Bosanske piramide
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Bosanske piramide
moze tema nauka ili svemir whatever samo nemoj glupih teorija zavjere 

Thomas Müller - Fußballgott
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma AA cesto valja gluposti,tako da i ono malo sto se moze povezati sa vanzemljskim oblikom zivota,oni diskredituju navodeci cinjenice koje se nikako ne poklapaju,a sve u cilju da to zvuci jos bombasticnije!Medjutim,ne rade to samo oni, HC u ovom dijelu o piramidama u Visokom navodi da su ih gradili Iliri ,a to Osmanagic nikad nigdje nije pomenuo...I onda ce prosjecni gledalac reci,ma sta pricaju ovi,kakve su to gluposti,nema tamo nista i sl.don_burza je napisao/la:ma mislim i ja da nismo sami mora jbg biti na nekoj planiti makar neki crvi ako ne neki inteligentni zivot
a sto se tice naprednih naroda pa naravno da ih je bilo
eto npr egipcani su napravili piramide i nije im NIKO pomogao![]()
a AA je tolika glupost da je na momente zabavno gledat
- Rockefeller
- Kontakt:
Ja nit' mislim da smo sami nit' da ima još negdje drugo kakav živi organizam. Dok se konačno ne potvrdi, bez zrna sumnje, ja neću povjerovati ni u jedno od toga dvoga.
Vjerujem u nešto drugo. Vjerujem da smo najpametnija vrsta, bez obzira postojao život van zemlje ili ne. Vjerujem da čovječanstvu ni jedna "strana sila" ne može ništa.
Uskoro ćemo dostići nivo kad ćemo moći vraćati vrijeme unazad, oživljavati mrtve i živjeti vječno. To će biti vrijeme.
Inače, kad počinje sezona dobrovoljnog prijavljivanja za ovo iskopavanje?
Vjerujem u nešto drugo. Vjerujem da smo najpametnija vrsta, bez obzira postojao život van zemlje ili ne. Vjerujem da čovječanstvu ni jedna "strana sila" ne može ništa.
Uskoro ćemo dostići nivo kad ćemo moći vraćati vrijeme unazad, oživljavati mrtve i živjeti vječno. To će biti vrijeme.

NEZALAGANJE je napisao/la:Saurman je napisao/la:Osmanagić mi se čini kao tvorac serijala "Ancient Aliens" jer i on valja gluposti kao ovi eminentni stručnjaci sa Historya.Zaista ne mogu da shvatim da su svaki događaj iz prošlosti uspjeli povezati sa vanzemaljcima.![]()
Niko to ne povezuje sa vanzemaljcima,samo ti slabo 'citas' poruku koju nose ovakve emisije,a kojoj se opire savremena civilizacija!Ta poruka glasi ovako:To sto mi imamo tehniku i mislimo da se njome razvijamo i idemo naprijed,nikako i ne znaci da smo najnaprednija civilizacija koja je ikada bila na Zemlji,niti znaci da idemo u smjeru daljnjeg razvitka!Naprotiv,sve vise se unistavamo,a civilizacije koje mi nazivamo primitivnim i onim iz kamenog doba se svakog dana pokazuju sve naprednijim!
Ako si gledao dotičnu emisiju onda si mogao vidjeti koja se teorija provlači kroz čitav serijal, ukratko svaki događaj iz davne prošlosti a koji se ne može objasniti prišiju vanzemaljcima jer ipak je to nekako najlakše.
[youtube][/youtube]Rockefeller je napisao/la:Ja nit' mislim da smo sami nit' da ima još negdje drugo kakav živi organizam. Dok se konačno ne potvrdi, bez zrna sumnje, ja neću povjerovati ni u jedno od toga dvoga.
Uskoro ćemo dostići nivo kad ćemo moći vraćati vrijeme unazad, oživljavati mrtve i živjeti vječno. To će biti vrijeme.![]()
Veoma poučan video.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Rockefeller
- Kontakt:
Da, simpatičan video, al' u domenu teoretiziranja.
Nema pozitivnog odgovora na jedno jako jednostavno pitanje: Zašto nas vanzemaljci nisu već kontaktirali?
Postoje teorije da su izgradili piramide, razna čuda etc, al' onda ide drugo pitanje. Koliko smo mi ispred vremena piramida? Njima, naprednoj vrsti, je bio kamen, pijesak i maltar osnovna gradjnje.
Ljudska vrsta je najnaprednije vrsta u kosmosu. Dotakli smo se kvantne fizike i još uvijek je istražujemo. Nakon što predjemo to polje, vjerovatno ćemo se dotaći samog mita o božanstvu. Moći ćemo stvarati tu "energiju" iz ništa, putovati kao na crtanom Dragonball Z, letjeti, vraćati vrijeme unazad i raditi sve drugo što nam duša poželi.
Kvantna fizika i ide u toj smjeri. Ona uči da tijela u jednom trenutku postoje na više mjesta, da se sve odvija u jednom kaotičnom sistemu. Mi smo zašli u istraživanje te teorije. Onaj ko ju je istražio bi morao biti već ovde, pa nije.
Nema pozitivnog odgovora na jedno jako jednostavno pitanje: Zašto nas vanzemaljci nisu već kontaktirali?
Postoje teorije da su izgradili piramide, razna čuda etc, al' onda ide drugo pitanje. Koliko smo mi ispred vremena piramida? Njima, naprednoj vrsti, je bio kamen, pijesak i maltar osnovna gradjnje.
Ljudska vrsta je najnaprednije vrsta u kosmosu. Dotakli smo se kvantne fizike i još uvijek je istražujemo. Nakon što predjemo to polje, vjerovatno ćemo se dotaći samog mita o božanstvu. Moći ćemo stvarati tu "energiju" iz ništa, putovati kao na crtanom Dragonball Z, letjeti, vraćati vrijeme unazad i raditi sve drugo što nam duša poželi.
Kvantna fizika i ide u toj smjeri. Ona uči da tijela u jednom trenutku postoje na više mjesta, da se sve odvija u jednom kaotičnom sistemu. Mi smo zašli u istraživanje te teorije. Onaj ko ju je istražio bi morao biti već ovde, pa nije.
"Ancient Aliens" kao emisija i nije losa,no neke teorije im mozda i ne piju vodu,ali ima i teorija da se zaista zapitas
.Govorimo kao da vanzemaljci nisu nas nikad kontaktirali,a onda se postavlja logicno pitanje o plemenu Dogon iz Malija.Oni tvrde da su zemlju posjetila bica koja zive na planetu koji kruzi oko Siriusa A I B,a danas taj planet se zove Sirius C.Zanimljivo je što je postojanje Siriusa B potvrđeno tek 1970 godine,a Siriusa C tek 1995 godine.Pitanje je kako je to jedan pustinjski narod znao? Tko je njima prenio svoje znanje?.
Da dodam samo da su Dogoni bez teleskopa i bilo kakvih sprava kazali da je mjesec "suh i mrtav",nacrtali su Saturn s prstenom (znamo da se on vidi samo pomocu teleskopa),znali su za Jupiterove satelite (takođe nevidljive golim okom) itd.
Velika je stvar sto je Osmanagic i bosanska piramida stigla u jednu emisiju na Historyu.Iskreno se nadam da ce se konacno potvrditi sta je to u Visokom.

Da dodam samo da su Dogoni bez teleskopa i bilo kakvih sprava kazali da je mjesec "suh i mrtav",nacrtali su Saturn s prstenom (znamo da se on vidi samo pomocu teleskopa),znali su za Jupiterove satelite (takođe nevidljive golim okom) itd.
Velika je stvar sto je Osmanagic i bosanska piramida stigla u jednu emisiju na Historyu.Iskreno se nadam da ce se konacno potvrditi sta je to u Visokom.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Rockefeller
- Kontakt:
Pustinjski su narodi svašta govorili (vidi Bliski Istok). 
Kad su pronašli taj Sirius C jesu pronašli i život na njemu?

Sirius C su otkrili neki francuski astronomi,a njihova pretpostavka je da je rijec o "crvenom zvjezdanom patuljku".Navodno su nasli neke promjene po kojima su dosli do zakljucka da Sirius C zaista postoji.Rockefeller je napisao/la:Pustinjski su narodi svašta govorili (vidi Bliski Istok).
Fascinantno je da su Dogoni tvrdili da recimo Sirus B ima orbitu elipse,a to je povrđeno prije nekih 30ak godina.Tvrdili su da je njen orbitalni period dug 50 godina (danasnja sluzbena procjena 50.04 godine +/- 0.09 godina),i na kraju su tvrdili da se rotira oko vlastite osi,a i to je sredinom proslog vijeka potvrđeno.
Zasta je misterija da je jedan tako ajmo reci primitivan narod to znao,i postavlja se logicno pitanje otkud im to znanje?.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Rockefeller
- Kontakt:
Zanimljivo. Volio bih čuti orginalnu priču.
Uvijek postoji opasnost da su oni pričali u slikama, a da su nama prenijeli kao da su zaista znali. Propaganda ajmo reći.
Uvijek postoji opasnost da su oni pričali u slikama, a da su nama prenijeli kao da su zaista znali. Propaganda ajmo reći.

Ja sam gledao o ovom plemenu dokumentarac.Ljudi su ono full zaostali,no njihov poglavica sve normalno o Sirusu prica kao da je recimo neki vrhunski astronomRockefeller je napisao/la:Zanimljivo. Volio bih čuti orginalnu priču.

Slazem se da ima dosta propagande o nekim starim civilizacijama i navodnim vanzemaljcima,ali zaista postoji mnogo neobjasnjivih fenomena vezanih za tu temu.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ima l' ko kakvih novosti o piramidama? Dokle se stiglo?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
ma kao kopajuHigh je napisao/la:Ima l' ko kakvih novosti o piramidama? Dokle se stiglo?

Željeznicar za život cijeli !
Tipično bosanski. Priča koja se prodaje već odavno. Kopa se, radi se, stranaca ima; a marketing katastrofa. Svaka čast ekipici koja se trudi nešto pozitivno uraditi za piramide, grad Visoko i čitavu Bosnu i Hercegovinu, ali takvih je malo. Kod nas su popularniji oni kvazimuzičari sa Hayata nego piramide i čitava ta priča o toj atrakciji. Da je Hrvatima ova priča, momački bi posao napravili od piramida.
Zadnja izmjena: High, dana/u 01 maj 2013, 01:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Šta li je sa Osmanom Semiragićem ? 

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
http://www.piramidasunca.ba/" onclick="window.open(this.href);return false; Sve info za one koji pitaju,dokle,sta,kako itd! 

Otkriće o kojem već danima bruji cijeli svijet potvrđuje Osmanagića: Piramide u Visokom građene zvukom?!

Kako je prenio cijeli niz znanstvenih sajtova, istraživači su uspjeli da iskoriste zvučne talase da bi postigli da materija levitira (stoji u zraku) i da na druge načine njome manipuliraju. Riječ je o tzv. ultrasoničnim zvučnim valovima, vrlo specifične frekvencije, nečujne ljudskom uhu.
Znanstvenici iz švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju (Swiss Federal Institute of Technology ) u Cirihu (Zurich) su uspjeli to napraviti sa kapljicama vode, kristalima instant kafe, komadićima stiropora, pa čak i sa čačkalicom!
Svi su ti predmeti, osim levitacije, dolazili i u interakciju jedni s drugima – prenose brojni zapadni mediji.
Ovo je prvi put ikad da su znanstvenici postigli nešto ovako, samo sa zvukom.
Ali, za ljude u našoj regiji ova je priča zanimljiva i zbog jedne druge stvari. Naime, podsjetićemo da je Semir Osmanagić, kojeg su zbog toga mnogi nazivali “šalabajzerom” i zanesenjakom tvrdio i tvrdi da su piramide u Visokom, nasuprot tvrdnjama zvanične nauke, sagrađene uz tehnologiju koja je danas nama potpuno nepoznata – a drevni ljudi su njome raspolagali, prenosi portal Doznajemo.com.
Pogodit ćete – Osmanagić misli na tehnologiju prenošenja stvari zvukom – odnosno uz korištenje frekvencija.

Kako je prenio cijeli niz znanstvenih sajtova, istraživači su uspjeli da iskoriste zvučne talase da bi postigli da materija levitira (stoji u zraku) i da na druge načine njome manipuliraju. Riječ je o tzv. ultrasoničnim zvučnim valovima, vrlo specifične frekvencije, nečujne ljudskom uhu.
Znanstvenici iz švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju (Swiss Federal Institute of Technology ) u Cirihu (Zurich) su uspjeli to napraviti sa kapljicama vode, kristalima instant kafe, komadićima stiropora, pa čak i sa čačkalicom!
Svi su ti predmeti, osim levitacije, dolazili i u interakciju jedni s drugima – prenose brojni zapadni mediji.
Ovo je prvi put ikad da su znanstvenici postigli nešto ovako, samo sa zvukom.
Ali, za ljude u našoj regiji ova je priča zanimljiva i zbog jedne druge stvari. Naime, podsjetićemo da je Semir Osmanagić, kojeg su zbog toga mnogi nazivali “šalabajzerom” i zanesenjakom tvrdio i tvrdi da su piramide u Visokom, nasuprot tvrdnjama zvanične nauke, sagrađene uz tehnologiju koja je danas nama potpuno nepoznata – a drevni ljudi su njome raspolagali, prenosi portal Doznajemo.com.
Pogodit ćete – Osmanagić misli na tehnologiju prenošenja stvari zvukom – odnosno uz korištenje frekvencija.
Semir opet jaše sa svojim glupostima
a svijet toliko bruji da toga nema ni na klixu a kamoli na nekom relevantnom portalu.

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Koje su to znanstvene stranice?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- Principatus
- Kontakt:
Pa koliko otprilike Osmanagicu jos treba da sagradi vise tu piramidu?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.