Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la neno#4 » 25 mar 2011, 12:10

amerosm je napisao/la:Cestitke PAO-u na zasluzenoj pobjedi protiv Barcelone, gdje najvise zasluga snosi "njihov" igrac Navarro koji je na kraju trece cetvrtine postigao pet kljucnih poena i tako vratio PAO u zivot. Dalje Rubio je dokazao da u velikim utakmicama se gubi ko "abdest", a sto Jaka Lakovic igra u Barceloni zna samo dragi Bog i uprava Barce. Inace mislim da je ova serija odlucena i da ce PAO to rutinski zavrsiti u Atini, jer gluposti koje pravi Barcelona se neprastaju kada se na drugoj strani nalazi PAO, a isto mislim i za seriju Caja - Macabi. Sto se tice ostale dvije serije tu nista nije rjeseno i tu svako svakoga moze dobiti mada prednost dajem Valenciji i Olympiakosu.
Iako je Lakovic jedan od igraca koje ja ne mirisem, nije bas tako. Pogledaj samo utakmicu u utorak, covjek je odigrao vrlo dobru utakmicu, pogodio neke kljucne suteve. Veceras nije uslo i to je to, idemo dalje..
Sto se tice pobjednika, nista nije rjeseno, osim mozda Macabi - Caja, sto sam i predvidio kao potencijalno iznenadjenje. Valensija takodjer ima lijepu priliku, ali Real ove godine je najnepredvidljivija ekipa u EL..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 mar 2011, 12:33

Barsa - PAO
Nesumnjivo Barsa je na papiru jaca, ali PAO je ekipa koja je u svakom trenutku sposobna da dobije svaku ekipu, bez obzira gdje se igra.
To je kljucno, PAO nije tamo neka ekipa, PAO je mentalno najjaca ekipa u EL. Jednostavno bez obzira gdje igrali i u kakvoj formi bili, mogu da dobiju bilo koga. Sinoc u prvom poluvremenu, kada su ih gazili, kada je Barsa kontrolisala igru i rezultat, PAO je igrao odlicnu odbranu, jer odbrana je sinoc njih u prvom poluvremenu sacuvala poraza. Da nisu onakvu odbranu igrali, nista ne bi bilo. Dijamantidis je igrao katastrofalno u prvom dijelu, znao sam da ce u drugom da igra fenomenalno, Drew je maltene citavu utakmicu igrao u kanalu, ali se pojavio Sato i odigrao utakmicu sezone(dosada). Vidjelo se i u prvom dijelu da mu je stalo da sinoc dobiju utakmicu, nervirao se citavo vrijeme, i pri sutu je bio, medjutim vecina suteva su bili lagani nakon izradjenih bravura Dijamantidisa. U onoj akciji za koju se Xavi buni, bilo je sumnjivih situacija, ali prije toga u prvom poluvremenu PAO su svirana dva faula u napadu, tacnije Dimitrosu, koja bi se rijetko gdje svirala, trener Barse je to zaboravio. BIlo je pitanje vremena kada ce PAO da preokrene sinoc, Majk je radio odlicne stvari, sve sto je dobio pospremio je u kos, dobru rolu odigrao i Kalates, a na drugoj strani divljak Anderson standardno se ispucava, nevjerovatno je da covjek pretezno vise lopti ispuca od Navara. Ovdje nista jos nije gotovo, sve je moguce. Mislim da je kljucna treca utakmica, ko dobije to, pobjednik je 80 posto...

Olimpijakos - Siena

Nakon demoliranja u utorak Siena je izasla na teren i odigrala jednu odlicnu utakmicu, u kojoj su pokazali da mogu da pariraju Olimpijakosu u svakom segmentu igre, i to sve bez Mc Calleba, koji i dalje ne moze da da adekvatan doprinos, ako uspiju da odu na F4, bice jedan od glavnih favorita napokon. Olimpijakos, realno nema neki strasan kadar po imenima, sto pokazuje i ovo:
Ekipa sa Spanulisom, Theom, Teom, Burusisom, Mavrokefalidisom, Rasom, ne djeluje na papiru jaka, ali uvijek su tu igraci tipa Gordona, Ercega, Halperina, Keselja da uskoce i pomognu.
Ali opet ti sekundarni igraci na papiru daju veliki doprinos i cesto znaju da odluce utakmicu..
Serija se seli u Sienu, sa sansama 51 - 49 za Olimpijakos...

Caja Laboral - Maccabi
Kod domacina sve zavisi od suterskog raspolozenja, ako budu pri sutu, Makabi ce tesko do trijumfa, medjutim suterske ekipe su ekipe koje sut pretezno stane u kljucnim trenucima i poslije nastaju problemi.
Ako bih trazio iznenadjenje u TOP 8, onda bih trazio ovdje, jer nekako mi najvise djeluje da je Makabi sposoban da dobije utakmicu od svih ovih ekipa vani, i da postane pobjednik serije...
Caja je klasicna suterska ekipa, ako ide sut mogu dobiti sve i svakoga, ako sut ne ide nastaju veliki problemi, u prvom poluvremenu su sinoc sutirali 7/12, u drugom su pogodili jos tri trojke, ali ne moze se vjecno zivjeti od suta..Ivanovic je sinoc napravio veliku gresku, pustajuci Batista da igra umjesto Baraca tolike minute, bez obzira na sve, nizu postavu Makabija i slicno...Barac je nakon utorke i odlicne partije, MORAO sinoc da igra 25 minuta minimalno...Sto nije, to samo Dusko zna... Simptomaticno je da Caja dosta utakmica ove godine gubi u posljednjim trenucima, Ritas, pa evo sada i Makabi, pa PAO u OAKA Areni. Serija se seli u NOKIA Arenu, gdje Makabi tesko gubi...Vjerovatno 3 - 1 za Makabi...

Real - Pamesa

Cook je sinoc odigrao utakmicu karijere, pogadjao je sve van 6. 75. Kljucna je bila ona trojka sa desne strane kada su otisli na 4 razlike, a onda Prigoni i Llull se samo bespotrebno ispucavali. Mirotic je takodjer promasio jedan vrlo bitan otvoren sut na kraju, i Pamesa je zasluzeno odnijela pobjedu iz Madrida. Ali Real je najcudnija ekipa u EL ove godine, jer nikada sa sigurnoscu ne mozes reci kako ce da odigraju, jer su velike oscilacije u formi svih igraca, iako po imenima imaju odlican roster...Savanovic pogodio vrlo bitnu trojku, skok u napadu takodjer jedan bitan..Mada je Cook odigrao utakmicu koju sigurno nece ponoviti zadugo, u slijedecoj moze biti najgori na terenu..Sudjenje odlicno, iskreno nisam ocekivao ovakvo sudjenje, mozda ih je Bartomeu ostavio za Valensiju :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 mar 2011, 23:22

Marko Jaric :mrgreen:
MVP,MVP,MVP

Siena pokazuje sve sto moze....dok Olimp pokazuje koliko je slab na gostovanjima,jos nije gotovo ali bit ce tesko posebno sa rovitim Teodosicem...najgore od svega sto su odigrali dobru utakmicu ali ipak 20 izgubljenih lopti je previse...

Real vratio break i vjerovatno dobio i seriju...Fisher 19 poena(9/9 iz igre) 8 skokova...opcenito dobra igra unutrasnje linije Reala(Tomic i Reyes) sto i jeste njihova najaca strana...samo Dule u sastavu Valencie je premalo za nesto vise...

Macabi sa zasada dere Caju...sami su si krivi,jer Macabi u gostima i u Izraelu su dvije razlicite ekipe...
Jedino ako Caju krene sut da nesto urade,a oni su takva ekipa...al tesko

Pao je u ljepotici dobio barcelonu...kontrolirali su utakmicu od pocetka...dobre odbrane na obje strane,da bi ulaskom u 4 dionicu barca vezala 4,5 troki i preuzela kontrolu...ali opet Pao je nastavio po svom,pick and roll Diamantidsa sa citavom ekipom to mogu vrtiti do jutra i na kraju uz par izgubljenih lopti,sigurne ruke Diamntidisa zeleni dolaze do zasluzene pobijede...
Panatinekos je izgledao dobro...Diamantdis 18 poena,7 asistencija,13 iznudjenih faulova :mrgreen: ameri su dobro gadjali kao i Fotsis..

kod Barce konacno je Rubio poceo pogadajti nesto,mada mislim da Obradovic treba nastaviti sa ovom taktikom jer mu je ona donijela egal utakmice u barceloni sad ga je krenulo..ali to nije ta barca...daj loptu Navaru i gledaj(koji je zajebao batu zivojinovica :mrgreen: ) fali Mikel jer onaj Anderson ima temperaturu vecu od IQ-u...

Da je bilo koja druga ekipa osim Pao rekao bi da Barca ide dalje,ali ovi znaju osvajati titule i zatvarati ovakve serije...tako da simpatije zelenim,Obradovicu i najboljem igracu evrope D.D.

Ostalo:
Real
Macabi
i vjerovatno Siena
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 mar 2011, 01:08

Raul_64 je napisao/la:Marko Jaric :mrgreen:
MVP,MVP,MVP

Siena pokazuje sve sto moze....dok Olimp pokazuje koliko je slab na gostovanjima,jos nije gotovo ali bit ce tesko posebno sa rovitim Teodosicem...najgore od svega sto su odigrali dobru utakmicu ali ipak 20 izgubljenih lopti je previse...

Real vratio break i vjerovatno dobio i seriju...Fisher 19 poena(9/9 iz igre) 8 skokova...opcenito dobra igra unutrasnje linije Reala(Tomic i Reyes) sto i jeste njihova najaca strana...samo Dule u sastavu Valencie je premalo za nesto vise...

Macabi sa zasada dere Caju...sami su si krivi,jer Macabi u gostima i u Izraelu su dvije razlicite ekipe...
Jedino ako Caju krene sut da nesto urade,a oni su takva ekipa...al tesko

Pao je u ljepotici dobio barcelonu...kontrolirali su utakmicu od pocetka...dobre odbrane na obje strane,da bi ulaskom u 4 dionicu barca vezala 4,5 troki i preuzela kontrolu...ali opet Pao je nastavio po svom,pick and roll Diamantidsa sa citavom ekipom to mogu vrtiti do jutra i na kraju uz par izgubljenih lopti,sigurne ruke Diamntidisa zeleni dolaze do zasluzene pobijede...
Panatinekos je izgledao dobro...Diamantdis 18 poena,7 asistencija,13 iznudjenih faulova :mrgreen: ameri su dobro gadjali kao i Fotsis..

kod Barce konacno je Rubio poceo pogadajti nesto,mada mislim da Obradovic treba nastaviti sa ovom taktikom jer mu je ona donijela egal utakmice u barceloni sad ga je krenulo..ali to nije ta barca...daj loptu Navaru i gledaj(koji je zajebao batu zivojinovica :mrgreen: ) fali Mikel jer onaj Anderson ima temperaturu vecu od IQ-u...

Da je bilo koja druga ekipa osim Pao rekao bi da Barca ide dalje,ali ovi znaju osvajati titule i zatvarati ovakve serije...tako da simpatije zelenim,Obradovicu i najboljem igracu evrope D.D.

Ostalo:
Real
Macabi
i vjerovatno Siena
Ako si doista gledao utakmicu veceras, mogao si da vidis kako se Juan totalno podredio kolektivu, pustio je neke druge igrace koji su veceras bili manje cuvani da preuzmu glavnu rolu u napadu...Rubio, Moris, Lakovic su pogadjali kada je trebalo i utakmica je vrlo lahko mogla otici i na drugu stranu, mada sam ja navijac Panathe, ali bilo bi potpuno zasluzeno da je i Barsa dobila...Da je neko drugi bio, ne bi imao sanse, izgubio bi sa jedno 10 - 15 razlike...Bilo je par sudijskih odluka vrlo sumnjivih, Dijamantidis uvijek potura lakat i svaki njegov kontakt sa igracem iz suprotne ekipe se moze svirati kao faul u napadu, onda je Batiste par puta imao diskutabilan duel sa Vaskezom, poslije su sudije kompenzovale par stvari...Kljucna je cini mi se bila ona trojka Sata iz ugla za plus pet...Tada je PAO prelomio, Dijamantidis je sve uredno pospremio na kraju, i onaj tezak sut preko Vaskeza, kada nije smio da pravi faul...Istini za volju obje ekipe su imale noc, igrale su odlicno, Fotsis je imao dan, pogadjao odlicno, na drugoj strani Moris, Lakovic...

Sto se tice tekme u Sijeni, domacini su puno bolje funkcionisali u napadu, trazili su uvijek najbolja rjesenja, igrali nesebicno, rezultat u prvom poluvremenu je bio nerealan, jer Sijena je i u prvom trebala da ima vodjstvo vece od dva razlike...Velika dekoncentracija Papalukasa i Spanulisa, posebno Papalukasa kada je u kontri dva puta bacio loptu u ruke igracima Sijene...Iskreno receno, Oli ima nedostatak klasicnog beka sutera, sto sam i potencirao prije ove serije, takodjer Papanikolau nije dovoljan za ovaj nivo takmicenja na krilu, neiskustvo dolazi do izrazaja, uz povredu Keselja...

Stvarno ostaje zal sto je Mccalleb nedovoljno spreman, Sijena bi bila najozbiljniji kandidat sa ovakvom timskom igrom

Jaric je veceras napravio zadnji trzaj karijere, u slijedecoj nece biti ni blizu ovoga, morat ce neko drugi da iskoci, da li Hairston ponovo ili Rakovic ostaje da se vidi...Kod Simonea je sve podredjeno kolektivu, tako da ce biti vrlo zanimljivo vidjeti kako ce Duda da reaguje na slicnu igru koju gaje oba trenera, sa dobrom odbranom, sa izradjenim akcijama...

Sto se tice tekme Reala da se citiram od prije neki dan
Real je najcudnija ekipa u EL ove godine, jer nikada sa sigurnoscu ne mozes reci kako ce da odigraju, jer su velike oscilacije u formi svih igraca, iako po imenima imaju odlican roster.
Iskreno receno ja sam i ocekivao ovo, pogotovo sto osim Savana niko u Valensiji u reketu ne moze da parira strasnoj unutrasnjoj liniji Reala na papiru...Bez obzira na magiju Karija, i sto su vjerovatno zasluzili da odu na F4, vece su sanse da se serija ovdje zatvori..

Kada sam vidio da se Perkins ozlijedio mislio sam da ce Caja da ima malo vece sanse, ali jednostavno Blatt i drugovi su prejaki za slabu odbranu Baskijaca...Da bi se dobio Makabi mora se igrati fantasticna odbrana, da te sut bas sluzi i da trener nadmudri Blata koji je iskreno jedan od najboljih trenera u ovom trenutku....Caja kao sto sam i napisao prije serije je ekipa koja zivi i umire od suta, i jednostavno u kljucnim trenucima trice te napuste...

U svakom slucaju poslije veceras stvari su mnogo jasnije..

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 mar 2011, 15:07

Ne nisam mislio da je bio sebican,imao je i Rubio,Lakovic i Anderson svoje suteve,nego na kraju samo uvaliti loptu Navaru dok ostala cetvorica gledaju...razumijem to da treba preuzeti odgovornost ali ono je bilo silovanje,nema te tece igre od prosle godine...fali Mikel a kao sto si sam rekao onaj indijanac Anderson je toliko neproduktivan,od isilovanih suteva do toga da mora...Mora udariti par driblinga prije nego sto se rijesi lopte...a de ne govorim o nerezonskim potezima na krajevima utakmica...sinoc je ponovo bio u elementu

Sad sam ogledao Spanski derbi u cijelosti...i pokazalo se da Real ima strasne invidualce,mozda i najbolje ali nisi dobri kao tim...ali se zato cesto zna desiti da jedan iskoci i da sam donese pobijede(Mirotic Siena) ili sinoc Fisher koji je sve pogodio(kredit Reyesu za 3,4 aley upa) i takav Real je plutujuca mina za sve...mislim posto ih ocekujem u Barceloni,nakon dugo vremena na final fouru i ako tamo ne bude barce svi ce imati podjednake sanse...
i jednoj utakmici lahko moze krenuti sut Lula,Tuckera i companije...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 mar 2011, 21:57

Raul_64 je napisao/la:Ne nisam mislio da je bio sebican,imao je i Rubio,Lakovic i Anderson svoje suteve,nego na kraju samo uvaliti loptu Navaru dok ostala cetvorica gledaju...razumijem to da treba preuzeti odgovornost ali ono je bilo silovanje,nema te tece igre od prosle godine...fali Mikel a kao sto si sam rekao onaj indijanac Anderson je toliko neproduktivan,od isilovanih suteva do toga da mora...Mora udariti par driblinga prije nego sto se rijesi lopte...a de ne govorim o nerezonskim potezima na krajevima utakmica...sinoc je ponovo bio u elementu

Sad sam ogledao Spanski derbi u cijelosti...i pokazalo se da Real ima strasne invidualce,mozda i najbolje ali nisi dobri kao tim...ali se zato cesto zna desiti da jedan iskoci i da sam donese pobijede(Mirotic Siena) ili sinoc Fisher koji je sve pogodio(kredit Reyesu za 3,4 aley upa) i takav Real je plutujuca mina za sve...mislim posto ih ocekujem u Barceloni,nakon dugo vremena na final fouru i ako tamo ne bude barce svi ce imati podjednake sanse...
i jednoj utakmici lahko moze krenuti sut Lula,Tuckera i companije...
Barselona igra dobro i ove godine, nego je veliki problem neigranje najboljeg igraca EL prosle godine...
Mikel je jednostavno covjek koji donosi prevagu na terenu...
O Andersonu ne treba trositi rijeci, ja sam ga gledao i uzivo, divljak na kvadrat..
Realno sinoc je Barsu srao sut nenormalno, mislim da u cetvrtoj utakmici ih nece ici ovako...

Sto se tice Reala ja potenciram citavo vrijeme da su oni najcudnija ekipa citave Eurolige, da bi mene pojedinci ubjedjivali poslije tekme u Madridu izmedju Partizana i Reala, da Real nema kvalitet da prodje ni TOP 16...

Po meni ako PAO ode na F4 je najveci favorit jer jedini imaju kontinuitet i imaju igrace koji su vec to osvajali, dok ostali nemaju to...

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2011, 22:49

Mislim da je prije par minuta Evropa dobila novog prvaka u kosarci, a to su igraci PAO-a. Kao sto sam rekao proslog cetvrtka oni su previse iskusni da bi ispustili poklone koje im je Barcelona priustila i ruku na srce oni su im bili jedini konkurent.
Kako sada stvari stoje jedino ce se u Madridu igrati majstorica, a kapa do poda igracima Siene kako su se uspjeli vratiti nakon one blamaze u prvoj utakmici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 31 mar 2011, 22:53

Dobili smo 3 od 4 sudionika F4 u Barceloni. To su Maccabi koji je razvalio Caju Laboral, Siena koja se vratila nakon -50 protiv Olympiacosa i Panathinaikos koji je večeras dominirao protiv Barce te je najveći favorit na F4.

Jedina majstorica će se igrati u Madridu gdje je Real favorit protiv Pamese ali Pamesa dobro igra. Po meni su šanse 55%-45% za Real
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 31 mar 2011, 23:08

Nema dalje od Grka...

Utakmica je pocela sa dvije licne Dimitrisa koji je zbog toga propustio veci dio prvog poluvremena...pocetkom druge se je povrijedio Nikolas(nije se ni vratio,zglob) ali opet uz sjajnu igru Kalatesa koji je sjajno kontrolisao napade i uz dobru rolu Perperuogla na kraju Pao odlazi sa +1...barca je vodila 24-20 i to ce se kasnije ispostaviti da je bila njihova najveca prednost...
usli su u zelenu masinu gubili lopte,svi redom...nije bilo sigurne ruke(u prvom je bar Vaskez pogadjao) i onda jedna odbrana za drugom i sjajna igra cenatara...Vunjukas,Tsartsaris i to je zabiberio Dimtris sa trojkom za 51-42...i na svaku trojku barce odgovarao je Pao(Kalates,Sato,Tsartsaris) i nisu mogli ozbiljnije prici da bi 1:30 prije kraja usli u penal zavrsnicu...mirna ruka Dimitrisa,Perperuogla i barca je zavrsila svoje...

Poptuno zasluzen trijmuf Panatinekosa koji je jednostavno bio bolji...spanci su jedino mogli gledati sudije (iako im nista krivi nisu)

Mislim da bi final four sa Barcom u pocetku bio nezanimljiv...zato hvala Pao jer ce sve ekipe imati iste uvjete...
2 za redom je bilo logican slijed stvari za barcu kod kuce ali Grci su cudna sorta...

da se i ja malo citiram :)
Raul_64 je napisao/la:Da je bilo koja druga ekipa osim Pao rekao bi da Barca ide dalje,ali ovi znaju osvajati titule i zatvarati ovakve serije...tako da simpatije zelenim,Obradovicu i najboljem igracu evrope D.D.
Gledao sam malo Real kad je poceo padati...gomila izgubljenih lopti,dok su napadu samo znali spustiti Tomicu i sta bude...raznovrsna igra Pamese i 5 utakmica u srijedu...
Tesko ce Real kod kuce izgubiti majistoricu...

Ovo ostalo nakon sto odgledam snimke ali ocekivano...Caju dok je isao sut dobro je bilo(Teletovic 17 poena)
Siena pokazala klasu i vjerovatno najljepsu kosarku ove godine...

Pao,Siena,Macabi i kazem Real...bit ce veselo

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 31 mar 2011, 23:11

Znaju li se parovi u 1/2?
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 31 mar 2011, 23:12

Ted Mosby je napisao/la:Znaju li se parovi u 1/2?
Valencia/Real - Maccabi
Siena - PAO
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 mar 2011, 23:38

Samo da pozdravim sve "obozavaoce" lika i djela Zeljka Obradovica, prepoznat ce se oni 8-) 8-) 8-)..
Mislim da je covjek sve dokazao vecerasnjom izvedbom, kada su Vujukas, Kalates odigrali odlicne role iz drugog plana, kada se Drew povrijedio i prakticno bez pravog beka su igrali veceras, ali odbrana je bila na vrhunskom nivou, nesto slicno kao one sezone kada se uzela titula u Berlinu.
Panatha ima dva najkompletnija krilna centra u Europi, ti ljudi sve zatvaraju, tako razumiju kosarku, Kostas pogodi itekako bitnu trojku, Antonios pogadja bitna bacanja, o odbrani da ne pricam. Da je Kostas igrao i prosle godine, PAO bi sigurno prosao u TOP 8. Dijamantidis maestralno, on i Batiste igraju jednostavno zavezanih ociju.
Ali se jos jednom pokazalo da Panatha sto potenciram citavo vrijeme ima najvecu mentalnu stabilnost u igri, kako ti ljudi igraju pod pritiskom to je necuveno. Maltene je klackalica 80 minuta u Atini, nijednog trenutka se ne pada u euforiju, na 61 - 50 Dijamantidis pri dolasku na tajmaut vice da nista jos nije gotovo, to je nesto sto nijedna druga ekipa nema.

Makabi rutinski, Caja nije imala sansi veceras, Makabi se ponovo zasluzeno nasao na F4, Blatt napravio jos jedan veliki uspjeh, Caja igra kosarku koja bi u nekom drugom vremenu prolazila, nazalost protiv granitne odbrane koju forsira Blat to ne ide. I pored toga sto im se povrijedio Perkins, njihov maltene najmanje placeni igrac je odigrao fenomenalno i ovaj put. Pargo je osvjezenje ove godine u EL, covjek igra fenomenalnu sezonu, kljucni sut u Vitoriji, u utorak i veceras maltene kljucni igrac. Dejvid Blu je odigrao utakmice sa odlicnim procentom za tri, jedino Eidson igra nesto losije. Sve u svemu ja licno Makabija vidim u finalu, zasluzili su.

Siena je prica TOP 8 faze..
Malik Hairston je isplivao maltene niodakle, jednostavno Siena ga je uzela za vrlo male pare i napravit ce veliki posao, tim je sigurno jeftiniji nego onaj u prethodnim sezonama, ali su opet na F4. Oni su imali/imaju mentalitet gubitnka, kad se samo sjetim sta izgubise onda od Makabija u polufinalu, strasno, nakon gazenja prvih 20 minuta, da bi onda CSKA lagano uzeo Makabija. Ekipa koja je u ovom trenutku mozda igrala i bez najboljeg igraca EL u dosadasnjem dijelu EL je ponovo pokazala da ima snage da jos jednom odigra odlicnu utakmicu, i da nije slucajno sto su dobili u Pireju. Mozda je i bolje za njih prvu sto su onako izgubili, ja sam licno znao da imaju kvalitet da se vrate, pa sam odmah rekao da ce druga da bude susta suprotnost. Da li ce Bo uspjeti da se vrati do Barselone, ostaje da se vidi.

Ako je Siena prica TOP 8, onda san Valensije i dalje zivi. San da mogu do najveceg iznenadjenja ove godine, da odu na F4. Potenciram opet da je Real najcudnija ekipa u EL ove godine, od poraza protiv Bamberga, Charleroia, do trijumfa u Sijeni, do trijumfa kod Efesa i slicno. Jednostavno ekipa koja toliko oscilira da je to nevjerovatno, jer u rosteru maltene sve igraju igraci koji imaju niz velikih utakmica u svom zivotu. Ostaje da se vidi u majstorici, sta mogu i koliko mogu. Sudijski kriterij je do sada bio vrlo solidan, ali mislim da ce sudije morati makar malo da navuku za Real u iducu srijedu.

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 mar 2011, 23:51

Znači ne mogu da vjerujem ovom Olympiacosu se baš neda :lol:
Sienda je odlična ekipa,ali mislio sam da će teško bez Boa proći no jbg kad nekom nije suđeno
Pao mislim očekivano prošao Barcelonu najbolji trener Evrope i najbolji košarkaš Evrope u jednoj ekipi teško da će dvije godine zaredom ostat bez F4.Barca svakako ima širi roster,ali nemaju trenera on ni sam ne zna kako je prošle godine uspio da uradi ono što je uradio.I ko dovede košarkaškog neandertalca Andersona u Barcu :roll:
Maccabi očekivano prošao njih teško ko može dobit u Nokia areni kada su dobili u u gostima jednu znalo se da će proć-
I na kraju Valencia-Real.Ako Valencia prođe ispašće 3 najjače ekipe barem igrački u Evropi.Ja sam očekivao 2 od ove 3 ekipe(Barca,Real,Oly)na završnom turniru.Cook i Savan su odlični,a i na klupi odličan trener tako da i nije Valencia daleko od F4,a i ovaj Real kao i Oly šta god da urade neda im se i da prođu dalje ne vjerujem da mogu dobit Maccabija
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 apr 2011, 02:35

neno#4 je napisao/la:Samo da pozdravim sve "obozavaoce" lika i djela Zeljka Obradovica, prepoznat ce se oni 8-) 8-) 8-)..
Magica prozvan si javi se da odgovaraš :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2011, 11:41

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Samo da pozdravim sve "obozavaoce" lika i djela Zeljka Obradovica, prepoznat ce se oni 8-) 8-) 8-)..
Nabio sam se u misju rupu, posuo pepelom i ne smem velikom @neni#4 odgovoriti. :lol:
Svaka cast Zelimiru na taktickoj pobedi protiv Barce, ali ne vidim kako to menja neke stvari u njegovom CVu.

Razocarao me Oly. Mislio sam da taj Spanoulis moze da igra sa Teodosicem, a ispostavilo se da ne moze. Jaric, bludni sin, izdominirao poslednje dve tekme i postao herojem serije.

Maccabi ocekivano lagano u Tel Avivu.

Valencia-Real je ludnica. Sve moze da bude u petoj. Kari premasio ocekivanja, ali u petoj ce imati Real na gostujucem terenu, sto je gotovo nepremostiva prepreka. Steta za trecu utakmicu, koju su olako prepustili.

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 01 apr 2011, 11:49

Robi odlično postavio taktiku za barsu i odlična igra PAO-a

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 01 apr 2011, 13:08

Pao pregazio i ponizio slabasnu Barcelonu.
Dio Arsenala

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 01 apr 2011, 13:24

-Paja je napisao/la:Pao pregazio i ponizio slabasnu Barcelonu.
Doceka i ti dan kad ce Barca izgubiti, makar i u košarci :lol: pa potrca na forum da odmah podjeli radost sa drugima :lol: :lol: hajd neka, da budeš i ti sretan za prvi april :mrgreen:

cuj slabašna Barca :lol: :lol: ljudi aktuelni prvaci evrope...ah da, Musaka ih pogurao u finalu :lol: :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 apr 2011, 13:38

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Nabio sam se u misju rupu, posuo pepelom i ne smem velikom @neni#4 odgovoriti. :lol:
Svaka cast Zelimiru na taktickoj pobedi protiv Barce, ali ne vidim kako to menja neke stvari u njegovom CVu.

Razocarao me Oly. Mislio sam da taj Spanoulis moze da igra sa Teodosicem, a ispostavilo se da ne moze. Jaric, bludni sin, izdominirao poslednje dve tekme i postao herojem serije.

Maccabi ocekivano lagano u Tel Avivu.

Valencia-Real je ludnica. Sve moze da bude u petoj. Kari premasio ocekivanja, ali u petoj ce imati Real na gostujucem terenu, sto je gotovo nepremostiva prepreka. Steta za trecu utakmicu, koju su olako prepustili.
Ma neee, on je samo prosjecan trener koji osvaja titule kada ima najbolju ekipu, i samo kada dobija europskog prvaka na njihovom terenu :lol: :lol: :lol:

Heroj serije Oli - Siena je Malik Hairston, covjek je odigrao dvije utakmice na nivou na kojem vise nikada nece igrati u zivotu :D :D :D ... A suvise je (ne)kvaliteta u Olimpijakosu bilo u samom rosteru, plus povrede su ih na kraju dokusurile...

I da na kraju samo bih upitao novinare ovog portala od kada to vise Jamont ne igra za CSKA nego za Oli, desio se neki transfer samo njima znan...U pitanju je Jamon Gordon, koji je igrao za Split, Marusi, itd...Ubuduce neka paze da se ovo ne desava, jer postaju neprofesionalni mnogo...
Ioannis Bouroussis i Jamont Gordon su kod Olympiakosa bili najbolji sa po 16 poena.

Ostalo je samo ime.....

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 01 apr 2011, 14:43

ove godine sam oduševljen igrom Parga ostavio je najveći utisak na mene od svih igrača eurolige.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.