13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

dubrovnik
Kontakt:

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la dubrovnik » 07 nov 2016, 00:33

HankMoody je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Ali i dalje mi je čudno da je Tomić na rezervnom spisku, a ne Grahovac ili Kožulj. Grahovac ima preko 1500 minuta ove sezone, Kožulj malo manje od 1500, obojica u puno boljim timovima od Hajduka, a i generalno bolji igrači.
Ima nekoliko cudnih poteza ali stvarno sto se poziva tice ni jedan igrac koji se ne zove nije kljucan.
Prije Tomica bi na rezervnom spisku puno logicniji bili Kozulj ali i svjeze spominjani Hadziahmetovic.
Grahovac je tek 4-a opcija za DM, trenutno 3-a pa nisam siguran da bi mu dodatni spisak puno znacio.
Cudno je da se i Bajic nikako ne zove.
Sto se stopera tice Dumic i Memisevic su na dodatnom spisku i to je ok. Ista stvar vazi i za bokove. Stevanovic i Duljevic su na dodatnom spisku. Prcic je povrijedjen ali je pozvan Krunic. Milosevica nikako ne zove ali realno i nema mjesta. Mesa radi dobro sto se poziva i spiskova tice. Problem nastaje kad sa spiska treba izvuci 11 igraca za prvi tim.

E da stara boljka sa golmanima koja takodjer nije kljucna ali da se napomene. Mislim da imamo boljeg 3-eg golmana.
Taj bolji je Karačić, slažem se, ali nije da će ijedan igrati. Nekako iskreno gledano, Grahovac mi je ispred Jajala trenutno jer Jajalo nema ni 300 minuta ove sezone. Srđan preko 1500. Mada ni oni neće igrati, ali eto, bilo bi mi draže vidjeti njih, samo to. Čak i Vrančić treba biti na tom rezervnom.
Da Vrancica sam zaboravio! Podsvjesno olaksavam Tinu.
Vec su 3 AM-a unutra. Nemoj brate da ih jos ubacujemo.

Sto se Jajala tice, nisam ni ja bas nacisto sa njim.
Ipak treba priznati da je on iskusan igrac i da odredjen kvalitet svakako posjeduje. Meni kod njega prvenstveno smeta njegova sporost i kao takav mi nije kompatibilan Pjanicu. Ali treba biti posten i reci da on ima solidnu karijeru iza sebe i da je upgrade u odnosu na Hadzica.
Grahovca sam malo stavio na hladjenje jer sam primjetio da je Mocinic puno standardniji od njega. Makar dok sam pratio Rapid. Mocinic je prije povrede u Rijeci bio potencijal a onda je nestao. Odlaskom u Rapid je ponovo ozivio i to na racun Grahovca koliko mi se ucinilo.
Bojim se da je to signal da sam imao pretjerana ocekivanja od Srdjana. Vrijeme ce pokazati. Jajalo ili on?
Pa i nije bas toliko vazno. Makar po meni.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 00:40

JohnCleese je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Ali i dalje mi je čudno da je Tomić na rezervnom spisku, a ne Grahovac ili Kožulj. Grahovac ima preko 1500 minuta ove sezone, Kožulj malo manje od 1500, obojica u puno boljim timovima od Hajduka, a i generalno bolji igrači.
Ima jos jedna cudna koincidencija. Buric, Kozulj i Vrancic pripadaju istoj menadzerskoj agenciji, a nema ih niti na sirem spisku :lol: :shhh:
Ja mislim da Burić nije na spisku zato što je od 6.augusta ove godine branio na TRI utakmice (dvije kup i jedna liga) za Lech. Znači u tri mjeseca skupio tri nastupa za svoj klub.

Vrančić od početka septembra nije sastavio sve skupa 90. minuta za Darmstadt.

A Kožulj pored svih veznjaka nikako ne može na spisak.

Ko sve piše po ovom forumu, majko moja :lol: :facepalm:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 nov 2016, 00:47

Raonffa je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
Ima jos jedna cudna koincidencija. Buric, Kozulj i Vrancic pripadaju istoj menadzerskoj agenciji, a nema ih niti na sirem spisku :lol: :shhh:
Ja mislim da Burić nije na spisku zato što je od 6.augusta ove godine branio na TRI utakmice (dvije kup i jedna liga) za Lech. Znači u tri mjeseca skupio tri nastupa za svoj klub.

Vrančić od početka septembra nije sastavio sve skupa 90. minuta za Darmstadt.

A Kožulj pored svih veznjaka nikako ne može na spisak.

Ko sve piše po ovom forumu, majko moja :lol: :facepalm:
Zasto ne moze Kozulj a moze Tomic? Ja sam osobno njega spomenuo u kontekstu prosirenog spiska.
Buric, slazem se sa tvojom tezom ali bi mogao mali Karacic.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 00:53

dubrovnik je napisao/la: Zasto ne moze Kozulj a moze Tomic? Ja sam osobno njega spomenuo u kontekstu prosirenog spiska.
Ma nisam ništa ni rekao tebi nego ovom gore teotičaru zavjera.

Moje mišljenje da Meša više voli dati poziv nekom igraču iz naše lige čisto da motiviše i njega i sve ostale igrače iz naše lige. Ni Kožulj ni Tomić svakako ne bi dobili ni minute protiv Grčke, apsolutno zato jer su na rezervnom spisku.

Po meni je svakako uspjeh, da se raspravljava ko je trebao biti na rezervnom spisku, u vakat se danima raspravljalo o glavnom spisku, to je podatak da Meša dobro radi taj dio posla.

Koliko sam vidio pozvan je Pirić? Situacija opet ista kao i sa Tomićem i Kožuljem, i sam znaš da je poprilično nevažno ko je od njih dvojice dobio poziv, da je pozvan Karačić pola Tuzle bi ovdje pitalo za Pirića kao što ti pitaš za Karačića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2016, 00:59

Treba motivirati Tomića koji za dvije sedmice puni 26 godina, a ne treba motivirati 22 Kožulja koji igra standarno u Hajduku i HNL-u, ligi koja je pet put puta jača od naše.

Meša motivator

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 01:01

Neutral je napisao/la:Treba motivirati Tomića koji za dvije sedmice puni 26 godina, a ne treba motivirati 22 Kožulja koji igra standarno u Hajduku i HNL-u, ligi koja je pet put puta jača od naše.

Meša motivator
Kožulj je motiviran pozivom i igranjem u Japanu, i to dok je još igrao za Široki Brijeg ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2016, 01:02

Kao što rekoh, Meša motivator.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 01:03

Ja sam ti odgovorio na ovo "a ne treba motivirati Kožulja koji igra u Hajduku".

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 07 nov 2016, 01:04

kad se sjetim forsiranje svrake :lol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 01:08

HeraklitMracni je napisao/la:kad se sjetim forsiranje svrake :lol:
Svraka donio pobjedu protiv Alžira, zabio gol Sloveniji, igrao čini mi se malo protiv Grčke na BP i u tom se i izgubio :D

Sa obzirom koliko je igrao, puno je više on dao reprezentaciji nego repka njemu, čovjek propao poslije :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 nov 2016, 01:15

Raonffa je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Zasto ne moze Kozulj a moze Tomic? Ja sam osobno njega spomenuo u kontekstu prosirenog spiska.
Ma nisam ništa ni rekao tebi nego ovom gore teotičaru zavjera.

Moje mišljenje da Meša više voli dati poziv nekom igraču iz naše lige čisto da motiviše i njega i sve ostale igrače iz naše lige. Ni Kožulj ni Tomić svakako ne bi dobili ni minute protiv Grčke, apsolutno zato jer su na rezervnom spisku.

Po meni je svakako uspjeh, da se raspravljava ko je trebao biti na rezervnom spisku, u vakat se danima raspravljalo o glavnom spisku, to je podatak da Meša dobro radi taj dio posla.

Koliko sam vidio pozvan je Pirić? Situacija opet ista kao i sa Tomićem i Kožuljem, i sam znaš da je poprilično nevažno ko je od njih dvojice dobio poziv, da je pozvan Karačić pola Tuzle bi ovdje pitalo za Pirića kao što ti pitaš za Karačića.
A dzaba je care motivaciju prodavati golmanu kojem ispada balon iz ruka u golmanskom prostoru ili igracu koji nije mogao sebe naci u osrednjoj Grckoj momcadi.
Hadziahmetovic, Bajic, Milosevic, Karacic ili Kozulj makar imaju mladost. Njih treba motivirati a ne 26-ogodisnjake koji ce iz Zrinjskog vjerovatno za godinu-dvije u Vitez.
Nisu ovo nekakve greske koje se trebaju nabijati na nos Mesi jer su u pitanju nevazni prosireni spiskovi.
Ima on gresaka i previse da bi mu ih mi izmisljali.
O ovom se pise tek da se drze ti malci na oku.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 01:27

dubrovnik je napisao/la: A dzaba je care motivaciju prodavati golmanu kojem ispada balon iz ruka u golmanskom prostoru ili igracu koji nije mogao sebe naci u osrednjoj Grckoj momcadi.
Hadziahmetovic, Bajic, Milosevic, Karacic ili Kozulj makar imaju mladost. Njih treba motivirati a ne 26-ogodisnjake koji ce iz Zrinjskog vjerovatno za godinu-dvije u Vitez.
Nisu ovo nekakve greske koje se trebaju nabijati na nos Mesi jer su u pitanju nevazni prosireni spiskovi.
Meni su Pirić i Karačić bara-bara, Pirića smatram nešto boljim jer mi ima konstituciju za golmana, Karačić mi je nekako "sitan" za golmana kao i Kjosevski u Želji.

Uostalom svi oni osim Kožulja su bili u U21 reprezentaciji (neki su već dobijali pozive sa A selekciju) još jučer, pa majku mu yebem valjda je to dovoljan dokaz da će se na njih računati. Ne znam šta poziv na rezervrni spisak znači više od poziva za u21 repku?

Pa sasvim sigurno da je bolje raspravljati o samoj igri na terenu naše reprezentacije, al' eto iz nekog razloga naši ljudi se vole hvatati nebitnih stvari, kakav zaista jeste rezervni spisak A selekcije.

Al' opet kažem, raspravljanje o rezervnom spisku je dokaz da Meša skauting radi odlično, da su na spisku najbolji, pa čak ni najpodjeljenija fudbalska publika na svijetu gdje svaki čovjek ima nekog svog igrača nema puno zamjerki na to.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 nov 2016, 01:45

Raonffa je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: A dzaba je care motivaciju prodavati golmanu kojem ispada balon iz ruka u golmanskom prostoru ili igracu koji nije mogao sebe naci u osrednjoj Grckoj momcadi.
Meni su Pirić i Karačić bara-bara, Pirića smatram nešto boljim jer mi ima konstituciju za golmana, Karačić mi je nekako "sitan" za golmana kao i Kjosevski u Želji.

Uostalom svi oni osim Kožulja su bili u U21 reprezentaciji (neki su već dobijali pozive sa A selekciju) još jučer, pa majku mu yebem valjda je to dovoljan dokaz da će se na njih računati. Ne znam šta poziv na rezervrni spisak znači više od poziva za u21 repku?

Pa sasvim sigurno da je bolje raspravljati o samoj igri na terenu naše reprezentacije, al' eto iz nekog razloga naši ljudi se vole hvatati nebitnih stvari, kakav zaista jeste rezervni spisak A selekcije.

Al' opet kažem, raspravljanje o rezervnom spisku je dokaz da Meša skauting radi odlično, da su na spisku najbolji, pa čak ni najpodjeljenija fudbalska publika na svijetu gdje svaki čovjek ima nekog svog igrača nema puno zamjerki na to.
Ja nisam protivnik Bazdarevica u ovom segmentu njegovog posla i to jos jednom podcrtavam.
Ako se ne slozim sa nekim imenom to nema veze sa kritikama.
Prosireni spisak je po meni dobra ideja kad bi se stvarno i koristila. Pokusat cu objasniti svoje vidjenje toga.
Vidis danas se povrijedio Medunjanin a u isto vrijeme su se vodile odredjene diskusije o malom Hadziahmetovicu.
E sada, da je on kojim slucajem na tom spisku mogao se sada aktivirati i biti nagradjen pozivom u reprezentaciju i par treninga sa Dzekom i Pjanicem. Ulaskom u zrvanj zvani reprezentacija poslala bi se i poruka Dancima da je malac odabrao.
Ovakav prosireni spisak kojeg Mesa napise iz samo njemu znanog razloga u sustini i ne znaci nista. Medo je povrijedjen a Tomic svakako nece dobiti poziv. Znaci da postojanje ovog kvazi spiska i nije vazno a moglo bi biti.
Tako se jedna dobra ideja dodatno nipodastava.
Jos jednom ovo su totalno nevazne stvari da bi se uvukli u prepirku u vezi njih.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 nov 2016, 01:58

dubrovnik je napisao/la:
Ja nisam protivnik Bazdarevica u ovom segmentu njegovog posla i to jos jednom podcrtavam.
Ako se ne slozim sa nekim imenom to nema veze sa kritikama.
Prosireni spisak je po meni dobra ideja kad bi se stvarno i koristila. Pokusat cu objasniti svoje vidjenje toga.
Vidis danas se povrijedio Medunjanin a u isto vrijeme su se vodile odredjene diskusije o malom Hadziahmetovicu.
E sada, da je on kojim slucajem na tom spisku mogao se sada aktivirati i biti nagradjen pozivom u reprezentaciju i par treninga sa Dzekom i Pjanicem. Ulaskom u zrvanj zvani reprezentacija poslala bi se i poruka Dancima da je malac odabrao.
Ovakav prosireni spisak kojeg Mesa napise iz samo njemu znanog razloga u sustini i ne znaci nista. Medo je povrijedjen a Tomic svakako nece dobiti poziv. Znaci da postojanje ovog kvazi spiska i nije vazno a moglo bi biti.
Tako se jedna dobra ideja dodatno nipodastava.
Jos jednom ovo su totalno nevazne stvari da bi se uvukli u prepirku u vezi njih.
Ma znam da nemaš ništa protiv Meše, ja razumijem tebe šta ti govoriš. Ja razmišljam isto kao i ti, samo ja smatram da je to baš al' baš nevažno kad se pogledaju neke druge stvari.

Pa vidi mogao je to biti Hadžiahmetović, al' možda će biti na sljedećem spisku, ko zna?

Ako je Meša išta do sada pokazao i dokazao, to je da su mu na spisku igrači po zaslugama i da svim potencijalnim igračima daje priliku.

Nema igrača koji je spomenut na ovom forumu od kako je Meša selektor, a da nije pozvan u neku od reprezentacija (mladu ili A), znači takvog nema, izuzev Dumića. Ja mislim da je 99% ostalih igrača bilo pozvano i da im je pokazano da se na njih računa.

U tom aspektu Meša radi odličan posao, i onaj ko tu ima nešto da mu zamjeri (kažem zamjeri, ne kao ti, ti samo konstatuješ i diskutuješ) taj onda ili se ne razumije nimalo u fudbal ili jednostavno trola.

PS: Nismo u prepirci, samo diskutujemo, iako je opet kažem nevažna tema, ima ih puno zanimljivijih o kojima bi mogli pričati :thumbup:

Idem u krevet, ranim sutra :wave:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 nov 2016, 02:22

Hocemo li moci racunati na Vranjesa? Prizvasmo Medunjaninu povredu, nadam se da nije nista ozbiljnije i brz oporavak zelim.
Jajalo nije standardan, Medunjanin povreda, eto nam izgleda napokon prilike da vidimo Cimirota u timu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2016, 02:31

pinoglavi je napisao/la:Hocemo li moci racunati na Vranjesa? Prizvasmo Medunjaninu povredu, nadam se da nije nista ozbiljnije i brz oporavak zelim.
Jajalo nije standardan, Medunjanin povreda, eto nam izgleda napokon prilike da vidimo Cimirota u timu.
Coca je u formi, Mesin adut na dmf iz baraza. :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 nov 2016, 02:31

A vidis ima i on. Mogli smo opet najebati izgleda :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2016, 02:42

pinoglavi je napisao/la:A vidis ima i on. Mogli smo opet najebati izgleda :D
Vranjes u Nikoziji, Coca u Zenici. :D Ja ocekujem Zukanovic-Pjanic par na sredini. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 07 nov 2016, 08:43

Cuj jos jedna briga za Meshu povredio se onaj trut medunjanin to samo moze biti plus za repku, vise bi pretrcala moja nene rahmetli po avliji ganjajuci tudze kokosi nego on 90 min na utakmici. Sandzacka posla
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 nov 2016, 10:47

robertkosar je napisao/la:Cuj jos jedna briga za Meshu povredio se onaj trut medunjanin to samo moze biti plus za repku, vise bi pretrcala moja nene rahmetli po avliji ganjajuci tudze kokosi nego on 90 min na utakmici. Sandzacka posla
:clap:
Volim te Bosno!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, General505, Google Adsense [Bot] i 66 gostiju.