Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

fera
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la fera » 03 feb 2011, 21:59

Monolog je napisao/la:Jedino ukoliko (C)ashley nije otiš'o u te vode, pa želi jednu pouzdanu mušteriju. :mrgreen: Za ostale njegove usluge sigurno ne bi treb'o biti zainteresovan.
ma nije valjda bolje mu je da se kockanja drzi :D
al iskesirace i on valjda neke solidne pare na ljeto ako ne ispadnete (a ja mislim da su sanse da se to desi jako male)
You are someone else I am still right here

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2011, 22:04

I ja vjerujem u opstanak, al je činjenica da su se sve ekipe pojačale te da će biti jako teško skupiti još 15-ak bodova do kraja prvenstva(ne mislim da će biti nemoguće, al'...). Što se tiče tog ulaganja, ne znam šta da ti kažem. Mišljenja sam da će biti nekih transfera u ljetnom prelaznom roku, al' se bojim da ne ostanemo bez 2-3 standardna prvotimca(tipa Tiote i Enrique), te je teško povjerovati da će Ashley izdvojiti puno novca za pojačanja. Dakle, ovih 36 miliona, novac od sponzora i tv prava je dovoljno, al' kako smo do sada "pametno" poslovali, te pare će biti bačene u bunar. Možda će se nekih 20-ak miliona uložiti i to je to(a opet ostaje bojazan od odlaska važnih poluga).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 03 feb 2011, 22:14

ma kakav mutu, i kakav championship..bar se nadam da nece bit championship...
free agente je jedino moguce dovesti posto je rok gotov....a striker je neophodan....

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 03 feb 2011, 22:24

Ma nema sanse da ispadnete, mislim kako ce Newcastle zavrsiti na 12-13 poziciji znaci sredina tabele..
Jednostavno imate kvalitetne bekove Simpsona i Enriquea posebno ovaj drugi je jedan od najboljih u ligi po meni ove godine..

Sta je sa Tioteom? Gledao sam ga par puta a protiv Liverpoola sam vidio da ima nest u njemu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2011, 22:27

Red Assassin je napisao/la:Sta je sa Tioteom? Gledao sam ga par puta a protiv Liverpoola sam vidio da ima nest u njemu.
Tiote će igrati protiv Arsenala(odrađiv'o je kaznu prethodne 3 tekme). Što se tiče njegovog transfera, mislim da je svima jasno kako je on glavni igrač u našem veznom redu(kapa dolje Bartonu, Nolanu, Gutierrezu i ostalima, ali...). Što se tiče bekova, ne bih baš Enriquea i Simpsona naveo kao neki respektabilan bekovski par, al' valjda je dovoljan za opstanak. Ono što nas "koči" je napad. Dakle, imamo championshipski(Best, Ranger i Lovenkrads) napad u Premiershipu, pa ti vidi je li strah od ispadanja realan.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 03 feb 2011, 22:38

Monolog je napisao/la:
Red Assassin je napisao/la:Sta je sa Tioteom? Gledao sam ga par puta a protiv Liverpoola sam vidio da ima nest u njemu.
Tiote će igrati protiv Arsenala(odrađiv'o je kaznu prethodne 3 tekme). Što se tiče njegovog transfera, mislim da je svima jasno kako je on glavni igrač u našem veznom redu(kapa dolje Bartonu, Nolanu, Gutierrezu i ostalima, ali...). Što se tiče bekova, ne bih baš Enriquea i Simpsona naveo kao neki respektabilan bekovski par, al' valjda je dovoljan za opstanak. Ono što nas "koči" je napad. Dakle, imamo championshipski(Best, Ranger i Lovenkrads) napad u Premiershipu, pa ti vidi je li strah od ispadanja realan.
a sta ces..pardew je rekao da ce smith (moj idol) igrati napadaca ponekad a smudger se ozljedio....
znam da su svi skepticni oko smitha u napadu..ali sjetite se one njegove bombe na precku protiv arsenala prije 2-3mjeseca u carling cupu...s 30m ju je opalio, trese se ta precka jos i dan danas :lol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2011, 22:46

Monolog je napisao/la:
fakat si pesimista :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2011, 22:51

fera je napisao/la:fakat si pesimista
Ma napis'o sam to zbog tvojih Liverpoolovaca. :lol: Ne samo da ćemo opstati, već ćemo izboriti Europa League na kraju sezone, a Best i Ranger će u sljedećih 5 utakmica kombinovano zabiti, ni manje ni više nego 12 golova. :D Da ne govorim o Nolanu koji će nastaviti sa rešetanjem protivničkih mreža, a ne smije se zaboraviti ni Coloccini koji će na kraju sezone doći do brojke od 8 postignutih golova. :lol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2011, 22:54

Monolog je napisao/la:
fera je napisao/la:fakat si pesimista
Ma napis'o sam to zbog tvojih Liverpoolovaca. :lol: Ne samo da ćemo opstati, već ćemo izboriti Europa League na kraju sezone, a Best i Ranger će u sljedećih 5 utakmica kombinovano zabiti, ni manje ni više nego 12 golova. :D Da ne govorim o Nolanu koji će nastaviti sa rešetanjem protivničkih mreža, a ne smije se zaboraviti ni Coloccini koji će na kraju sezone doći do brojke od 8 postignutih golova. :lol:
ma nolan na kraju sezone kad zabije 20 golova i 15 asistencija prelazi u voljeni klub :D
mislim da si pesimistican u slucaju coloccinija 10 je sasvim realna brojka :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2011, 23:04

Šalu na stranu(a i ne bih da mi drugi kažu kako sam te natjer'o da nabijamo stranice :lol: ), ipak mislim da je opstanak realan. Dakle, od 14 utakmica koje su ostale, potrebno je pobijediti u 4 i izvući 2 remija i to je to. Možda ovo ipak zvuči preoptimistično, al' ova utakmica protiv Fulhama(sigurno ki*a od utakmice) je plod previranja unutar kluba, nikako plod realnog stanja. Dakle, svi znamo u kakvoj se sredini treniralo i spremalo za utakmicu, tako da je to bio glavni razlog naše loše partije protiv londonskog kluba.

Istina, napadači nisu nešto, al' s obzirom da je Nolan često strijelac, to uveliko spere ljagu sa imena i prezimena onih koji utakmicu počnu u napadu. Dakle, on je taj koji ih izvlači te koji je i Carrolla izvlačio u par mečeva. Ja sada očekujem od Gutierreza bolje partije, te više prodora i možda koji zgoditak, jer je on ost'o dužan od početka sezone. Možda je 2-3 utakmice odigr'o dobro, ono ostalo je sve bilo prosjek ili ispod prosjeka.

A što se tiče Coloccinija, ne znam jesi li ga gled'o u posljednje vrijeme, lik je tol'ko dobar da je to čak i meni teško za povjerovati. :mrgreen: Na početku sezone su bili od solidnih do ispodprosječnih(on i Williamson), ali sada su na pravoj talasnoj dužini.

Još kada bi tako odigrali protiv Arsenala i da izvučemo bod. Iiiiih. :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2011, 23:12

Monolog je napisao/la:Šalu na stranu(a i ne bih da mi drugi kažu kako sam te natjer'o da nabijamo stranice :lol: ), ipak mislim da je opstanak realan. Dakle, od 14 utakmica koje su ostale, potrebno je pobijediti u 4 i izvući 2 remija i to je to. Možda ovo ipak zvuči preoptimistično, al' ova utakmica protiv Fulhama(sigurno ki*a od utakmice) je plod previranja unutar kluba, nikako plod realnog stanja. Dakle, svi znamo u kakvoj se sredini treniralo i spremalo za utakmicu, tako da je to bio glavni razlog naše loše partije protiv londonskog kluba.

Istina, napadači nisu nešto, al' s obzirom da je Nolan često strijelac, to uveliko spere ljagu sa imena i prezimena onih koji utakmicu počnu u napadu. Dakle, on je taj koji ih izvlači te koji je i Carrolla izvlačio u par mečeva. Ja sada očekujem od Gutierreza bolje partije, te više prodora i možda koji zgoditak, jer je on ost'o dužan od početka sezone. Možda je 2-3 utakmice odigr'o dobro, ono ostalo je sve bilo prosjek ili ispod prosjeka.

A što se tiče Coloccinija, ne znam jesi li ga gled'o u posljednje vrijeme, lik je tol'ko dobar da je to čak i meni teško za povjerovati. :mrgreen: Na početku sezone su bili od solidnih do ispodprosječnih(on i Williamson), ali sada su na pravoj talasnoj dužini.

Još kada bi tako odigrali protiv Arsenala i da izvučemo bod. Iiiiih. :D
nisam gledao ovu zadnju... ma onako nije coloccini los igrac sta vise i dobar je samo ja sam ocekivao vecu karijeru od njega.
ovoj jonasa sam ja potpuno zaboravio eto kako je igrao ove sezone. iskreno ja ne vjerujem da sa ovim sastavom bez obzira na nesto losiji napad newcastle moze ispasti iz lige. uz par pravih pojacanja naredne sezone s pravom bi mogli reci da ste konkurenti za plasman u europu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 feb 2011, 11:05

Dakle, doviđenja Ameobi. Povreda je teža negoli se mislilo(prvi rezultati su govorili da će biti odsutan mjesec do mjesec i po'), jer će Shola biti odsutan nekoliko mjeseci. :(

Naime, radi se o slomljenoj jagodičnoj kosti, što se desilo u duelu sa Fulhamom kada je morao napustiti igru nakon nekih 15-ak minuta.

Ismijah se na ovo(da, osmijeh nije zbog sreće, već...):
So Murphy’s law strikes again – if something bad can happen it will.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 04 feb 2011, 11:41

sad kad dovedu nekog no name free igraca koji nemoze igrat ni za millwall :evil:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 feb 2011, 15:31

Ne mogu još da vjerujem da je Andy odletio iz svog gnijezda, ali nije mi toliko krivo, barem je otiš'o u pravi klub. :mrgreen: Šteta za Njukaš, ali dobra lova se klepila. 8-) Znam da je @Monolog u njemu vidio nasljednika velikog Alana, ali taj čiko je bio i ostao nenadyebiv. Nema razloga za paniku, dobro igrate ove sezone i trebali bi završiti u Top 10, a dogodine spiskat malo lovuše i jurišati na Eurokupove. Tiote je veliki potencijal i on se mora zadržati, ako žele krenuti uzlaznom putanjom u narednim godinama.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 04 feb 2011, 19:41

slika

yes please!!!
po twitterima, cak i na wikipediji itd sire se glasine o sokantom povratku alberta luquea na st james park :D
free agent je nakon raskida s malagom nedavno...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 feb 2011, 10:52

Kao što je i @Gloryhunter napisao, povezivani smo sa bivšim Arsenalovim antitalentom Aliadiereom. Da je taj ikako valj'o, ost'o bi u Arsenalu ili bi barem pokaz'o svoje znanje kada je preš'o u Middlesbrough. Da, razumijem ja da smo sada tanki sa napadačima(Carroll je napustio klub, a Shola se povrijedio na duže vrijeme), al' ne treba nam igrač njegovih (ne)kvaliteta. Nek' Jeremie ostane još malo slobodan igrač, pa nek pojača neki drugi tim. :mrgreen:

Ono što se sada govori je da Barton odugovlači sa potpisom novog ugovora koji je bio skoro pa gotova stvar. Naravno, ponukan onim što se desilo sa Carrollom, sasvim je razumljivo što Joey vaga da l' da potpiše il' ne. Iskreno se nadam da će srce nadjačati pamet, te da će potpisati produženje ugovora i tako pokazati pojedincima šta je odanost.

Danas, kako svi znamo, na programu je meč sa Arsenalom. Isti nije mog'o doći u gore vrijeme(uostalom, nikad nije dobro igrati protiv raspoloženog Arsenala), al' kada se mora igrati, onda se mora. Niko te ne pita možeš li ili ne možeš.

Lista izostanaka kod Newcastle-a nije mala, tako da ćemo danas igrati bez Ameobi-ja(slomljena jagodična kost), Gosling i Ireland(povrede koljena), Steven Taylor(zadnja loža), Alan Smith i Raylor(povrede članka), Ben Arfa(lom noge). Dakle, iz ovog se vidi koliko smo tanki pred današnji sraz sa Arsenalom. Ono što je pozitivno je povratak Tiotea nakon suspenzije, tako da ćemo biti jači, barem kada je destrukcija Arsenalove igre u pitanju. Što se tiče Arsenala, ni oni ne dolaze u punom sastavu. Koliko sam ja upućen igraće bez Vermaelena, Nasri-ja, Fabianskog, Songa i Denilsona, a očekuje se povratak Squilaci-ja.

Danas očekujem sljedeću postavu Newcastle-a:
Harper - Simpson, Coloccini, Williamson, Enrique - Tiote, Barton, Gutierrez, Nolan(c) - Best, Lovenkrads. Dakle, igraće se u sistemu 4-4-2(najvjerovatnije), a postoji mogućnost da će Love ostati na klupi, a da će Guthrie dobiti mjesto u timu, no to su sve špekulacije.

Svi se sjećamo posljedjneg meča između ovih dvaju timova. Dakle, bilo je 0-1 na Emiratesu kada je Carroll pogodio na asistenciju Bartona. To je bila jedna zrela predstava Svraka(sa Hughtonom na čelu), a ni sam Arsenal tada nije imao previše šansi(da, bili su bolji, al' nisu stvorili veliki broj stopostotnih prilika).

Vjerovatno će se mnogi iznenaditi kada pogledaju međusobni omjer ovih timova. Naime, ovo će biti 168 duel, a više uspjeha(naravno :mrgreen: ) ima Newcastle. Dakle, u pretnodnih 167 duela, Newcastle je pobijedio 66 puta, Arsenal 65, dok je 36 utakmica završeno neriješenim ishodom. Gol razlika je 238:230 u korist Arsenala. Ukoliko pobijedimo, to će biti prva dvostruka pobjeda nad ovim protivnikom još od 1994/95.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 05 feb 2011, 10:56

Cuj Alidier :lol:

On je odigrao samo jednu utakmicu kako treba i to protiv Liverpoola na Anfildu kada smo ih dobili 6-3 :D 8-)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 feb 2011, 16:57

Katastrofa :!:

Arsenal nas je nadigr'o, te imam osjećaj da svaki njihov napad može završiti golom. Loš ulazak u utakmicu, te se niko nije ni zagrij'o kako treba, a na semaforu je bilo 0-2. Jednostavno, ne'a se više šta ovdje tražiti(napis'o sam svakako da nam Arsenal dolazi u najnezgodnijem trenutku), al' mi je drago što se igrači i dalje bore, te što nisu digli ruke u zrak i čekaju kraj tekme(prije svig Tiote). Iskren da budem, zaslužili smo barem jedan gol, a to što ga nismo postigli je krivica dugo osporavanog Laurenta Koscyelnog.

Jedino što bih mog'o prigovoriti Arsenalu je situacija u kojoj je Djourou udario Besta(mog'o je ono izbjeći, al' je Francuz koljenom udario u glavu Leona).

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 05 feb 2011, 17:51

Tooooooooooooooooo 4-4 ludiloooo
Side before self

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 feb 2011, 17:52

Kakav je ovo rezultat, ne vjerujem :lol: :lol:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.