Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

SoloJuve26
Kontakt:

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la SoloJuve26 » 01 mar 2011, 22:13

Bez Konkurencije
BUFFON!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 13 mar 2011, 21:15

Tesko je reci "On" je najbolji svih vremena. Mnogo je dobrih golmana bilo.. Ali su njihove kvalitete neusporedive. Npr. u vrijeme Yashina igraci nisu imali toliko jake udarce, lopte su bile teze za udariti ali i za odbraniti.. Buffon je veci dio karijere ispred sebe imao neke od najboljih odbrambenih igraca svog vremena (Thuram, Nesta, Cannavaro, Maldini..).
Ja nogomet pratim od neke 1998. godine pa do danas.. Za mene su neki od najboljih golmana tog razdoblja:
- Buffon - po mom misljenju bolje partije pruzao u Parmi, ali je i u Juveu bio jako dobar no ozljede su ga malo poljuljale. No i dalje je jedan od najboljih...
- Frey - takodjer, neke od najboljih partija je imao u Parminom dresu. Nazalost, nije do sada branio za jaci klub od Parme i Fiorentine (jest imao jednu kratku epizodu u Interu, ali tamo su u to vrijeme mnogi igraci se izgubili i propali). Kao i jos neki (koje cu tek nabrojati) je jedan od najboljih golmana danasnjice.
- Toldo - briljirao na EP 2000. Jedan od najzasluznijih sto su talijani dogurali do finala. Kasnije je se i nije bas nesto dobre partije u dresu Intera. Nazalost, vise ih je losih bilo nego dobrih.
- Pagliuca - nazalost, njega nisam imao priliku mnogo gledati, ali ono sto sam gledao (za vrijeme njegovog boravka u Bologni) me je impresionirao i postao mi jedan od drazih golmana.
- Casillas - clan obje generacije Galacticosa. Ispred sebe imao neke od najvecih odbrambenih igraca svog vremena (bas kao i Buffon). No definitivno jedan od najboljih golmana danasnjice.
- Reina - jako dobre partije pruzao u Villarealu, kasnije ih je nastavio pruzati i u Liverpoolu. Takodjer, jedan od najboljih danasnjice.
- Canizares - jako dobre partije pruzao u Valenciji. Vodja generacije koja je dvije godine zaredom igrala u finalu Lige Prvaka. Jedan od najboljih golmana u zadnjih 10 godina.
- Chilavert - meni jedan od drazih i boljih golmana zbog toga jer je bio "lud" , jer je bio autoritet na terenu, jer je postizao golove iz slobodnjaka.
- Dida - imao 2-3 jako dobre sezone u Milanu i to je bilo to. Definitivno , to nije bilo dosta da bi ga se svrstalo medju najbolje svih vremena. Jedan od boljih - da, ali jedan od najboljih - ne.
- Kahn - temperamentan, autoritativan i kvalitetan golman. Kada bi cijela ekipa Bayerna/Njemacke zakazala, on je pokazivao zasto je jedan od najboljih svih vremena. Jedan od najboljih golmana u zadnjih 10 godina.
- Hildebrand - jedan od podcjenjenijih golmana. Nazalost, otisao u Valenciju gdje je Canizares bio neprikosnoven i u sezoni kada je Valencija igrala mozda i najlosije u zadnjih 10 godina. Nakon te epizode se vratio u Hoffenheim gdje je prosle i pola pretprosle sezone bio "siv" bas kao i cijela ekipa Hoffenheima. Licno mi je zao sto ni on nije nikada ostvario transfer u neki od boljih klubova (npr. Bayern, Arsenal, Manchester Utd..). Po mom misljenju, spada u grupu boljih golmana u zadnjih 10 godina.
- Barthez - golman koji je najbolje partije imao u dresu reprezentacije. Nakon prelaska u Manchester Utd im je zadavao samo mnogo glavobolje i mnogo gresaka je pravio.
- Landreau - veliki potencijal bio dok je branio za Nantes, kasnije presao u PSG gdje ga je zadesila jedna teza povreda i usporila mu napredak u karijeri. Ipak, mislim da ima jos uvijek vremena da stane na gol nekog velikog tima i da dokaze svoj kvalitet.
- Coupet - jedan od boljih golmana u zadnjih 10 godina. Super partije pruzao u dresu Lyona i predvodio ih u osvajanju 2-3 titule u francuskom prvenstvu (nisam siguran koliko ih je tacno bilo, a ne da mi se googleati).
- Schmeichel - predvodio Manchester U. pri osvajanju trostruke krune u sezoni 98/99. Imao je nekolicinu kikseva na golu Uniteda, ali je imao mnogo vise dobrih partija (sto je bilo obrnuto kod njegovih nasljednjika).
- Van der Sar - prvi koji je donio mir na Old Trafordu od odlaska Schmeichela. Pruzao je dobre partije u skoro svim svojim klubovima (Manchesteru, Fulhamu i Ajaxu), dok je bio malo losiji u dresu Juventus. Jedan od najboljih u zadnjih 10-ak godina.
- Given - najbolje partije pruzao u dresu Newcastlea. Nazalost, kao i jos neki sa ovog mog spiska, nije nikada branio za neki veci klub u kojemu bi sigurno mogao pokazati i postici jos mnogo vise nego u Newcastleu.

Eto, to je onako nesto malo od mene...
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

saxxxx
Kontakt:

Post Postao/la saxxxx » 14 mar 2011, 01:09

Definitivno Oliver Khan...

Temperamentan, pozrtvovan, sve bi dao za pobjedu. Sjecam se jedne utakmice izrevoltiran sto nisu usojeli dati gol u zadnjoj minuti produzetka izletio je u protivnicki sesnaesterac i loptu iz kornera rukom nabio prema golu hehehe

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 14 mar 2011, 01:12

Barthez. :D
You'll never walk alone.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 mar 2011, 12:25

@ne_znam_ko_sam, kad vec spominjes da je Casillas bio clan prve generacije galaktikosa, onda valja spomenut' i odbranu koju su sacinjavale igracke legende poput Raul Brava, Pavona, Minambresa, Mejie, ...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 15 mar 2011, 15:52

Nail for Real je napisao/la:@ne_znam_ko_sam, kad vec spominjes da je Casillas bio clan prve generacije galaktikosa, onda valja spomenut' i odbranu koju su sacinjavale igracke legende poput Raul Brava, Pavona, Minambresa, Mejie, ...
U svakom zitu ima kukolja :) Ali u to vrijeme Brava, Pavona... i da se ne zaboravi jedan od najvecih odbrambenih Reala svih vremena - Ivan Campo!... bilo je i Samuela, Hierra, Roberto Carlosa, Salgada, Makelelea, Flavia Conceicaa.. Nisam ja rekao da je samo odbrana zasluzna za njegove dobre igre i njegovu dobru karijeru, vec hocu da kazem samo da je upravo zbog toga tesko reci "on" je najbolji. Iker je npr. ima(o) kikseve dok su neki od boljih odbrambenih igraca (bili) ispred njega, ali je znao i braniti nemoguce tada.. Bas kao i kad su ti Pavoni, Campoi... bili ispred njega i gubili svaku loptu i stvarali prilike protivnicima, on je cesce spasavao nego sto je kiksao..
Sve u svemu, on je po mom misljenju jedan od najboljih svih vremena!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2011, 16:15

Pa ja vi ne spominjete Hiera,Sanchiza,Karlosa,Salgada ,Helgueru ,Geremia ,koji su igrali ,ti Mehije,Minambresi ,Campi i dr. nisu ni igrai slabo u Realu oni su samo popunjavali broj ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 15 mar 2011, 19:34

Ne volim ga, ali definitivno KAHN :D
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 mar 2011, 23:28

slika

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 mar 2011, 14:29

slika

jedan je samo jedan ludi danac
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 21 mar 2011, 17:37

Rosas7 je napisao/la:

Koji još sanja Šukerov lob. :cry: :geek:
...što je više lome to je volim jače...

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 mar 2011, 12:03

jacky09 je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:

Koji još sanja Šukerov lob. :cry: :geek:
ono je nezaboravno
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

bombarder
Kontakt:

Post Postao/la bombarder » 24 mar 2011, 19:01

ma jedan i jedini je IVICA KRALJ :D
Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 24 mar 2011, 19:04

Denis Mujkic !! 8-)
Al saltcityattack je moj idol.

l33t
Kontakt:

Post Postao/la l33t » 08 apr 2011, 17:34

Lav Yashin.

napolitanke
Kontakt:

Post Postao/la napolitanke » 08 apr 2011, 17:37

Najbolji golman svih vremena je Oliver Khan kada sam gledao nedugo prije njegove nastupe za elf i za Bayern Munchen što taj sve nije mogao obraniti gotovo svaku loptu bi skinuo majstor nema šta ;) U današnjem svijetu nogometa dolaze novi budući najbolji vratari De Gea,Hart,Delač :D ....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 apr 2011, 18:52

saxxxx je napisao/la:Definitivno Oliver Khan...

Temperamentan, pozrtvovan, sve bi dao za pobjedu. Sjecam se jedne utakmice izrevoltiran sto nisu usojeli dati gol u zadnjoj minuti produzetka izletio je u protivnicki sesnaesterac i loptu iz kornera rukom nabio prema golu hehehe

idiot

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 08 apr 2011, 18:58

mandraX je napisao/la:slika

Zaključajte temu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 14 apr 2011, 22:21

Lav Jašin je izjavio da je on najboljih svih vremena. Bivši vratar Hajduka i Crvene Zvezde Vladimir Beara...

slika

taboof
Kontakt:

Post Postao/la taboof » 16 apr 2011, 12:48

U zadnjih 10 godina mislim da su ljudi previse podcjenili Boruca i boltonovog Jaaskelainena.Sigurno su prije 3 godine bili top u svijetu,samo sto niko nije obracao paznju na njih.
[img]http://img190.imageshack.us/img190/847/eduardos.jpg[/img]

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.