Zasto sutimo?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: Zasto sutimo?

Post Postao/la dinoze » 22 mar 2011, 11:12

Prosjecan Bosanac i Hercegovac, po mom skromnom misljenju, nije dovoljno inteligentan da shvati da ovo ustvari nema veze sa fudbalom. Ovdje se trenutno ostvaruju neki ciljevi, koji se nisu mogli ostvariti od 92. do 95., no posjecnom Bosancu i Hercegovcu je, kao sto sam rekao, a to je ono najboljnije, bitno da ne puca.[/quote]

Normalno da to nema nista veze sa fudbalom, kao ni sto citav fudbal ni kod nas ni u svijetu nema veze sa sportom, nego se bukvalno koristi za ostvarivanje drugih ciljeva, bilo da su finacijski ili politicki.
Sa svojim postom gore sam htio da kazem to, ovdeje neki pozivaju prosijecan narod koji se bori za bukvalno goli opstanak da izadze na ulicu i opet se bori za tudze interese. Ali se niko ne pita zato ljudi poput Susica, Osima, Pasica,Dzeke, Barbareza, Bolica itd. uospte ne reaguju na sve ovo i zasto je i njima to svejedno, jer na kraju krajeva oni su ti koji su sa velikim kesom i koji bi kada bi sjeli u te fotelje zaradili jos vise, medzutim oni se ponasjau kao da se nista ne dogazda i time daju jasan signal ostalima.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 mar 2011, 12:32

Imali smo pred nosom promjene u BH Fudbalu, Savezu konkretno. Okrenuli smo ledja ljudima koji su inicirali sve, svak dobro zna na koga se misli, na ustrb jednog cirkusanta, takodjer se zna na koga se misli. Trazili smo, za to se "borili" na nacin da smo podrzavali Savez, sada uzivajmo. Bojim se da je malo kasno za ovakve peticije po forumima (dobro, po forumima je uvijek kasno) i da nam suspenzija ne gine. Neka ne gine, ja cu se pomiriti sa tim, iako cu, kao veliki zaljubljenik u fudbal i osoba koja prati svoj klub u Premijer Ligi mozda i najvise ispastati (mislim na sve ovakve ljude generalno).

Dalje, ovo sam potencirao mozda 20 puta po raznim temama na forumu do sada, jedino "domace tijelo" koje je sposobno da srusi Savez je Udruzenje Premijerligasa. Imali smo inicijativu prije nekoliko sezona od strane Zrinjskog, sad da li je ona bila iskrena, ja zaista ne znam, ali nijedan (0) klub se nije odazvao na istu. Sta dalje da pricamo? U pravu je svak ko kaze da se cudi domacim navijackim grupama kako ne izvrse pritisak na svoje klubove da se nesto poduzme, ali se bojim da je i to u domenu nemoguceg. Ako ne bi moglo silom, bi milom sto se kaze, neka sve grupe u dogovoru bojkotuju utakmice Lige dok klubovi ne nadju zajednicki jezik i ne skontaju sta je za njih najbolje. Mada, uvjeren sam, za njih je najbolje ovako - tri za tri - ponekad nasteli, obrni lovu na kladionici i sve ispocetka.
Support Velez, It's logical! ★

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 mar 2011, 12:41

Narod suti zato sto mu je dobro u ovoj zemlji,sve je med i mlijeko.....Zar Ne?! :? :cry:

Kakva drzava takav zivot,pa i ostale stvari u njemu,medju njima i fudbal i tako ce biti jos dugo dugo vremena,sve dok narod neodluci da zeli drugacije stvari u ovoj vukojebini!

ŠUTI I TRPI!

Sutimo vec 15 godina zasto sada prestati to je slogan naroda u BIH!
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 22 mar 2011, 12:47, ukupno mijenjano 2 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 22 mar 2011, 12:42

Zasto sutimo? Pa nadamo se da ce ovi sami sebe srusit. :lol:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 22 mar 2011, 14:08

MinistaR je napisao/la:Zašto da ne šutimo? Ako se iko raduje suspenziji NFSBiH, onda sam ja to... Za druge ne znam.

I šta bi sada jedan pojedinac trebao uraditi? Napraviti facebook grupu u kojoj ćemo svi samo jednim klikom otjerati Ušketa, Ilju i co.? Ma, dajte. Možda otići na Ferhadiju i gađati kamenjem zgradu Saveza?

Svima će nam od 1. aprila biti bolje, vjerujte mi.
Ne govorim ja samo o "suspenziji". Na skupštini 29. marta statut se neće usvojiti i tu je kraj priče. Da sad tu nešto mijenjamo kasno je, ali ja pričam o tome šta će biti poslije 29. marta. Ako suspenzija bude kratkotrajna i formira UEFA novi savez, hoćemo li šutati, ako se u savez dovedu opet ovi ljudi koji sjede u aktuelnom savezu (ne svi, ali neki od njih). Ako suspenzija bude dugotrajna hoćemo li svi okrenuti leđa klubovima i dopustiti im da propadnu, šta su englezi uradili kad su dobili petogodišnju suspenziju? Jesu li oni dopustili da sve propadne?

Bravo za monologa, kod nas se desetine hiljada ne slažu s političarima i kažu šta ja kao pojedinac mogu uraditi. Pa organizirajmo se, ako treba samo mi s ovog foruma, opet nas nije malo..

Budimo aktivni, je li tako teško napraviti transparent "UEFA help us, we don't want criminals in FA" (ovo je samo primjer, ne zamjerite mi na slabom ingleškom :mrgreen: ). Takav transparent treba biti i na utakmici u Zenici i pred savezom 29. marta. To je poruka bh. nogometne javnosti i može imati učinka, a ako ne onda bar možemo reći da smo pokušali.
I neka ovo bude samo početak promjena čiji nosioci trebamo biti mi mladi, jer su promjene neophodne u svim segmentima društva počevši od nas samih.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 mar 2011, 14:23

edin_tm87 je napisao/la:Savez = Gaddafi!
da je bogdom tako, imali bi infrastrukturu i ljepote dosta u fudbalu, da je nama jedan Gaddafi u savezu :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 mar 2011, 16:00

JuveSissoko je napisao/la:
da je bogdom tako, imali bi infrastrukturu i ljepote dosta u fudbalu, da je nama jedan Gaddafi u savezu :mrgreen:
Slažem se :mrgreen:
[youtube][/youtube]
U ovoj pjesmi je sve fino objašnjeno :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kako da ne
Kontakt:

Post Postao/la kako da ne » 22 mar 2011, 16:04

Ma "najbolje" je da sutimo jer kada vidim koliko ima pljuvanja po nasim legendama,zadnji primjer Susic,kad smo okrenuli ledja Boli i ostalima a prodali se za suplje price i manipulacije,mogao bih do sutra da nabrajam,onda i ne zasluzujemo bolje,treba da sutimo i poklopimo se po usima.....

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 22 mar 2011, 17:14

JuveSissoko je napisao/la:

Potpis za Juveta. :mrgreen:
Al saltcityattack je moj idol.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 23 mar 2011, 16:03

pa hajmo vidjeti šta ćemo, zna li neko zvaničan stav udruženja navijača bh klubova ili fanatikosa (ili su samo zaduženi za ubacivanje baklji)? Skupština je u Sarajevu, ja sam za to da se okupimo, da uradimo i neki transparent na engleskom jeziku. Zašto treba da reprezentacija i klubovi ispaštaju zbog rodoljuba petkovića i ostalih. I stranci jedu ****, znaju oni itekako gdje zapinje, ali se prave budale.

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 23 mar 2011, 21:32

insegnante je napisao/la:pa hajmo vidjeti šta ćemo, zna li neko zvaničan stav udruženja navijača bh klubova ili fanatikosa (ili su samo zaduženi za ubacivanje baklji)? Skupština je u Sarajevu, ja sam za to da se okupimo, da uradimo i neki transparent na engleskom jeziku. Zašto treba da reprezentacija i klubovi ispaštaju zbog rodoljuba petkovića i ostalih. I stranci jedu ****, znaju oni itekako gdje zapinje, ali se prave budale.
te navijace koje smatras da su samo zaduzeni da bacaju baklje se bore ima 6 godina procitaj, raspitaj se mislim da niste fer sto odmah na prvu osporavate njihov rad!
puno sjedimo i nista ne radimo tako da ni sada 5 do 12 nista ne moze postici! na tekmi Kodra i Bola i prijatelji i nakon te tekme umrle su mi sve nade za promjene jer nakon te tekme smo vidjeli koliko smo glup narod i koliko nam je u istinu stalo da nase drzave i nasih interesa!
ovdje je najmanje sport upleten puno vise politika i razni talovi!
A sto se tice novinara mogu samo reci SRAMOTA prodane duse pisu kako im neko plati!
Cast izuzetcima al veoma malo ih je!
SUTI I TRPI BOSNJO pa nek te hebe ko god stigne!

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 23 mar 2011, 22:19

Svi navijači bh klubova su se trebali oglasiti i organizovati u Sarajevu proteste na dan skupštine i zahtjevati da se kazne oni koji su protiv novog statuta (FSRS) te sankcionisati taj savez i klubove iz rs-a, a ne da nas sve trpaju u isti koš, kao što nas trpaju zadnjih 15 godina. Ovo i jeste cilj Banjaluke (Dodika), da paralizira sve što može, treba da se slomi na Sarajevu, Želji, reprezentaciji????? Boli me briga što neće mali borac izaći u Evropu.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 23 mar 2011, 22:22

harishp je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Svako normalan je svjestan da je suspenzija saveza jedini lijek za nas fudbal a to ce pokazati godine koje dolaze ako se to desi ;)
Apsolutno pogresno tumacenje i razmisljanje.
U suspenziju nas prvenstveno guraju iz FSRS,kao i par zapadnih Hercegovaca.Ako mislis da oni zele dobro BIH repci onda se grdno varas.Ionako maltene javno navijaju za Hrvatsku i Srbiju.Ovo im je samo sansa da u potpunosti sahrani bilo sta u vezi BIH fudbala.
Kao prvo tu ce se izgubiti godine,generacije fudbalera i omladine ce u sirokom luku zaobilaziti bilo sta u vezi BIH repke.
Kao sto rece @aleksandar ljudima je bitno samo da ne puca.
Tu su donekle i u pravu.Ko se sjeca Yutela i ''mirne demonstracije'' naroda.A ovi odmah poslije toga udri po narodu.
Koga su guje ujedale taj i od gustera zazire.
Samo se ti tjesi da smo mi nesto bolji i slicno, najlakse je reci onaj drugi je kriv ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 23 mar 2011, 22:38

Ne kaže niko da smo bolji, ali zna se ko je glasao protiv jednog predsjednika (ili se ne zna?)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 mar 2011, 06:37

Dirk je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Svako normalan je svjestan da je suspenzija saveza jedini lijek za nas fudbal a to ce pokazati godine koje dolaze ako se to desi ;)
Apsolutno pogresno tumacenje i razmisljanje.
U suspenziju nas prvenstveno guraju iz FSRS,kao i par zapadnih Hercegovaca.Ako mislis da oni zele dobro BIH repci onda se grdno varas.Ionako maltene javno navijaju za Hrvatsku i Srbiju.Ovo im je samo sansa da u potpunosti sahrani bilo sta u vezi BIH fudbala.
Kao prvo tu ce se izgubiti godine,generacije fudbalera i omladine ce u sirokom luku zaobilaziti bilo sta u vezi BIH repke.
Kao sto rece @aleksandar ljudima je bitno samo da ne puca.
Tu su donekle i u pravu.Ko se sjeca Yutela i ''mirne demonstracije'' naroda.A ovi odmah poslije toga udri po narodu.
Koga su guje ujedale taj i od gustera zazire.
Samo se ti tjesi da smo mi nesto bolji i slicno, najlakse je reci onaj drugi je kriv ;)
Ko je kriv zbog loseg rada u savezu to je vec drugi par obuce.Pricamo o tome ko gura direktno u suspenziju.
Zar ti uopste mozes i pomisliti da nam te dvije strane zele dobro u vezi repke sa tom suspenzijom.
Usko vezani sa politickim liderima koji javno razvaljuju sve sto se u BIH moze razvaliti i na njihov mig dizu ruke protiv jednog predsjednika.I da mi takvi zeli dobro.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 mar 2011, 07:00

suspenzija je samo kazna od boga onima koji su se prodali ciri i njegovim cirkusanskim nastupima pred kamerom...

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 24 mar 2011, 10:09

gruezi je napisao/la:suspenzija je samo kazna od boga onima koji su se prodali ciri i njegovim cirkusanskim nastupima pred kamerom...

hahahahah prejako!!

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 24 mar 2011, 19:06

gruezi je napisao/la:suspenzija je samo kazna od boga onima koji su se prodali ciri i njegovim cirkusanskim nastupima pred kamerom...
A vidim PapKe nam vec obezbjedio Evropsko. 8-)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 mar 2011, 19:20

UrbanBatalion je napisao/la:
Pa nebi ti ni Mourinho u 3 utakmice obezbjedio EP, a koliko znam mi jos uvijek imamo sanse i to iste, ako ne i bolje kao i ciro prije Belgije.

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 24 mar 2011, 19:31

Bilal je napisao/la:
UrbanBatalion je napisao/la:
Pa nebi ti ni Mourinho u 3 utakmice obezbjedio EP, a koliko znam mi jos uvijek imamo sanse i to iste, ako ne i bolje kao i ciro prije Belgije.
Nema od toga nista. :roll:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.