NBA rookies 2015/16

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: NBA rookies 2015/16

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 nov 2015, 19:04

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 nov 2015, 20:12

prilicno dobra rookie klasa zasad

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 nov 2015, 22:19

T.J. McConnell vs Raptors, 13 asistencija...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 nov 2015, 23:22

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 13 nov 2015, 09:08

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 nov 2015, 17:54

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 nov 2015, 15:50

[youtube][/youtube]

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2015, 16:14

Epidaurus je napisao/la:Vidis ja sam simpatizer Dukea u NCAA i gledao sam bruku njihovih utakmica prosle godine. Okafor je dosao kao najbolji igrac nacije na college, s vecim hypeom i renomeom od Townsa. Od prvog dana je pokazivao da je dominantan strijelac ISKLJUCIVO u postu i da mu je odbrana problem vec na NCAA razini. Dakle nisu to bile on tipicne freshman greske da izgubi koncentraciju ili slicno nego jednostavno nedostatak brzine i pokretljivosti. Ako jedan prospect takvog renomea vec na toj razini pokaze ozbiljne probleme s odbranom i atletikom, dakle na razini gdje je velika vecina visokih ili undersized ili nemaju veze s ozbiljnom kosarkom, onda je skoro nemoguce ocekivati da on ikad postane dominantan NBA igrac i zvijer sto ti kazes. Kao strijelac u postu bilo licem bilo ledjima je odlican, to se znalo i to pokazuje od prvog dana al problem je sto mu je to fakticki jedino oruzje. Sad da jos ne napominjem probleme u defanzivnom skoku gdje je kao fizicki dominantan igrac u vecini slucajeva na NCAA razini imao prosjek ispod 10 po utakmici. Ono sto je bilo posebno kod njega je bio taj famozni procenat suta od 66% iz igre. Cim je dolazio u sustrete sa jacim i "klasicnijim" centrima, vec je tu dolazilo do vecih problema za njegovu napadacku igru. Ako spustimo njegove procente sa svemirskih 66% na nekih 50-ak % i na to dodamo slabu odbranu jednsotavno zbog fizickih nedostataka i ne bas dobar defanzivni skok, da li onda i dalje pricamo o nekom super dominantnom centru ? Ja ga licno tu ne vidim.

Pravis takodjer jos jednu gresku glede toga da je pozitivno to sto je fizicki puno razvijeniji u ranijem stadiju karijere. Kod nas postoji jedan naziv za klince koji su u ranijoj fazi karijere dosta razvijeniji od svojih vrsnjaka. To je tzv akcelerant. Dakle igrac cija je dominacija zasnovana na fizickoj prednosti u odnosu na konkurente. Okafor naravno nije cisti akcelerant jer on ima itekakvog skilla u postu al on jednsotavno nema plafon ovih nabrojanih igraca. Porze je npr u puno jacoj konkurenciji od NCAA (Endesa liga) imao odlicne brojke u velikoj roli, a Russell je u svojoj freshman sezoni kao fizicki totalno nerazvijen igrac imao brojke za nijansu losije od Okaforovih, gledajuci kompletnu igru, dakle kao all round igrac. Kad uzmem u ozbir i eye test, i po tome mi Russell i Porzingis imaju visi plafon od Okafora, jednostavno mi djeluju kao prirodniji kosarkasi. Townsa necu spominjat jer on je po ovome za sad klasa za sebe.

I da, zamolio bih te da Shaqa ne uvlacis u nikakve komparacije jer je on u rookie sezonu sa isto godina kao i Okafor imao 23 poena, 14 skokova, 3,5 blokada, 2 asista po mecu uz 56% suta iz igre.
Veca komparacija postoji izmedju Shaqa i Jahlila nego Jahlila i Big Ala. Zasto? Zato sto je Big Al nizi i manji od Jahlila, slabiji je defanzivac mnogo od Jahlila, izgubio je svu atletiku uslijed povreda iako nije bio atletski freak. Ima mekaniji sut od Jahlila i opasniji je na visokom postu nego na niskom, dok je Jahlil na niskom postu ubitacan. Big Al vise igra kao hibrid PF/C dok je Jahlil klasicni centar. Sto se tice brojki opet ponavljam, tesko ce se ponoviti dominantan centar kao Shaq ali po cirkusu kojeg pravi na niskom postu vec u rookie sezoni Jahlil je najblizi Shaqu.

Itekako moze fizicki napredovati a dokaz su evropljani koji dodju u ligu pa izgledaju fizicki spremniji nego su bili u svojim klubovima u Evropi. Dakle, trenazni proces itekako moze razviti igraca. Pa i nas Mirza je bolje izgledao fizicki kada je dosao u NBA, bez obzira na to sto Mirza igra slabije i slabije.

Rookie sezona Okafora jos uvijek nije zavrsila pa cemo moci uporediti brojke na kraju sezone da vidimo gdje je u odnosu na Shaqa. Uostalom niko nije ni rekao da je Okafor Shaq.

Za Russella sam sve rekao do sada sto sam imao pa cemo vidjeti gdje ce biti. Ono sto je realnost je da nije trenutno ni desetina Okafora a o plafonima mozemo za nekih 10 20 godina kad zavrse karijere.

Toliko...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 nov 2015, 16:18

Prestao sam citat kod ovoga da je bolja komparacija za Okafora Shaq nego Big Al.

Toliko.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 nov 2015, 16:20

Ma Okafor fakat jeste najblizi onome sto je Big Al igrao citavu karijeru,jos samo da doda taj sut sa poludistance,a vidim da mu oko slobodnog stvarno dobro ide,mislim % su dobri..Ono sto ja ne volim kod rookie igraca je taj fola neki plafon,kao ne zna jos pucat ni vodit loptu a ni dodavat,ako to nauci bit ce bolji od onog sto sad zna vodit loptu i pucat..Okafor ima ja mislim uz Townsa najmanje da radi na svojoj igri od svih rookie igraca i to mu je ogroman plus.Momak posjeduje skoro izumrlu vjestinu u NBA a to je ta post igra i sigurno je da je vec sada jako nezgodno igrati odbranama protiv njega..Veliki minus mu je sto nema s kim igrati u Philli i pitanje je da li ce uskoro i imati,jer trenutno on nema sa kim odigrati pik,kome vratiti na tri povratnu loptu i samo ce forsirati i tu se moze desiti da se izgubi..jos mu partner Noel koji je isto bezopasan van reketa i tu ne postoje ove moderne NBA seme koje ce morati uciti za 3 godine a tad ce to biti daleko teze..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2015, 16:25

Epidaurus, ti kao veliki znalac bi trebao znati da je Big Al bolji suter i od Shaqa i od Jahlila, da je fizicki manji od obojice, da je 100 puta bolji suter s poludistance od obojice i da je bolji suter slobodnih od obojice i da je s visokog posta prijetnja i da je bio opasan u pick and pop situacijama, opasniji od obojice. Eh sad porediti njega i Jahlila je isto kao porediti Ronda sa 1500 puta boljim suterom Nashom

Po fizikalijama i nacinu igre se jednostavno ne mogu porediti Al i Jahlil, dok Shaq i Jahlil itekako imaju slicnih dodirnih tacaka zbog duzine visine i nacina igre. Tesko ce iko biti dominantan kao Shaq i to nismo ni lumani ni ja rekli.

Pozdrav

Edit:Ako mislis na brojke kroz karijeru ili dominaciju, onda sigurno nece biti Shaq, ali po nacinu igre vise lici na Shaqa nego na Ala.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 15 nov 2015, 16:29, ukupno mijenjano 2 puta.

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 nov 2015, 16:25

Okafor je sinoc imao odlicnu utakmicu i to protiv ekipe koja je beton pod kosem. Svidja mi se ofanzivna igra. U njegovom reportoaru sada postoji i igra licem prema kosu. Skoksut sa poludistance. Zanimljiv igrac. Ako bude ROY nece biti nezasluzeno.
Russell treba igrati na 2...

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 15 nov 2015, 16:33

adriano_leite :tokralju: :tokralju: treba imati onu stvar i pisati ovo sto ti pises

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 nov 2015, 16:37

Jedina slicnost izmdju Shaqa i Jahlila je sto je obojici osnova igre igra ledjima ka kosu. Kao uostalom i Al Jeffersonu. Al jeste bolji suter s poludistance al je osnova igre ista. Shaq je imao strasnu eksplozivnost i brzinu (u primeu naravno, ne kad je ostario i poceo se vucarat ligom) za onakvu masu, bio cisti 7 footer. Okafor nit ima brzinu i eksplozivnost Shaqa nit je 7 footer. Ovo sa Rondo-Nash komparacijom je isto zesca glupost al haj nista neobicno. Ustalom, velika vecina skauta je upravo Big Ala izvlacila kao najidealniju komparaciju, Shaqa nikad niko spomenuo nije.

Bernard svejedno je koju ce poziciju igrati Russell, bitno je samo da mu se dadne lopta u ruke jer ga se coskarenjem i spot upom moze unistit samo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2015, 16:47

Epidaurus je napisao/la:Jedina slicnost izmdju Shaqa i Jahlila je sto je obojici osnova igre igra ledjima ka kosu. Kao uostalom i Al Jeffersonu. Al jeste bolji suter s poludistance al je osnova igre ista. Shaq je imao strasnu eksplozivnost i brzinu (u primeu naravno, ne kad je ostario i poceo se vucarat ligom) za onakvu masu, bio cisti 7 footer. Okafor nit ima brzinu i eksplozivnost Shaqa nit je 7 footer. Ovo sa Rondo-Nash komparacijom je isto zesca glupost al haj nista neobicno. Ustalom, velika vecina skauta je upravo Big Ala izvlacila kao najidealniju komparaciju, Shaqa nikad niko spomenuo nije.

Bernard svejedno je koju ce poziciju igrati Russell, bitno je samo da mu se dadne lopta u ruke jer ga se coskarenjem i spot upom moze unistit samo.
Pa valjda je nacin igre i glavna stvar za komparaciju. Ne mozes porediti Jahlila sa Hawesom kojem je najjace oruzje trica niti sa Bargnanijem. Eto nek ne bude komparacija Shaq nek bude pametniji zdraviji i malo bolji Bynum (iz vremena kad je igrao dobro)..

Mes Que Un Club!

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 15 nov 2015, 16:54

Za sada.
1.Towns
2.Okafor
3.Mudiay

Razocarenje : D angello Russel

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 nov 2015, 16:57

adriano_leite je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Jedina slicnost izmdju Shaqa i Jahlila je sto je obojici osnova igre igra ledjima ka kosu. Kao uostalom i Al Jeffersonu. Al jeste bolji suter s poludistance al je osnova igre ista. Shaq je imao strasnu eksplozivnost i brzinu (u primeu naravno, ne kad je ostario i poceo se vucarat ligom) za onakvu masu, bio cisti 7 footer. Okafor nit ima brzinu i eksplozivnost Shaqa nit je 7 footer. Ovo sa Rondo-Nash komparacijom je isto zesca glupost al haj nista neobicno. Ustalom, velika vecina skauta je upravo Big Ala izvlacila kao najidealniju komparaciju, Shaqa nikad niko spomenuo nije.

Pa valjda je nacin igre i glavna stvar za komparaciju. Ne mozes porediti Jahlila sa Hawesom kojem je najjace oruzje trica niti sa Bargnanijem. Eto nek ne bude komparacija Shaq nek bude pametniji zdraviji i malo bolji Bynum (iz vremena kad je igrao dobro)..
Bolji igrac od Bynuma iz zadnje sezone u Lakersima da postane ? Pa dobro da li si ti ozbiljan covjece ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2015, 17:10

Epidaurus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Bolji igrac od Bynuma iz zadnje sezone u Lakersima da postane ? Pa dobro da li si ti ozbiljan covjece ?
Naravno da da. Ako Russell sa ovakvom mizernom igrom i brojkama moze da bude pozencijal ukrstenog Roya i Manua, onda je ovakvom Okaforu samo nebo granica.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 nov 2015, 17:13

Mah i ja se bez razloga raspravljam, dovoljno si nam puta do sada pokazao koliko ustvari pojma nemas.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2015, 17:33

Naravno, pogledajmo Russella i kako razvaljuje ligu. Manu i Roy u jednom ha ha ha.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.