A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Joffrey je Lannister logično da će izdominirat epizodu.I svaku knjigu osim prve Nedove je neki Lannister izdominirao.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Nail for Real
- Kontakt:
Da se upisem samo...Kralj Stannis je jedini zakoniti kralj! Podrzimo kralja Stannisa.
A najmocnija porodica, i kroz istoriju i trenutno je porodica Martell. Unbown, unbent, unbroken.
Najbolesniji lik: Ramiz.
Najogavniji: Cercei.
Najmoralniji: Ned.
Najpravedniji: Stannis.
Najdrazi: Tyrion.
Najdominantniji: Tywin.
Najlojalniji: Davos
.
Najlukaviji: Littlefinger.
Dosta zasad...
[youtube][/youtube]
A najmocnija porodica, i kroz istoriju i trenutno je porodica Martell. Unbown, unbent, unbroken.
Najbolesniji lik: Ramiz.
Najogavniji: Cercei.
Najmoralniji: Ned.
Najpravedniji: Stannis.
Najdrazi: Tyrion.
Najdominantniji: Tywin.
Najlojalniji: Davos

Najlukaviji: Littlefinger.
Dosta zasad...
[youtube][/youtube]
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Gdje cu podrzati Stannisa pored zive Daenerys. Blasphemy.
...Život za Široki...
- Nail for Real
- Kontakt:
A dobro, i Daenerys se polako kuje u vladara, ali priznajmo, Stannis bi bio savrsen kralj za tmurna vremena Westerosa.
Iako to naravno, nece biti. Nije on ratnik Vatre kakvim ga Melisandre smatra, sve upucuje da je Daenerys izabrana, ali jeste borac i siguran sam da ce biti jedan od rijetkih koji ce prezivjeti ovu koljazu.
Podrzavanje njega je stvar principa, jedan od rijetkih, (Jon) koji je blizu Neda po pitanju casti
.
Iako to naravno, nece biti. Nije on ratnik Vatre kakvim ga Melisandre smatra, sve upucuje da je Daenerys izabrana, ali jeste borac i siguran sam da ce biti jedan od rijetkih koji ce prezivjeti ovu koljazu.
Podrzavanje njega je stvar principa, jedan od rijetkih, (Jon) koji je blizu Neda po pitanju casti

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nedova cast dobrano zalazi u idiotizam. Bio mi je najdrazi lik dok nisam procitao prvu knjigu, te usput ponovo pregledao prvu sezonu. Toliko retardiranih odluka, maltene je sam sebe ubio, uz asistenciju Littlefingera naravno 

- Donnie Darko
- Kontakt:
Onaj digimon Nail spojla i po fejsu. A lika
Sreća nisi pročitao jedan naš razgovor u komentarima
Bilo bi to fino postavit ovdje

Bilo bi to fino postavit ovdje

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Nail for Real
- Kontakt:
Nego, za one koji cekaju Martinovu narednu knjigu, kakvo je vase misljenje o Gvozdenima?
Dosta ljudi ih ne simpatise nikako, uglavnom zbog svog razbojnickog nacina zivota i uopste brutalnosti kojom odisu, ali meni su prilicno kul.
Od svih njihovih clanova, moji omiljeni su svakako Theon, koji je stvarno jedan od najtragicnijih likova u serijalu
, i Vranino Oko, mnogo zajeban igrac koji vreba iz prikrajka
.
Inace volim malo zabacenija kraljevstva, i Dorne simpatisem upravo zbog toga, i mislim da ce oni voditi glavnu rijec u konacnom okrsaju.
Starkovi i Lannisteri su se ispucali i istrosili nenormalno, Stannis se jako muci i slabo napreduje...ostaju Pyke, Dorne, Vale i Daenerys. S tim da postoji velika mogucnost da Pyke i Daenerys sklope savez, posto je savez izmedju Dorne i Daenerys nesrecno propao.
I jos nesto, kako tumacite onaj susret Daenerys sa Kalom? Da li je oni smatraju za Khaleesi jos uvijek, sada kada ima moc i vojsku?
Dosta ljudi ih ne simpatise nikako, uglavnom zbog svog razbojnickog nacina zivota i uopste brutalnosti kojom odisu, ali meni su prilicno kul.
Od svih njihovih clanova, moji omiljeni su svakako Theon, koji je stvarno jedan od najtragicnijih likova u serijalu

Inace volim malo zabacenija kraljevstva, i Dorne simpatisem upravo zbog toga, i mislim da ce oni voditi glavnu rijec u konacnom okrsaju.
Starkovi i Lannisteri su se ispucali i istrosili nenormalno, Stannis se jako muci i slabo napreduje...ostaju Pyke, Dorne, Vale i Daenerys. S tim da postoji velika mogucnost da Pyke i Daenerys sklope savez, posto je savez izmedju Dorne i Daenerys nesrecno propao.
I jos nesto, kako tumacite onaj susret Daenerys sa Kalom? Da li je oni smatraju za Khaleesi jos uvijek, sada kada ima moc i vojsku?
Euron,Victarion i Asha su mi super likovi,Euron bi bio odličan kralj,možda i najbolji od svih likova.Theon je glup nije tragičan,iako sve ide prema tome da on dobije priliku za osvetu Ramizu.
Vale predviđen Baelishom može dosta toga napraviti s tim da im treba neki jak saveznik kao Dorne,Dany(bilo bi zanimljivo vidjeti)ili Pyke(nemoguće,ne znam šta više može prodat Maloprsti).Greyjoyi i Martellovi mogu dosta toga i sami napraviti,ali ako ne nađu saveznike i oni će prije ili poslije završiti kao Vukovi i Lavovi.
Zašto zaboravljaš Tyrellove?Polako preuzimaju King's Landing i uz ovo umiranje Lannistera ostaju kao glavna porodica trenutno.Još uvijek čekam njihov veliki sukob s Dorneom
S druge strane Rickon,Brann,Sansa,Jaime i Cersei+njena djeca još mogu napraviti preokret,mada bi taj preokret bio ravan pobjedi Liverpoola u onom finalu LP protiv Milana.Od Arye,Jona i Tyriona ne očekujem preveliko miješanje u to.
Bilo bi žalosno da Dotrakiji prihvate ženu kao vođu,još ta žena nema nikakve veze s njima.Ali opet,Zmajeeeeeeeeeevi
Vale predviđen Baelishom može dosta toga napraviti s tim da im treba neki jak saveznik kao Dorne,Dany(bilo bi zanimljivo vidjeti)ili Pyke(nemoguće,ne znam šta više može prodat Maloprsti).Greyjoyi i Martellovi mogu dosta toga i sami napraviti,ali ako ne nađu saveznike i oni će prije ili poslije završiti kao Vukovi i Lavovi.
Zašto zaboravljaš Tyrellove?Polako preuzimaju King's Landing i uz ovo umiranje Lannistera ostaju kao glavna porodica trenutno.Još uvijek čekam njihov veliki sukob s Dorneom

S druge strane Rickon,Brann,Sansa,Jaime i Cersei+njena djeca još mogu napraviti preokret,mada bi taj preokret bio ravan pobjedi Liverpoola u onom finalu LP protiv Milana.Od Arye,Jona i Tyriona ne očekujem preveliko miješanje u to.
Bilo bi žalosno da Dotrakiji prihvate ženu kao vođu,još ta žena nema nikakve veze s njima.Ali opet,Zmajeeeeeeeeeevi

****.ŠB_Fidelis je napisao/la:Gdje cu podrzati Stannisa pored zive Daenerys. Blasphemy.
Vidi ovo cenzurisano. OK, mozda je tako i bolje da ne bude spoiler.

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Kako deda Tywin ispegla malo kopile, bez da je ovaj i skontao sta mu se govori.
Jadan Theon, sta mu uradi onaj bolesnik.

Jadan Theon, sta mu uradi onaj bolesnik.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
po kojoj cijeni se mogu kupiti ove knjige i gdje, taj neki set ili sta je vec, na nasem jeziku naravno? 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
LenBias je napisao/la:po kojoj cijeni se mogu kupiti ove knjige i gdje, taj neki set ili sta je vec, na nasem jeziku naravno?
125KM ali u Hrvatskoj.
Nisam nigdje naišao kod nas na ijednu knjigu

- Donnie Darko
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jamie Lannister mi polako ali sigurno postaje omiljeni lik.
2 više.Fuckyeah.
Jamieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,like a Lannister
Jel iko primjetio da se na spomen Tywina svi micu sa puta i rade sve sto treba da izbjegnu njegov bjes?

Jel iko primjetio da se na spomen Tywina svi micu sa puta i rade sve sto treba da izbjegnu njegov bjes?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
Epizoda bi bolja bila da su ovu zadnju scenu odradili iz Brieninog ugla gledanja, ali i ovako je hajlajt epizode. Ovo cijepanje 3. knjige na dvije sezone vjerovatno donosi keš, ali bitno smanjuje kvalitet cijele sezone.
Vrijedilo je bacit' lovu za Čarls Densa, za ulogu Tajvina, najjača gluma bez ikakve sumnje, plus što je i Tajvin sam od sebe prekul lik
.
Vrijedilo je bacit' lovu za Čarls Densa, za ulogu Tajvina, najjača gluma bez ikakve sumnje, plus što je i Tajvin sam od sebe prekul lik

Nadam se da ce naredne 3 epizode biti dosta zanimljvije,treba im nesto dobro.
Khaleesi opet zakucala sa zmajevima.

Obecala sam ja,al moji zmajevi nista ne obecavaju
Khaleesi opet zakucala sa zmajevima.

Obecala sam ja,al moji zmajevi nista ne obecavaju

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.