SportSport.ba Tipster (OSVOJI BONUS 3x100 KM!)

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

bvb
Kontakt:

Re: SportSport.ba Tipster (beta)

Post Postao/la bvb » 13 dec 2018, 05:36

admin je napisao/la: BOD se računa kao zbir svih pogođenih kvota minus po jedan bod za svaku promašenu kvotu (tj. kao da ste se na svaki par kladili sa po 1 KM)

Mi i dalje testiramo stvari, računamo na igrače da nam skrenu pažnju ukoliko primjete neke probleme ili imaju ideju za usavršavanje usluge.
admin je napisao/la:Gledam sad, nakon samo jednog dana igre, imamo lika sa 11 bodova (bodovi se racunaju kao da se kladiš sa 1 km na svaki tip - gubiš 1 ako promašiš, a dobijaš onoliko koliko je kvota). Znaci, da ga slijedis sa po 10 km na svaki njegov savjet, imao bi 110 km u dzepu. Naravno, jedan vikend nije dovoljan da se nesto vidi, ali sigurno će se vremenom iskristalisati ljudi koje sigurno vrijedi pratiti.
admin je napisao/la:Za sad nema ogranicenja u broju tipova
Nekoliko ispravki/sugestija:

1) BOD treba da bude ukupni profit: (promašenu -> odigranu)

Kod: Označi sve

BOD = ukupni_dobitak - ukupni_ulog = zbir_pogodjenih_kvota - broj_tipova

(ukupni_ulog = broj_tipova jer je ulog fiksan, tj. 1 unit)
Ovih 110KM gore je zapravo 70KM. :lol:

2) Kod rankinga po procentu pogodjenih kvota iznad 1.50 bi trebalo imati donju granicu za broj tipova. I je li > 1.50 ili >= 1.50, na dva mjesta pise razlicito.

3) U tabeli NAJVEĆA POGOĐENA KVOTA imate bug, neko ima najvecu pogodjenu kvotu 4.50, a 0 pogodjenih tipova.

4) Treba definisati kako se rijesava tie, naprimjer ako dva igraca imaju isti procenat pogodjenih tipova.

5) Mozda je dobra ideja da se kod rankinga po profitu ne racunaju prevelike kvote, tj. da se stavi limit za maksimalan profit od jednog tipa. Naprimjer, sve kvote iznad 3.0 vrijede 3.0 (BOD = BOD + 2.0). Mislim da ce mnogi kad vide da nema sanse za nagradu postavljati velike tipove jer nista ne gubis, a svakako imamo nagradu za najvecu kvotu.

6) Dizajn:
- ako nije problem, dobro bi bilo imati jednu tabelu s vise kolona gdje bi bile sve zanimljive informacije za svakog tipstera, ovako se mora skrolati i ima dosta tabela gdje je samo jedna kolona razlicita.
- mozda u tabelama na glavnoj stranici (TIPOVI) treba da bude samo prvih nekoliko tipstera (5 naprimjer), ponovo radi preglednosti.

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: SportSport.ba Tipster (OSVOJI BONUS 3x100 KM!)

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 10:11

Hvala za vrlo koristan komentar. Sve primjedbe su itekako na mjestu, rješavaćemo ih.

Može li pojašnjenje tačke 6, šta bi bila tabela sa svim zanimljivim informacijama? Imamo više tabela jer ima više načina nagrađivanja, pa smo pretpostavili da bi bilo dobro da svako u svakom trenutku može vidjeti ko je prvi za svaku od nagrada. Da se ne desi da na kraju mi izbacimo neke "neočekivane" dobitnike. Jesmo li pogriješili?

Inače, hvala svima na zaista solidnom odzivu na startu. Nadam se da će vam servis biti koristan i da ćete imati strpljenja dok ispravimo ove sve sitne bugove.

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 13 dec 2018, 12:18

A cek sad nesto gledam, zar ne bi trebalo kosarka koja se igra da bude konacni pobjednik, svakako sa wwina sam sve kvote uzimao,dva meca si bila nerijeseno ali su pobijedili u produzecima, a meni ste pisali kao pad?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 13 dec 2018, 12:41

Prosle sedmice sam postavio dva para, efes vs real i igokea vs partizan, ako me sjecanje dobro sluzi mislim da sam stavio tipove na pobjedu reala i partizana.
Ako moze @admin to da provjeri, da li sam ja pogresno stavio na tipovanju ili je netko od vas pogrijesio ( samo me zanima :D )
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 13:23

SemirP je napisao/la:A cek sad nesto gledam, zar ne bi trebalo kosarka koja se igra da bude konacni pobjednik, svakako sa wwina sam sve kvote uzimao,dva meca si bila nerijeseno ali su pobijedili u produzecima, a meni ste pisali kao pad?
nema konačni pobjednik i nema naprednih opcija (priznali smo tebi Hendikep koji si upisao, jer si počeo još u testnom periodu), molim vas nemojte izmisaljati načine kako da ugurate neku opciju osim 1, x, 2 u svoj tip. Bas puno puta sam to napisao. Biće i to sve nekad. Sad trenutno nema i tipovi koji su napravljeni mimo 1, x i 2 neće biti priznati.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 13:26

Bassha je napisao/la:Prosle sedmice sam postavio dva para, efes vs real i igokea vs partizan, ako me sjecanje dobro sluzi mislim da sam stavio tipove na pobjedu reala i partizana.
Ako moze @admin to da provjeri, da li sam ja pogresno stavio na tipovanju ili je netko od vas pogrijesio ( samo me zanima :D )
nisi pogriješio, mi smo pogriješili.

Ispravljeno uz izvinjenje.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 13 dec 2018, 13:29

Da li ima azurirano na aplikaciji za mobitel?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 13:35

prisonbreak je napisao/la:Da li ima azurirano na aplikaciji za mobitel?
nema na aplikaciji. To nam je slijedeći korak.
ima na mobitelu kroz browser.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 13 dec 2018, 14:33

admin je napisao/la: Može li pojašnjenje tačke 6, šta bi bila tabela sa svim zanimljivim informacijama? Imamo više tabela jer ima više načina nagrađivanja, pa smo pretpostavili da bi bilo dobro da svako u svakom trenutku može vidjeti ko je prvi za svaku od nagrada. Da se ne desi da na kraju mi izbacimo neke "neočekivane" dobitnike. Jesmo li pogriješili?
Sve je udure s trenutnim tabelama, a ta vaca je zapravo ova ALL TIME LISTA (mozda nekad dodati jos kolonu-dvije), ok je sve :D

kladionicar03

Post Postao/la kladionicar03 » 13 dec 2018, 14:47

A gdje cete kosarku bez konacnog pobjednika,hajd na fudbalu razumijem 1x ili x2 cini dosta razliku i ne broji se ali na kosarci kp kao na fudbalu 1 ili 2 po meni neznam :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 13 dec 2018, 14:50

Bukvalno su razlike u kvoti od 0.05 do 0.10, kosarku treba racunati kao konacan rezultat.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 dec 2018, 14:52

kladionicar03 je napisao/la:A gdje cete kosarku bez konacnog pobjednika,hajd na fudbalu razumijem 1x ili x2 cini dosta razliku i ne broji se ali na kosarci kp kao na fudbalu 1 ili 2 po meni neznam :D
Cudan rezon bas. Cak i ako su u pitanju problemi tehnicke prirode, to je i dalje tip 1 ili 2, samo uz konacnu pobjedu.

A i u wwinu je obuhvacena ta opcija konacan pobjednik u ponudi kladjenja na utakmicu.

Btw odlicna stvar, igram kad se omoguci tipovanje na igrace. :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 13 dec 2018, 15:14

Clutch je napisao/la:
kladionicar03 je napisao/la:A gdje cete kosarku bez konacnog pobjednika,hajd na fudbalu razumijem 1x ili x2 cini dosta razliku i ne broji se ali na kosarci kp kao na fudbalu 1 ili 2 po meni neznam :D
Cudan rezon bas. Cak i ako su u pitanju problemi tehnicke prirode, to je i dalje tip 1 ili 2, samo uz konacnu pobjedu.

A i u wwinu je obuhvacena ta opcija konacan pobjednik u ponudi kladjenja na utakmicu.

Btw odlicna stvar, igram kad se omoguci tipovanje na igrace. :salut:
Pa da, jos fino pise, uzimajte kvotu iz wwin-a, i ja uzmem naravno jer ima samo konacni pobjednik, i kvota bude malo manja vjerovatno i ja sam te kvote i upisavao u tip iz wwin ponude al et :lol: :lol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 15:39

a u wwinu nije bio X, već samo konačan pobjednik na taj par?
Teško je nama to sve pohvatati, upravo zato za početak i jeste sve posjednostavljeno samo na 1, x i 2.

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 13 dec 2018, 15:41

admin je napisao/la:a u wwinu nije bio X, već samo konačan pobjednik na taj par?
Teško je nama to sve pohvatati, upravo zato za početak i jeste sve posjednostavljeno samo na 1, x i 2.

U wwinu ni na jednom mecu u kosarci nema X, sve je konasan pobjednik, i u svim vecim kladionicama je tako, koliko ja znam.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 dec 2018, 15:42

admin je napisao/la:a u wwinu nije bio X, već samo konačan pobjednik na taj par?
Ja sam sinoć tipovao 2, misleći na KP2 Celtic. Jel se za košarku može računati KP bez X?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 15:43

bvb je napisao/la:
admin je napisao/la: Može li pojašnjenje tačke 6, šta bi bila tabela sa svim zanimljivim informacijama? Imamo više tabela jer ima više načina nagrađivanja, pa smo pretpostavili da bi bilo dobro da svako u svakom trenutku može vidjeti ko je prvi za svaku od nagrada. Da se ne desi da na kraju mi izbacimo neke "neočekivane" dobitnike. Jesmo li pogriješili?
Sve je udure s trenutnim tabelama, a ta vaca je zapravo ova ALL TIME LISTA (mozda nekad dodati jos kolonu-dvije), ok je sve :D
koje kolone bi dodao?

kladionicar03

Post Postao/la kladionicar03 » 13 dec 2018, 15:48

SemirP je napisao/la:

U wwinu ni na jednom mecu u kosarci nema X, sve je konasan pobjednik, i u svim vecim kladionicama je tako, koliko ja znam.
ima ima,ispod konacnog pobjednika ima 1 X 2 regularno vrijeme mozda nisi vidio Semire :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2018, 15:51

Molim vas, da pojednostavimo stvari... Ne igra se u pare, zar je to toliko bitno?

da imamo jedan sistem po kojem radimo, ne izmišljamo ništa novo. Shvatili smo da je prvi prioritet da dodamo više opcija klađenja i to ćemo uraditi do narednog updatea. Do tada, gleda se puno vrijeme utakmice, ne produzeci... ono najklasičnije moguće.

Ne znam hoćete li se složiti, ali ovo je sada veliki napredak u odnosu na ono što smo imali u zadnjih 10 godina, a to je tema gdje svak opali listić i on ostaje sam u svemiru. Sad imamo bodovanje i imamo i neke bonuse za najbolje tipstere. A svakako je veliki posao pred nama da se poslože i sve dodatne opcije koje vam trebaju.

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 13 dec 2018, 15:56

Problem je isto kao i kad su bili bonusi za Svjetsko ja mislim, fino takmicenje,ali nekako uvijek zeznete ili sa pravilima ili nacinom rada, i ovo ce vam na kraju propasti kao sto su oni bonusi na SP-u, gdje je na kraju 10 ljudi stavljalo tikete.

Odgovori

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.