, 16:36

Nissam iz Tz ali mi je jako stalo da SLoboda bude u ABA ligi u najmanju ruku jer je to pored Bosne i Borca klub koji mora biti nosilac košarkaške igre na ovim prostorima ili u jamanju ruku među tri četiri. U košarci sam odvano prestao navijati za bilo koga pa i za Bosnu. NAvijam za košarku i za reprezentacije BiH pa onda za klubove koji imaju najviše reprezentativaca i mladih talenata. Sve vrijem vas pratim i ovaj zadnji post @dreamer-a je suština svega što ste ovdje pisali. Čovjke je napisao konkretno i jasno u bobu sve ono što i ja mislim. Nisam toliko upućen niti insajder mada imam neke info, ali ovo je ono kako treba razmišljati obični navijač.

Jackie
Kontakt:

Post Postao/la Jackie » 05 nov 2013, 16:48

Iskrene cestitke na dosadasnjem radu !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 nov 2013, 19:14

_dreamer_ je napisao/la:Nisam bas toliko upucen u lik i djelo tog Berbica, no kriviti covjeka za "zamrzavanje" (ne za "gasenje") stare Slobode ima samo onda smisla, ako je taj isti covjek kriv za nagomilavanje dugova. Ako neko dodje na celo firme koja je de facto osudjena na propast, onda ne mozete uperiti prstom u njega i osloviti ga kao glavnog krivca, ako je dugove zapravo napravio neko drugi.

Sto se tice tih tvrdnji da je to njegov privatni klub, to mi onako lici na nase mahalske price bez pokrica. Uostalom, sve i da je tako, vi morate izaci iz vec odavno prevazidjenih komunistickih okvira i shvatiti da klubovi diljem svijeta, i to najveci klubovi, jesu upravo u "vlasnistvu" jednog covjeka ili sacice ljudi. No kod nas to nikako da se desi, ljudi i dalje ocekuju da grad ili kanton trebaju biti glavni sponzori klubova, a da oni trebaju biti gradjanska drustva.

Uzmite za primjer Abramovica ili vlasnika Netsa. Sta da kazu njihovi navijaci? Naravno, poredjenja su nigdje veze iz razloga sto su pomenuti milijarderi, dok to Aid nije, no bitan je princip na koji hocu da ukazem.

Elem, ako cemo tom logikom, onda ispade da je i FK Sloboda Azmirov privatni klub. OK, ne napadajte odmah, znam ja da njemu treba dizati spomenike jer je preuzeo Slobodu kad niko drugi nije itd. Ali cinjenica je da je njegova prva i zadnja u FK Sloboda.

Ovaj Aid ovu novooformiranu Slobodu ocigledno ne vodi toliko aljkavo pa da se mora na svakom koraku pljuvati po njoj/njemu, jer tim koji je evo dogurao do prve lige i koji trenutno predvodi istu ipak zasluzuje neko postovanje. Ako je u stanju naci pare, dovesti igrace i vratiti kosarku u Mejdan, onda ne vidim u cemu je toliki problem. Mozda nije idealan izbor, ali sudeci po rezultatima sigurno nije ni najgori.
Iskreno care ako nisi iz Tuzle tesko ces to skontati ikako. Nama su otisli trofeji u havu, mi smo misljenja da je RSD Sloboda najvece drustvo u BIH, a imamo trenutno ekipu koja nema nikave historije. Nije sve u soldima kao sto bi Dalmatinci rekli, ima nesto i u drugim stvarima..

Oni jesu uvezali par pobjeda, karta je 2 km pa ima i ljudi ali ako izgube par biti ce druga atmosfera, ljudi lako mijenjaju misljenja. Isto tako druga liga nije nista slabija od ove prve, kad je druga bila jaca prosle godine jer je imala i Sparse, a sada ce Sparsi i Sloboda biti nosioci ove prve lige dok ne nalete na Igokeu ili Siroki koje su druga kategorija, timovi protiv kojih moras imati jaku ekipu, a da pri tome igras citavu sezonu protiv slabih ekipa ili amatera. Amatera u prvoj ligi nasoj ima...

A Sloboda je gradjansko drustvo i ostati ce. Ko je pristao na nesto drugo onda je mrtvi kapitalist koji bi klub prepustio u ruke privatnika koji taj klub u jednom danu moze ostaviti kao onog prosjaka na ulici..Sve sistem iskrivljenih vrijednosti je to prijatelju sto se desava u svijetu. Ako cemo gledat te debile i ugledat se na lopova Abramovica sto mu je djed pokrao polja u Rusiji i ostale debile sa zapada onda jadni smo mi

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 05 nov 2013, 19:18

_dreamer_ je napisao/la:Nisam bas toliko upucen u lik i djelo tog Berbica, no kriviti covjeka za "zamrzavanje" (ne za "gasenje") stare Slobode ima samo onda smisla, ako je taj isti covjek kriv za nagomilavanje dugova. Ako neko dodje na celo firme koja je de facto osudjena na propast, onda ne mozete uperiti prstom u njega i osloviti ga kao glavnog krivca, ako je dugove zapravo napravio neko drugi.

objasnio lik znaci ,svaka cast ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 nov 2013, 19:33

faraon primio igrace i rukovodstvo kluba....zbog cega...zbog 3 pobjede u smijesnoj BH ligi :shock: :shock: :shock: ..od toga 2 igrali na domacem terenu :shock: ....ovo vec prelazi u SF...pa sta bi trebali da rade ovi iz igokee ili sirokog...ljudi igraju ABA ligu i predominantni su kad se ukljuce u ovo nase smijesno takmicenje....moj prijedlog za faraona i jarana mu berbu da poslije svake pobjede u kabinet nacelnika natovare komplet ekipu i strucni stab a po mogucnosti da opstina nabavi bus bez krova da se poslije pobjede nad leotarom iz trebinja recimo i to u mejdanu obidzu pocasni krug oko cijelog grada :roll: ...u 3 ujutro..bas ko zmajevi...zato g.o.v.n.o pola godine nece da primi nikog iz FK Slobode...nema se vremena...crkni g.o.v.n.a.r.u
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 nov 2013, 19:38

Kakva bi mi sila bili da se ulaze u fudbal, pa zadnjih 15 godina ako nismo najjaca ekipa u omladinskim kategorijama u drzavi. Samo treba te momke zadrzati i raditi na njima, jer ovi nasi puste managerima dobre i oni odu dok slabi nama ostanu i vracaju se s vremena na vrijeme...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 05 nov 2013, 19:46

Molim sve one koji su protiv kluba da ne pisu na ovoj temi,ruzno je..
Faraon je primio igrace jer su dobili iste one Sparse koji su nas prosle godine uzeli u finalu,jer se u klubu radi normalno,jer su u jednoj utakmici privukli vise nego sve ostale ekipe u ligi zajedno,mozda cak vise i od Igokee i Sirokog u ABA ligi u jednoj utakmici,jer su borbeni,jer za tri godine ne duguje niko nikome nista,jer ekipu vodi Damir Mulaomerovic,jedan od najboljih igraca sto je ponikao u BiH i radi jos hiljadu razloga radi kojih nije primio fudbalere koji svi od reda igraju preko one stvari vec godinama,uzimaju pare za ispadanje iz lige,idu bez obestecenja u druge klubove vec makar 10 godina itd itd
Neki ljudi ovdje moraju shvatiti da para za sport u BiH nema,radi hiljade poslanika,ministara i koga vec sve ne,dakle ne zato sto Faraon neda pare vec zato sto je Ustavom propisano da imamo 100+ ministara,svako ministarstvo svog advokata i sad dalje da ne nabrajam,ove 3 godine se ulaze u kosarku,isto kao sto se prije 5-10 ulagalo u fudbal,samo sto tad nije bilo neta pa niste vi to ni znali a vjerovatno ni razmisljali o tome..Popustite malo klub,Aida Berbica,radujte se uspjehu pa od koga god on dosao!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 05 nov 2013, 20:10

dizete se polahko ali sigurno,svaka cast samo naprijed i uz vas sam 100%,vidim da se grad digao i da punite dvoranu to je veoma bitno za igrace samo polahko aBd da za koju godinu vas gledamo u EUROLIGI(tako se nekako pise) :))
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 nov 2013, 20:43

Objašnjava vam čovjek neke stvari, de malo zbrojite dva i dva.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 05 nov 2013, 23:37

Sve je uredu osim trenera, idi u hrvatsku treniraj . Yebo ti mater svoju, doso si sad ovdje da preko slobode gradis sebi trenersku karijeru, a kad si trebo ovoj drzavi, zamjenio si istu za hrvatski dres , taki ljudi bez obraza i morala ce samo donijet lose slobodi jer ce je ostaviti na cijedilu kada sebi izgrade karijeru, ja mu licno jos jednom mamu yebbemmm
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 nov 2013, 23:49

o čemu pričaš bolan? što čovjek može nalupat' gluposti ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 nov 2013, 23:54

marseille_unique je napisao/la:Sve je uredu osim trenera, idi u hrvatsku treniraj . Yebo ti mater svoju, doso si sad ovdje da preko slobode gradis sebi trenersku karijeru, a kad si trebo ovoj drzavi, zamjenio si istu za hrvatski dres , taki ljudi bez obraza i morala ce samo donijet lose slobodi jer ce je ostaviti na cijedilu kada sebi izgrade karijeru, ja mu licno jos jednom mamu yebbemmm
A budale jbt :lol: , idi lezi bolan spavaj okani se ti kosarke i yebavanja trenera. Previse gluposti na jednom mjestu ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 06 nov 2013, 03:07

bravo genijalac, Mulaomerović je ništa više do odbačeni sin, glupane glupi ..
"Žao mi je. Ali, niko me tada nije zvao. Bilo mi je teško kad je moj prijatelj iz Cibone Dževad Alihodžić dobijao poziv, a ja ne. Mene su se sjetili tek kad sam počeo igrati za Hrvatsku."
"Često o tome razmišljam i žao mi je što nisam obukao bh. dres. Malo prije rata u BiH proglašen sam najboljim juniorom Jugoslavije, ali to nije bilo dovoljno da me ljudi iz domaćeg saveza pozovu u reprezentaciju BiH. Pozive su dobivali manje poznati igrači da bi nakon toga uslijedio poziv Hrvatske."
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 06 nov 2013, 04:49

Daj mi izvor gdje si baso te izjave, znan da nas tuzlake ne vole al da je dotle doslo da ga zbog toga nisu pozvali onda jbg, JTS daj mi izvor zelim viditi taj intervju ili procitati nije vazno
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 06 nov 2013, 07:55

Smirite tenzije. To što je čovjek igrao za Hrvatsku nije razlog da mu se ovdje psuje majka.

Prvi citat
Drugi citat

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 06 nov 2013, 08:14

Pozdravlja te Baho i on je balo balavi.

[youtube][/youtube]

Psujes covjeku majku mamlaze jedan a nemas pojma ni o cemu, fuj !
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.