Kao što je i @Gloryhunter napisao, povezivani smo sa bivšim Arsenalovim antitalentom Aliadiereom. Da je taj ikako valj'o, ost'o bi u Arsenalu ili bi barem pokaz'o svoje znanje kada je preš'o u Middlesbrough. Da, razumijem ja da smo sada tanki sa napadačima(Carroll je napustio klub, a Shola se povrijedio na duže vrijeme), al' ne treba nam igrač njegovih (ne)kvaliteta. Nek' Jeremie ostane još malo slobodan igrač, pa nek
pojača neki drugi tim.
Ono što se sada govori je da Barton odugovlači sa potpisom novog ugovora koji je bio skoro pa gotova stvar. Naravno, ponukan onim što se desilo sa Carrollom, sasvim je razumljivo što Joey vaga da l' da potpiše il' ne. Iskreno se nadam da će srce nadjačati pamet, te da će potpisati produženje ugovora i tako pokazati pojedincima šta je odanost.
Danas, kako svi znamo, na programu je meč sa Arsenalom. Isti nije mog'o doći u gore vrijeme(uostalom, nikad nije dobro igrati protiv raspoloženog Arsenala), al' kada se mora igrati, onda se mora. Niko te ne pita možeš li ili ne možeš.
Lista izostanaka kod Newcastle-a nije mala, tako da ćemo danas igrati bez Ameobi-ja(slomljena jagodična kost), Gosling i Ireland(povrede koljena), Steven Taylor(zadnja loža), Alan Smith i Raylor(povrede članka), Ben Arfa(lom noge). Dakle, iz ovog se vidi koliko smo tanki pred današnji sraz sa Arsenalom. Ono što je pozitivno je povratak Tiotea nakon suspenzije, tako da ćemo biti jači, barem kada je destrukcija Arsenalove igre u pitanju. Što se tiče Arsenala, ni oni ne dolaze u punom sastavu. Koliko sam ja upućen igraće bez Vermaelena, Nasri-ja, Fabianskog, Songa i Denilsona, a očekuje se povratak Squilaci-ja.
Danas očekujem sljedeću postavu Newcastle-a:
Harper - Simpson, Coloccini, Williamson, Enrique - Tiote, Barton, Gutierrez, Nolan(c) - Best, Lovenkrads. Dakle, igraće se u sistemu 4-4-2(najvjerovatnije), a postoji mogućnost da će Love ostati na klupi, a da će Guthrie dobiti mjesto u timu, no to su sve špekulacije.
Svi se sjećamo posljedjneg meča između ovih dvaju timova. Dakle, bilo je 0-1 na Emiratesu kada je Carroll pogodio na asistenciju Bartona. To je bila jedna zrela predstava
Svraka(sa Hughtonom na čelu), a ni sam Arsenal tada nije imao previše šansi(da, bili su bolji, al' nisu stvorili veliki broj stopostotnih prilika).
Vjerovatno će se mnogi iznenaditi kada pogledaju međusobni omjer ovih timova. Naime, ovo će biti 168 duel, a više uspjeha(naravno

) ima Newcastle. Dakle, u pretnodnih 167 duela, Newcastle je pobijedio
66 puta, Arsenal
65, dok je 36 utakmica završeno neriješenim ishodom. Gol razlika je 238:230 u korist Arsenala. Ukoliko pobijedimo, to će biti prva dvostruka pobjeda nad ovim protivnikom još od 1994/95.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”