Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Razbojnik
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la Razbojnik » 04 jan 2013, 00:38

geoxx je napisao/la:jojj jes jak januar , svjetsko prvenstvo rukomet , australian open tenis , nba kosarka , te naravno lige petice nogomet , kako zivot zna biti lijep :mrgreen:
Lijepo, samo treba to sve uskladiti u kalendar sa ostalim obavezama. :x

Texi
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013-Spanija

Post Postao/la Texi » 04 jan 2013, 13:30

Texi je napisao/la:Već je poznat spisak Slovenije, selektor Boris Denič odlučio se za sledećih 16 igrača:

Golmani: Matevž Skok, Gorazd Škof
Krila: Jure Dobelšek, Dragan Gajić, Gašper Marguč, Luka Žvižej
Bekovi: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič, Nenad Bilbija, Sebastijan Skube, David Špiler, Uroš Zorman
Pivotmeni: Uroš Bundalo, Matej Gaber, Miha Žvižej

Glavna opasnost za protivnike su Gajić, Špiler i Zorman ( najbolji srednji bek na EP ove godine ).

U odnosu na EP u Srbiji, 4 promene u sastavu: Matevž Skok je zamenio na golu Primoža Prošta, pivotmen Uroš Bundalo je u sastavu umesto Petera Pucelja ( prošle sezone igrača Zvezde ), a novi igrači su i Nenad Bilbija i Gašper Marguč ( Borut Mačkovšek, Matjaž Brumen ).
Kavtičnik i Prošt ipak na spisku putnika za Španiju, zbog problema sa povredama pojedinih igrača.
http://www.balkan-handball.com/balkan/k ... a-spaniju/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nemačka - Švedska 26:20
http://www.dhb.de/index.php?id=107&tx_t ... 26973f45e0" onclick="window.open(this.href);return false;

Inače, za one koji ne znaju sutra od 18:30 Srbija - Makedonija, i u nedelju od 15:30 Srbija - Egipat. Oba meča na RTS 2.
I think I'm a pussy one.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 jan 2013, 13:35

Što se mene tiče veliki je žal što na prvenstvu neće biti jedne tako velike reprezentacije kakva je Švedska :( ali to je profesionalni sport.

Nisam naravno čitao sve postove,ali na osnovu nekoliko vidim da otprilike vlada pesimizam kada je srpska reprezentacija u pitanju... Po meni nepotreban! Srbija štaviše itekako ima svoja oružja,prejaku bekovsku liniju,odličnog golmana,odličnu defanzivnu liniju i konstantnog Nikčevića na klupi,naravno pivot je još uvek rak rana srpskog rukometa.

Sve zavisi kako će Srbija grupu završiti,ukoliko završi kao pobednik,što nije nerealno,jer smatram da je grupa sasvim izjednačena,tu su jaki azijati ali i sasvim zadovoljavajući protivnici iz Evrope. Ukoliko se u grupi osvoji pol pozicija,te u ostalim ne bude nekih iznenađenja,Srbija može do polufinala...
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 04 jan 2013, 13:45

@underPFC

Ne znam za ostale, ali što se mene tiče vlada pesimizam zbog Londona i problema sa povredama. Više zbog povreda nego zbog Londona, jer već smo ostali bez Manojlovića a postoje realne šanse da ostanemo i bez Vučkovića i Rnića.
Dakle, ostaje samo Ilić koji bi morao mnogo da se troši u odbrani u slučaju izostanka Manojlovića i Vučkovića.
Kad na to dodaš da je Beljanski među rezervama a Stojković uopšte nije pozvan, na pivotu nam ostaju Toskić i Marsenić koji debituje na velikom takmičenju. ;)

Ipak, ima i pozitivnih stvari kao što su dobre partije desnih krila Prodanovića i Radivojevića ( posebno ) u ova dva meča protiv Rumuna i Mađara, P. Nenadić koji nastavlja sa sjajnim partijama iz kvalifikacija i poljskog prvenstva, i da kažem Vujin koji je konačno počeo da igra odbranu. Ne igra je Bog zna kako, ali je bar počeo. :lol:
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 04 jan 2013, 13:53

Ako sve bude išlo po planu i u ostalim grupama, mi bi u 1/4 išli na Island, a taj Island nam nikako ne leži. Tako da je 1/2 tako blizu a tako daleko. ;) Ja ću ponoviti onu Vukovićevu, 1/4 pa šta nam Bog da. Sve osim toga je neuspeh.

Što se tiče osvajača medalja, ja vidim Špance i Dance na postolju ( naravno ako ne bude iznenađenja ), i samo ostaje pitanje ko će ostati bez medalje, Francuska ili Hrvatska. Francuzi su favorit u A grupi, a za mene nije iznenađenje ako Španci završe prvi u D grupi. Dakle, već u 1/4 imamo par Francuska - Hrvatska ( A1 - D2 ).
I think I'm a pussy one.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2013, 19:29

@legendo ovaj put ću te iznenaditi i složiti se sa tobom.... Francuska ima puno problema, a na zadnjem EP se vidio i nedostatak motiva.... Ostali su jednaki.... Danci su jaki, ali Španci imaju najboljeg trenera, dobru ekipu, domaći teren i uz malo standardnog domaćinskog suđenja mogu do kraja i vrha.... Da li hoće ostaje da vidimo, jer ih uvijek hebe taj gubitnički mentalitet....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2013, 19:41

@Texi

Racionalno razmisljas, ali vidi: neki ljudi idu u nerealnost. Za neke su to nepopravljivi optimisti, a za mene su samo naivni i lakomisleni. ;)

Problem ove ekipe nisu povrede, tj. nisu samo povrede. Problem je u tome sto ekipu vodi 1 slab trener, koji jos uvek zivi u onom vremenu u kome je bio najbolji pivot sveta. To je razlog bezidejnosti ekipe, spore i predvidljive igre, losih zamena, neigranja brzog centra...kad se tu doda i losija selekcija igraca, te da nam fale top igraci na srednjem, pivotu i desnom krilu, dodje se do toga da je ova ekipa tj. grupa jako limitirana i da isuvise oscilira u igri.

E, to je problem koji nema ko da ispravi - ili to ne vidi ili ne ume. :roll:

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 05 jan 2013, 15:13

Nakon Entrerriosa, Spanjolci ostali i bez Ugaldea.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 05 jan 2013, 15:42

Entrerios daleko više znači toj ekipi,ali svaki igrač može biti dragocjen,njihova je sreća što imaju širinu i domaći teren...

Koji je krajnji rok za konačne spiskove,dva dana pred takmičenje ili griješim???

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jan 2013, 16:05

Ugalde je veći hendikep jer nemaju nekog izbora na poziciji gdje on igra(lijevo krilo), na suprotnom krilu su odlično pokriveni.

Ne znam koji od braće Entrerios je otpao, ja bih obojicu odstranio, nikakve koristi od njih, samo bespotrebno troše lopte, odigraju dobro jednom u deset utakmica.Veliki potrošači lopti, koji ne pridonose kvalitetu toliko, jedan Kiro ili Jicha puno troše ali i pogađaju oni ne.

Zašto nema u sastavu Španije Cheme Rodrigueza :?: :?: imo je sjajnih partija u Vespremu, jel povreda ili Rivera smatra da ima bolje srednjake ??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 jan 2013, 16:28

Hrvatska zlato, ostali nek se poredaju kako hoće :D
Bilo bi lijepo da nakon Portugala 2003.g. i 10 dugih godina, da se sa Ibera kući vrate opet zlatni.
Najveći dobitak (iako se još mora iskazati u dresu repke) je mladi Stepančić. Nakon dugo vremena na vidiku je možda pravi nasljednik Metličića. Kopljar je dobar u obrani, al u napadu mu fali kuraže. A ovaj mali je potencijal samo takav. U Zagrebu je već sad sa 22 god. među najboljima i ako dobije dovoljno minutaže, mogao bi raditi dar mar na desnoj strani :D

Ostali protivnici su mi nebitni :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 05 jan 2013, 16:54

dubrava je napisao/la:Hrvatska zlato, ostali nek se poredaju kako hoće :D
Bilo bi lijepo da nakon Portugala 2003.g. i 10 dugih godina, da se sa Ibera kući vrate opet zlatni.
Najveći dobitak (iako se još mora iskazati u dresu repke) je mladi Stepančić. Nakon dugo vremena na vidiku je možda pravi nasljednik Metličića. Kopljar je dobar u obrani, al u napadu mu fali kuraže. A ovaj mali je potencijal samo takav. U Zagrebu je već sad sa 22 god. među najboljima i ako dobije dovoljno minutaže, mogao bi raditi dar mar na desnoj strani :D

Ostali protivnici su mi nebitni :D
Kopljar je sjajan igrac, nije slucajno u PSG, gdje je i jedan od najboljih igraca ove jeseni, recimo bolji je i efikasniji od kolege Hansena na lijevoj strani napada. U reprezentaciji cesto zakaze realizacijski, skrate mu se muda, ali nadoknadi igrom u obrani.
Zato je tu sada Stepancic, koji se ne libi tuci iz bilo koje situacije, ima pracku u ruci i jedan je od efikasnijih bekova cijele lige prvaka ove godine, u rangu Lazarova, Glandorfa, Nagya. Pa da ga vidimo.

U zlato sumnjam, ima puno nove sirove kvalitete, ali jos to nije slozeno kako treba. Ali bitno da se imamo cemu nadati u buducnosti, dolaze nova imena hrvatskog rukometa, mnogi ce se u narednim godinama probiti u vrh svjetskog rukometa.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 jan 2013, 16:55

ne znam što imate takvo mišljenje o entreriosu. :? nedavno sam gledao atletiko-barsa i čovjek je ekstra odigrao za barsu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 jan 2013, 17:07

Kenonan je napisao/la:
Kopljar je sjajan igrac, nije slucajno u PSG, gdje je i jedan od najboljih igraca ove jeseni, recimo bolji je i efikasniji od kolege Hansena na lijevoj strani napada. U reprezentaciji cesto zakaze realizacijski, skrate mu se muda, ali nadoknadi igrom u obrani.
Zato je tu sada Stepancic, koji se ne libi tuci iz bilo koje situacije, ima pracku u ruci i jedan je od efikasnijih bekova cijele lige prvaka ove godine, u rangu Lazarova, Glandorfa, Nagya. Pa da ga vidimo.

U zlato sumnjam, ima puno nove sirove kvalitete, ali jos to nije slozeno kako treba. Ali bitno da se imamo cemu nadati u buducnosti, dolaze nova imena hrvatskog rukometa, mnogi ce se u narednim godinama probiti u vrh svjetskog rukometa.
Zezam se ja malo za zlato, iako naravno, treba se nadati.
Za Kopljara je odlično što je otišao vani, nebitan klub, jer stranci imaju bolje stručnjake od naših (i psihologe u Kopljarovom slučaju), pa ga mogu opustiti i bolje pripremati i tu kočnicu u napadačkom dijelu olabaviti.
Dosad je bilo tako da je Buntić bio efikasniji u napadu, a lako ga se prolazilo u obrani. Kopljar je stijena u obrani, al zakazuje u napadu, teška mu ruka.
A sa Stepančićem Hrvatska bi mogla biti itekako na dobitku i u napadu i u obrani.
Bumo vidli, kak bi rekli stari purgeri :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 05 jan 2013, 18:17

Boga vam raja jel zna ko , jesu li ovi nasi otkupili tv prava na prenos ili ko vec na kojem kanalu

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 jan 2013, 18:55

alan_kardec je napisao/la:ne znam što imate takvo mišljenje o entreriosu. :? nedavno sam gledao atletiko-barsa i čovjek je ekstra odigrao za barsu.
To.je bila ta jedna u deset...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 07 jan 2013, 21:58

Sta nitko nsita ne pise za pripremne utakmice.Makar to nisu utakmice natjecateljskog duha, vazne us za odabir pojedinih igraca i uigravanje.

Hrvatska je odigrala 2 utakmice s Norveskom.prvu smo pobjedili 37-36 golom Jose ( :evil: ), a drugu smo izgubili 35-38.Primili smo puno previse golova, ali nadam se da je razlog samo sto su to prijateljske utakmice.Golmani nisu prakticki nista obranili, a obrana nije postojala.Zabrnjavajuce je pred SP, ali ima jos vremena da se sve sredi.

Samo da me Goluza jos ne razljuti popisom putnika na SP.Na njemu mora biti Maric.Musa se nije pokazao ni u obrani,ni u napadu.Goluza je prije vec rekao da ce oprobati Vukovica na srednjem u Spanjolskoj, ali sam 90% siguran da ce pozvat Josu Valcica.S njim to nece biti dobro.

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 07 jan 2013, 23:20

Sta god bude, dati podrsku reprezentaciji u svakom momentu.

Nisam optimist, ali nadam se dobrom rezultatu, sto bi za mene bilo ulazak u polufinale.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jan 2013, 14:02

Nadam se da ce Danci osvojiti naslov i da ce tako Wilbek jedinom titulom koja mu nedostaje krunisati svoju karijeru kao i dugorocan i kvalitetan rad sa reprezentacijom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 14:10

Kenonan je napisao/la:
Nisam optimist, ali nadam se dobrom rezultatu, sto bi za mene bilo ulazak u polufinale.
Na prethodnim prvenstvima Hrvatska se preforsiraj u grupama, pružaj najbolje igre i ostani bez titule, možda je Goluži cilj na ovom prvenstvu formu dizati iz utakmice u utakmicu, a da u četvrtfinalu dostigne željenu formu, nešto slično kao što Francuzi rade godinama.Pa zato ove loše partije u pripremnim utakmicama.

amerosm je napisao/la:Nadam se da ce Danci osvojiti naslov i da ce tako Wilbek jedinom titulom koja mu nedostaje krunisati svoju karijeru kao i dugorocan i kvalitetan rad sa reprezentacijom.
Sve je moguće, nakon dugo vremena prvenstvo bez nekog izrazitog favorita, "svi" imaju svoje šanse
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.