Najbolja hrana u vašem gradu - Forumski michelin guide
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najbolja hrana u vašem gradu - Forumski michelin guide
Ako neko svarati u Cazin hranu(ono malo svecanije i to) neka jede u Hiltonu ili Basiru, cevape nek jede u Grazii a za brzu hranu neka ide u Mirelu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
normalaba je napisao/la:Sarajevo:
Piletina - Pingvin
Hamburger - Chilly, Tale
[s]Pita - Sač, MM na Malti[/s]
Cevapi - Zmaj

Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!
U "svečaniju" grupu dodaj i Amforu (i u Stovrelima gore), može i Papilon, koji je više onako intimniji. Tu su ipak bolji ćevapi nego u Graciji.Otelo je napisao/la:Ako neko svarati u Cazin hranu(ono malo svecanije i to) neka jede u Hiltonu ili Basiru, cevape nek jede u Grazii a za brzu hranu neka ide u Mirelu.
Pizza je dobra u Lovcu, a i Swiss ima lijepe hrane, onako kad se zasjedi na kafi, "pa, mogli smo i šta pojesti". Kuhano je najbolje gore na Žitarnici kod Rusa i u Mliječnom.
Ima dosta lijepih mjesta i van grada.
Kolači Swiss, Dajdža, Hilton.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
U Srebreniku ćevapi kod Bari-ja
u Lukavcu Sarajka nevjerovatna, jos i cijene niže u odnosu na npr Srebrenik, Tz..bureci u Tusnju, imam osjećaj da 1kg odjednom mogu pojest..sendvici u Tz u Napoli-ju, kod Hemijske škole.

Kad spominjete Tušanj za bureke, je li mislite na onu pekaru (koja zapravo ima samo pite) iza stadiona? To je definitivno moj favorit. 
Joj, jede mi se onaj burek sad.

Joj, jede mi se onaj burek sad.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
- firefirefirely
- Kontakt:
Haseljicu da nisi '91 godistedisara je napisao/la:Sinalco popijes, casa vise bubreg manjeDzoni je napisao/la:disara je napisao/la:
Cuvene piroske i lisnata od visnje i cokolade jedno od to dvoje uz sinalco sok, dok sam i ja isao, najcesce jeo u beniju hamburger nekako mi sjedao pravo, ali Izo je meni bio legendarniji, pa ga nafurali kad god udjemo da govori Haseljicccc, inace moje prezime, a Celo kad dodjes prvo pitanje imal ko cipova prodati na fb
![]()
dobra stara vremena.
Inace doner kod pijace kod Turcinai pizza sendvic kod Husnije u centru
hahah ja ba lisnato i piruska,i sinalco bio pola marke.
Na velkom odmoru vazda guzva.
U beniju nije bio los hamburger,onaj iz tostera.![]()
Neko je spomenuo "Velmu" bila je dobra panja al nisam dugo bio kod njih.
Pite nisu bile loše u "Lađani".sto se tice pita dobre su mi kod Hamzica i kod Smrike u Radakovu, mislim da se Esen zove i cevapi kod Ajse

Chicken u biznisu (a i burito), cevapi Piccolo ( bolnica), kad sam janpi nema boljeg bureka od onog u Lindapeku u Londzi

Je li iko probao Pasta Romu u Imperialu, preko puta stadiona i KSC?? Znaci VRH za 3 KM !!!!
Pizza sendvic u Fornettima ( 2KM !!! ).. Pice Fratelli i Amici.. Opatija ima ekstra Begovu corbu .. Itd...

- Vasa Ladacki
- Kontakt:
U Sarajevu ubjedljivo najbolji chicken je u Kokoda. Onda slijedi Vanni, pa Toto. Po meni.
Ostala hrana varira od mjesta do mjesta.
Ostala hrana varira od mjesta do mjesta.
Nama je Željo svetinja jedina.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
E cuj Vanni
ne moze ni u top 10 u Sarajevu.
Da krenemo redom , za one koji su prije svega dubokog zeluca pa onda dzepa preporucujem Brajlovic na Ilidzi , vjerovatno najbolji restoran u gradu. Da se razumijemo cijene jesu velike ,ali kolicina je jos veca.
Teleci cevapi kod njih ne mogu se porediti ni sa cim u gradu , carsijski hljebocevapi od 8 KM (10ka) bi u najmanju ruku trebali biti 5 KM ako uzmemo obzir da su kod Brajlovica 2x veci i jos toliko sa dvije nule ukusniji,inace kod Brajlovica je marka cevap.
Kunem se da bih radije platio petaka preukusnu lepinu kod njih nego pet cevapa u mrkvi.
Dobar hamburger moze se pojesti u pirpi i pasha burger u mrkvi , ostali ne mogu dobiti prolaznu ocjenu.
Doner u pirpi takodjer.
Pileci specijaliteti definitivno pripadaju ichickenu na terminalu Ilidza.
Burek ne volim nigdje jer se ne moze porediti sa onim sto mama napravi.

Da krenemo redom , za one koji su prije svega dubokog zeluca pa onda dzepa preporucujem Brajlovic na Ilidzi , vjerovatno najbolji restoran u gradu. Da se razumijemo cijene jesu velike ,ali kolicina je jos veca.
Teleci cevapi kod njih ne mogu se porediti ni sa cim u gradu , carsijski hljebocevapi od 8 KM (10ka) bi u najmanju ruku trebali biti 5 KM ako uzmemo obzir da su kod Brajlovica 2x veci i jos toliko sa dvije nule ukusniji,inace kod Brajlovica je marka cevap.
Kunem se da bih radije platio petaka preukusnu lepinu kod njih nego pet cevapa u mrkvi.
Dobar hamburger moze se pojesti u pirpi i pasha burger u mrkvi , ostali ne mogu dobiti prolaznu ocjenu.
Doner u pirpi takodjer.
Pileci specijaliteti definitivno pripadaju ichickenu na terminalu Ilidza.
Burek ne volim nigdje jer se ne moze porediti sa onim sto mama napravi.
toto i otrov 

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Najbolja hrana koju sam ja probao ono na brzinu:
Doner - Fresh Ilidža
Ćevapi - Zmaj
Šnicla u kajmaku - Kod Fehre na putu Lašva -Vitez
Burek ispod sača - ono u Jablanici preko puta stadiona.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Doner - Fresh Ilidža
Ćevapi - Zmaj
Šnicla u kajmaku - Kod Fehre na putu Lašva -Vitez
Burek ispod sača - ono u Jablanici preko puta stadiona.
-
- Kontakt:
Bosanska Krupa :
Banjalučki ćevapi kod Envera što se tiče ćevapa su vrh vrhova , pored toga imate restorane dobre , Alga i Makaba , kad se ide iz Krupe prema Otoci i Novom sa desne strane , pokraj Une . Tu je hrana ono , kraljevska ...
Ima tu još par restorana i restorančića gdje je solidna hrana kao npr. Restoran kod Emke , Bibić ,Kapetanovo jezero (prema Bihaću), Tunel na autobuskoj stanici ...
Burek i pite - na autobuskoj stanici , nećete pogriješiti u koju god od 3 buregdžinice uđete iako bih vam savjetovao u " Kolodvor "da svratite
Ko voli pojesti dobru janjetinu , možda ste čuli za janjetinu kod Seje , ali ja bih vam preporučio da idete kod Kajtaza (oba su na raskrsnici Cazin - Krupa- Otoka , u mjestu Ljusina ) .
Što se tiče nekog fast fooda , Atelje N u Zanatskom centru , novootvoreni Red Square preko puta robne kuće , Gradska kafana također ima dobru brzu hranu a tu se može pojesti i jela sa roštilja , kuhana jela i ostalo . Kebab na jednom jedinom mjestu u gradu ima i tu je sasvim solidan - Pekara Ćima .
A za sladokusce bih preporučio slastičarnu Rekić kod benzinske RVI u gradu kao i preko puta policije ista slastičarna , i slastičarna Centar ( naziv govori da je u samom centru grada )
Eto to je to od mene pa bujrum
Banjalučki ćevapi kod Envera što se tiče ćevapa su vrh vrhova , pored toga imate restorane dobre , Alga i Makaba , kad se ide iz Krupe prema Otoci i Novom sa desne strane , pokraj Une . Tu je hrana ono , kraljevska ...
Ima tu još par restorana i restorančića gdje je solidna hrana kao npr. Restoran kod Emke , Bibić ,Kapetanovo jezero (prema Bihaću), Tunel na autobuskoj stanici ...
Burek i pite - na autobuskoj stanici , nećete pogriješiti u koju god od 3 buregdžinice uđete iako bih vam savjetovao u " Kolodvor "da svratite

Ko voli pojesti dobru janjetinu , možda ste čuli za janjetinu kod Seje , ali ja bih vam preporučio da idete kod Kajtaza (oba su na raskrsnici Cazin - Krupa- Otoka , u mjestu Ljusina ) .
Što se tiče nekog fast fooda , Atelje N u Zanatskom centru , novootvoreni Red Square preko puta robne kuće , Gradska kafana također ima dobru brzu hranu a tu se može pojesti i jela sa roštilja , kuhana jela i ostalo . Kebab na jednom jedinom mjestu u gradu ima i tu je sasvim solidan - Pekara Ćima .
A za sladokusce bih preporučio slastičarnu Rekić kod benzinske RVI u gradu kao i preko puta policije ista slastičarna , i slastičarna Centar ( naziv govori da je u samom centru grada )
Eto to je to od mene pa bujrum

Sinalco popijes, casa vise bubreg manjefirefirefirely je napisao/la:disara je napisao/la:
Cuvene piroske i lisnata od visnje i cokolade jedno od to dvoje uz sinalco sok, dok sam i ja isao, najcesce jeo u beniju hamburger nekako mi sjedao pravo, ali Izo je meni bio legendarniji, pa ga nafurali kad god udjemo da govori Haseljicccc, inace moje prezime, a Celo kad dodjes prvo pitanje imal ko cipova prodati na fb
![]()
dobra stara vremena.
Inace doner kod pijace kod Turcinai pizza sendvic kod Husnije u centru
hahah ja ba lisnato i piruska,i sinalco bio pola marke.
Na velkom odmoru vazda guzva.
U beniju nije bio los hamburger,onaj iz tostera.![]()
Neko je spomenuo "Velmu" bila je dobra panja al nisam dugo bio kod njih.
Pite nisu bile loše u "Lađani".

Haseljicu da nisi '91 godiste

Chicken u biznisu (a i burito), cevapi Piccolo ( bolnica), kad sam janpi nema boljeg bureka od onog u Lindapeku u Londzi

Je li iko probao Pasta Romu u Imperialu, preko puta stadiona i KSC?? Znaci VRH za 3 KM !!!!
Pizza sendvic u Fornettima ( 2KM !!! ).. Pice Fratelli i Amici.. Opatija ima ekstra Begovu corbu .. Itd...

Kako si pogodio

Ćevapi- Zmaj(Ž.stanica)
Pita-Pofalici izmedju stelle i aspeka(nema naziv buregdzinica)
Doner-Baltazar i zaboravih kako se zove, na M.Dvoru, rolovani, u blizini tram. stanice prema Ilidzi sto ide...
Hamburger-Otrov(il kako vec se zove onaj na Bjelavama), Burger House
Pizza- U2
Burito-Pirpa
Doner-Baltazar i zaboravih kako se zove, na M.Dvoru, rolovani, u blizini tram. stanice prema Ilidzi sto ide...
Pizza- U2
Burito-Pirpa
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Head je napisao/la:Slatko kod Muhe( II gimnazija)

"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Burečići u pekari Magistralibrazzo je napisao/la:U Tuzli, ma i dalje, najbolji burek u buregdzinici 'Ukus' (inace na Bulevaru prema Brcanskoj Malti) ako bi ko traziocevapi zna se Limenka a za malo obiljniji i obilniji objed konobe 'Zmaj od Bosne' ili ti ga kod Spice
i 'Kazan Mahala'

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- GazijaKalesija
- Kontakt:
U Starom Hanu u Tojšićima je hrana fenomenalna. Nakon smrti gazde malo je to opalo, al' i sad je extra. Što se tiče Kalesije, hamburgeri iz Lipe 2KM perfekcijaEvil Genius II je napisao/la:BaDa12 je napisao/la:TnT sa svojim sendvičima, Huso i Haso i maslenica sa gljivama, na Tenisu meso![]()
samo jos da dodam da su mi cevapi u tuzli najbolji u 'play-u' (limenka je okej ali plaho overrated), a tu i tamo svratim u 'cesmu' na cevape u dagarici. pizzu sam nekada davno pravo gotivio u 'dalmi' (ne znam da li uopste vise rade) ali u zadnjih par godina sam presao u 'autor' i u 'dramar'. vidim niko ne spominje doner u 'casperu', u kasnije pijane sate sjeda k'o saka na oko
sto se tice naselja i sela oko tuzle na ribu maksuz idem u 'ribnjak' u priluk. daleko je ali vrijedi prevaliti sve te kilometre jer su ambijent i sama hrana vrhunski. cevapi i teleca corba u tojsicima ('stari han') su za svaku pohvalu, ako vas put nanese toplo preporucujem da svratite. u lukavcu naravno 'robinzon' i to je to sto mi trenutno pada na pamet.
eh da . . . za sarajevo kad krenem uvijek, ama bas uvijek svratim u neku pizzeriju/restorancic iza olova (nije 'panorama') gdje prave lepinice u kajmaku od heljdinog brasna. restorancic je na desnu stranu kada se ide iz olova, negdje na pola brda, ima prelijep pogled na livade i pasnjake karakteristicne za taj gore dio bosne. uredjen je na starobosanski nacin tj sam restoran je kao neka veca stara bosanska soba. prelijepo.

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
Re: $: Najbolja hrana u vašem gradu - Forumski michelin gu
AlejomBaDa12 je napisao/la:Ma, ne mogu da vjerujem da mi ovo ne zvuči nikako poznato...brazzo je napisao/la:U Tuzli, ma i dalje, najbolji burek u buregdzinici 'Ukus' (inace na Bulevaru prema Brcanskoj Malti) ako bi ko traziocevapi zna se Limenka a za malo obiljniji i obilniji objed konobe 'Zmaj od Bosne' ili ti ga kod Spice
i 'Kazan Mahala'
Postano kroz Forum SportSport.ba app.Je li magistralom, ili Alejom?

@stripper moze bit da je Ciglana,znam da je nekad tu u onoj obliznoj zgradi bio soccer klub Ciglana (poslije Sonic

Neko spomenu cevape u Play-u gola istina ali zatvorena je ta cevapara tacnije kupio ju je neki drugi lik.
I jos jedno mjesto u TZ ko voli sendvice ja pamtim 'kod francuza' (nisam ni njima upamtio ime

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Dobar je Mazica han sa svim bosanskim specijalitetima u Zenici
Sendvici, a pogotovo hamburger-Velma
Cevapi-Beslic,
Pizza-Almy
Sendvici, a pogotovo hamburger-Velma
Cevapi-Beslic,
Pizza-Almy
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Mutvak.JHam je napisao/la:Ćevapi- Zmaj(Ž.stanica)
Pizza- U2
Burito-Pirpa
HZ_ilidža
Pa izađi nekad van Ilidže, pa ćeš možda i pojest' nešto drugo..
Nama je Željo svetinja jedina.
Meni se Tale pokvario zadnjih godinu- dvije nevjerovatno. Ni blizu onoga prijašnjeg Taleta kod koga smo svako veče iz Lukavice dolazili.Kawhi je napisao/la:Vanni,Chipas i TaleĆevapi kod Mrkve logično

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 13 gostiju.