Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Kad si ti počeo pratit Real u baksetu? To vas vođa tjera jelNail for Real je napisao/la:Luka Curry....
Od ere Bullocka jaro moj, samo sto ne komentarisem stalno...Lillard je napisao/la:Kad si ti počeo pratit Real u baksetu? To vas vođa tjera jelNail for Real je napisao/la:Luka Curry....
Ti si i otvorio temu na ovom forumu.Nail for Real je napisao/la:Od ere Bullocka jaro moj, samo sto ne komentarisem stalno...Lillard je napisao/la:Kad si ti počeo pratit Real u baksetu? To vas vođa tjera jelNail for Real je napisao/la:Luka Curry....
Lillard je napisao/la:Zašto Randolph igra ovako malo? Sve ti jbem Laso
Kawhi je napisao/la:Prvi pick drafta.
Bolj i Musa od njega.lumani je napisao/la:
Nece biti prvi pickAli lijepo je vidjeti kako se odjednom pojavite
nije ga bilo 2,3 sedmice a ni vas..Nastavi Luka cesce vrati forumase.
Sjecam se bas kad sam se ja s tobom raspravljao o potencijalu njih dvojice i kada sam, pomalo i subjektivno, tvrdio da Dzanan ima nesto veci potencijal od Luke. To je, mislim, bilo prije vise od godinu dana i tad je realno bila drugacija slika. Doncic je neenormalno napredovao za to vrijeme i ne sjecam se da sam dugo unazad vidio kompletnijeg mladog igraca od njega. Momak doslovno vec sad ima sve sto je potrebno jednom vrhunskom kosarkasu. Nevjerovatna konstitucija i sposobnom da igra vrhunsku odbranu, nevjerovatna rutina u igri kao da je senior vise od decenije, plus svi ostali segmenti kosarkaske igre koji su vec sad na zavidnom nivou, bez da i u jednom vidim neki veliki nedostatak koji nece biti u stanju ispraviti. Njegova prednost je i cinjenica da ga u Madridu mnogo ispravnije i bolje tretiraju nego Musu u Cedeviti i da se svako ljeto maksimalno posvecivao individualnom treningu, za razliku od Muse, koji je igrao za reprezentaciju protiv nedovoljno mjerodavnih protivnika, a i nije imao vremena da se u punom kapacitetu posveti ispravljanju svojih nedostataka. Musin najveci problem je taj sut (tacnije nepravilan izbacaj) i to je haman nemoguce promijeniti. On bi mu i uz poboljsanje procenata mogao praviti probleme, jer se ono itekako moze blokirati (pogotovo u nba). Osim suta, problem je njegova konstitucija i to prebrzo sazrijevanje. Sigurno je da ce se on vremenom fizicki formirati i da ce biti jaci i cvrsci, ali je upitno da li ce to biti i blizu Doncicevoj razini po tom pitanju konstituciji. Da se razumijemo, ima i segmenata u kojima on nije ni blizu Musi i u kojima ga nece nikad dostici. Ja jos uvijek mislim da Dzanan ima puno vise prostora za napredak i da ce se neki konacan sud moci dati kad se i on u potpunosti fizicki razvije (dakle, za neke tri-cetiri godine). Trenutno je Luka u osjetnoj prednosti, a kako ce se razvijati njihova karijera zavisi od mnogo faktora. Ja im zelim sve najbolje obojici, uz nadu da ce Musa ipak izrasti u veceg superstara.Epidaurus je napisao/la:Bolj i Musa od njega.lumani je napisao/la:
Mi smo stalno tu. Samo masturbiramo na drugom forumu više.lumani je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Prvi pick drafta.
Đe imao 20 poena u prosjeku?Civa je napisao/la:Po mom nekom mišljenju kad bi se gledala prošla sezona, mada i ove je tek pola, Musa je bio bolje od Dončića, ali sad je situacija drugačija. Musa je ove sezone kod Mršića u Eurocupu malo zapostavljen i vadi ga ta Hrvatska liga gdje igra i evo ove zadnje 2-3 je baš napunio protivnike, dok Dončić igra i to jako kvalitetno Euroligu, sjećam se kad Diebler izbaci protiv Galatasaraya da sam skočio šta mu je uradio, dok sinoćnju utakmicu nisam gledao nažalost. Po meni ako ovako stvari se nastave razvijati mislim da će Dončić imati bolju karijeru, jer Musa misli da je već na sedmom nebu i da ga Jordan već draftovo u Hornetse, jer u nekim utakmicama nonšalantno postupa, rekao bi da je Dražen iz najboljih dana. Promijenio se u odnosu na prošlu sezonu dosta, sjećam se da je Henry Walker rekao kada je stigao u Cedevitu da u dosadašnjoj karijeri nije vidio nekog mladog igrača da se više trudi. Ja bi volio da Musa napravi neku pozajmicu i da krene dobijati više minuta prije svega u toj ABA ligi, u Mega Leksu bi strašno napredavao to je sigurno. Ono što je sigurno da je Dončić za ovih par partija što je pružio u EL kvaliteniji od Muse, ali ima vremena da se to ispravi.
Što se tiče Gentliea. Da odgovorim Dantesu, kako je onda taj suhi prosjek prošle sezone bilježio 20 poena po meču? Povreda je puno uticala na njega i siguran sam da ima nekog bolje trenera uz sebe da bi više napredovao, jer Repeša pa i nije u nekom top Euro vrhu. Vidit ćemo šta će u NBA ponuditi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.