2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2018, 20:30

Brokula je napisao/la:Tebi je SA uvijek prvi kandidat za titulu
Ne lazi.Kandidat za titulu jeste(medju 4-5 ekipa),ali prvi kandidat nije.
Prvi bi po meni bili sa Jamesom,Kawhiem i LMAom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2018, 20:49

Realne opcije za LeBrona su Cavsi, Philla i Lakersi, ovo sve ostalo jako jako tesko.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 maj 2018, 20:54

ok,taman analiza, s tim da mislim da ce ovi svi igraci pokupiti PO jer nigdje drugo nece dobiti te pare,Green je od 3nD postao samo D,Gay je Gay,nabijac brojki u sistemu koji mu godi,povreda ovo ono,nije bilo Khawaija i opet nista,prazne brojke..Lauvergne mislim da ako odbije PO nece ni dobiti vise sansu u NBA tako da ce on tu opciju pokupiti,s tim da njega mozes trejdati za neki bezvezni NG ugovor,ovu dvojicu s obzirom na ligu i situaciju oko capa i opreznost ekipa koje tankiraju i imaju prostora,teze..Svakako da ne ocekujem LBJ-a na zapadu,bez obzira na situaciju sa capom u Spursima,vise me zanimalo onako stanje kako stoje,ako bi htjeli nekog drugog potpisati,sve mi se cini da bez obzira koliko ti volio da se to tako rijesi tih igraca i koliko bi to zapravo dobroga donijelo Spursima,da to ne pije vode.
E da,znas li slucajno koje bi NG ugovore mogli dobiti Spursi u zamjenu za pojedine ove igrace,mislim,citas forume,jesi slucajno naletio na neka imena?
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 maj 2018, 20:56

Lebronu je al baš najrealnija Philla, u svakom smislu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2018, 20:58

@epi Ne bih se slozio da su mu samo to opcije,pogotovo za LAL.To je ekipa koja ni sa njim i eventualno PGem(sa ovim sto imaju) nije glavni kandidat za titulu.Ako zeli potrositi sezonu ili dvije tamo da bi dosao na taj nivo,onda mozda jeste.Samo je tada pitanje kakav ce on biti u 36-oj godini!?
Meni su LAL opcija za njega,ako bi uspjeli dovesti Kawhia,mada je i to upitno onda kakvi bi bili,jer bi trebalo oformiti sasvim novi sistem igre i naci poprilican broj kvalitetnih igraca posto sumnjam da bi Kawhi bi pusten u LAL za ista manje od Kuzma+Ingram s obzirom da pikova nemate.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2018, 21:07

Slatinash_7 je napisao/la:ok,taman analiza, s tim da mislim da ce ovi svi igraci pokupiti PO jer nigdje drugo nece dobiti te pare,Green je od 3nD postao samo D,Gay je Gay,nabijac brojki u sistemu koji mu godi,povreda ovo ono,nije bilo Khawaija i opet nista,prazne brojke..Lauvergne mislim da ako odbije PO nece ni dobiti vise sansu u NBA tako da ce on tu opciju pokupiti,s tim da njega mozes trejdati za neki bezvezni NG ugovor,ovu dvojicu s obzirom na ligu i situaciju oko capa i opreznost ekipa koje tankiraju i imaju prostora,teze..Svakako da ne ocekujem LBJ-a na zapadu,bez obzira na situaciju sa capom u Spursima,vise me zanimalo onako stanje kako stoje,ako bi htjeli nekog drugog potpisati,sve mi se cini da bez obzira koliko ti volio da se to tako rijesi tih igraca i koliko bi to zapravo dobroga donijelo Spursima,da to ne pije vode.
E da,znas li slucajno koje bi NG ugovore mogli dobiti Spursi u zamjenu za pojedine ove igrace,mislim,citas forume,jesi slucajno naletio na neka imena?
Slozicemo se da se necemo sloziti u jednom dijelu.Green je sezonu udaljen od 2.defanzivne petorke lige i da ga neko nece uzeti na jednu godinu za 2.runde pik??Igraca u prajmu sa sampionskim iskustvom? :? Gay isto tako.Dokazao je da je zdrav i imati scoring opciju za 9mil(sto je esencijalno MLE) koju mozes dobiti za 2.runde pik?To se ne odbija.Lauvergne nije nikakav problem.Njegov ugovor je ionako mali i moze ici i uz kes.
Nisam razmisljao o NG ugovorima i koji bi to igraci mogli biti,vise sam gledao mogucnost kreiranja max.prostora i on,zaista,nije tezak.Kao sto rekoh @kkbosni u odgovoru,vise je problem kulture SA i cinjenice da pustis toliki broj igraca.To su tzv.instant potezi koji imaju negativne posljedice po fransizu u buducnosti i to je nesto sto je SA u zadnjih 20+ godina izbjegavao da radi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2018, 21:12

NEZALAGANJE je napisao/la:@epi Ne bih se slozio da su mu samo to opcije,pogotovo za LAL.To je ekipa koja ni sa njim i eventualno PGem(sa ovim sto imaju) nije glavni kandidat za titulu.Ako zeli potrositi sezonu ili dvije tamo da bi dosao na taj nivo,onda mozda jeste.Samo je tada pitanje kakav ce on biti u 36-oj godini!?
Meni su LAL opcija za njega,ako bi uspjeli dovesti Kawhia,mada je i to upitno onda kakvi bi bili,jer bi trebalo oformiti sasvim novi sistem igre i naci poprilican broj kvalitetnih igraca posto sumnjam da bi Kawhi bi pusten u LAL za ista manje od Kuzma+Ingram s obzirom da pikova nemate.
PG i Bron sa ovim timom bi itekako mogli biti konkurentni Warriorsima zbog duzine i svestranosti koju bi imali. Ne bi bili favoriti za titulu (ne bi Bron bio favorit za titulu pored ovih Warriorsa gdje god da ode) al bi im po match upu itekako nezgodni bili. Ako bi kojim slucajem Magic isao na trejd za Kawhija (u sto sumnjam jer ne vjerujem da je idiot da dadne Kuzmu i Ingrama za igraca koji je dogodine slobodan), onda bi osovina Bron-PG-Kawhi vjerovatno bila favorit cak i protiv Warriorsa. S Lonzom i njima trojicom bi odbrana bila bolesna, a na 5 komotno moze i Randle kao odgovor na Greena.
Al iskreno nije mi realna opcija da Magic trejda za Kawhija nikako, Ingram i Kuzma su previse vrijedni, pogotovo Brandon.

Phila bi dovodjenjem Brona ozbiljno ugusila Bena jer Ben mora imat konstantno loptu u rukama (vrhunski razigravac al nije Lonzo koji 7 asista po tekmi podijeli s minimalnim drvljenjem lopte, cak je i bolji kad je vise off ball). Embiid i Bron isto tako nisu najbolji fit po meni. Po trenutnom kvalitetu i potencijalu sasvim sigurno i jesu najbolja opcija za Brona al mislim da bi dovodjenje LeBrona usporilo razvoj Bena i Joela svakako. Njima je PG bolji fit od LeBrona bez ikakvog razmisljanja i s njim bi bili prva ekipa istoka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2018, 21:27

Epidaurus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@epi Ne bih se slozio da su mu samo to opcije,pogotovo za LAL.To je ekipa koja ni sa njim i eventualno PGem(sa ovim sto imaju) nije glavni kandidat za titulu.Ako zeli potrositi sezonu ili dvije tamo da bi dosao na taj nivo,onda mozda jeste.Samo je tada pitanje kakav ce on biti u 36-oj godini!?
PG i Bron sa ovim timom bi itekako mogli biti konkurentni Warriorsima zbog duzine i svestranosti koju bi imali. Ne bi bili favoriti za titulu (ne bi Bron bio favorit za titulu pored ovih Warriorsa gdje god da ode) al bi im po match upu itekako nezgodni bili. Ako bi kojim slucajem Magic isao na trejd za Kawhija (u sto sumnjam jer ne vjerujem da je idiot da dadne Kuzmu i Ingrama za igraca koji je dogodine slobodan), onda bi osovina Bron-PG-Kawhi vjerovatno bila favorit cak i protiv Warriorsa. S Lonzom i njima trojicom bi odbrana bila bolesna, a na 5 komotno moze i Randle kao odgovor na Greena.
Al iskreno nije mi realna opcija da Magic trejda za Kawhija nikako, Ingram i Kuzma su previse vrijedni, pogotovo Brandon.

Phila bi dovodjenjem Brona ozbiljno ugusila Bena jer Ben mora imat konstantno loptu u rukama (vrhunski razigravac al nije Lonzo koji 7 asista po tekmi podijeli s minimalnim drvljenjem lopte, cak je i bolji kad je vise off ball). Embiid i Bron isto tako nisu najbolji fit po meni. Po trenutnom kvalitetu i potencijalu sasvim sigurno i jesu najbolja opcija za Brona al mislim da bi dovodjenje LeBrona usporilo razvoj Bena i Joela svakako. Njima je PG bolji fit od LeBrona bez ikakvog razmisljanja i s njim bi bili prva ekipa istoka.
Prva stvar,od ne nastupa u POu do titule se ne dolazi odmah.To budi siguran.Druga stvar,za 2 max prostora vam ne moze ostati Randle,osim ako se nekako ne rijesite Denga ili ga ne stretchate,ali to i dalje ostavlja garantovanu lovu na SCu,doduse manju od trenutnih 18mil..Taj neki trejd za Kawhia,a gdje bi imali i PGa i Jamesa ne vidim da je izvodivo,jer imate prevelike fluktuacije u capu koje treba rijesiti i to bi bas detaljno trebalo sjesti i pogledati.

Ovo za PHI se slazem s tobom.Mislim da im James ne treba,vec igrac tipa pomenutog PGa,Kawhia,Haywarda i sl...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2018, 21:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
Prva stvar,od ne nastupa u POu do titule se ne dolazi odmah.To budi siguran.Druga stvar,za 2 max prostora vam ne moze ostati Randle,osim ako se nekako ne rijesite Denga ili ga ne stretchate,ali to i dalje ostavlja garantovanu lovu na SCu,doduse manju od trenutnih 18mil..Taj neki trejd za Kawhia,a gdje bi imali i PGa i Jamesa ne vidim da je izvodivo,jer imate prevelike fluktuacije u capu koje treba rijesiti i to bi bas detaljno trebalo sjesti i pogledati.

Ovo za PHI se slazem s tobom.Mislim da im James ne treba,vec igrac tipa pomenutog PGa,Kawhia,Haywarda i sl...
Pa ono i Cavsi su nakon potpisa LeBrona 2014. preko noci postali ekipa koja se bori za titulu i to direktno od ne nastupa u PO. PG i Bron na ovaj trenutni roster bi bili itekako konkurentni u PO, tesko da bi uzeli titulu al bili bi mnogo nezgodan match up Warriorsima.

Denga se moze rijesiti vec ovo ljeto pomocu picka Cavsa koji su Lakersi dobili preko trejda za ITa, a po mogucnosti se jos moze dodat i Zubac. Sasvim dovoljno da neka ekipa tipa Atlante npr prihvati Dengov ugovor.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2018, 21:43

Deng ima 2 godine GARANTOVANOG ugovora,a fakticki je neupotrebljiv.Frajer skoro 2 god ne igra i sumnjam da to samo pik moze rijesiti sa ili bez Zubca.

Sto se tice toga da su Cavsi postali instant kandidat za titulu,stoji da jesu,ali na Istoku.Ovo je Zapad o kojem govorimo gdje ces vec iduce sezone imati 5-6 ozbiljnih ekipa u POu i gdje James nece moci "prehodati" RS.

Slazem se da bi bi bili itekako nezgodni.Ipak govorimo o najboljem igracu danasnjice.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 13 maj 2018, 23:17

Odvažno ću reći da nema šanse nikakve da LeBron dođe na Zapad, tako da se apsolutno slažem s Brokulom za Philu.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 maj 2018, 23:56

nije ni za prvih 4-5 u konferenciji ove godine
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 maj 2018, 00:03

Penaltiky je napisao/la:
nije ni za prvih 4-5 u konferenciji ove godine
Bez Kawhia normalno da nije,ali vidis da se govori o konstantnim legitimnim kandidatima.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 maj 2018, 03:07

KK_Bosna je napisao/la:
kako mislis da mozete imati u ekipi kawhija i lebrona? mislim gledano sa salary cap strane?
Vrlo jednostavno,jer je SA jedna od rijetkih vodecih ekipa lige koja moze i ovo ljeto iskreirati max prostor.Sve sto treba da se desi je da se ne potpisu vlastiti FAovi,da ovi sa PO istu odbiju i da se trejduje Gasol sto ne bi trebao biti neki problem uz pik recimo,jer ima ugovor samo za nastupajucu sezonu.2.god mu je negarantovana.

To bi znacilo da se SA ovim procesima treba rijesiti 6-7 igraca i taj dio kulture mi je upitan,ali da je poprilicno lako izvesti,jeste.

P.S.Kawhi ima ugovor za slijedecu sezonu.Njegov eventualni supermax bi inao dejstvo tek od one tamo sezone.
Pojednostavljeno,SA se za Jamesa treba rijesiti Greena,Gasola,Parkera(osim ako se ne bi vratio za vet.minimum nakon sto se odbace njegova prava),Bertansa,Andersona,Paula,Lauvergnea,Forbesa i Gaya.
Tako sam i mislio, mogli bi sve otjerati i ostati na lma, lebronu i kawhiju, eh kako dodati jos 12 igraca? Jedino roster igokee i zrinjskog da dovedu :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 maj 2018, 03:17

@nez realno, ovo sto si napisao nema nikakve sanse da se desi... Jedino da SAS ima roster od 6 igraca.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2018, 08:33

[Pompey] 76ers are "prepared to do whatever it takes" to sign LeBron this summer

[Helin] Report: Sixers interested in trading for Kawhi Leonard, signing LeBron James
Fultz, ovaj pick i dovoljno :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 maj 2018, 10:35

Sixersi žure. Idiotizam.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 maj 2018, 10:40

KK_Bosna je napisao/la:
Tako sam i mislio, mogli bi sve otjerati i ostati na lma, lebronu i kawhiju, eh kako dodati jos 12 igraca? Jedino roster igokee i zrinjskog da dovedu :D
Murray,White,Mills,a vjerovatno bi i Ginobili ostao jos jednu godinu u ovom scenariju jer ima ugovor za slijedecu sezonu.Milutinov "ceka" u Evropi i posto su prosle 3god od njegovog draftanja,ne mora se potpisati za rookie scale ugovor,vec prva godina moze biti i ispod 1mil kako je radjeno sa Bertansom.Eto 8 igraca bez da sam racunao MLE,BAE i vet.minimume.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 14 maj 2018, 11:24

rio_Ferdy88 je napisao/la:
[Pompey] 76ers are "prepared to do whatever it takes" to sign LeBron this summer

[Helin] Report: Sixers interested in trading for Kawhi Leonard, signing LeBron James
Fultz, ovaj pick i dovoljno :mrgreen:
keith po obicaju baca bombe :mrgreen:

a Fultz ostaje u sixesima :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2018, 11:26

phily je napisao/la: a Fultz ostaje u sixesima :kafa:
Ma bolji od Kawhia, niste budale da ga date, da ubace još i LMA pa i nekako :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.