Ne lazi.Kandidat za titulu jeste(medju 4-5 ekipa),ali prvi kandidat nije.Brokula je napisao/la:Tebi je SA uvijek prvi kandidat za titulu
Prvi bi po meni bili sa Jamesom,Kawhiem i LMAom.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Ne lazi.Kandidat za titulu jeste(medju 4-5 ekipa),ali prvi kandidat nije.Brokula je napisao/la:Tebi je SA uvijek prvi kandidat za titulu
Slozicemo se da se necemo sloziti u jednom dijelu.Green je sezonu udaljen od 2.defanzivne petorke lige i da ga neko nece uzeti na jednu godinu za 2.runde pik??Igraca u prajmu sa sampionskim iskustvom?Slatinash_7 je napisao/la:ok,taman analiza, s tim da mislim da ce ovi svi igraci pokupiti PO jer nigdje drugo nece dobiti te pare,Green je od 3nD postao samo D,Gay je Gay,nabijac brojki u sistemu koji mu godi,povreda ovo ono,nije bilo Khawaija i opet nista,prazne brojke..Lauvergne mislim da ako odbije PO nece ni dobiti vise sansu u NBA tako da ce on tu opciju pokupiti,s tim da njega mozes trejdati za neki bezvezni NG ugovor,ovu dvojicu s obzirom na ligu i situaciju oko capa i opreznost ekipa koje tankiraju i imaju prostora,teze..Svakako da ne ocekujem LBJ-a na zapadu,bez obzira na situaciju sa capom u Spursima,vise me zanimalo onako stanje kako stoje,ako bi htjeli nekog drugog potpisati,sve mi se cini da bez obzira koliko ti volio da se to tako rijesi tih igraca i koliko bi to zapravo dobroga donijelo Spursima,da to ne pije vode.
E da,znas li slucajno koje bi NG ugovore mogli dobiti Spursi u zamjenu za pojedine ove igrace,mislim,citas forume,jesi slucajno naletio na neka imena?
PG i Bron sa ovim timom bi itekako mogli biti konkurentni Warriorsima zbog duzine i svestranosti koju bi imali. Ne bi bili favoriti za titulu (ne bi Bron bio favorit za titulu pored ovih Warriorsa gdje god da ode) al bi im po match upu itekako nezgodni bili. Ako bi kojim slucajem Magic isao na trejd za Kawhija (u sto sumnjam jer ne vjerujem da je idiot da dadne Kuzmu i Ingrama za igraca koji je dogodine slobodan), onda bi osovina Bron-PG-Kawhi vjerovatno bila favorit cak i protiv Warriorsa. S Lonzom i njima trojicom bi odbrana bila bolesna, a na 5 komotno moze i Randle kao odgovor na Greena.NEZALAGANJE je napisao/la:@epi Ne bih se slozio da su mu samo to opcije,pogotovo za LAL.To je ekipa koja ni sa njim i eventualno PGem(sa ovim sto imaju) nije glavni kandidat za titulu.Ako zeli potrositi sezonu ili dvije tamo da bi dosao na taj nivo,onda mozda jeste.Samo je tada pitanje kakav ce on biti u 36-oj godini!?
Meni su LAL opcija za njega,ako bi uspjeli dovesti Kawhia,mada je i to upitno onda kakvi bi bili,jer bi trebalo oformiti sasvim novi sistem igre i naci poprilican broj kvalitetnih igraca posto sumnjam da bi Kawhi bi pusten u LAL za ista manje od Kuzma+Ingram s obzirom da pikova nemate.
Prva stvar,od ne nastupa u POu do titule se ne dolazi odmah.To budi siguran.Druga stvar,za 2 max prostora vam ne moze ostati Randle,osim ako se nekako ne rijesite Denga ili ga ne stretchate,ali to i dalje ostavlja garantovanu lovu na SCu,doduse manju od trenutnih 18mil..Taj neki trejd za Kawhia,a gdje bi imali i PGa i Jamesa ne vidim da je izvodivo,jer imate prevelike fluktuacije u capu koje treba rijesiti i to bi bas detaljno trebalo sjesti i pogledati.Epidaurus je napisao/la:PG i Bron sa ovim timom bi itekako mogli biti konkurentni Warriorsima zbog duzine i svestranosti koju bi imali. Ne bi bili favoriti za titulu (ne bi Bron bio favorit za titulu pored ovih Warriorsa gdje god da ode) al bi im po match upu itekako nezgodni bili. Ako bi kojim slucajem Magic isao na trejd za Kawhija (u sto sumnjam jer ne vjerujem da je idiot da dadne Kuzmu i Ingrama za igraca koji je dogodine slobodan), onda bi osovina Bron-PG-Kawhi vjerovatno bila favorit cak i protiv Warriorsa. S Lonzom i njima trojicom bi odbrana bila bolesna, a na 5 komotno moze i Randle kao odgovor na Greena.NEZALAGANJE je napisao/la:@epi Ne bih se slozio da su mu samo to opcije,pogotovo za LAL.To je ekipa koja ni sa njim i eventualno PGem(sa ovim sto imaju) nije glavni kandidat za titulu.Ako zeli potrositi sezonu ili dvije tamo da bi dosao na taj nivo,onda mozda jeste.Samo je tada pitanje kakav ce on biti u 36-oj godini!?
Meni su LAL opcija za njega,ako bi uspjeli dovesti Kawhia,mada je i to upitno onda kakvi bi bili,jer bi trebalo oformiti sasvim novi sistem igre i naci poprilican broj kvalitetnih igraca posto sumnjam da bi Kawhi bi pusten u LAL za ista manje od Kuzma+Ingram s obzirom da pikova nemate.
Al iskreno nije mi realna opcija da Magic trejda za Kawhija nikako, Ingram i Kuzma su previse vrijedni, pogotovo Brandon.
Phila bi dovodjenjem Brona ozbiljno ugusila Bena jer Ben mora imat konstantno loptu u rukama (vrhunski razigravac al nije Lonzo koji 7 asista po tekmi podijeli s minimalnim drvljenjem lopte, cak je i bolji kad je vise off ball). Embiid i Bron isto tako nisu najbolji fit po meni. Po trenutnom kvalitetu i potencijalu sasvim sigurno i jesu najbolja opcija za Brona al mislim da bi dovodjenje LeBrona usporilo razvoj Bena i Joela svakako. Njima je PG bolji fit od LeBrona bez ikakvog razmisljanja i s njim bi bili prva ekipa istoka.
Pa ono i Cavsi su nakon potpisa LeBrona 2014. preko noci postali ekipa koja se bori za titulu i to direktno od ne nastupa u PO. PG i Bron na ovaj trenutni roster bi bili itekako konkurentni u PO, tesko da bi uzeli titulu al bili bi mnogo nezgodan match up Warriorsima.NEZALAGANJE je napisao/la:
Prva stvar,od ne nastupa u POu do titule se ne dolazi odmah.To budi siguran.Druga stvar,za 2 max prostora vam ne moze ostati Randle,osim ako se nekako ne rijesite Denga ili ga ne stretchate,ali to i dalje ostavlja garantovanu lovu na SCu,doduse manju od trenutnih 18mil..Taj neki trejd za Kawhia,a gdje bi imali i PGa i Jamesa ne vidim da je izvodivo,jer imate prevelike fluktuacije u capu koje treba rijesiti i to bi bas detaljno trebalo sjesti i pogledati.
Ovo za PHI se slazem s tobom.Mislim da im James ne treba,vec igrac tipa pomenutog PGa,Kawhia,Haywarda i sl...
nije ni za prvih 4-5 u konferenciji ove godineNEZALAGANJE je napisao/la:Ne lazi.Kandidat za titulu jeste(medju 4-5 ekipa),ali prvi kandidat nije.Brokula je napisao/la:Tebi je SA uvijek prvi kandidat za titulu
Bez Kawhia normalno da nije,ali vidis da se govori o konstantnim legitimnim kandidatima.Penaltiky je napisao/la:nije ni za prvih 4-5 u konferenciji ove godineNEZALAGANJE je napisao/la:Ne lazi.Kandidat za titulu jeste(medju 4-5 ekipa),ali prvi kandidat nije.Brokula je napisao/la:Tebi je SA uvijek prvi kandidat za titulu
Tako sam i mislio, mogli bi sve otjerati i ostati na lma, lebronu i kawhiju, eh kako dodati jos 12 igraca? Jedino roster igokee i zrinjskog da doveduNEZALAGANJE je napisao/la:Vrlo jednostavno,jer je SA jedna od rijetkih vodecih ekipa lige koja moze i ovo ljeto iskreirati max prostor.Sve sto treba da se desi je da se ne potpisu vlastiti FAovi,da ovi sa PO istu odbiju i da se trejduje Gasol sto ne bi trebao biti neki problem uz pik recimo,jer ima ugovor samo za nastupajucu sezonu.2.god mu je negarantovana.KK_Bosna je napisao/la:
kako mislis da mozete imati u ekipi kawhija i lebrona? mislim gledano sa salary cap strane?
To bi znacilo da se SA ovim procesima treba rijesiti 6-7 igraca i taj dio kulture mi je upitan,ali da je poprilicno lako izvesti,jeste.
P.S.Kawhi ima ugovor za slijedecu sezonu.Njegov eventualni supermax bi inao dejstvo tek od one tamo sezone.
Pojednostavljeno,SA se za Jamesa treba rijesiti Greena,Gasola,Parkera(osim ako se ne bi vratio za vet.minimum nakon sto se odbace njegova prava),Bertansa,Andersona,Paula,Lauvergnea,Forbesa i Gaya.
Fultz, ovaj pick i dovoljno[Pompey] 76ers are "prepared to do whatever it takes" to sign LeBron this summer
[Helin] Report: Sixers interested in trading for Kawhi Leonard, signing LeBron James
Murray,White,Mills,a vjerovatno bi i Ginobili ostao jos jednu godinu u ovom scenariju jer ima ugovor za slijedecu sezonu.Milutinov "ceka" u Evropi i posto su prosle 3god od njegovog draftanja,ne mora se potpisati za rookie scale ugovor,vec prva godina moze biti i ispod 1mil kako je radjeno sa Bertansom.Eto 8 igraca bez da sam racunao MLE,BAE i vet.minimume.KK_Bosna je napisao/la:
Tako sam i mislio, mogli bi sve otjerati i ostati na lma, lebronu i kawhiju, eh kako dodati jos 12 igraca? Jedino roster igokee i zrinjskog da dovedu
keith po obicaju baca bomberio_Ferdy88 je napisao/la:Fultz, ovaj pick i dovoljno[Pompey] 76ers are "prepared to do whatever it takes" to sign LeBron this summer
[Helin] Report: Sixers interested in trading for Kawhi Leonard, signing LeBron James
Ma bolji od Kawhia, niste budale da ga date, da ubace još i LMA pa i nekakophily je napisao/la: a Fultz ostaje u sixesima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.