Povratak gostujućih navijača na stadione
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Povratak gostujućih navijača na stadione
Pošto voliš grad i klub, a ne fudbal, hajde da gledamo stvari iz tvog ugla...
Ja, "delegat iz pozorišta", ako iz Sarajeva dođem na utakmicu u Tuzlu, kupiću kartu, nešto ručati/večerati, ako dođem sa djevojkom vrlo je moguće i da ću i prenoćiti... sve u svemu, potrošiću najmanje 100KM na vikend u Tuzli. To je 100KM koje sele iz Sarajeva i ostaju u Tuzli. Takvih kao ja nek dođe 100 na utakmicu, to je 10.000KM. 15 domaćih utakmica = 150.000KM koje dobija tvoj grad.
Naravno, nisam lud da dolazim i vodim djevojku ako će me neko prebiti zato što je neki drugi Sarajlija istukao neku djecu prije utakmice, ili da me neko pogodi baljkom, ili će mi razlupati auto zato što imam FKS zastavicu na retrovizoru.
S druge strane, zbog vas ultrasa i sjajno napravljene bakljade, doći će 100 drugih Sarajlija. Onih koji nemaju ni marku u džepu, ali imaju sve ultra fazone: sprej da pošaraju zgradu (čiji popravak plaća tvoj grad), imaju baklju da ti njome zapale stolice na stadionu (čiji popravak plaća tvoj klub), naprave nerede (kaznu savezu plaća tvoj klub), a bogami, imaju i čakiju da se odbrane, sačuvaju čast, vrate ponos za prošli put, isl...
E sad ti meni objasni ko tu "krade" i gdje nestaju ti milioni o kojima pričaš?
Ja, "delegat iz pozorišta", ako iz Sarajeva dođem na utakmicu u Tuzlu, kupiću kartu, nešto ručati/večerati, ako dođem sa djevojkom vrlo je moguće i da ću i prenoćiti... sve u svemu, potrošiću najmanje 100KM na vikend u Tuzli. To je 100KM koje sele iz Sarajeva i ostaju u Tuzli. Takvih kao ja nek dođe 100 na utakmicu, to je 10.000KM. 15 domaćih utakmica = 150.000KM koje dobija tvoj grad.
Naravno, nisam lud da dolazim i vodim djevojku ako će me neko prebiti zato što je neki drugi Sarajlija istukao neku djecu prije utakmice, ili da me neko pogodi baljkom, ili će mi razlupati auto zato što imam FKS zastavicu na retrovizoru.
S druge strane, zbog vas ultrasa i sjajno napravljene bakljade, doći će 100 drugih Sarajlija. Onih koji nemaju ni marku u džepu, ali imaju sve ultra fazone: sprej da pošaraju zgradu (čiji popravak plaća tvoj grad), imaju baklju da ti njome zapale stolice na stadionu (čiji popravak plaća tvoj klub), naprave nerede (kaznu savezu plaća tvoj klub), a bogami, imaju i čakiju da se odbrane, sačuvaju čast, vrate ponos za prošli put, isl...
E sad ti meni objasni ko tu "krade" i gdje nestaju ti milioni o kojima pričaš?
Prvo nisi lud da daš tolike pare da gledaš ovaj fudbal, to ti pookušavam cijelo vrijeme reći.
Slupaće ti auto huligan a ne pravi ultras. Ne znam zašto bi šta rušili, jednostavno će napraviti veću bakljadu i bolju atmosferu. Dešavalo se da u Tuzli naprave ne bolje ali respektabilnu atmosferu, mnogi su čestitali na tome.
PS: Ehh da samo ostaje novac iz Tuzle u Tuzli mi bi danas imali evropsku Slobodu. Al to nije tema ovdje.
Slupaće ti auto huligan a ne pravi ultras. Ne znam zašto bi šta rušili, jednostavno će napraviti veću bakljadu i bolju atmosferu. Dešavalo se da u Tuzli naprave ne bolje ali respektabilnu atmosferu, mnogi su čestitali na tome.
PS: Ehh da samo ostaje novac iz Tuzle u Tuzli mi bi danas imali evropsku Slobodu. Al to nije tema ovdje.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Fudbal ne valja jer nema para u njemu. A para nema jer svi ljudi koji imaju više od pola marke u džepu, u širokom luku zaobilaze stadione. Svi vi pričate da je neko pokrao pare (jednim djelom, sigurno ima i toga), ali nikad ne razmišljate o tome koliko vi ubijate svaku mogućnost da se pare naprave i koliko u stvari troška pravite klubovima i gradovima. Od gradova tražite pare za sportske klubove, a niste svjesni da grad mora zarađivati od sporta da bi ulagao u sport (gore sam ti dao primjer kako to jedan grad zarađuje od sporta).
sam si rekao kako se "starija ekipa zaletila kad su čuli da je neko napao djecu na kapiji"? Kao, starija ekipa će praviti razliku između mene sa šalom FKS i nekog drugog "navijača" koji je zaista napao tu djecu?
I ja bih kao trebao da ležerno šetam Tuzlom dok se ultrasi obračunavaju sa drugim ultrasima? Ti isto ko da o nekim Zagor-Te-Nejima, Zoroima, Kapetan Amerikama pričaš, danima ponosa i časti kad govoriš o navijačima... realni budimo, nije to tako. Auto mi je već izgrebano kod stadiona, znam o čemu govorim.
I baš me interesuje, kad baciš baklju, kako si to siguran da se neće plastična stolica zapaliti? ko da sam je jednom vidio kako gori, ali vjerovatno su to uradili huligani, dok su ultrasi bacali one baklje koje su samo lijepo sijale, ali nisu ništa štete napravile.
sam si rekao kako se "starija ekipa zaletila kad su čuli da je neko napao djecu na kapiji"? Kao, starija ekipa će praviti razliku između mene sa šalom FKS i nekog drugog "navijača" koji je zaista napao tu djecu?

I baš me interesuje, kad baciš baklju, kako si to siguran da se neće plastična stolica zapaliti? ko da sam je jednom vidio kako gori, ali vjerovatno su to uradili huligani, dok su ultrasi bacali one baklje koje su samo lijepo sijale, ali nisu ništa štete napravile.
Pa zarađuje tako što klub pravi rezultate, od love koju su oni uložili.
A što ti treba da nosiš šal u tuđem gradu. To je isto kao da ja odem u Beograd i nosim BHF šal na dan tekme Srbija-BiH. Ako želiš doći i likovati onda ideš kao gostujući navijač u gostujući sektor pod pratnjom zbog huligana.
Osjećaš li ti kakav ponos i čast kada navijaš za BiH.
Baklja se drži u ruci a neće ti tako brzo izgorit stolica (barem ne gore ove naše) a nije to ni neka šteta mala rupica na stolici.
A što ti treba da nosiš šal u tuđem gradu. To je isto kao da ja odem u Beograd i nosim BHF šal na dan tekme Srbija-BiH. Ako želiš doći i likovati onda ideš kao gostujući navijač u gostujući sektor pod pratnjom zbog huligana.
Baklja se drži u ruci a neće ti tako brzo izgorit stolica (barem ne gore ove naše) a nije to ni neka šteta mala rupica na stolici.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- spielführer_21
- Kontakt:
1. rečenica: tako se ne zarađuje u nogometu..VolimTz je napisao/la:Pa zarađuje tako što klub pravi rezultate, od love koju su oni uložili.
2. pasus: nemoj uzimati za primjer Balkan jer je to leglo huligana koji se nazivaju ultrasi. Kako su naši navijači mogli šetati kroz Pariz sa šalovima BiH?
4. pasus: koji qrac neko ima od toga što zapali baklju ili petardu? To me uvijek zanimalo...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Ako ode u Euro Ligu ne zarađuje pare !? Hmm ... pa ne baš.
Heh pa takav ti je mentalitet naroda mislis da ga ne bi neki lokalac koji nema veze sa ultrasima napao ?
Ima ljepsu odnosno bolju atmosferu. Ne volim ni ja sto sta ali eto vecina voli dobru bakljadu.
Heh pa takav ti je mentalitet naroda mislis da ga ne bi neki lokalac koji nema veze sa ultrasima napao ?
Ima ljepsu odnosno bolju atmosferu. Ne volim ni ja sto sta ali eto vecina voli dobru bakljadu.
Molim te, pojasni mi kako to grad zarađuje ako se klub plasira u Euroligu?
Sa Srbijom smo ratovali, dok sa Tuzlom nismo. Ne vidim stvarno zašto u Tuzli ne bih mogao navijati za svoj klub a da me pri tome neko ne razbije. Mislim, jasno mi je da ne mogu, ali ne shvatam šta dobro ti u tome vidiš i koju to korist donosi bilo kome?
da većina voli dobru bakljadu stadioni bi bili puni. Većina voli dobar fudbal, a vas šačica voli dobru bakljadu. Zato ste samo vi na stadionu, a većina gleda fudbal na TV-u.
Sa Srbijom smo ratovali, dok sa Tuzlom nismo. Ne vidim stvarno zašto u Tuzli ne bih mogao navijati za svoj klub a da me pri tome neko ne razbije. Mislim, jasno mi je da ne mogu, ali ne shvatam šta dobro ti u tome vidiš i koju to korist donosi bilo kome?
da većina voli dobru bakljadu stadioni bi bili puni. Većina voli dobar fudbal, a vas šačica voli dobru bakljadu. Zato ste samo vi na stadionu, a većina gleda fudbal na TV-u.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 19 dec 2011, 19:49, ukupno mijenjano 3 puta.
- spielführer_21
- Kontakt:
Izvor prihoda trebaju i moraju biti ulaznice, marketing, tv-prava, a ne da našim klubovima život ovisi o tome hoće li izaći u europu i dobiti par stotina hiljada eura od UEFE.VolimTz je napisao/la:Ako ode u Euro Ligu ne zarađuje pare !? Hmm ... pa ne baš.
Nisam čuo da je neko napao naše u Parizu. S druge strane kod nas ne napadaju pojedinci nego grupe koje se nazivaju ultrasima.
To veze nema s atmosferom, stvar je da u tome da se i pirotehnika proizvodi i prodaje a prodavači žive od dječurlije u vrijeme praznika i ultrasa u ostatku godine..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Pa jesil reko TV prava, a neće se prikazivat okršaj Slobode i Travnika budi realan, znači prikazivat će se ako uđe u evropsko takmičenje. Pa gdje ne zaradjuje grad, jel dolazi gostujući igrači u Tz ? Dolaze.
Pa nemamo mi sa Francuskom rivalstva.
Kako nema, baš je lijepa bakljada a niko te ne tjera da ideš medju nas ko voli nek izvoli. Veliki su stadioni.
Pa nemamo mi sa Francuskom rivalstva.

Kako nema, baš je lijepa bakljada a niko te ne tjera da ideš medju nas ko voli nek izvoli. Veliki su stadioni.
E jaka je zarada od 20 gostujućih igrača koji sjede u karantinu. Nije ti ta matematika baš najjača.
Znači grad treba da da 200.000 KM klubu koji će se plasirati u evropsko takmičenje da bi inkasirao lovu od 20-30 gostujućih igrača? A ako dođe koji navijač, njega treba razbiti da mu ne bi ponovo naumpalo da tako nešto ponovi u "tuđem" gradu.
Znači grad treba da da 200.000 KM klubu koji će se plasirati u evropsko takmičenje da bi inkasirao lovu od 20-30 gostujućih igrača? A ako dođe koji navijač, njega treba razbiti da mu ne bi ponovo naumpalo da tako nešto ponovi u "tuđem" gradu.
@VolimTz: Bez uvrede, ali imam osjećaj da nemaš ni 15 godina.
@cikac: Tvoje razmišljanje sasvim razumijem ali opet taj fudbal se igra zbog navijača. Huligani treba da se kažnjavaju, svakako treba iskorjeniti nerede na bh. stadionima ali zabrane neke pucati cijelog ligi i svima, je skroz jadno. Ako u jednoj Srbiji ne zabranjuju Delijama i Grobarima gostovanja, gdje je mnogo veća koncentracija huligana nego u našim svim grupama, zašto to onda naši nesposobnjakovići rade nama ? Jednostavno, ne rade ni oni ni država svoj posao kako treba i ovakvim potezima to pokrivaju. Oni moraju biti u stanju da zaustave bilo kakav incident i bilo gdje jer ih ti i ja plaćamo. Oni moraju zaslužiti svoje plaće, šta bi oni da sjede i da samo liježu pare na račun. Uvijek će biti onih ratobornih, koji ni ne gledaju utakmicu ali šta treba onda nama normalnim navijačima oduzeti pravo da gledamo svoj klub negdje izvan svoga grada ? Drugo, kada bi se postigli normalni odnosi države sa navijačkim grupama, siguran sam, bilo bi sve u mnogo manjoj mjeri nego sada. Ne može se zbog neko transparenta ili baklje privoditi čovjeka i lupati kazna kakva ti se prohtije ! Takvi potezi se preduzimaju kada se zloupotrijebi baklja pa se baci na nekoga drugog na drugoj tribini i slično, a ne kada normalno gori baklja i biva bačena sa strane gdje nikoga ne može ozlijediti. Ne može se nekome zabraniti da bubnja na tribini, da pjeva i slavi gol kako hoće, kada će ući na stadion a kada će izaći. Iz ovakvih situacija i mnogo češće nego što mislite, se dogode incidenti koji nekad prerastu i mnogo ozbiljnije od obične tuče pojedinaca. Treba se znati postaviti kako treba s navijačima, poštovati i njih kako bi i oni poštovali državu i sve bi se moglo lakše dogovoriti. Huligana će i tada biti, ali znat će se neki red. I vjerujte, da niko neće policiju mrko pogledati. Pa i navijači su ljudi, imaju principe kao i ostali.
@cikac: Tvoje razmišljanje sasvim razumijem ali opet taj fudbal se igra zbog navijača. Huligani treba da se kažnjavaju, svakako treba iskorjeniti nerede na bh. stadionima ali zabrane neke pucati cijelog ligi i svima, je skroz jadno. Ako u jednoj Srbiji ne zabranjuju Delijama i Grobarima gostovanja, gdje je mnogo veća koncentracija huligana nego u našim svim grupama, zašto to onda naši nesposobnjakovići rade nama ? Jednostavno, ne rade ni oni ni država svoj posao kako treba i ovakvim potezima to pokrivaju. Oni moraju biti u stanju da zaustave bilo kakav incident i bilo gdje jer ih ti i ja plaćamo. Oni moraju zaslužiti svoje plaće, šta bi oni da sjede i da samo liježu pare na račun. Uvijek će biti onih ratobornih, koji ni ne gledaju utakmicu ali šta treba onda nama normalnim navijačima oduzeti pravo da gledamo svoj klub negdje izvan svoga grada ? Drugo, kada bi se postigli normalni odnosi države sa navijačkim grupama, siguran sam, bilo bi sve u mnogo manjoj mjeri nego sada. Ne može se zbog neko transparenta ili baklje privoditi čovjeka i lupati kazna kakva ti se prohtije ! Takvi potezi se preduzimaju kada se zloupotrijebi baklja pa se baci na nekoga drugog na drugoj tribini i slično, a ne kada normalno gori baklja i biva bačena sa strane gdje nikoga ne može ozlijediti. Ne može se nekome zabraniti da bubnja na tribini, da pjeva i slavi gol kako hoće, kada će ući na stadion a kada će izaći. Iz ovakvih situacija i mnogo češće nego što mislite, se dogode incidenti koji nekad prerastu i mnogo ozbiljnije od obične tuče pojedinaca. Treba se znati postaviti kako treba s navijačima, poštovati i njih kako bi i oni poštovali državu i sve bi se moglo lakše dogovoriti. Huligana će i tada biti, ali znat će se neki red. I vjerujte, da niko neće policiju mrko pogledati. Pa i navijači su ljudi, imaju principe kao i ostali.
Who dares, wins !
Ma boli me misli šta hoćeš. Ja samo mislim da zbog par osoba nemožeš kazniti sve.
- vidovitadjemila
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo je snimak jedne navijacke grupe necu je imenovati
sa zadnjeg gostovanja u Travniku.Vecina je ovo vjerujem gledala,a ja nazalost uzivo.I danas me stomak boli od smjeha kad se sjetim kako je onaj otreso sa ograde.A dosli su na tekmu i nemaju za kartu.Ziva istina.I na kraju ih uprava Travnika pusti,klosare djabe ,sta ce na poluvremenu.Udju na stadion i pogledajte ovo majke vam.Ako su ovi dosli da gledaju tekmu onda sam ja novi predsjednik Koreje
Ma daj o cemu mi pricamo...
Nek se ljuti ko god hoce ali komitet za normalizaciju je sto posto u pravu...pogledajte zasto...
Ovo je snimak jedne navijacke grupe necu je imenovati

Nek se ljuti ko god hoce ali komitet za normalizaciju je sto posto u pravu...pogledajte zasto...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
jesul ovo ultrasi ili huligani?
da i ja naučim tu razliku već jednom.
I definitivno si upravu,jer vecinu nereda u ovoj ligi izazovu domaci navijaci,zasto bi gostujuci navijaci zbog divljanja ovih drugih morali da ispastaju.Ko napravi nerede opali ih po usima drasticno pa da vidis da li ce smeti tako nesta da ponove,a ne udarati embargo ostalim "neduznim".VolimTz je napisao/la:Ma boli me misli šta hoćeš. Ja samo mislim da zbog par osoba nemožeš kazniti sve.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ne nasjedam na te provokacije, ako ima @vidovita nesto konstruktivno da kaže na ovu temu neka kaže. Izgleda da modovi dozvoljavaju uvrede na račun Tuzle i njenih građana. Nedaj Bože da sam ja stavio nešto o nekom klubu iz sarajeva pa makar i o Olimpicu dobio bih instant ban.cikac je napisao/la:jesul ovo ultrasi ili huligani?
- spielführer_21
- Kontakt:
Gdje je uvreda na račun Tuzle u postu @vidovitedjemile? Čovjek je sve tačno rekao i postavio video kao dokaz. Što ta grupica tzv. navijača sramoti Tz, to je druga stvar..VolimTz je napisao/la:Ne nasjedam na te provokacije, ako ima @vidovita nesto konstruktivno da kaže na ovu temu neka kaže. Izgleda da modovi dozvoljavaju uvrede na račun Tuzle i njenih građana. Nedaj Bože da sam ja stavio nešto o nekom klubu iz sarajeva pa makar i o Olimpicu dobio bih instant ban.cikac je napisao/la:jesul ovo ultrasi ili huligani?
Necu da se raspravljam sto se to tice jer to nije za ovaj forum niti za ovu temu. Znam ih sve zato ne zelim da govorim jer necete razumjet nista, nego cete i dalje nastaviti sa provokacijama.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;vidovitadjemila je napisao/la:
Ovo je snimak jedne navijacke grupe necu je imenovatisa zadnjeg gostovanja u Travniku.Vecina je ovo vjerujem gledala,a ja nazalost uzivo.I danas me stomak boli od smjeha kad se sjetim kako je onaj otreso sa ograde.A dosli su na tekmu i nemaju za kartu.Ziva istina.I na kraju ih uprava Travnika pusti,klosare djabe ,sta ce na poluvremenu.Udju na stadion i pogledajte ovo majke vam.Ako su ovi dosli da gledaju tekmu onda sam ja novi predsjednik Koreje
![]()
A ovo je takodje jedno gostovanje jedne navijacke skupine koje necu imenovati i evo zbog cega gospoda iz nenormalnog komiteta po meni nije upravu sekunde. Sad skontaj ovu utakmicu bez ovih navijaca pa zamisli ambijent na istoj.
@NeToBola potpisujem svaku rijec, ima mnogo drugih nacina da se sprijece neredi bez zabrana. Ako jedna Torcida iz Novog Pazara ode u Beograd ili jedne Delije odu u NP onda stvarno ja ne kontam zasto mi ne bi mogli ici u TZ, BL, Mostar i druge gradove u lijepoj nam drzavi???
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
uopšte nije provokacija, a pogotovo nije uvreda za stanovnike Tuzle. ja govorim uopšteno, u svakom gradu je situacija ista.VolimTz je napisao/la:Ne nasjedam na te provokacije, ako ima @vidovita nesto konstruktivno da kaže na ovu temu neka kaže. Izgleda da modovi dozvoljavaju uvrede na račun Tuzle i njenih građana. Nedaj Bože da sam ja stavio nešto o nekom klubu iz sarajeva pa makar i o Olimpicu dobio bih instant ban.cikac je napisao/la:jesul ovo ultrasi ili huligani?
video je idealan primjer onoga o čemu govorim... zanima me da li je to ta ekipa koju hvališ i koja bi trebala biti dobrodošla na našim stadionima? Pitanje je jednostavno, nadam se odgovoru.
možda me neki nisu dobro razumjeli.. ja sam u potpusnosti za to da se dozvoli ulaz gostujućim navijačima. isto tako sam u potpunosti za to da istjeramo ljude koji na stadion nisu došli radi utakmice i koji ničim ne doprinose njenoj kvaliteti, već samo uništavaju bilo kakav sportski aspekt onoga što se dešava na stadionima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.