Euroliga 16/17

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Euroliga 16/17

Post Postao/la lumani » 08 dec 2016, 21:18

Repesa :facepalm: :facepalm: :facepalm: Kalnietis ti igra :crazy: Kruni tolike min :?: :?:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 dec 2016, 22:10

Zašto Randolph igra ovako malo? Sve ti jbem Laso :evil:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 dec 2016, 22:48

Ok, ovo sto Doncic radi vise nije normalno

:tokralju: :tokralju:

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 08 dec 2016, 22:48

LUKA DONČIĆ :tokralju: :tokralju: :tokralju:
2 trojke u stilu Irvinga u game 7

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 dec 2016, 22:49

Ne postoji rijec kojom se moze opisati Luka Doncic, kakava vec sad igracina sa j.e.b.e.n.i.h 17 godina :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 dec 2016, 22:50

Prvi pick drafta.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 dec 2016, 22:58

Luka Curry :bow: ....
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 dec 2016, 22:59

Nail for Real je napisao/la:Luka Curry :bow: ....
Kad si ti počeo pratit Real u baksetu? To vas vođa tjera jel :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 dec 2016, 23:01

Lillard je napisao/la:
Od ere Bullocka jaro moj, samo sto ne komentarisem stalno...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 dec 2016, 23:01

U danasnjoj kosarci je skoro nezamislivo a jedan junior fakticki igra neku ozbiljnu ulogu na ovakvom nivou kosarke ali Luka ne da igra ozbiljnu ulogu nego je hladno igracina vec sad. Sa j.e.b.e.n.i.h 17 godina. U nikad jacoj Euroligi. Steta samo sto ce izaci na draft u generaciji sa Aytonom, u suprotnom bi bio rutinski izbor za prvog picka. Ovako bas tesko mada toliko je dobar da ni prvi pick u klasi pored jednog toliko hypeanog igraca ne bi bio iznenadjenje.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 dec 2016, 23:01

Nail for Real je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Od ere Bullocka jaro moj, samo sto ne komentarisem stalno...
Ti si i otvorio temu na ovom forumu.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 dec 2016, 23:12

slika
Decko je sa 17 godina faktor u odbrani, veliki. Okrece krupnije od sebe i zavrsava na obrucu. Ima clutch tricu vec sad. Pregled terena fantastican. I za jednog sedamnaestogodisnjaka, jako je zreo, ponasa se ko da igru ovu igru na pro nivou jedno 10 godina...

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 dec 2016, 06:47

Lillard je napisao/la:Zašto Randolph igra ovako malo? Sve ti jbem Laso :evil:

I meni to nije jasno

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 dec 2016, 11:28

Kawhi je napisao/la:Prvi pick drafta.

Nece biti prvi pick ;) Ali lijepo je vidjeti kako se odjednom pojavite :mrgreen: nije ga bilo 2,3 sedmice a ni vas..Nastavi Luka cesce vrati forumase.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 dec 2016, 13:22

lumani je napisao/la:
Nece biti prvi pick ;) Ali lijepo je vidjeti kako se odjednom pojavite :mrgreen: nije ga bilo 2,3 sedmice a ni vas..Nastavi Luka cesce vrati forumase.
Bolj i Musa od njega.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 dec 2016, 14:27

Epidaurus je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Bolj i Musa od njega.
Sjecam se bas kad sam se ja s tobom raspravljao o potencijalu njih dvojice i kada sam, pomalo i subjektivno, tvrdio da Dzanan ima nesto veci potencijal od Luke. To je, mislim, bilo prije vise od godinu dana i tad je realno bila drugacija slika. Doncic je neenormalno napredovao za to vrijeme i ne sjecam se da sam dugo unazad vidio kompletnijeg mladog igraca od njega. Momak doslovno vec sad ima sve sto je potrebno jednom vrhunskom kosarkasu. Nevjerovatna konstitucija i sposobnom da igra vrhunsku odbranu, nevjerovatna rutina u igri kao da je senior vise od decenije, plus svi ostali segmenti kosarkaske igre koji su vec sad na zavidnom nivou, bez da i u jednom vidim neki veliki nedostatak koji nece biti u stanju ispraviti. Njegova prednost je i cinjenica da ga u Madridu mnogo ispravnije i bolje tretiraju nego Musu u Cedeviti i da se svako ljeto maksimalno posvecivao individualnom treningu, za razliku od Muse, koji je igrao za reprezentaciju protiv nedovoljno mjerodavnih protivnika, a i nije imao vremena da se u punom kapacitetu posveti ispravljanju svojih nedostataka. Musin najveci problem je taj sut (tacnije nepravilan izbacaj) i to je haman nemoguce promijeniti. On bi mu i uz poboljsanje procenata mogao praviti probleme, jer se ono itekako moze blokirati (pogotovo u nba). Osim suta, problem je njegova konstitucija i to prebrzo sazrijevanje. Sigurno je da ce se on vremenom fizicki formirati i da ce biti jaci i cvrsci, ali je upitno da li ce to biti i blizu Doncicevoj razini po tom pitanju konstituciji. Da se razumijemo, ima i segmenata u kojima on nije ni blizu Musi i u kojima ga nece nikad dostici. Ja jos uvijek mislim da Dzanan ima puno vise prostora za napredak i da ce se neki konacan sud moci dati kad se i on u potpunosti fizicki razvije (dakle, za neke tri-cetiri godine). Trenutno je Luka u osjetnoj prednosti, a kako ce se razvijati njihova karijera zavisi od mnogo faktora. Ja im zelim sve najbolje obojici, uz nadu da ce Musa ipak izrasti u veceg superstara. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 dec 2016, 15:53

lumani je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Prvi pick drafta.

Mi smo stalno tu. Samo masturbiramo na drugom forumu više.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 09 dec 2016, 16:48

Po mom nekom mišljenju kad bi se gledala prošla sezona, mada i ove je tek pola, Musa je bio bolje od Dončića, ali sad je situacija drugačija. Musa je ove sezone kod Mršića u Eurocupu malo zapostavljen i vadi ga ta Hrvatska liga gdje igra i evo ove zadnje 2-3 je baš napunio protivnike, dok Dončić igra i to jako kvalitetno Euroligu, sjećam se kad Diebler izbaci protiv Galatasaraya da sam skočio šta mu je uradio, dok sinoćnju utakmicu nisam gledao nažalost. Po meni ako ovako stvari se nastave razvijati mislim da će Dončić imati bolju karijeru, jer Musa misli da je već na sedmom nebu i da ga Jordan već draftovo u Hornetse, jer u nekim utakmicama nonšalantno postupa, rekao bi da je Dražen iz najboljih dana. Promijenio se u odnosu na prošlu sezonu dosta, sjećam se da je Henry Walker rekao kada je stigao u Cedevitu da u dosadašnjoj karijeri nije vidio nekog mladog igrača da se više trudi. Ja bi volio da Musa napravi neku pozajmicu i da krene dobijati više minuta prije svega u toj ABA ligi, u Mega Leksu bi strašno napredavao to je sigurno. Ono što je sigurno da je Dončić za ovih par partija što je pružio u EL kvaliteniji od Muse, ali ima vremena da se to ispravi.

Što se tiče Gentliea. Da odgovorim Dantesu, kako je onda taj suhi prosjek prošle sezone bilježio 20 poena po meču? Povreda je puno uticala na njega i siguran sam da ima nekog bolje trenera uz sebe da bi više napredovao, jer Repeša pa i nije u nekom top Euro vrhu. Vidit ćemo šta će u NBA ponuditi.
Tako blizu, a tako daleko.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 dec 2016, 17:02

Civa je napisao/la:Po mom nekom mišljenju kad bi se gledala prošla sezona, mada i ove je tek pola, Musa je bio bolje od Dončića, ali sad je situacija drugačija. Musa je ove sezone kod Mršića u Eurocupu malo zapostavljen i vadi ga ta Hrvatska liga gdje igra i evo ove zadnje 2-3 je baš napunio protivnike, dok Dončić igra i to jako kvalitetno Euroligu, sjećam se kad Diebler izbaci protiv Galatasaraya da sam skočio šta mu je uradio, dok sinoćnju utakmicu nisam gledao nažalost. Po meni ako ovako stvari se nastave razvijati mislim da će Dončić imati bolju karijeru, jer Musa misli da je već na sedmom nebu i da ga Jordan već draftovo u Hornetse, jer u nekim utakmicama nonšalantno postupa, rekao bi da je Dražen iz najboljih dana. Promijenio se u odnosu na prošlu sezonu dosta, sjećam se da je Henry Walker rekao kada je stigao u Cedevitu da u dosadašnjoj karijeri nije vidio nekog mladog igrača da se više trudi. Ja bi volio da Musa napravi neku pozajmicu i da krene dobijati više minuta prije svega u toj ABA ligi, u Mega Leksu bi strašno napredavao to je sigurno. Ono što je sigurno da je Dončić za ovih par partija što je pružio u EL kvaliteniji od Muse, ali ima vremena da se to ispravi.

Što se tiče Gentliea. Da odgovorim Dantesu, kako je onda taj suhi prosjek prošle sezone bilježio 20 poena po meču? Povreda je puno uticala na njega i siguran sam da ima nekog bolje trenera uz sebe da bi više napredovao, jer Repeša pa i nije u nekom top Euro vrhu. Vidit ćemo šta će u NBA ponuditi.
Đe imao 20 poena u prosjeku?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 dec 2016, 17:03

Nemaju ovogodisnja izdanja nikakve veze u diskusiji Doncic - Musa.. Najbolji moze biti samo jedan, a to Musa nije niti je bio.

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.