Valjda bi vam trebalo biti jasno da pozicije ne pišu laici nego unose se prema podacima koji su službeno dostavljeni od klubova učesnika EL ili čak i liga kao što su ACB, NLB, TBL, BBL, valjda tu ne bi trebalo biti spora, i može to @Kk Bosna provjeriti za vas, meni ne treba, jer je to već odavno sažvakana stvar.
@fera, nasmija me do suza , čuj Barcley CENTAR , Ben Wallace CENTAR, oba su bila PF stim što je Barcley imamo neusporedivo bolju karijeru, čovjek igrao u originalnom Dream teamu i to jednu od glavnih uloga, ipak imaš olakšavajuću okolnost bio si derle

kad je vladao ovaj iz grada ljubavi.
I kad sam rekao par centara uvijek se misli ili na kombinaciju PF-C ili dva PF ili dva C.
Kobe, Mirza u EL ima puno više šuteva za tri poena(45/98) nego za dva (48/58), tako da sam iz tog razloga i predložio da igra na poz 3, jer većinu vremena u napadu provede oko linije 6,25m čekajući loptu za uputi šut na koš, sama statistika skokova otkriva da je tek 4 skakač ekipe, iako je imao daleko najviše minuta u igri , a relativno blizu mu je i Barač koji je igrao samo 40% njegovih minuta u tom takmičenju.