FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 04 apr 2013, 22:18

Stefan Effenberg je napisao/la: Slažem se sa time da Kroos nikako da postane klasetina. No po meni zaslužuje mjesto u Bayernovoj ekipi ali ne kao standardan igrač. No definitivno može i mora biti prva zamjena za veznog ili polušpicu. Dakle, po meni nama treba nova polušpica ma kako to god čudno zvučalo.

Ovo boldirano je krucijalno: Kroos nažalost nije brz niti nije dribler. Kad sam masu puta govorio da možemo postati jači 15-20% u odnosu na ovu igru što igramo sada to je podrazumijevalo, osim drugih stvari, novu polušpicu koja mora biti brža i koja može na sitnom prostoru napraviti višak. Nažalost, Kroos to ne može. Ali, Kroos je pokazao da može igrati na vrhunskoj razini prošle godine protiv Reala i stoga želim da i dalje bude dio ekipe, znači po meni ga se ne smije nikako prodati. Ionako će se kod Guardiole svi naigrati pa tako i Kroos jer Guardiola rotira više od don Juppa.

E za ovaj dio sa Švajniom na polušpici se ne slažem jer nam ipak treba ofanzivniji igrač na tom mjestu a i na zadnjem veznom mora biti igrač koji će povezati redove.

Jbg, kad se sjetim da smo propustili za polušpicu Rosickog, Hleba, Diega, Van der Vaarta i Ozila strašno se iznerviram jer su nam bili nadohvat ruke........... :evil:
Ni pod razno prodati !

Bas nikako da pokaze sve sto zna.Od utakmice protiv Arsenala u Londonu on se i ne vidi na terenu kako treba.
Ja mislim da je njemu potrebna konkurencija i to je to.Kao sto sam i napisao vec,njemu se prvom progleda kroz prste ako ne odigra na nivou,jer koga staviti na tu poziciju?
Muller...Schweini eventualno,ali ni jednom to nije prirodna pozicija.

Nemoj zaboraviti da je Schweini prije Gaala igrao krilo.Posjeduje on ofanzivni kvalitet (sad cu ispasti kao onaj sto hvali Ibricica koliko hvalim omiljenog igraca :lol: ),ali pod onim da se ne smije zajebavati sam mislio da ne smije driblati,krenuti previse ofanzivno,jer mu to njegova uloga na terenu ne dozvoljava.Ali opet nekad ima izlete na krilima i baci po neki dribling da ti stanu oci :D

[youtube][/youtube]

Javi bi mogao raditi njegov posao,a Gustavo razbijac kakav jeste zna sta mu je posao :D
#miasanmia

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 apr 2013, 22:50

effe_sa je napisao/la:@Stefan Effenberg: Sad vidim što nisi tamo dugo izdržao na onom forumu, pa si se skroz posvetio ovom... :)

A i za mene je Ozil veliki genije i najbolji trenutno na svojoj poziciji. ;)
Ma daleko od toga, ako sam te dobro shvatio.

Po naravi sam iskren čovjek i kod mene nema licemjerja pa stoga evo da kažem otvoreno zašto sam se odlučio za ovaj forum iako bi nekako realno bilo da sam se odlučio za bayern cro forum:

Prvo, nakon što sam bio registriran na EuroNogometu, moji počeci forumaštva, naišao sam na ovaj forum i od početka mi je prirastao srcu, ovdje je uvijek bilo kvalitetnih, realnih i ozbiljnih forumaša, iznimno dobrih i stručnih rasprava i postova a o samoj atmosferi da ne govorim jer sam se ovdje masu puta valjao od smijeha zahvaljujući pojedinim forumašima, mislim u pozitivnom smislu. Biti dijelom ovog foruma za mene je oduvijek bila i bit će čast.

Drugo, bio sam i tamo na onom forumu. Ondje sam se registrirao i pripomogao u nekim stvarima, pokušao sam da mi onaj forum, dakle moj hrvatski bayern forum, postane ono što mi je značio ovaj forum.

No, to definitivno nije postalo kao ovdje, što ne znači da tamo nema kvalitetnih forumaša. Ima ih naravno i to odličnih, recimo @ cruz, za kojeg ne znam da li je i ovdje, iako bi mi bilo realno da je i ovdje, ali momak ima kvalitetne i vrhunske postove, njegove postove mi je užitak čitati, pa onda @ Murta koji je klasa forumaš, @ Anton je dosta dobar forumaš i najviše cijenim kod njega tu predanost forumima, samo bih mu ja dao prefiks ispred imena a to je eksplozivan/Dynamite..... Taj forum još uvijek čitam, zadnje vrijeme ne redovno ali trudim se da ostanem barem u toku.

Treće, na kraju krajeva morao sam odlučiti kojem se forumu priključiti i biti koliko toliko konstantan. Kao što sam rekao, odluka je pala na ovaj forum jer mi je prirastao srcu. Jednostavno sam morao odlučiti tako jer nisam mogao forumu bayern cro obećati redovnost jer to ne bi bilo fer i korektno do @ Antona i @ Speedya koji su uložili puno truda i muke da forum opstane.

Četvrto, kao što si i sam mnogo puta primijetio nisam niti ovdje redovan baš kako bi trebao i morao biti. To je naravno zbog jedne mane, često puta sam lijen, to jednostavno moram priznati. Velika mana. Nemam opravdanja.

To je to ukratko, ili nadugo, zavisi kako gledaš. :D

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 apr 2013, 23:11

schweinsteiger je napisao/la:Ni pod razno prodati !

Bas nikako da pokaze sve sto zna.Od utakmice protiv Arsenala u Londonu on se i ne vidi na terenu kako treba.
Ja mislim da je njemu potrebna konkurencija i to je to.Kao sto sam i napisao vec,njemu se prvom progleda kroz prste ako ne odigra na nivou,jer koga staviti na tu poziciju?
Muller...Schweini eventualno,ali ni jednom to nije prirodna pozicija.

Nemoj zaboraviti da je Schweini prije Gaala igrao krilo.Posjeduje on ofanzivni kvalitet (sad cu ispasti kao onaj sto hvali Ibricica koliko hvalim omiljenog igraca :lol: ),ali pod onim da se ne smije zajebavati sam mislio da ne smije driblati,krenuti previse ofanzivno,jer mu to njegova uloga na terenu ne dozvoljava.Ali opet nekad ima izlete na krilima i baci po neki dribling da ti stanu oci :D

[youtube][/youtube]

Javi bi mogao raditi njegov posao,a Gustavo razbijac kakav jeste zna sta mu je posao :D
Ma ne bih ja Kroosa prodao nikad jer on može i mora biti u ekipi ali ipak ne kao prva polušpica. Ha, možda je i to što kažeš da nema prave konkurencije na njegovoj poziciji. Vrijeme će pokazati da li ga novi trener može dovesti na razinu više. U svakom slučaju ove sezone sam očekivao dodatan iskorak, kao i mnogi ali ga jednostavno nema. Šteta, da je samo malo brži igrač radio bi čuda.

No da ne bi bilo zabune, Kroos je i ovako stvarno odličan igrač i ja ga osobno nikad ne bih prodavao.

Sjećam se dobro da je Švajni igrao krilo ali ovo mu je ipak prirodna pozicija i kad je zaigrao na veznom svi smo rekli to je to, nije on nikakvo krilo. Daleko od toga da je ofanzivno loš ali na poziciji cenera treba ipak još bolji ofanzivni igrač. Za ovaj sastav nama treba brža polušpica jer niti Švajni niti Martinez niti Kroos nisu brzi a nama treba netko da razbije tu malo sporiju sredinu i time donese dimeziju više u našoj igri.

Švajni je klasetina na svojoj poziciji i tu nema rasprave. Kako ima osjećaj za igru to je nevjerojatno, kako prilazi i razigrava momčad je apsolutno savršenstvo, kako dirigira igrom je fascinantno.

Po meni, uz Riberya naš najvažniji igrač.

Javi Martinez je zadnji vezni od prvog puta kad sam ga vidio takav je i ostao. Švajni ipak utječe na igru u mnogo više pogleda nego Javi. Javi je klasa zadnji vezni.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 apr 2013, 23:17

citajuci predhodni post palo mi je nesto na pamet senjor gero jedan predlog ne moras odmah ,a mores ak hoces da napravis neku anketu da od sada da glasamo za forumasa mjeseca brez moguycnosti glasanja za sebe i tako svakogmjeseca izuzev pauza ljetnih zimskih ili nakraju seyone za forumas seyone sa mislis aaaaa :D da kriteriji ocjene postovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 apr 2013, 23:22

@Stefan Effenberg: Malo sam se zezao zbog tvog mimoilaženja mišljenja s antonom i one reakcije. A evo ovde si aktivan i to me raduje, jer te cijenim, ko što te i drugi forumaši brojni cijene jer doprinosiš kvalitetnoj diskusiji. Ja se i ne moram uvijek s tobom slagat, ali je bitno što ti uvijek priložiš argumente i što se uvijek razvije konstruktivna diskusija. Volio bi da si i tamo aktivan, jer si bio aktivan prije nekog mog većeg aktiviranja tamo. Ali et bar te ovde imamo koliko toliko. A usput nema ti cruza ovde.... ;)

Još nešto želim da prodiskutujemo (znači i sa Stefkom ali i ostatkom ekipe), a to je nešto po pitanju Toni Kroosa, nešto što sam već malo danas kratko u jednom postu spomenuo.

Znate, ja imam osjećaj da je on u klubu od dolaska s posudbe iz Leverkusena pogrešno usmjeravan i obučavan. Kada se Toni Kroos prvi put pojavio na velikoj sceni u Bayernu i imao manje nastupe, kraće tad me na prvu osvojio i pravo mi se dopao. Petlja, odvažnost, nekakva doza svježine u igri, sjajni centar šutevi, odlični šutevi. Ne znam koja je bila prva utakmica u kojoj mi je tako pao za oko, možda je bila i neka sporedna skroz, ali poslije nam je mnogima zapeo za oko i digao se u onoj utakmici protiv Crvene zvezde i onih sjajnih slobodnjaka. Kroos je znači prije te posudbe bio majstor za slobodnjake, te bio sjajan izvođač prekida, a koliko se sjećam posjedovao je i dobar dribling (u najmanju ruku solidan). E šta se dešava nakon tog povratka s posudbe iz Leverkusena? Kako to da Kroos odavno nije izveo neki slobodnjak kako treba i kako to da više čovjek kornera ne zna ubacit kako treba? Zar su ga tako naši u stručnom štabu malo po tom pitanju obučavali? Ovo do sad je ključno, jer zamislite da ove kvalitete posjeduje ko što je posjedovao, kakva bi to igračina tek bila.

E sad , on je u našem sistemu malo i ubijen nekako, jer Kroos je prisiljen da odigrava lopte na krilo i jako malo traži rješenje kroz sredinu. Previše se prilagodio tom sistemu i nije poslije dolazio do daljih varijacija kod njega. Promjene u igri su sad blage prema naprijed, jer Kroos više traži završnicu pa je postigao i par sjajnih golova(jedan od tih je onaj protiv Arsenala u Londonu, bio je onaj sjajan Dortmundu u prvom dijelu sezone i bilo ih je još ). Kroos u ovoj sezoni je dobar, čak i vrlo dobar, ali svjetska klasa ipak još nije. U tome ga je sad možda spriječila i povreda, ali i da je 50 % prekida bolje izveo, mi bi danas sigurno njega bez problema svrstali u svjetsku klasu. Zašto su se ti neki segmenti kod njega pogubili, ostaje zagonetka. A treba još dodat da i on mora još više borbenosti i konstantnosti pokazat, da bi bio veliki. Možda i njega treba čekat kao Schweinija, pa ga se zato ne treba odreći. Konkurenciju će imati u sjajnom Shaqiriju, koji nadam se sad će dobiti još više prostora.

Iako u sistemu s Mullerom u sredini, mi imamo izuzetno varijabilnu igru i nekako je to toliko bilo varijabilno protiv Juvea, da oni to nisu mogli zaustavit. Protiv onakvih odbrana, mi prošle sezone bi odigrali puno lošije. Nije Juveova odbrana bila toliko loša, koliko je naša ekipa odigrala perfektno. Onakve partije treba samo ponavljat dalje i mi onda idemo do kraja. Zanesenosti ne smije biti.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 04 apr 2013, 23:51

Bayern prati situaciju oko Kompanyja i čeka priliku

Nakon što se Vincent Kompany, 26-godišnji belgijski reprezentativac i kapetan Manchester Citya, javno posvađao s menadžerom Robertom Mancinijem, priliku za dovođenje vrsnog braniča u svoje redove traži Bayern…

E ovo bi bio potez.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 05 apr 2013, 00:05

evo momci jedan od razloga zasto je otisao gurdiola iza barce navodno mu nijesu uplacivali penziono i zdravstveno a plata mala :D " onclick="window.open(this.href);return false;

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 apr 2013, 00:08

anton 1983 je napisao/la: Kao da je Real neko mjerilo...

slika
Agieren statt reagieren

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 apr 2013, 00:15

Bayern nastavlja pomagati ekipama koji su pred bankrotom,tako je danas potvrdjeno da ce mo odigrati prijateljsku utakmicu sa Hansom Rostock 14 jula, a to ce biti debi naseg novog trenera Pepa Guardiole ne klupi Bayerna.

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 05 apr 2013, 00:53

vendeta87 je napisao/la:
VR6_LION je napisao/la:isto sam sto i Pjanic i glupo mi je da se o tome vodi tema ko je sta,al mislim da nije Pjanke za Bayerna,bez obzira koliko on meni drag i sve to al meni je Bayern vazniji od njega,za mene je Pjanic igrac koji igra u mjestu,njegovi slobodni udarci nista bolji nisu od Crosa,Shakirija,Schwein,..mislim da nema nista jaci udarac od Gustava
Imas li ti TV pa Pjanic je izmislio izovdjenje slobodnih udaraca za ove sve u Bajernu. Bajern nije imao takvog izvodjaca slobodnjaka i kornera jos od Baslera( Super Mario) al mozda se ti njega i nesjecas. Panic bi popravio Bajernovu igru u pogledu kornera (protiv Juve sigurno desetak kornera a nikakvog ekfekta) i slobodnjaka a pored toga on paše u Pepov sistem jer je dosta slican Xaviju koji je takodje proigrao tek u 23-24. godini (kad je Pep preuzeo Barsu od Rajkarda)
ja sam na trenutne mislio ...od 93 navijam za bayern za tvoj info i sjecam se Baslera jos iz W.Bremena kad ga trener ubacuje u zadnjim minutama samo da izvede slobodan udarac,a Scholl je bio number 1. za izvodjenje u Bayernu..tad je i mario gledao sa strane..u finalu sa manchesterom,scholl je sjedio na klupi pa je mario dao iz slobodnog udarca 99... i Tarnat je bolje izvodio od Pjanica :) ako znas ko je :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 apr 2013, 01:21

effe_sa je napisao/la:@Stefan Effenberg: Malo sam se zezao zbog tvog mimoilaženja mišljenja s antonom i one reakcije.
Ma morao sam reagirat tako jer mi je stvarno Ozil iznimno drag igrač, zbog njega pratim dosta utakmica Reala ( :oops: ), može se reći da mi je jedan od najdražih igrača uopće tako da samo mogu da potpišem ovo što si napisao:
effe_sa je napisao/la:A i za mene je Ozil veliki genije i najbolji trenutno na svojoj poziciji. ;)
Nastavimo,
effe_sa je napisao/la:A evo ovde si aktivan i to me raduje, jer te cijenim, ko što te i drugi forumaši brojni cijene jer doprinosiš kvalitetnoj diskusiji. Ja se i ne moram uvijek s tobom slagat, ali je bitno što ti uvijek priložiš argumente i što se uvijek razvije konstruktivna diskusija. Volio bi da si i tamo aktivan, jer si bio aktivan prije nekog mog većeg aktiviranja tamo. Ali et bar te ovde imamo koliko toliko. A usput nema ti cruza ovde.... ;)
Moram stvarno priznati da se niti ja ne slažem uvijek s tobom ali u 99% tvojih postova mogu samo baciti potpis jer kao da sam ih ja pisao. :D

Tako je, bio sam aktivan prije nego si došao, da li u to vrijeme dolazi i Geronimo skupa s tobom ili je već bio ne sjećam se, ali svejedno teško da ću se tamo tako brzo vratiti iz već spomenutih razloga.

Čudno da cruza ovdje nema, pa nije li on iz Mostara pa bi logički bilo da mu je ovaj forum Nummer eins?
effe_sa je napisao/la:Još nešto želim da prodiskutujemo (znači i sa Stefkom ali i ostatkom ekipe), a to je nešto po pitanju Toni Kroosa, nešto što sam već malo danas kratko u jednom postu spomenuo.

Znate, ja imam osjećaj da je on u klubu od dolaska s posudbe iz Leverkusena pogrešno usmjeravan i obučavan. Kada se Toni Kroos prvi put pojavio na velikoj sceni u Bayernu i imao manje nastupe, kraće tad me na prvu osvojio i pravo mi se dopao. Petlja, odvažnost, nekakva doza svježine u igri, sjajni centar šutevi, odlični šutevi. Ne znam koja je bila prva utakmica u kojoj mi je tako pao za oko, možda je bila i neka sporedna skroz, ali poslije nam je mnogima zapeo za oko i digao se u onoj utakmici protiv Crvene zvezde i onih sjajnih slobodnjaka. Kroos je znači prije te posudbe bio majstor za slobodnjake, te bio sjajan izvođač prekida, a koliko se sjećam posjedovao je i dobar dribling (u najmanju ruku solidan). E šta se dešava nakon tog povratka s posudbe iz Leverkusena? Kako to da Kroos odavno nije izveo neki slobodnjak kako treba i kako to da više čovjek kornera ne zna ubacit kako treba? Zar su ga tako naši u stručnom štabu malo po tom pitanju obučavali? Ovo do sad je ključno, jer zamislite da ove kvalitete posjeduje ko što je posjedovao, kakva bi to igračina tek bila.
Evo ja se sjećam Kroosa, odnosno tada sam ga i prvi put gledao, sa svjetskog prvenstva U-17, 2007. godine gdje je bio izabran za najboljeg igrača i stvarno je pravio čuda i majstorije. Slalomi mu onda nisu bili rijetkost i tada je slovio za najvećeg potencijala njemačkog nogometa ikad.

Što se dogodilo? Svi znamo da je puno lakše dominirati dok si mlađi. Koliko je samo potencijalnih mladića završilo ozbiljnu karijeru kad su došli u seniore. Naravno, ovo ne vrijedi za Kroosa nikako ali ono što želim reći jeste to da dok si mlađi nekako si i luđi i ne razmišljaš toliko već ti neke stvari dolaze same od sebe.

E taj dribling aspekt njegove igre je skoro pa potpuno izostao kad je zakoračio u seniorski nogomet. Ono što ga je krasilo dok je bio mlađi. Naravno, kasnije je razvio neke druge dobre karakteristike kao što si i naveo, slobodne udarce, udarce s distance, pass mu je postao bolji, znanje je uvijek imao, tehniku je uvijek imao. No taj dribling više nema, nema tu lucidnost da jednim potezom izbaci igrača i napravi krucijalni višak. Nema tu prodornost niti malo kao što je to imao dok je bio mlađi.

E sad, da li opet pad u ovom segmentu što si rekao da je potpuno izgubio osjećaj iz slobodnih udaraca ima veze s time da od trenutka od kada se vratio on nije prvi i glavni izvođač istih? Po meni da jer je to utjecalo sigurno na psihu, mislim ne poznam ga naravno osobno ali mogu tako razmišljati jer ne sjećam se da je Kroos postigao išta iz slobodnih udaraca od kada je ponovno stigao u Bayern, stvarno se ne sjećam, ispravi me ako griješim. Tako da mislim da ga to dosta sputava jer zna da ako promaši da će slijedeći put pokušati Ribery, Švajni, Van Buyten, Robben, Alaba a sada je još tu i Šaćiri koji mi se čini kao najbolji izvođač od svih njih. Znači ta psiha je po meni iznimno važna.

Ali sjećam se savršeno da je Kroos postigao puno asistencija iz slobodnih udaraca sa strane. U tom pogledu je stvarno dobar. Masu golova je tako namjestio. Korneri su mu po meni preslabi, odnosno lopta mu je nekako preslaba, mora biti žešća i jača a ne slaba kakve često zna uputiti, često nema siline u toj lopti.

effe_sa je napisao/la:E sad , on je u našem sistemu malo i ubijen nekako, jer Kroos je prisiljen da odigrava lopte na krilo i jako malo traži rješenje kroz sredinu. Previše se prilagodio tom sistemu i nije poslije dolazio do daljih varijacija kod njega. Promjene u igri su sad blage prema naprijed, jer Kroos više traži završnicu pa je postigao i par sjajnih golova(jedan od tih je onaj protiv Arsenala u Londonu, bio je onaj sjajan Dortmundu u prvom dijelu sezone i bilo ih je još ). Kroos u ovoj sezoni je dobar, čak i vrlo dobar, ali svjetska klasa ipak još nije. U tome ga je sad možda spriječila i povreda, ali i da je 50 % prekida bolje izveo, mi bi danas sigurno njega bez problema svrstali u svjetsku klasu. Zašto su se ti neki segmenti kod njega pogubili, ostaje zagonetka. A treba još dodat da i on mora još više borbenosti i konstantnosti pokazat, da bi bio veliki. Možda i njega treba čekat kao Schweinija, pa ga se zato ne treba odreći. Konkurenciju će imati u sjajnom Shaqiriju, koji nadam se sad će dobiti još više prostora.

Iako u sistemu s Mullerom u sredini, mi imamo izuzetno varijabilnu igru i nekako je to toliko bilo varijabilno protiv Juvea, da oni to nisu mogli zaustavit. Protiv onakvih odbrana, mi prošle sezone bi odigrali puno lošije. Nije Juveova odbrana bila toliko loša, koliko je naša ekipa odigrala perfektno. Onakve partije treba samo ponavljat dalje i mi onda idemo do kraja. Zanesenosti ne smije biti.... ;)
Ja sam rekao na početku sezone da Kroos mora napredovati u dvije stvari pa ću ih ponoviti: više prisustvovanja samoj završnici napada kao prvo i kao drugo promjena tempa odnosno ono što je @ schweinsteiger napisao, u kontrama uopće ne sudjeluje i još uvijek masu puta ostaje pratiti što drugi rade umjesto da u šprintu prati Riberya i Robbena, a i ja se obrukam, ne može on pratit ovu dvojicu ali barem da proba, on niti ne proba.

Ovo prvo je donekle popravio ali ovo drugo nikako. Još se po statistici vidi da je malo asistirao, samo 8 asistencija i to u Bundesligi a bez asistencije u Ligi Prvaka i Kupu. Dobro, ova ozljeda ga je unazadila ali svejedno se ne bi priližio brojki od 19 asistencija iz sva 3 natjecanja prošle sezone. Meni je to primjetno bilo i bez ove statistike da ove godine ima manji broj asistencija, tako sam i uvijek imao neki osjećaj a to statistika i pokazuje.

Aha, samo da kažem, nije sad da tražim dlaku u jajetu ali Kroos je ipak imao asist u ovoj pobjedi 9-2, onaj prvi gol Šaćirija je asist Kroosa.

Svakako se slažem da ga treba čekati, vidjet ćemo da li ga Guardiola može dovesti na razinu više, nadam se da može i da će konačno dići razinu igre na jedan viši nivo.

Po meni prvo mora popraviti ove dvije stavke koje sam nabrojao a po meni su jako važne za njegovu igru ( i Bayernovu naravno ) a paralelno s tim mora dobiti konstantnost, odvažnost i drskost barem malo jer je to isto veoma važan psihički aspekt igrača.

Evo onaj jedan posto gdje se ne slažemo potpuno. Muller može odigrati tu polušpicu zbog količine trke koju donosi ali onda po meni gubimo dodatnu kariku u sredini i cijela organizacija igre ostaje na Švajniu. Meni osobno se nikad nije sviđala kombinacija sa Mullerom na polušpici jer definitivno nema tu tehniku za polušpicu. Sama igra nam pati jer on ne sudjeluje toliko u građenju igre kao Kroos. To je najveća razlika osim nedostatka tehnike. Ma Muller je ili desno krilo ili teretana > 5 kg čistih mišića > napadač.

Dobro majstore, dosta za danas. :D

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 apr 2013, 11:14

VR6_LION je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
VR6_LION je napisao/la:isto sam sto i Pjanic i glupo mi je da se o tome vodi tema ko je sta,al mislim da nije Pjanke za Bayerna,bez obzira koliko on meni drag i sve to al meni je Bayern vazniji od njega,za mene je Pjanic igrac koji igra u mjestu,njegovi slobodni udarci nista bolji nisu od Crosa,Shakirija,Schwein,..mislim da nema nista jaci udarac od Gustava
Imas li ti TV pa Pjanic je izmislio izovdjenje slobodnih udaraca za ove sve u Bajernu. Bajern nije imao takvog izvodjaca slobodnjaka i kornera jos od Baslera( Super Mario) al mozda se ti njega i nesjecas. Panic bi popravio Bajernovu igru u pogledu kornera (protiv Juve sigurno desetak kornera a nikakvog ekfekta) i slobodnjaka a pored toga on paše u Pepov sistem jer je dosta slican Xaviju koji je takodje proigrao tek u 23-24. godini (kad je Pep preuzeo Barsu od Rajkarda)
ja sam na trenutne mislio ...od 93 navijam za bayern za tvoj info i sjecam se Baslera jos iz W.Bremena kad ga trener ubacuje u zadnjim minutama samo da izvede slobodan udarac,a Scholl je bio number 1. za izvodjenje u Bayernu..tad je i mario gledao sa strane..u finalu sa manchesterom,scholl je sjedio na klupi pa je mario dao iz slobodnog udarca 99... i Tarnat je bolje izvodio od Pjanica :) ako znas ko je :)
De se bolan u ozbilji malo, ne buncaj, pa Mario je rekorder Bundeslige po direktno datim golovima iz slobodnjaka i kornera! A Pjanic bi uz pravog trenera (sto je Pep u svakom slucaju) mogao doci vrlo blizu da srusi taj rekord. Jednostavno nemogu da shvatim zbog cega ti imas potrebu da toliko omalovazavas Pjanica. Momak ima neosporan kvalitet a uvijek je zrtva trenera u Lionu je Puel forsirao Gourcroufa a u Rim jednostavno guraju Tottija na Pjanicevoj prirodnoj poziciji. Ja nisam napisao da je on bolji ili losiji igrac od Kroosa, to bi se samo moglo odgovoriti ako bi obojica zaigrali u istom timu. Al tvrdim da se Pjanic uklapa u Guardiolinu koncepciju, sto znaci da bi se igralo u sistemu 4-3-3, 3 vezna igraca i naravno bi svaki od njih morao imati konkurenta a Bajern za narednu sezonu na tim pozicijama ima Kroosa, Schweinija, L.Gustava, Martineza, Cana, Hojberga, tako da im treba najmanje jedan a mozda cak i dva centrala/ofanzivna vezna.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 05 apr 2013, 11:29

Kako bi bilo dobro da nam dodje Mali princ živim za taj dan.
Treba konkurencija Krossu i da jedan drugog mogu zamjeniti kad je neki od njih povređen ili suspendovan

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 apr 2013, 11:32

Bayern@heart je napisao/la:Kako bi bilo dobro da nam dodje Mali princ živim za taj dan.
Treba konkurencija Krossu i da jedan drugog mogu zamjeniti kad je neki od njih povređen ili suspendovan
Svaka ti cast na ovoj konstataciji, Kroos je do sada bio pomalo nonsalantan jer je zano da nema konkurencije, sto bi se dolaskom Pjanic promjenilo.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 apr 2013, 12:31

Ja koliko se sjećam Tarnat je ekstra izvodio slobodnjake ali su bili sličniji udarcu koji zahtijeva da se osnuje udruženje za zaštitu lopte. Pravolinijski i snažno.

Pjanke ipak to izvodi sofisticiranije i ljepše, lopta koja bježi od goldžije
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 05 apr 2013, 12:53

Ne znam šta će Bayernu Pjanić, može biti samo rezerva za Kroosa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 apr 2013, 12:58

Sutra očekujem novu vijest Zahirović pred vratima Bayerna jer se izgleda SS.BA pretplatio na ovakve vijesti ,Džeko,Lulić i sad Pjanić.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 apr 2013, 13:19

Saurman je napisao/la:Sutra očekujem novu vijest Zahirović pred vratima Bayerna jer se izgleda SS.BA pretplatio na ovakve vijesti ,Džeko,Lulić i sad Pjanić.
Pjanić je i mnogo ranije povezivan sa Bayernom, cak u vrijeme dok je igrao za Metz. Sjecam se da je bio u obilasku Allianz Arene sa Ulijem, tada su ga pratili. Ne bi me iznenadilo da dodje do realizacije ovog transfera s obzirom da je Miralem tip igraca koji odgovara Pepovoj filozofiji.
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2013, 14:07

Da, još od vremena dok je igrao za Metz Bayern se zanima za njega. ;)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 apr 2013, 14:19

Neutral je napisao/la:Sebastian Deisler ;)

Bio je njemački Beckham (korneri, centaršut, slobodnjaci). Mogao je biti jedan od najvećih ali povrede su učinile svoje :

[youtube][/youtube]
Koliko se ja sjecam on je prekinuo karijeru radi psihickih problema, depresija ili nesto tako :)
Neka me ispravi neko ako grijesim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah, HerrMarkusen, Zlaja83 i 12 gostiju.