06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

DragonGirl
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la DragonGirl » 15 avg 2016, 21:16

Ma nema se o ovom šta raspravljati, pitanje je samo s koliko razlike ih dobijamo... :D :D :D

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 15 avg 2016, 22:57

DragonGirl je napisao/la:Ma nema se o ovom šta raspravljati, pitanje je samo s koliko razlike ih dobijamo... :D :D :D
To je se govorilo i pred Kipar. Mi na takav luksuz imamo pravo samo protiv najgorih reprezentacija svijeta, tipa Gibraltara. Estonija taj nivo nije. U stanju su nas iznenadit. Imamo nekoliko igraca vrlo sumnjivog kvaliteta i mentaliteta.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 avg 2016, 00:16

Medikament je napisao/la: To je se govorilo i pred Kipar.
Tada nam je selektor bila mentalno zaostala osoba, to ne treba zaboraviti.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 avg 2016, 00:56

SlevinKelevra je napisao/la:
Medikament je napisao/la: To je se govorilo i pred Kipar.
Tada nam je selektor bila mentalno zaostala osoba, to ne treba zaboraviti.
Izveo je sastav koji bi se mogao nositi sa 3 puta jacim reprezentacijama, najboolji moguci, bez eksperimenata. Do igraca je bilo, poveli pa se opustili momci, najlakse na selektora. Ne kazem da nije ni on kriv, ali nije jedini krivac.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 16 avg 2016, 01:09

Najveci krivci za taj poraz osim Papketa su sljedeci igraci:
Sunjic
Bicakcic
Susic
Begovic
Dzeko

Prva dvojica odigrali kriminalno, nesigurni kod svakog dodira lopte, treci unistio svaki ritam napadacki, cetvrti odigrao na nivou Adnana Guse, peti promasio zicer kod 1:0 i generalno bio slab kada je trebao povuc ekipu. Nije prvi put. Tu je i Avdija koji je bio kriminalan, ali takav antitalenat se rijetko vidja i ne vrijedi polemisat o takvom amateru.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 avg 2016, 01:19

JavierBosnia je napisao/la: Izveo je sastav koji bi se mogao nositi sa 3 puta jacim reprezentacijama, najboolji moguci, bez eksperimenata. Do igraca je bilo, poveli pa se opustili momci, najlakse na selektora. Ne kazem da nije ni on kriv, ali nije jedini krivac.
Ocigledno da se ne sjecas utakmice najbolje jer su tada na klupi ostali Medunjanin, Mujdza i Salihovic, a igrali Vrsajevic, Prcic i Susic, u jednoj nakaradnoj formaciji sa samo dva istinska odbrambena igraca. Klasicni neuspjeli ekspriment i zayebancija iako su bile u pitanju kvalifikacije.
Nista tu nije bilo slucajno, Kipar je prvo iskoristio losu reakciju naseg beka, a zatim i sporost dvojca Sunjic- Bicakcic i zabio nam dva gola i kostao direktnog plasmana na Euro.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 16 avg 2016, 03:03

Protiv Estonije bi mogli imati 4 debitanta na spisku, Milicevic, Jajalo, Dumic i Kodro.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 avg 2016, 08:33

Koji god da rezultat bude najvaznije je da vidimo zelju, zar i ozbiljan pristup, nesto slicno kao kad smo u prvoj utakmici kvalifikacija trpali Lihtenstajn dok im se nije zgadilo. Nekih 9-10 igraca iz prve postave svi znamo, mislim da ce poceti sa Vedom u napadu uz Dzeku, a nadam se da ce uz Pjanica staviti nekog def. veznog, Cimirot bi bio idealan, jer mislim da je previse ofanzivno igrati sa 2 napadaca i bez def. veznog cak i protiv Estonije u Zenici.
Mada bi ja Lulica izbacio i pojacao vezni red, ali mislim da Mesa to nece uraditi. Nadam se da cemo rano zabiti gol ili dva pa da dobiju priliku oni koji manje igraju, da vidimo sta nam mogu ponuditi protiv Estonije kod kuce. Tu ko se ne pokaze u nekom ozbiljnijem izdanju ako dobije 30-40min onda nemamo sta racunati na njega kao ozbiljnu opciju. Prije svega mislim na one iz veznog reda.
Nad tobom sunce najljepše sja

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 avg 2016, 11:40

SlevinKelevra je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la: Izveo je sastav koji bi se mogao nositi sa 3 puta jacim reprezentacijama, najboolji moguci, bez eksperimenata. Do igraca je bilo, poveli pa se opustili momci, najlakse na selektora. Ne kazem da nije ni on kriv, ali nije jedini krivac.
Ocigledno da se ne sjecas utakmice najbolje jer su tada na klupi ostali Medunjanin, Mujdza i Salihovic, a igrali Vrsajevic, Prcic i Susic, u jednoj nakaradnoj formaciji sa samo dva istinska odbrambena igraca. Klasicni neuspjeli ekspriment i zayebancija iako su bile u pitanju kvalifikacije.
Nista tu nije bilo slucajno, Kipar je prvo iskoristio losu reakciju naseg beka, a zatim i sporost dvojca Sunjic- Bicakcic i zabio nam dva gola i kostao direktnog plasmana na Euro.
Bio sam na toj utakmici i sta mogu reci nego da za mene krivac za bilo kakav uspjeh ili bilo kakav poraz ne moze biti pojedinac. Kad pobjedjujemo nema tu jedan-dva, nego svi. Kad gubimo nema tu kriv je jedan il dva nego svi. To je Dzeko rekao poslije Irske poslusaj ako si zaboravio. Tako mora biti, ne treba se vracati i govoriti ko je kriv nego se vratiti i ispraviti greske, od plakanja nista nema
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 avg 2016, 11:49

Pa to je druga stvar, samo sto lazes i izmisljas da smo igrali u najjacem sastavu bez eksperimentisanja kada nismo? :puke: :puke: Za taj poraz je iskljucivo kriv pojedinac, i on se zove Safet Susic.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 avg 2016, 12:08

Čovjek poslao tri igrača istih osobina, Pjanić, TSS i Prcić a iza njih Bešić. Nije se znalo gdje ko treba da ide, smetali jedni drugima. Dali gol i stali, a, do tad ih raštimavali, nema toga, smiješ jedino stati oko 70. min ako vodiš 3-0 to jest malo popustit gas a do tad nema stajanja.

Ako želimo na SP ove "male" ekipe pobjediti moramo, jer ovdje nema prilika za vađenje, kiks protiv Estonije znači da odmah padaju u vodu sve nade za prolaz. Jednostavno, tako je. Moramo ove godine imati minimalno 7 bodova, Estoniju i Kipar moramo pobjedit a protiv Grčke minimum remi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 16 avg 2016, 12:17

Ko ce biti trener golmana umjesto Lugusica
Opstanak moramo izboriti

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 avg 2016, 12:34

Pivopija je napisao/la:Protiv Estonije bi mogli imati 4 debitanta na spisku, Milicevic, Jajalo, Dumic i Kodro.
Misliš da bi Kodro mogao dobiti poziv?

Džeko, Ibišević i Đurić su sigurni na spisku, četvrti će se tražiti između Hodžića, Bajića i Kodre. Ara i nije u nekoj zavidnoj formi ove sezone ali ima najduži kontinuitet službenih utakmica ove sezone, Kodro i Osasuna kreću sada ovaj vikend a za Turke ne znam.

A postoji i mogućnost da neki Hodžić i Bajić opet budu pozvani u mladu reprezentaciju, doduše Bajić je već napunio 22 godine ne znam da li on ima pravo nastupati više za mladu, odnosno da li se to gleda baš po godinama ili po kvalifikacijskim ciklusima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 avg 2016, 12:43

Raonffa je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:Protiv Estonije bi mogli imati 4 debitanta na spisku, Milicevic, Jajalo, Dumic i Kodro.

Džeko, Ibišević i Đurić su sigurni na spisku, četvrti će se tražiti između Hodžića, Bajića i Kodre. Ara i nije u nekoj zavidnoj formi ove sezone ali ima najduži kontinuitet službenih utakmica ove sezone, Kodro i Osasuna kreću sada ovaj vikend a za Turke ne znam.

A postoji i mogućnost da neki Hodžić i Bajić opet budu pozvani u mladu reprezentaciju, doduše Bajić je već napunio 22 godine ne znam da li on ima pravo nastupati više za mladu, odnosno da li se to gleda baš po godinama ili po kvalifikacijskim ciklusima.
Po ciklusima se gleda.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 avg 2016, 12:47

Mokes je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Po ciklusima se gleda.
Hvala na informaciji :D :salut:

Onda će vjerovatno bar jedan biti pozvan u U21...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 avg 2016, 12:49

JavierBosnia je napisao/la: Bio sam na toj utakmici i sta mogu reci nego da za mene krivac za bilo kakav uspjeh ili bilo kakav poraz ne moze biti pojedinac. Kad pobjedjujemo nema tu jedan-dva, nego svi. Kad gubimo nema tu kriv je jedan il dva nego svi. To je Dzeko rekao poslije Irske poslusaj ako si zaboravio. Tako mora biti, ne treba se vracati i govoriti ko je kriv nego se vratiti i ispraviti greske, od plakanja nista nema
Procitaj ponovo sta si napisao u prethodnom postu :roll:

Mesa nece sebi dozvoliti nikakvo eksperimentiranje u kvalifikacionim utakmicama, uvjeren sam. Sjetite se da je protiv Andore u Zenici izveo najjaci moguci sastav. Tri boda protiv Estonije vrijede isto kao i tri protiv Belgije i svakoj tekmi treba prilaziti maksimalno. Spanija protiv Luksemburga igra sa najjacih jedanaest, nema razloga da mi nesto glumimo. Zavrsilo je Safetovo doba idiotizma.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 16 avg 2016, 12:55

Ne vidim potrebu da zadnja dva dobiju poziv.
sloboda72 je napisao/la:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 avg 2016, 13:25

Medikament je napisao/la:
Ne vidim potrebu da zadnja dva dobiju poziv.
Dumic briljira u Holandiji, prva dva kola dvije asistencije.
Zna li neko kada ce spisak biti objavljen?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 avg 2016, 13:32

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 avg 2016, 13:32

Medikament je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ma nema se o ovom šta raspravljati, pitanje je samo s koliko razlike ih dobijamo... :D :D :D
To je se govorilo i pred Kipar. Mi na takav luksuz imamo pravo samo protiv najgorih reprezentacija svijeta, tipa Gibraltara. Estonija taj nivo nije. U stanju su nas iznenadit. Imamo nekoliko igraca vrlo sumnjivog kvaliteta i mentaliteta.
Ma šalim se. Naravno da im treba pristupiti ozbiljno. Kipar je najbolja lekcija za to. Danas svako svakoga može pobijediti i nikad se ne zna, tako da, nikakvog opuštanja. ;) :bih:
I koliko me sjećanje služi, ta utakmica s Kiprom je bila maltene preslikana Nigerija, dakle izuzetno loša postavka prije svega. Natrpani igrači u sredini, a okolo šuplje, plus nekoliko iznenađenja na klupi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, Blackwargreymon, GoldenLilies, Google Adsense [Bot], hurem, invincible1921, Maverick i 51 gost.